haniula
18. led 2016
1536 

HOMEOPATICKÁ LÉČBA MOLUSEK

Maminky, tento článek jsem sepsala na základě vlastní zkušenosti a nesouhlasu s léčbou. Naše kožní je sice kapacita na atopický ekzém, ale v tomto případě zná pouze inkviziční metody. Veškerý postup léčby mám ze zkušenosti jiné maminky. Pro Vás jsme to napsala, aby jste věděli, že existuje i jiná forma léčby a to méně bolestivá!!!!

Co je to moluska

Moluska patří k vysoce nakažlivým kožním onemocněním, které postihují děti i dospělé. Zvlášť u dětí znamená jejich výskyt velice zdlouhavý, úporný a nepříjemný boj maminek i pediatrů, přitom se jedná o zdánlivě nenápadné puchýřky.

Moluska se mohou ze začátku objevit ve formě několika malých puchýřků kdekoliv na těle, nejčastěji v tříslech, na břiše, na pažích, ale i v obličeji a kolem genitálií. Jsou tělové, růžové i našedlé barvy, tuhé a s vpadlým důlkem uprostřed. Někdy však jejich seskupením může vzniknout i útvar podobný většímu kožnímu výrůstku či bradavici. Moluska se mohou velmi rychle rozšířit, a to až do stovek puchýřků rozsetých po celém těle.

Moluska jsou virového původu, za jejich vznik může virus Molluscum contagiosum. Je snadno přenosný kontaktem s infikovanou osobou, k infekci může dojít i při sdílení oblečení, hraček nebo ručníků. Ještě rychleji se infekce šíří ve vodě. Je proto běžné, že přijdete-li k lékaři s dítětem s podezřením na moluska, jeho první otázka bude, zda jste s ním nebyli ve veřejném bazénu, v sauně, nebo ve společných sprchách. Tam totiž dochází k přenosu těchto onemocnění nejčastěji, stejně jako je tomu u bradavic nebo kožních plísní. U dospělých se infekce přenáší také pohlavním stykem, moluska se pak v hojném počtu objevují v oblasti genitálií a jejich odstranění může být o to bolestivější.

Toto vysvětlení oč se jedná, jsem Vám zkopírovala z jedné stránky. Dále si můžete najít jinde.

Proč ale píši tento článek???

Setkali jsme se s moluskami loni v říjnu. Malé se vyvrbili v podpaží. Myslela jsem, že se jen zapotila a jsou to potničky. Kožní lékařka mě ale vyvedla z omylu. Jelikož jsem nevěděla, oč se jedná, tak jsem se moc nepodivovala léčení. Kožní jí všech 20 molusek vypálila tekutým dusíkem. Nemusím ani psát a zdůrazňovat, jak je toto bolestivé. Následně jsme to doma měli potírat infecto dellem (žíravinou), opět bolestivý procesem. Chtělo se mi brečet, že dítěti způsobuji bolest. 

Na kontrole po 14 dnech kožní vypálila ještě asi 5 dalších, které se vytvořili.

Žádnou jinou léčbu nedoporučila!!! Jen podpořit imunitu, ale ani neřekla či nenapsala čím.

Teprve nyní v lednu jsem se dozvěděla, jak to léčit homeopaticky a bezbolestně!!! Léčba je opravdu jednoduchá. Ke kožní už mě nikdo nedostane!!!!!!!!

Jak tedy na to?? Budeme potřebovat mast Molusan - http://www.alpik.cz/hadek-molusan-sp-na-molusky-50-ml/d-84398/ , BIO jablečný ocet, oscillococsinum a vit. D (žádný vigantol). 

Oscillo podáváme ve zvýšené dávce. My momentálně popdáváme jednu dávku denně po dobu sedmi dnů. Pak postačí jedna dávka týdně dle dávkování na obalu. Vit. D dle dávkování na obalu.

Večer po sprše si vezmeme čistý hadřík, namočíme ho v octu a potřeme postižené místo. Trochu to možná zaštípe. Necháme zaschnout. Poté na stejné místo naneseme mast molusan. 

Varuji - mast šíleně smrdí 😀. 

Léčbu aplikujeme do úplného vymizení molusek. Samo mohou se vrátit.

Ahoj, bojujem s moluskama uz pres pul roku. Vypaleni sme nastesti nezazili, mame vyzkousenej infectodel , tuzebnik do vody, imunoglukan, nejaky homeo..nazev uz nevim. Mast od Hadka pomaha zatim nejlip, ale furt nejsou pryc. A tak se chci zeptat - proc ten jablecny ocet pred masti? Oscilo je jen jeden druh? V homeu se nevyznam. Diky

18. led 2016

Nás to trápí taky, loni na jaře jsme je byly odstranit. Stejně se to časem může vrátit tak jako nám ☹. Už bych v životě nikdy nešla je odstraňovat násilím, do dneška se teď dcera bojí doktora když si má lehnout na stůl a těžko horko jí vysvětluji, že ji nikdo nic na nožičkách dělat nebude. Nám tehda doktorka doporučila užívat hlívu ústřičnou. Od alergoložky máme Ribomunyl. My je potíráme propolisem a některé se nám podařily už odstranit. Ale bojujeme pořád dále.

19. led 2016
haniula
autor

@kamiska oscillo je jen jefen druh... jablecnak je takovy vypalovak...

19. led 2016
haniula
autor

@pistalkamoni kdyz ja male reknu, ze jdeme na kozni, tak rve jak prdla... uz nikdy vice!

19. led 2016

molusan mohu doporučit u starší dcery jsem léčila předloni a zmizelo ji to úplně až při nasazení ribomunylu - (který měla ale nasazený kvůli jiného problému), a cca od října se objevili mladší dceři a zatím bojujem, ale nám teda poradili po pár dnech až moluska dozraje vymáčknout - taky trošku zabolí, ale už se neobjeví - já když ji mažu tím molusanem tak cca za dva tři dny vyroste - jde poznat tak podeberu nehtama a vymáčknu jakoby s kořenem -nevím jak to popsat líp vydesinfikuju betadinou a krásně se to zhojí, když jsem nevymačkla vracely se takže tak naše zkušenost 🙂 a řekl nám doktor že je dobré něčím tu imunitu posílit a hlavně holky nekoupu spolu protože bohužel ve vodě se to fakt šíří .... no příští rok čeká starší dceru ve škole plavání takže se děsím že se ji to stejně zase vrátí ...

20. led 2016

@haniula U nás je to přesně to samé když jí řeknu že to zajdeme odstranit ☹

20. led 2016

Díky za sepsání potřebných rad. Mohli bychom tvůj článek zveřejnit i na facebooku Modrého koníka?

25. led 2016
haniula
autor

@isoldaeva určitě... jsou to informace pro všechny maminky....

25. led 2016

@haniula Díííky moc. 🙂

27. led 2016

Mozna dobre, ale pro lecbu v obliceji asi moc neni. Malej ma i kolem oci. :(

11. únor 2016
Komentář byl odstraněný
Komentář byl odstraněný

A jak tedy prpsm bojovat s Moluskami na obliceji? Dcera to ma na ocnim vicku. Na ruku jsem davala Molusk, ale ten nemohu pouzit na oblicej 😞 Prosim o radu....

11. únor 2016

My měly molusky také, ve velké míře na bříšku. Naše skvělá pediatrička nám poradila perfektně, že jsme se jich zbavily celkem rychle. Nejprve jsme potíraly leptadlem Verrumal a když se vylouply tak jsem mazala místa imunuglukanem mastí a dávala jsem i imununoglukan sirup. Teď když se objeví moluska, hned jí strhnu, je to nejlepší a nejrychlejší řešení.

12. únor 2016

Zkoušela jsem na molusky InfectoDell, ten nám vůbec nezabral, teď léčíme homeopatiky, molusky mizí, sice to trvá déle, ale vypalovat bych je nenechala. Tříleté dceři dávám tři kuličky Thuya occidentalis 15CH, ta je pro posílení imunity a tři kuličky Dulcamara 15 CH. Molusky mizí sami a bez potírání, takže to zkuste když to má na obličeji nebo genitáliích. Chce to jen vydržet, účinek není okamžitý.

12. únor 2016

Dekuji za radu, homeopatika zkousime ;)

13. únor 2016
haniula
autor

@mezinka zkusím taky....

16. únor 2016

Taky jsem začala dávat kuličku thuy večer a dulcamaru ráno tři, bereme třetí týden a už po týdnu se jich vyrojilo jednou tolik ale uz pak vic ne, stále potíráme na noc molusanem tak jak jsem psala a už jich máme asi posledních deset a nové se už netvoří takže snad už se toho konečně zbavíme 😊

22. únor 2016

Začni psát komentář...

Odešli