karja
1. pro 2016
3612 

Dobrý dárek nad zlato!

Miluji rodinné sešlosti. Jsem od přírody stádní tvor a nejspokojenější jsem, když jsou všichni pěkně pohromadě v obýváku a pojídají moji vyhlášenou sekanou. Až na raw sestřenku Jitku, ale té nasypu do misky semínka a spokojeni jsou všichni.

Tuto vášeň jsem podědila po mé mamince. Ta je vyhlášená organizátorka a dokáže zkoordinovat mega akce typu "Setkání příbuzných po padesáti letech". Bohužel, maminka miluje i dávání a přijímání dárků. Neodvážíme se nekoupit na Valentýna červené růže, ačkoli žádné z dětí Valentýna se svojí polovičkou neslaví. Na Mikuláše na nás čeká punčoška s obligátním uhlím a sladkostmi.  

A protože maminka razí heslo, že dárek má potěšit a nikdy to nesmí být nic užitečného, jdou na mě mdloby pokaždé, když pro ni musím nějaký ten prezent vybrat. A když vím, že ona vybírá nějaký pro mě. Od chvíle, kdy objevila server Nejlepší dárky, třesou se mi ruce pokaždé, když dárek vybaluji. Už máme doma zaručeně pravé  lávové kameny, které se ale nezahřejí ani po hodině vaření v horké vodě, samochladící půllitr, sadu panáků ve tvaru lebky, srandovní toaletní papír, svítící tkaničky, drbátko (to je náhodou super), magickou kostku (dodnes jsem nepochopila, k čemu to je), solničku ve tvaru kočičky.... Mohla bych jmenovat ještě asi tisíce dalších roztomilostí.

A co je nejhorší, tyto roztomilosti nelze zařadit do kategorie "recyklovatelné dárky". Protože maminka při návštěvách občas vyžaduje, abychom její dárky používali. Nemám tedy odvahu poslat je dál. Ovšem u dárků od kamarádek a kolegyň jdou rozpaky stranou a co nevyužiji, pěkně zabalím a dárek putuje o dům dál. Už ke mně takto zpátky doputoval extrémně roztomilý svícínek s prdelatým andělíčkem. Udělala jsem i faux pas, protože jsem tetě Janě věnovala tělové mléko s vůní levandule, které ona před několika měsíci věnovala mně. Snažila jsem se ze situace vybruslit rafinovaným tvrzením, že mě to mléko tak nadchlo, že jsem jí zkrátka musela koupit to samé, ale nejspíš mi na to nenaletěla. Od té doby jsem od tety Jany nedostala ani snítku levandule. Bohužel obliba levandule v mém okolí stoupá. A mně je čím dál trapnější všem říct, že mě z toho smradu bolí hlava a že mi vlastně už několik let většina kamarádek dává dárky, které nemůžu ani cítit. A tak recykluji. Od trapasu s tělovým mlékem si vedu deníček:

dostala od : komu dám dál.

Se sourozenci a švagrovými jsme dárky zrušili. Dostávají je jen děti, což nás, bezdětnou tetičku a strýčka, trochu diskriminuje, ale tu lahev, co bychom dostali, si koupíme sami. A vybereme si, na co máme chuť! A protože jsme tetička se strýčkem osvícení, zásadně své synovce a neteře obdarováváme edukačními hračkami či dobrou knihou. Což ve mne zrovna vyvolalo zapadlou vzpomínku na Vánoce v osmdesátých letech minulého století. Čekala jsem krásnou dlouhovlasou panenku, vybalila jsem Sbírku úloh z matematiky a Praktickou cvičebnici pro školáky. Letos asi koupím něco méně výchovného. Nerada bych svým malým příbuzným zadělala na nějaké trauma.

Kategorie sama pro sebe je manžel. Ve vybírání dárků má velké výkyvy. Poté, co mi daroval předrahý parfém, po jehož aplikaci jsem dostala migrénu a už nikdy ho nepoužila, rezignoval na ryze ženské dárky a řeší Vánoce dobrou knihou. Většinou takovou, co by si sám rád přečetl. Proto odpovídám stejnou měrou. A nakonec jsme spokojeni oba. Knížky si vzájemně půjčíme a strávíme několik příjemných čtenářských večerů.

Už musím svoji úvahu ukončit. Jdu si prohlédnout zásobu svých recy dárků a udělat seznam, co a komu. A pak se vrhnu na nevděčný úkol - vybrat mé mamince něco, co by si sama nikdy nekoupila. Možná jí koupím sadu šroubováků. Ty by si rozhodně sama nevybrala 🙂

#mk_blog_academy #blogujeme #zabava

karja
autor

S perexem se peru už hodinu. Ať napíšu cokoli, je to zkrátka blbé;) Ale ono to přijde!!!!

1. pro 2016

Mám pro tebe extra tip pro maminku - růžova sada nářadí s kytičkami. Neb je to určeno pro ženy, zaručene to nebude fungovat a tak ani nepujde použít; -).

1. pro 2016

Radila bych ti rozšířit mamky sadu roztomilostí třeba o zástěru 😀 Pokud možno aby ladila se slánkou ve tvaru kočky nebo alespoň s prdelatým andělíčkem 😀

1. pro 2016

"Proto odpovídám stejnou měrou. " 😀 Vždycky se moc u tvých článků bavím! Děkuju. 🙂

1. pro 2016
karja
autor

@liss_durman A nemáš ve své sbírce nějakou vhodnou?🙂

1. pro 2016
karja
autor

@hindin Tak to jsem ráda🙂 Kromě sekané mám ráda i srandu;)

1. pro 2016
karja
autor

@verena Hm, to by se mohlo stát i recy dárkem... A časem doputovat zpět🙂

1. pro 2016

@karja Miluju sekanou a srandu ! Asi víc sekanou, mám zrovna hlad. Taky první co mě napadlo u zmínky o raw sestřenici Jitce bylo "Jitko, krávo..."😀

1. pro 2016

Tímto se Jitce dodatečně omlouvám. 🙂

1. pro 2016

@karja tak to už můžeš věnovat rovnou růžový bumerang. ..

1. pro 2016
karja
autor

@hindin No, vzhledem ke složení stravy...;) Ale jinak nee.🙂

2. pro 2016

@karja Mám s kohoutem třeba 😀

2. pro 2016

Pobavilo! Děkuji za zajímavé příhody

3. led 2017

Začni psát komentář...

Odešli