kami1984
17. říj 2016
66 

S Belcurou za hezčí kůží...

Na začátku září @konik_testuje vyhlásil konkurz na testovače emulze ve spreji Belcura. Podle popisu se jedná o emulzi, která vyživuje, udržuji pokožku hydratovanou a chrání před okolními vlivy. Navíc by pokožku měla regenerovat, zmírňovat podráždění a kožní problémy. Přípravek obsahuje mikrostříbro, které působí antisepticky a protizánětlivě. Zároveň Belcura neobsahuje žádné konzervanty, alkohol, lanolín, parfermace a barviva. Výrobcem je farmaceutická společnost Belupo, která je jedna z top na trhu a pochází z horkého Chorvatska.

Musím říci, že jsem zajásala a přihlásila jsem se. Od svých 15 let se trápím s atopickými ekzémy a lupénkou, po porodech je navíc zbytek těla jako struhadlo. S ekzémy bojuji více méně neúspěšně, masti střídají masti, zkouším i bylinky a snad i čáry máry🙂 Ale buď to strašně smrdí, je to mastné až běda anebo to jednoduše nepomůže. Stále hledám něco, kde účinek bude alespoň trochu viditelný za pár dnů, nejlépe do měsíce🙂

Jednoho dne mi přišla IP, že mě vybrali a mám čekat balíček. Zanedlouho balíček došel a z obálky na mě vypadlo množství zelených polystyrénových kousků, které mi zabavily děti a hlavně "TO"... Belcura od Belupo. No není krásná🙂? 

V zásilce byla emulze v krabičce plus letáček, kde jsem se dozvěděla vše podstatné o tomto výrobku.  Samotné balení je nádherné, Belcura obsahuje také čisté mikrostříbro a ve stříbrném tónu je laděný i obal, který  je doplněný barevnými geometrickými tvary. Obal zaujal i mé syny natolik, že během pár hodin už milá emulze neměla své víčko a synové se neustále chodili mazat 🙂)

Aplikace je velmi jednoduchá - cca z 20 cm nastříkáte emulzi na pokožku a rozetřete.     S aplikací nebyly problémy, jen pokud jsem chtěla na jedno konkrétní místo, vzdálenost střiku se musela snížit, aby mi to neprskalo kolem dokola. V lahvičce chrastí kulička, to také velmi lákalo moje syny 🙂

Jakmile si emulzi nastříkáte na pokožku, stačí pár tahy rozetřít a zhruba do 30 sekund je kůže hydratovaná, bez mastného, ulepeného pocitu. Kůže se mi hezky leskla a voněla. Vůně, to je samotná kapitola. Když jsem v rodině dávala výrobek přivonět, někomu voněl, někomu ne. Je to jako s parfémy. Zde ale není vůně prioritní, mě osobně Belcura voní po rozemletých oříšcích🙂 Kolikrát jsem se mazala u TV a oňufávala se🙂  Prostě mi voní.

Emulzi kromě mě zkoušely i naše děti. Synům jsou 2 roky a 5 a čtvrt roku. Ničím je běžně nemažu, mají zatím normální pokožku a nevidím v tom tedy důvod. Sami byli zvědaví, co to maminka má a tak zkoušeli na rukou a bříšku. Synové se neosypali, neměli žádnou jinou reakci, užili si zábavu při mazání. 

Dalším testovačem byl manžel a jeho ruce. Muž pracuje manuálně, pracuje venku.          V době testování dělal omítky. Neumí pracovat v rukavicích a tak jeho ruce byly  popraskané, vysušené z lepidla. Belcura mu značně ulevila, ruce se stávaly jemnějšími a staré zatvrdliny pomalu povolují. Zde to bude běh na delší trať, ale již po 14 dnech 2 x denně mazání pomáhá.

Já sama jsme se zaměřila hlavně na 2 místa. Na hřbetu pravé ruky se mi na ukazováčku a kostech malíčku udělal ekzém. Jsem pravák, tak si umíte představit, jak je ruka namáhaná, do toho vaření, úklid, mytí... Tento ekzém ve větším měřítku mám i na loktech. Bohužel začíná sezóna dlouhých rukávů, svetrů a o látku se mi ekzém zachytává a špatně se léčí. Mazala jsem se 3-5 x deněn, jak jsem si vzpomněla.

Takto vypadal můj ekzém na loktu v den, kdy Belcura přišla domů. 

Mazala jsem ve stejné frekvenci ekzém na loktu i na rukou a musím říci, že to byla úleva. Pokožka byla hydratovaná, mohla jsem se namazat a za okamžik listovat v knížce  ačíst synům. Nic nenechávalo mastný film, otisky. Nesmrděla jsem až za roh, nic neštípalo.

Výhodu vidím i v balení, krémy jsem nucená nosit i s sebou a co si bude me povídat, každý zná dámskou kabelku - malý prostor a nekonečné množství věcí. Takže se mi párkrát stalo, že mi krém vytekl, víčko se oddělilo a krém vesele dělal cestičky do nitra tašky. U Belcury se mi to nestalo, i když nemám ochranné víčko, které mi synové zabavili.

Po 3 týdnech testování vypadá ekzém na ruce následovně. Musím říci, že byl v horším stavu než na loktech, na kterých se mi hojí daleko hůře. Na hřbetu ruky byly velké krvavé rýhy, které bolely  a stačilo umýt nádobí a problém byl zpátky.

Na malém prostoru mi Belcura pomohla znamenitě. Kdybych to sama na sobě nevyzkoušela, nevěřila bych, že toto je výsledek cca 18 dnů.

Belcura se svými účinky u mé rodiny zabodovala na celé čáře, stala se nepostradatelným společníkem v lékárničce. Nenašla jsem žádné mínusy, které tento výrobek má.

Mezi plusy řadím:

* atraktivní design

* emulze, jednoduchá aplikace

* vhodné pro děti i dospělé

* příjemná vůně (pro mě po oříšcích)

* viditelné výsledky za kratší dobu než 1 měsíc

* prodejní cena,v poměru cena/výkon, je vynikající

* testovala celá rodina /4 osoby/ velmi intenzivně 3 týdny a poslední zbytek by se ještě vystříkal - opravdu vydrží balení o objemu 125 ml ošetřit velké množství pokožky

Ráda bych poděkovala společnosti Belupo, že jsem mohla vyzkoušet jejich výrobek, který u mě opravdu zabodoval na plné čáře a stal se neodmyslitelnou věcí v mém boji s kožními projevy. Zároveň děkuji i společnosti Modrý koník, že zprostředkovala toto testování, kterého jsem se mohla zúčastnit.

18. říj 2016

Začni psát komentář...

Odešli