happymum_cz
    17. led 2017    Čtené 242x

    Co cítí biologická matka po adopci dítěte?

    Matky, které dávají dítě k adopci se ho vzdávají z různých důvodů, kvůli vnějšímu tlaku, finančním otázkám, z osobních důvodů. Jejich cílem je také zajistit dítěti lepší život. Když probíhá osvojení, tyto matky často hledají útěchu v různých poradenských centrech, aby se vypořádaly s touto událostí v jejich životě.

    Navzdory celé myšlence vzdání se dítěte, má to i své výhody. Náklady spojené s těhotenstvím, návštěvy lékaře, narození dítěte a právní poplatky, jsou často takto pokryty. Podpůrné a poradenské služby pro biologické matky jsou zdarma, některé mají od rodiny, která si dítě adoptuje k dispozici i ubytování. Mnohé biologické matky s adoptivními dětmi jsou mladé dívky, které mají ještě své sny a touhy, které by chtěli v životě dosáhnout a s dítětem by to nebylo možné.

    Když se matka vzdá svého dítěte a dá ho k adopci, prochází obdobím ztráty, a to i přesto, že dítě je naživu a sama se pro tuto volbu rozhodla. Podle psychologů se u ní vyskytují různé fáze smutku, jako je šok, popření, smutek, deprese, hněv, vina a nakonec přijetí. Biologická matka také může mít pocit, že selhala v roli rodiče vůči dítěti, když ho dala k adopci. Tyto pocity ztráty mohou být vyvolány během událostí, jako jsou narozeniny dítěte.

    ZDROJ: tehotnezeny.cz

    happymum_cz
    16. led 2017    Čtené 45x

    Buďte krásná i s bříškem.

    Čekáte miminko, bříško už se začíná zvětšovat a  Vaše běžné oblečení  se stalo nepohodlným nebo dokonce naprosto nepoužitelným?  Je na čase podívat se po nových kouscích oblečení do šatníku? Pak určitě navštivte internetový vyhledávač, kde si můžete vybírat ze širokého sortimentu těhotenské módy velmi vysoké kvality. Ani v těhotenství nemusíte slevovat z Vašich nároků na vkusné a pohodlné oblečení. Nakupovat můžete i v e-shopu z pohodlí domova, kde se mj. dozvíte i spoustu užitečných rad a informací, které jistě oceníte.

    Stačí si jen vybrat.

    Jistě oceníte i praktické oblečení uzpůsobené pro pohodlné kojení. V nabídce mají některé eshopy už zařazenou novou kolekci, tak neváhejte a připravte se  včas. Důraz klademe především na pohodlí, praktičnost a vysokou kvalitu použitých materiálů. Řada výrobců používá výhradně přírodní látky pocházející z Evropy.

    ZDROJ: Happymum.cz

    happymum_cz
    15. led 2017    Čtené 287x

    Kdo by neměl být na svatbě za svědka

    K nejdůležitějším lidem na svatbách patří samozřejmě svatební dvojice, ale i dvojice lidí, která stojí hned za nimi. Svatební svědci. Jaký člověk by však tuto odpovědnou roli neměl dělat?

    Bez svědků by se obřad nemohl vlastně ani uskutečnit. Mají mít dobře nastražené uši a poslouchat, zda si zamilovaný párek řekne skutečně vytoužené ANO. Koho si vlastně vybrat za svědka na svatbu? Měl by to být člověk spolehlivý. Pokud jste včera dělali někomu svatebního svědka, následující řádky vám poskytnou manuál v případě, že jste svou funkci neznali nebo nezvládli.

    Manuál svatebního svědka

    Svědek by nikdy neměl ztratit prstýnky. Měl by být spolehlivý. Svatební obřad je velmi stresující záležitost. Svědek je proto člověk, kterému věříme. Bývá to obvykle náš nejlepší přítel. Klidně to může být i sourozenec. Svědek by se měl o ženicha a nevěstu postarat už před svatbou. Pomáhá s výběrem oblečení, organizuje i rozloučení se svobodou.

    Mnohým z nich se dává na starost i příprava svatební cesty. Svědek je vždy svatebnímu páru po ruce. Pomáhá psát svatební proslov. Doprovází pár na místo svatebního obřadu. Je hlavním organizátorem svatebního focení, pomáhá novomanželům se svatebními dary. V prehistorických dobách bylo manželství doslova zločineckou akcí. Když muž našel ženu, která se mu líbila, unesl ji! Aby se únos vydařil, spojil se se spolehlivým člověkem, který mu měl s únosem pomoci. Taková je tedy geneze vývoje současného svědka. Svědky jsou při svatbě vlastně všichni přítomní. Vyžaduje se přítomnost ale nejméně dvou. Měly by to být osoby nezaujaté. Pokud se dvojice oddává v kostele, svědek by neměl být ateista a k víře lhostejný.

    ZDROJ: www.naplanujsvatbu.cz

    happymum_cz
    14. led 2017    Čtené 226x

    Lezete partnerovi do mobilu?

    Ruku na srdce. Kdy naposledy jste odolali situacím, kdy se váš partner sprchoval a svůj mobil nechal volně pohozený na gauči. Nakoukli jste do něj, nebo jste si řekla, že mu důvěřuje a když se vám něco nebude zdát, tak se ho na to přesně zeptáte?

    Nejistota a prázdno

    Nejistota je jedním z nejčastějších důvodů, kvůli kterému žena nakoukla do mobilu. Zdůvodňuje to tím, že v chování u partnera cítí nedostatek zájmu a pozornosti. Chybí ji  náklonnost, láska a proto si myslí, že důvodem je nějaká cizí žena. Ve skutečnosti se nesmírně bojí, že v mobilu najde něco, co si domyslí a z čeho má strach. Místo toho, aby hledala cestu k otevřenému rozhovoru a vyjádření, co ji ve vztah chybí, hledá imaginárního nepřítele v partnerově mobilu.

    Pozor na fiktivní problémy!

    Problém vzniká tehdy, když v telefonu najdete něco, co na první pohled může vypadat podezřele, ale protože nepoznáte pozadí, nemůžete vyvozovat závěry. V telefonu či mailové schránce se vždy dá najít něco, co nelze pochopit jinak, než je v skutečnosti. Zkušenosti odborníků dokonce nasvědčují tomu, že pokud jednou se slídění začnete, bude pro vás velmi těžké s tím skoncovat. Odstartujete pomyslnou lavinu obvinění, trápení a vnitřního užírání. Zamyslete se nad tím a raději si vzájemně důvěřujte.

    ZDROJ: www.bebinka.cz

    happymum_cz
    13. led 2017    Čtené 26x

    Co s těhotenskými nevolnostmi?

    Jedním z prvních těhotenských příznaků bývá u mnoha žen ranní nevolnost. Ne vždy však jde skutečně o nevolnost objevující se pouze v ranních hodinách, ale nejednou tyto problémy přetrvávají během celého dne.

    Ranní či celodenní nevolnosti se obvykle vyskytují v prvním trimestru těhotenství, později ustupují. V některých případech však mohou ženu potrápit během celého těhotenství.


    Co je příčinou?

    Přesné příčiny těhotenských nevolností nejsou stále zcela objasněny, ale podílejí se na nich určitě i bouřlivé hormonální změny v organismu čerstvé těhulky.


    Zažije je každá budoucí maminka?

    Ranní nevolnosti nejsou vůbec nedílnou součástí těhotenství každé budoucí maminky. Některé se s nimi řádně potrápí, zatímco jiné "Proplouvá" těhotenstvím bez jakýchkoliv žaludečních potíží.

    Rovněž nelze říci, že pokud jste nevolnostmi trpěli v prvním těhotenství, zákonitě se objeví i v další těhotenství. Nebo pokud jste se s tímto problémem poprvé nesetkali, že vás nevolnosti objedou i v následujících těhotenstvích.

    Je možné, že těhotenské nevolnosti jsou i záležitostí dědičnosti. Vše je však velmi individuální.


    Jak si pomoci?

    Pokud patříte k těm budoucím maminkám, které se s těhotenskou nevolností potýkají, je několik způsobů, jak si pomoci. Bohužel, žádná zázračná metoda, která by spolehlivě fungovala a odstranila vaše problémy natrvalo, neexistuje.

    U každé ženy může pomoci něco jiného, je tedy třeba hledat optimální řešení pro konkrétní případ.

    Lékaři doporučují těhulkám bojujícím s nevolnostmi mít na nočním stolku připravený sklenici vody nebo jiného vhodného nápoje a nějakou sušenku. Není totiž dobré vstávat z postele s prázdným žaludkem.

    Pokud vás nevolnost přepadne při určitých pachy, např. v kuchyni nebo po snědení některých potravin, vyhýbejte se tímto "vyvolávačem" problémů.

    Některým těhulkám může bydlet nevolno během jízdy autem, i když předtím takové problémy nemívaly. V takovém případě je možné pomoci si např. homeopatickým lékem proti nevolnosti.

    Pomoci vám však mohou i některé přírodní prostředky. Dobrou volbou je zázvor, který si můžete dopřát např. v podobě chutného čaje. Na trhu jsou také speciální lízátka s obsahem zázvoru a dalších účinných, ale zároveň bezpečných, látek určené právě budoucím maminkám trpícím těmito nepříjemnými obtížemi.


    Kdy jsou nevolnosti nebezpečné?

    Přesto, že těhotenské nevolnosti trápí nejednu budoucí maminku a jsou častým jevem, někdy mohou být nebezpečné. Rizikem je zejména stav, kdy jsou nevolnosti příliš intenzivní a brání ženě v každodenních činnostech, pokud má těhulka problém udržet vůbec nějakou stravu kvůli příčestí zvracení, nebo pokud např. v důsledku nevolností a zvracení dojde k nežádoucímu úbytku hmotnosti. Někdy je nutná i hospitalizace.

    V každém případě, pokud se u vás ranní nevolnosti objeví a nedokážete si pomoci ani zmíněnými metodami, určitě své potíže konzultujte s lékařem.

    ZDROJ: www.happymum.cz/tehotenstvi

    happymum_cz
    12. led 2017    Čtené 128x

    Adopce dítěte: Jak u nás probíhá a na co se připravit?

    Když se páru nedaří počít vlastní děťátko, je to pro ně velké trápení. Přesto netřeba zoufat. Pokud vám nebylo dopřáno vychovat si vlastního potomka, můžete pomoci dítěti, které nemělo v životě tolik štěstí a rodiče se ho buď vzdali, nebo o nich za nešťastných okolností přišlo.

    Adopce není vůbec jednoduchý proces. Mnozí rodiče vysvětlují, že je ve více směrech dokonce náročnější než těhotenství. Když se vám však podaří zvládnout psychicky náročný test, můžete se pomalu začít připravovat na vašeho nového drobečka.



    Co všechno musíte absolvovat?

    Proces adopce začnete tím, že si podáte žádost na Úřad práce, sociálních věcí a rodiny v místě vašeho bydliště. Následně musíte doložit potřebné požadavky úřadů a přejít takzvanou prověrkou. Stát bude zjišťovat vaši finanční situaci, majetkové poměry, budou se také informovat na váš život v místním obecním nebo městském úřadě. Pokud se dostanete přes tyto testy do seznamu žadatelů, může projít i 15 měsíců. O děťátko mohou požádat manželé, druh s družkou, ale i jednotlivec.


    Neuvěřitelné čekací doby

    Jednou z nejdůležitějších věcí, kterou byste měli v souvislosti s adopcí vědět je, že byste s ní jistě neměli dlouho váhat. I když se už dostanete do registru žadatelů, musíte se připravit na velmi dlouhé čekací doby. Ty se nepočítají na měsíce, ale na roky. Podle statistik trvá průměrné čekání na děťátko pět let, ale v mnoha případech je to podstatně více, někdy dokonce až kolem deseti let. Děje se tak kvůli nedostatku vhodných dětí k adopci, ale i kvůli některým administrativním nedokonalostem. Urychlíte to tím, že nebudete hodně připomínkovat

    Mnoho párů, se však pro adopci rozhodne, až ve vyšším věku, když selhaly všechny možnosti na početí vlastního potomka. Ti pak nemají mnoho času, aby se dočkaly alespoň takové náhradní možnosti stát se rodiči. Nejlepším způsobem jak urychlit tento proces, je stanovit co nejméně podmínek. Žadatelé nejvíce touží po miminku do jednoho roku, ale takových možností je velmi málo. Kromě toho se obírají o možnost i požadavkem, aby bylo dítě zcela zdravé. Ve skutečnosti však může mít drobeček jen alergii nebo ekzém a již je pro vás nevyhovující. Také mnoho lidí touží po neromském dítěti, případně si nechtějí adoptovat i staršího sourozence, co vás také obírá o možnost a tyto děti pak putují buď do dětského domova, nebo na listinu mezinárodní adopce.


    U starších dětí nezapomínejte na zajištění vzdělání

    Pokud se dočkáte toho šťastného dne, když vám úřednice telefonicky sdělí tu šťastnou zprávu o tom, že se stanete adoptivními rodiči, pusťte se do příprav. Je ideální, pokud vytvoříte do příchodu dítěte náležité podmínky, abyste mu tento přechod usnadnili. Týká se to zejména starších potomků, kteří již lépe vnímají skutečnosti. Připravte jim dětský pokoj, nezapomínejte zejména na zajištění budoucího vzdělání, a když se dá, seznamte ho s některými spolužáky dříve, aby se mu v první den šlo lépe do školy.


    Seznamte ho s rodinou, vyjděte mu vstříc

    I když bude pro vás přivítání děťátka také náročnou zkouškou, myslete po celou dobu na to, že pro prcka je to ještě složitější. Snažte se mu tedy vyjít maximálně vstříc, aby to bylo pro něj příjemné. Hodně se povídejte, snažte se co nejlépe poznat. Seznamte ho co nejdříve i s ostatními rodinnými příslušníky. Pokud máte v širší rodině děti, může to příchod do nového prostředí ještě více usnadnit.


    Děti vždy zkoušejí

    Buďte proto ve své benevolentnosti uvážlivé. Udělat nějaké ústupky, aby se dítě cítilo pohodlnější, neznamená nechat se jím úplně komandovat. Zejména ti starší, kteří byli v domovech vycvičeni na to, aby zabojovali o svou pozici, mohou na vás používat různé triky. Kromě vzájemné lásky, opory a ochrany vybudujte v něm i kousek respektu vůči vám. Nezapomínejte, že nevíte jakou povahu měli přesně jeho rodiče. A proto je vždy velmi důležité naučit se ho zvládat hned, aby vám později nezačalo dělat problémy, které by vás stály potoky slz.

    ZDROJ:  http://www.happymum.cz/tehotenstvi/

    happymum_cz
    6. led 2017    Čtené 38x

    Jak se obléknout, když čekáte první miminko

    Pravidlo číslo jedna při nákupu těhotenského oblečení je: na velikosti záleží.

    Každá žena má trochu jinou postavu a poslední měsíce na její postavě proběhnou trochu jinak. Trochu extra materiálu na trupu a vzory, které vzbuzují štíhlejší dojem, jsou evergreenem. Některé pružnější materiály se dají nosit vesele i po porodu, takže není třeba oběhávat pouze vybrané sekáče a bazary s tím, že však pak půjde toto šatstvo i tak jen do skříně. Například takové úpletové šaty jsou velmi populární, popřípadě volné sako, které se místo zapínání raději zkombinuje s nějakým příjemným topem, ideálně také protahovacím a přírodním z klasické bavlny.

    Pravidlo čísla dva je: jednoduchost.

    Samozřejmě, v jednoduchosti je krása a rafinované zapínání a doplňky si dámy nechají raději na později, když už po nich nebudou šmátrat dětské ručky, nebo nebude třeba se držet strategicky v blízkosti toalet. Během těhotenství vám okolí odpustí co se týče oblečení hodně, ale znáte baby - ony chtějí být ve formě.

    Pravidlo číslo tři: záleží i na materiálu.

    Možná se spokojíte s klasickou riflovina, ale během "peaku" určitě oceníte elastické a natahovací věci. Pokud máte v plánu udělat pár pěkných fotek při čekání na potomstvo, vystihněte dobu, kdy bříško není úplně největší, počkejte si na pěkné počasí / pozadí a hlavně se do toho nešilte.

    Samozřejmě, můžete jít odvážně i do klasických overalů. Dnes už jsou na trhu četné modely a vaše něžnější polovička v něm nemusí vypadat jako automechanik, právě naopak. Overaly pro těhulky bývají dobře uzpůsobené pro případné problémy nebo i kojení. Pokud budete v obchodě, zeptejte se hned i na příslušenství jako jsou šátky nebo těhotenské kalhoty. Protože legíny a šortky tak skoro nevyjdou z módy, v dolní části parnerky to bývá dost jednoduché. A protože je těhotenství zvláštním obdobím v životě, může maminka nosit spokojeně i veselé a vtipné trička, které by možná jindy na sebe nedala. Protože při čekání dítěte záleží spíše na tom jak dobře se s tím vyrovnáte, než co si myslí okolí.

    ZDROJ: WWW:HAPPYMUM:CZ