fandysek_1
8. dub 2017
991 

Nevzdávej se

Kde začít?

Možná tím, že jsem si před 4 lety chtěla nadělit miminko ke třicátinám a trochu se to protáhlo.

Bylo mi 29 let a s partnerem jsme si po roce chození řekli, že si pořídíme miminko. Bylo to hodně naivní, protože já si myslela, že ve 30 budu maminkou. Skutek utek. Po roce snažení jsem změnila doktora, prošla neskutečným množstvím vyšetření a problém nenalezen. Tak přišla řada na přítele. V repro centru nám udělali opět řadu vyšetření. Výsledky spermiogramu hodně špatné a už bylo jasné, proč to nejde. Jenže to nebyl jediný důvod, proč to nešlo (a později se ukázalo, že to byl jeden z hlavních problémů). Ještě nám našli mycoplazma a nasadili antibiotika. Mezi tím jsem prodělala první biochemické těhotenství. Byli jsme plni nadějí, že když se přeléčíme vše půjde...jenže opět skutek utek.

Snažili jsme se další rok. Šli jsme na inseminaci, ale opět jen biochemické těhu. Začala jsem být psychicky na dně. Dle lékařů vše v pořádku. Partnerův spermiogram byl díky užívání vitamínů  v normě.
Třetí rok nás v repro centru začali tlačit do IVF, ale já jsem si tím nebyla jistá, protože jsem nevěřila, že se to povede a hlavně doma to  neskutečně vřelo. Partner byl na dně a já také ze všech vyšetření. Náš vztah byl na bodě mrazu a já odešla. Touha po dítěti nás dvou byla tak silná, že jsme šli každý jiným směrem. Toto odloučení nebylo dlouhé a my jsme začali naší novou kapitolu. Znovu a lépe.

Opět jsme se nechali vyšetřit a já si vyžádala testy na mycoplazma. Vyšla pozitivně. Takže se ukázalo, že naše snažení bylo poslední tři roky k ničemu. Mycoplazma se vždy postarala o potrat. Další várka antibiotik a další doufání.

Ćas utíkal jako voda a my jsme se snažili trochu vypustit snažení. Zaměřili jsme se na práci, cestování a pohodu domova. Do toho jsem se začala zajímat o čínskou medicínu. Hodně mě to zaujalo a rozhodla jsem se objednat k paní doktorce Zhang do centra TČM. Byla to hodně zvláštní návštěva čínské lékařky s překladatelkou. Odešla jsem s pocitem, že jsem byla zároveň u lékaře i psychologa. Paní doktorka mi předepsala bylinky a já je začala užívat. Přiznám se, že cena odvarů z bylin byla zatraceně vysoká, ale zkusit se má vše. Také jsem dostala instrukce jakým způsobem mám posilovat své oslabené orgány a své tělo. Pátrala jsem i dál na internetu. Takže jsem cvičila, pila bylinkové odvary a omezila určité potraviny. Říkala jsem si, že když by nic, alespoň se cítím lépe. Skutečně to tak bylo. Cítila jsem se lépe jak psychicky tak fyzicky.

Měsíc utekl jako voda a měla přijít další menstruace. Tak si tak čekám. Nevydržela jsem a testovala nejdřív s testy citlivostí 25 jednotek a hle viděla jsem čárky. Jenže dalš dny testy 10 jednotek negativní. Smutek. Třetí  den vynechané menstruace dělám digitální test. Výsledek negativní. Obrečela jsem to. Čekala jsem dál a říkala si...sakra zase nějký rozhozený cyklus. Pár dní jsem byla smutná, ale co život šel dál.

Co čert nechtěl. Přišla angína. Moje doktorka věděla, že toužím po miminku a píše mi raději penicilin, který je možné brát v těhotenství. Říkám si, že to nemusela tak řešit, když nejsem těhu, ale bylo to od ní sympatické. Mé zdravotní problémy se zhoršují a přichází perforace ušních bubínků a akutní zánět v uších. Takže další várka antibiotik. V nemocnici to vůbec neřeší, ale píší mi amoksiklav, který je také relativně bezpečný. Při mých zdravotních starostech přichází malé zakrvácení a říkám si...tak konečně to přišlo, ale je to téměř čas na další cyklus. Krvácení skoro žádné. No nic...říkám si 10. dubna mám jít na gynekologii a tam vše pořešíme.

Jenže začíná mi být divně. Nepopsatelné pocity. Říkám si...sakra PMS útočí a je to nějak silný. Tyto pocity neznám, říkám si. Takže jsem skočila do drogerky pro test. Mají citlivost 25 jednotek. Testuji. Seděla jsem na záchodě a málem to se mnou seklo. Druhá čárka se objevuje ještě dříve než kontrolní. Nemůžu tomu věřit a pláču. Skutečně pláču štěstím. Mobilizuju své síly, fotím test a posílám ho kamarádce. Ta ihned volá a brečí do telefonu také, že je to na 100% pozitivní.

Přichází strach, že jsem miminku mohla nějak ublížit při těch všech zdravotních komplikacích a volám na gyndu, že potřebuji termín ihned. Sestřička je velmi ochotná a nabízí mi termín za 4 dny. Přišla další otázka...jak to říct manželovi. Vždycky jsem chtěla přijít z ultrazvuku a ukázat mu fotku, ale je mi zle a jsem neskutečně unavená. Musím to vyklopit ihned. Je neskutečně šťastný, ale zároveň se držímě při zemi a čekáme na první ultrazvuk.

Přichází den D a já jdu na první prohlídku. Jsem nervózní a nemůžu moc spát. Manžel se mě snaží podpořit, ale vidím, že je také naptnutý jak struna.

Pan doktor byl velice milý (podotýkám, že jsem i změnila gynekologa a byla to moje první návštěva a rovnou jako možná těhotná). Pak jsem viděla toho mrňouska na utz. Tepalo mu srdíčko a mě ukápla slzička štěstí. Byl tam. Lékař mi řekl, že jsem 6+4 a že dle ms bych měla být 7+4, ale že to může být pozdější ovulací. Dostávám instrukce na další testy. Odcházím šťastná. Manželovi brečím do telefonu a on je také dojatý.

Doma jsme šťastní a děkujeme andělíčkům. Věřím, že teď, už vše dobře dopadne.

Naděje umírá poslední a věřte, že se jednou všechny dočkáme. Zní to jako klišé, ale já věřila.

PS: Brzy oslavím své 34. narozeniny a už nic nepotřebuji. Svůj dárek mám v bříšku.

Moc gratuluji ❤přeji zdravicko a štěstí až dokonce 🍀🙂

8. dub 2017

tak hodně štěstí ❤

8. dub 2017

Doslova vymodlené děťátko 🙂 Přeji aby vše probíhalo v pořádku 🙂 🙂 🙂

8. dub 2017

Díky za povzbuzení. 🙂

8. dub 2017

Moc ti gratuluji. Psali jsme si v jedné diskusi, hrozne si mi zvedla náladu a dodala sílu. mam z tebe obrovskou radost.

7. kvě 2017

@sukiv Díky moc. Akorát končím 12. týden a zatím je vše v pořádku 🙂. Pro mě je to stále jako pohádka a věřím stále, že každý se dočká.

7. kvě 2017

Užasné, mužu se zeptat, jake bylinky vám paní dala?

17. kvě 2017

@zarych je to individuálně sestavená receptura a každý to má jinak podle jeho potíží. Ten seznam, už nemám, ale byla tam velká část bylin jako u globulek Zvelebeni rumelkoveho pole. To jsem brala taky jako podporu a i v těhotenství, když jsem o tom ještě nevěděla. Podívej se na stránky TCM Bohemia a podle potíží tam jsou i volně prodejné globulky, ale bez předchozí konzultace bych do toho asi nešla. Každý má trochu jiné problemy. Hodně štěstí 🍀

17. kvě 2017

moc gratuluji, krásný příběh ,snad i my se brzo budume radovat...

16. čer 2017

@boure888 já jsem příklad toho, že se to skutečně povede téměř všem, pokud nejsou nějaké velké zdravotní potíže. Vím jaké je doufani každý měsíc a jak je to náročné i pro vztah. Jen se člověk nesmí vzdát. 😉

16. čer 2017

Mam slzy v ocich, gratuluji🙂

18. čer 2017

Rozplakalo mě to. Dojalo. At je vám všem dobře a jste šťastní ❤

6. črc 2017

nádherný příběh jako z pohádky, také mám slzy v očích :*

29. srp 2017

@fanunka tento příběh napsal sam zivot. Chtěla jsem se podělit, aby každý věděl, že se nic nemá vzdávat. Ještě nejsme na konci. Miminko se má čile k světu a tento týden začínám 29 týden.

29. srp 2017
Komentář byl odstraněný
Komentář byl odstraněný

K tvému příběhu jsem se teď dostala náhodou, ale přečetla jsem jej jedním dechem. Obrovsky ti gratuluji! 🌷 V textu jsi zmínila, že přítelovi se díky vitamínům zlepšil spermiogram, mohla bych se prosím zeptat, co za vitamíny bral? Moc děkuji. 🙂

23. lis 2017

@hnedakobylka bral wobenzym a v nem byl dle mě největší přínos. Taky bral klasiku selzink, macu a vitamín E emulips.

24. lis 2017

Krasny pribeh! A vubec me to neprekvapuje 🙂 Ja ted po roce neuspesneho snazeni a jednoho biochem. tehu. Jsem se rozloucila s CAR (dali jsme jenom vstupni konzultaci, samozrejme nic nenasli 🙂 a vysadila jsem lepek a laktozu. Myslim ze moje telo nic vic nepotrebuje. Jeste narovnana kostrc.

13. dub 2018

@jednaholkaa zkus se ještě zaměřit na stravování dle krevní skupiny, to je taky dobrý 👍 a přeji hodně štěstí

13. dub 2018

@fandysek_1 Krásné, držím palečky, ať vše dobře dopadne 🙂

13. kvě 2018

Krásný příběh a velmi podobný tomu memu. Taky jsem byla na tcm a odesla jsem vic posilněná psychicky. Testu několik negativních... A pozitivní až po měsíci od vynechání... Mezitím taky antibiotika 🙂 a teď už mi tady běhá skoro tříletak 🙂

13. kvě 2018

Už se chystám napsat pokračování. Tolik štěstí kolik nás potkalo bych měla šířit dál a opět trochu povzbudit holky, které ještě čekají na to své malé štěstí.

1. pro 2018

Ahoj, můžu se zeptat co je ta mycoplazma??? Nikdy jsem o tom neslyšela. Jak se to dostává, má to nějaké příznaky a tak?

12. čer 2019

@vitezove většinou je to bezpriznakove, přenosné pri styku. Ureaplazma si dej do vyhledávače. Jsou to hrozný potvory. Pokud dochazite do car je to základní vyšetření chlamidie a mycoplazma.

13. čer 2019

@fandysek_1 jo oni nám na začátku dělali testy na pohlavní nemoci.

13. čer 2019

Ahoj,muzu se zeptat jaky potraviny si vynechavala?a jak dlouho trvalo,nez si ledviny posilila?diky

16. čer 2019

@petrane neměla jsem jist ostré, mléčné výrobky, sladké. Podívej se na stravování dle krevních skupin. Cinanka ani nevěděla jakou mám krevní skupinu, ale tohle jsou přesně nevhodné potraviny dle mé nuly. Trvalo to cca měsíc. Na you tube se dají najít posilovaci cviky na ledviny a zároveň jsem mazala záda skoricovym gelem na zahrati. Ještě jsem si koupila globule zvelebeni rumelkoveho pole.

16. čer 2019

@vitezove zeptej se jestli vám tu mycoplazmu dělali, někde ji dělají hned někde ne. Není to typické pohlavní onemocnění.

16. čer 2019

@fandysek_1 já právě dodržuju makrobiotiku, takže taky nejím mléčné výrobky, cukr, pšenici a teda, co mě překvapilo, tak nemůžu ani rajčata, okurky, brambory. Ale věřím, že to pomůže 🙂
Na ty cviky se musím mrknout.. díky

17. čer 2019

Když to tak čtu měla bych napsat pokračování, protože každá pozitivní zpráva v tomto světě je dobrá.

20. srp 2019

To je tak krásné. Gratuluji a hodně zdraví tobě i miminku. Já otěhotněla ve 42 letech. Tedy sice potřetí, ale ne doufala jsem v to. 20 let nám lékaři říkali že už nikdy. Detoxikace od mudr. Jonáše, Čínská medicína, Reiki a cvičení Mohendžodáro měli úspěch. Legrace byla, že já se o sebe jen starala. Děti vylétly z hnízda. A tak se stala úplně nečekaně Danielka. Tak buď na sebe milá a vše bude fajn. S láskou Milada.

25. led 2020

Začni psát komentář...

Odešli