karja
4. lis 2016
317 

Dobrá rada nad zlato...?

Rozhodla jsem se napsat průvodce alternativní medicínou. Vždy, když někdo zjistí, že naše bezdětnost není způsobená moji nezdravou touhou po kariéře, ale línými spermiemi a ještě línějšími vaječníky, vytáhne z rukávu zaručenou radu. Zkus tibetskou medicínu, kineziologii, regresní terapii, kraniosakrální terapii, EFT, dianetiku (To jako vážně? Scientisty?), andělskou terapii, urinoterapii, fytoterapii, Bachovy kapky, bioterapii...  Kup si ptačí jeřáb, kontryhel, maliník, ostružiník, ptačí zob, Zdravé miminko, Šťastné miminko, Veselé miminko, Zoufalou neplodenku....A na zklidnění nezapomeň meduňku. A musíš opravdu chtít otěhotnět, jinak se to nepovede. Jde mi z toho už hlava kolem. A hlavně na to nemysli.

Musela bych být plodná do 70, abych všechno stihla vyzkoušet! Ale protože čas kvapí, zkouším, co to dá. Ráno si zacvičím hormonální jógu, v poledne Mojžíšovou, večer provedu meditaci. K tomu vypiju asi 5 litrů různých bylinkových čajů, takže v noci se musím několikrát vyhrabat z hromady léčivých kamenů, kterými jsem se obložila. A pokaždé, když se opět vrátím do postele, nezapomenu na pozitivní afirmaci.

Ale jinak na "to" vůbec nemyslím 🙂 Tak mi to, prosím, při každém setkání nepřipomínejte soucitnými pohledy a novými radami. Já vím, že to se mnou myslíte dobře a chcete mi pomoct, ale protože nevíte, co prožívám, tak mi tím spíš škodíte.

Cítím se potom jako neschopná hysterka, která si nedokáže srovnat vlastní psychiku a vlastně si dítě až tak moc nepřeje.

(Napsáno poté, co jsme do sebe vrazily u dveří reprodukčního centra s kolegyní, která bydlí poblíž. Následovala 20min cesta autobusem plná dobře míněných rad. Musela jsem si dát na firemní toaletě panáka, abych se z toho přívalu dobré vůle vzpamatovala...)

Jo jasne, nemyslet na to. . . Nemyslela jsem na to min. 6 let, zejmena od vyrceni synovy dg. . . Takze za tuhle radu bych vrazdila. 😝

4. lis 2016

Soucítím a chápu! A věta: "Hlavně na to nemysli." nebo "Nejde to, protože na to furt myslíš." na mě působí jak rudý hadr na býka. A většinou to slýchám od žen, které se otřou chlapovi o trenky a jsou v tom :-/

4. lis 2016
karja
autor

@cmacuba Od holek, které mají stejné problémy, mi rady nevadí. Ale od těch, co nemají ani páru, mě dráždí jako červený hadr býka🙂

4. lis 2016
karja
autor

@m.e.l Jojo, radama oplývá každý, ale k fyzické pomoci se nemá nikdo🙂

4. lis 2016

pravda pravda 🙂 oni to všichni myslí tak dobře, až by se z toho člověk zblíznil 😉

4. lis 2016

Za radu "nejde to , protože na to moc myslíš" okamžitě stáhnout dotyčnému aspoň 20 000 z účtu jako dobrovolný příspěvek na léčbu "neplodnosti" (a taky plácnout ať na to moc nemyslí), za radu koupit si čokla okamžitě jednu mezi oči a dobrovolný příspěvek 15 000, za radu "stačí jen chtít, musíš se víc snažit" dvě facky přes nevymáchanou tlamu a příspěvek 22 000. Ostatní slinty a žvásty přejít s ledovým klidem (pokud to uvnitř vře, tak večer s někým normálním na pivo).

Já jsem si představovala ty konkrétní, co mi radily (ano, vždy ženy) a byly nejchytřejší, jak by se v mé situaci za pár let čekání a toho všeho , co to obnáší přinejmenším připostraly z nepřízně osudu (a já bych jim v té chvíli mohla tak dobře poradit, začala bych čoklem), nebo páchaly sebevraždy.

Stejné slevy na dani všem neplodným párům, které do své "léčby" prokazatelně proinvestovali víc než 100 000, jako rodinám s dětmi.

Tak. Napráší můj příspěvek někdo adminům?

5. lis 2016
karja
autor

@dzungala Stihla jsem ho přečíst, než ho stáhnou🙂 Ty příspěvky, to není vůbec špatný nápad🙂 Ale už jsem slyšela i názor - ty a proč teda chodíte na tak drahou kliniku. Jděte do normálního státního zařízení a budete to mít zadarmo.

5. lis 2016
karja
autor

@dzungala ale moc jsem se u Tvého příspěvku nasmála, díky.

5. lis 2016

@karja Jo to je taky nejlepsi - to ze je to zadarmo, cha cha cha. . . . Uz nas to stalo kupu penez, mame jednoho synka z prvniho IVF a ted jdeme do plne hrazeneho ctvrteho pokusu IVF vylepseneho o darkyni vajicek. . . Takze min. 90 tisic. . .

5. lis 2016
karja
autor

@m.e.l Tak držím palce, ať to vyjde. Pravděpodobně nás taky čeká rozhodnutí, jestli dárkyni ano či ne... Trochu se toho bojím...

5. lis 2016

@karja Taky jsem se bala, kdyz na to poprve padla rec, tak byl manzel totalne proti, ted s tim nastesti souhlasi. Pro me je touha po druhem a snad tentokrat zdravem diteti silnejsi nez nutna pritomnost vlastnich genu. 😉

5. lis 2016

Přesně proto jsme naše snažení tajili úplně před všemi (hlavně před rodinou)
A šlo to fakt ztuha - Mojžíšovku jsme cvičili s manželem oba a každý den mi zabrala hodinu a půl. Ale utajit se povedlo (nebo alespoň se lidi neodvážili zeptat 😅) a Mojžíšovka nám mimi přilákala 😇
Držím pěsti a přeju pevné nervy! 😉

7. lis 2016
karja
autor

@cobaltino Děkuju🙂

7. lis 2016

Ach bože, jako by jste psala myšlenky, které se mi honí snad každý den hlavou. Nejvíc nesnáším "úžasné" ujištění, "neboj, já vím, že jednou budeš mít kupu dětí", nebo "nemysli na to tolik", nebo "příště už to vyjde" (po třech spontánních potratech mi to přijde jako výsměch, protože NIKDO z těch lidí absolutně nemá páru jak na tom jsem psychicky a fyzicky a že jejich úžasné rady jsou k ničemu)....nejlepší je, že tyhle úžasné rady mají lidé, kteří otěhotněli kdy chtěli a kolikrát chtěli a neměli žádný problém...

11. lis 2016

Holky, neberte to zle, me by to opravdu zajimalo, jaka reakce by vas potesila, nebo spis nenastvala v tehle situaci? Oni si lidi obecne nevidi do huby, maji milion chytrych a nevyzadanych rad, tak co by bylo od nich vhodnejsi?

2. pro 2016

Začni psát komentář...

Odešli