jana_kaisi
17. únor 2019
240 

Naše testování balíčku LIPIKAR AP+ od značky La Roche-Posay

Měli jsme to štěstí a dostaly s dcerkou šanci testovat LIPIKAR AP+ značky La Roche-Posay. Byla jsem ráda, že můžeme vyzkoušet něco nového, co by na dceřin atopický ekzém mohlo pomoci.

Dcerka trpí od jednoho roku atopickým ekzémem, nejprve to bylo pouze v malé míře, kdy stačilo pár dnů malé ložisko promazávat a ekzém byl pryč. Nyní, v jejích třech letech, v tomto zimním čase, dost bojujeme. Ekzém má nejvíce na ručičkách, kde je léčba, díky nošení rukavic, mrazům a častému mytí, nejtěžší. Ale ložiska má i na krčku, na kotnících a občas podkolenních jamkách.

Vyzkoušeli jsme již nespočet produktů určených na ekzém. Něco nezabralo vůbec, někdy i problém bohužel zhoršilo. Něco zabralo, ale pouze na chvíli. A něco nám pomáhá, ale nyní, v zimě, bohužel pouze udržet stav, ne úplně vyléčit. Přesto se podání kortikoidů a jiných podobných preparátů vyhýbám.

A nyní již konečně k produktu LIPIKAR AP+. Na testování jsme obdrželi dva výrobky, a to čistící krémový gel Lipikar syndet AP+ a balzám Lipikar Baume AP+. Hned první den po obdržení testovacího balíčku jsme vše večer vyzkoušeli. Z čistícího gelu jsem nadšená. Není zbytečně parfémovaný a je krásně jemný. Dcerce na pokožce vůbec nevadí a po koupání ji má hezky zklidněnou. A hlavně ji nijak nedráždí, takže ho používá i na mytí rukou přes den.

A testování balzámu? Ten dcerce bohužel vůbec nesedl. Věřím, že by krásně promazal a pomohl suchým místům. Protože sama mám přes zimu suché ruce a mě pomohl krásně. Krém je příjemné konzistence, nemastí, ale krásně zvláční. A ihned se vstřebá, takže člověk nemá pocit mastnoty. Bohužel dcerku na místech ekzému strašně štípal, takže jsme s testováním po pár dnech museli přestat. Občas chvíli po namazání až plakala, jak moc ji balzám na kůži vadil. Sice to trvalo vždy je pár minut, ale i tak by to bylo trápení. Ale věřím, že na promazávání tělíčka v klidové fázi, by byl balzám dobrý. Takže balzám bych doporučila spíše jako prevenci před vrácením ekzému.

I když nám Lipikar AP+ vyhovoval na 50%, jeden výrobek ano a druhý ne, jsem moc vděčná za jeho vyzkoušení a čistící gel budeme používat nadále. Mé dcerce na léčbu a promazávání sedí nejvíce čistě přírodní produkty. Takže u nich prozatím zůstaneme.

Děkujeme @konik_testuje moc za tu možnost vyzkoušení dalšího výrobku.

#test_larocheposay2 

#sleepikar 

#recenze

#zkusenosti_lipikar_ap

Začni psát komentář...

Odešli