happymum_cz
17. led 2017
242 

Co cítí biologická matka po adopci dítěte?

Matky, které dávají dítě k adopci se ho vzdávají z různých důvodů, kvůli vnějšímu tlaku, finančním otázkám, z osobních důvodů. Jejich cílem je také zajistit dítěti lepší život. Když probíhá osvojení, tyto matky často hledají útěchu v různých poradenských centrech, aby se vypořádaly s touto událostí v jejich životě.

Navzdory celé myšlence vzdání se dítěte, má to i své výhody. Náklady spojené s těhotenstvím, návštěvy lékaře, narození dítěte a právní poplatky, jsou často takto pokryty. Podpůrné a poradenské služby pro biologické matky jsou zdarma, některé mají od rodiny, která si dítě adoptuje k dispozici i ubytování. Mnohé biologické matky s adoptivními dětmi jsou mladé dívky, které mají ještě své sny a touhy, které by chtěli v životě dosáhnout a s dítětem by to nebylo možné.

Když se matka vzdá svého dítěte a dá ho k adopci, prochází obdobím ztráty, a to i přesto, že dítě je naživu a sama se pro tuto volbu rozhodla. Podle psychologů se u ní vyskytují různé fáze smutku, jako je šok, popření, smutek, deprese, hněv, vina a nakonec přijetí. Biologická matka také může mít pocit, že selhala v roli rodiče vůči dítěti, když ho dala k adopci. Tyto pocity ztráty mohou být vyvolány během událostí, jako jsou narozeniny dítěte.

ZDROJ: tehotnezeny.cz

Myslim, ze clanek je prevzaty z ciziny a u nas vse funguje zcela jinak.

18. led 2017

minimálně u nás nelze kontaktovat biologické dítě - matka nezná jeho jméno, rodné číslo ani adresu...

18. led 2017

Začni psát komentář...

Odešli