h.a.n.u.l.a
21. bře 2019
478 

BAZA light krém... Můj (náš) boj s akné

Do tohoto testování jsem se chtěla zapojit hned z několika důvodů, a to…

S akné bojuji sama od cca 14 let a většinou to byl boj marný. Bohužel se mi nikdy nedělaly pouze malé pupínky, ale spíše velké, zanícené a hlavně červené boláky. Teď je mi 37 a akné už je o 90 % lepší, než bylo, ale (hlavně v zimě, nebo v období menstruace) se mi tyto boláčky dělají stále. Za těch cca 23 let jsem vyzkoušela tolik kosmetiky a utratila za ni tolik peněz, až to není hezké. Někdy se to spíše zhoršilo. Ale i když jsem objevila kosmetiku, která mi pomohla, tak to bylo jenom na čas, nikdy nezabíralo nic dlouhodobě. Musím říct, že mi potom pomohla spíše hormonální antikoncepce.

Teď je 14 i mojí dceři a chudák, má stejné problémy, jako jsem měla já. A stejně jako já to nese velmi špatně. I když je to moc hezká slečna, stydí se za svůj obličej a bez make-upu by nevyšla ven. Na to, samozřejmě, reaguje nechápavé okolí hloupými poznámkami, proč se maluje, že je na to mladá a pod. Sama jsem si kdysi takových poznámek vyslechla řadu. Jenomže, kdo nezažil, nepochopí. I já měla tenkrát pocit, že když si nedám korektor a pudr, tak prostě nemůžu vyjít ven.

První dojmy a pojmy 🙂 🙂

Vzhled – obal krému:

Jako každá žena dám na vzhled, takže mě krém velmi zaujal svým obalem. Takový milý, nepřeplácaný vzhled.

Vůně krému:

Já ze začátku vůbec nevěděla, jak vůni pojmenovat. Taková velmi slabá vůně. Dcera pronesla, že „smrdí“ jako lepidlo 😀 Ale osobně bych asi uvítala, kdyby krém měl takovou jemnější vůni. Nemusí to být nic přeslazeného, něco příjemného květinového.

Plusy (výhody) krému:

  • Krém je velmi jemný
  • Dobře se vstřebává
  • Nezanechává pleť mastnou

Minusy (nevýhody) krému:

  • V krému jsou drobné hrudky
  • Při nanesení většího množství pleť jakoby lepila
  • Občas jsem měla pocit, že krém pleť ztahuje

Takže, začínáme s testováním !!!

Testovala především dcera, protože ta má v současné době větší problémy. Já jsem se ale taky každý večer pravidelně mazala.

Už od počátku bylo viditelné, že pleť byla po nanesení krému matnější. Kdo má akné, ví, že se pleť hodně mastí a leskne. Po nanesení krému pleť zmatněla a měla jsem pocit jako po nanesení pudru. Pleť byla velmi jemná.

Dny testování ubíhaly a nové pupínky se, bohužel, tvořily dál. Bohužel ani tento krém není zázračný. Ale nutno uznat, že starší pupínky se velmi rychle hojily. Rychleji než obvykle. A větší, nateklé pupínky se zase rychleji zmenšovaly a zatahovaly.

U dcery to bylo po celou dobu testování jako na houpačce. Pleť se jeden týden zlepšila, druhý týden zhoršila. Ale celkově měla i dcera pocit, že krém jí hodně pomohl s hojením a červené pupínky rychleji vybledly.

Konec dobrý… všechno dobré???

Konec boje s akné to ještě určitě není a dlouho asi nebude. Prostě puberta je puberta a chce to čas. Ale je fajn mít pomocníka, kterým BAZA light krém určitě je.

BAZA light krém bych určitě doporučila. Ale jak už bylo řečeno i v mých příspěvcích, při boji s akné to chce hlavně celkovou změnu životosprávy a starání se o pleť. Což pro většinu puberťáků je problém. Je těžko jim zakázat čokoládu nebo smažené lupínky, nebo naopak nakázat dostatek spánku, to je opravdu nad lidské síly. Však oni to pochopí sami, časem, někdy 🙂 🙂

A Modrému koníku bych tímto chtěla také poděkovat za příležitost zúčastnit se testování 🙂 🙂

#test_bazalightkrem #recenze #zkusenosti_bazalightkrem

Začni psát komentář...

Odešli