karja
30. čer 2015

Jak ulovit muže?

Jako malá holčička jsem si ráda představovala, jaké to bude. Jaké to bude kráčet uličkou kostela špalírem dojatých příbuzných a kamarádů, oblečená do pohádkově krásných šatů...A u oltáře bude stát ON. Jako malou holčičku mě nikdy nenapadlo, že ulovit toho Pravého může být tak moc složité. Chlapi jsou zkrátka nedostatkové zboží. A tudíž je třeba k jejich lovu přiložit návod k použití. Tak tady je:

Jak ulovit muže?

1. Rozhlížejte se kolem sebe. Toho pravého můžete potkat i při vynášení odpadků.

2. Zkuste supermarket po osmé večer. Poproste vyhlédnutou kořist o radu či pomoc při podání výrobku, na který nedosáhnete.

3. Navštěvujte galerie a muzea! Budete mít hned společné téma pro konverzaci.

4. Přihlašte se na kurz. Společný zájem vás sblíží.

5. Vyražte na zážitkový kurz. Prožité dobrodružství vás spojí. Adrenalin je sexy. Sandra Bullock by Keenu Reevese taky neulovila, kdyby spolu neprožili dobrodrůžo v rozjetém autobusu.

Ad 1)

Vyrážím s odpadky. Samozřejmě jsem si před tím umyla vlasy a decentně se nalíčila. Podpatky jsem neobula, ale outfit jsem zvolila myslím adekvátní situaci - zánovní tepláčky a sexy sportovní triko. Výtahem nejedu. Krasavec by mohl proklouznout po schodech a minout svou osudovou.

Potkala jsem akorát domovnici, která mi podala zběžný přehled nejnovějšího dění v našem bytovém domě, a pana Nováčka se psem Karlem, který mi natrhl zánovní tepláčky, protože si chtěl z pytle s odpadky vytáhnout krásně vonící kuřecí kost.

Ad2)

Supermarket mi přijde jako výborný nápad. Sice se mi po osmé večer nikam moc nechce, ale lenost je matka neúspěchu. Vyrážím na nákupy!

Ihned si večerní nakupování oblíbím. Po osmé totiž není supermarket narvaný lidmi a u pokladen nestojí dlouhé fronty. Také už není čerstvé pečivo a zelenina je trochu zavadlá. Ale některé vybrané kousky lze pořídit s velkou slevou. Kromě mě brouzdá v supermarketu ještě jedna dáma (asi četla stejný článek), dva velmi mladí studentící nakupující basu piv (to jsem zvědavá, jestli budete muset ukázat občanku, hošíci), jeden pán kolem padesátky a dva, podle vizáže, bezdomovci s krabicovým vínem.

Ad 3)

Nestojím o nějakého ňoumu ze supermarketu. Valím do galerie. Na výstavu fotografií. Sobotní odpoledne je jako stvořené pro seznámení s mužem snů.

Výstava je super. Jsem ráda, že jsem se rozhoupala a do galerie vyrazila. Kromě mě je v galerii ještě zamilovaná dvojice, dvě dámy středního věku s krky omotanými výstředními náhrdelníky a velmi milá paní hlídačka. Ukázalo se, že paní byla kdysi kostymérkou v divadle a strávila jsem s ní příjemné odpoledne.

Ad 4)

Kurz! To bude ono! Pohledný vzdělanec! Probírám se nabídkou aktuálně nabízených kurzů. Sportovní hned zavrhuji, stejně jako výtvarné. Nakreslit umím jen prasátko. To umíte, taky, ne? Takové to hranaté s kudrnatým ocáskem. Volím kurz italštiny. Muž studující italštinu bude jistě kultivovaný a romantik.

V kurzu se sešlo celkem 14 účastníků. Muži tři. Jenda - sečtělý, charizmatický, vitální penzista. Robert - krásný, mladý, s krásnou ženou a roztomilou dceruškou. A Marek - vtipný, pohotový, pohledný. Během první hodiny se z nás s Markem stala nerozlučná dvojice. Naše cvičné rozhovory patřily k nejvtipnějším. Občas jsme ještě po kurzu zašli na čaj do blízké čajovny a společně vypracovali domácí úkol. Marka ani nezastrašil fakt, že jsem učitelka. A to mu bylo 12! Musíte uznat, že v tomto věku je to velmi odvážné, sedět v kurzu italštiny vedle učitelky...

Zkusím to tedy z druhé strany. Tentokrát budu učit já. Mám vystudovanou němčinu, tak proč roky snažení nezúročit. A tak jsem se stala zaměstnankyní jedné renomované jazykovky. Zatímco moje kolegyně učily třídy plné sexy chlapů, v mém kurzu se sešli dva penzisté, dvě maminky na mateřské a jeden úplně nepoužitelný starý mládenec.

Ad 5)

OK. Nejsem sice sportovkyně, ale galerie ani kurzy nepřinesly žádné ovoce. Přihlásila jsem se na čtyřdenní zážitkový kurz. V pátek ráno balím spacák a vyrážím do Orlických hor. Následuje 96 hodin čiré hrůzy. Ráno vstáváme ve čtyři a za tmy brodíme se zavázanýma očima potokem. Dopoledne šplháme po vysokých lanech a odpoledne se kamsi plazíme bahnem. Večer meditujeme a sbíráme sílu na další dny.Na kurzu jsou se mnou ještě dva novomanželské páry, jedna čerstvě rozvedená čtyřicátnice a dva studenti gymnázia.

Takže zbývá internet... Nakonec přece jen otvírám stránky seznamky a vybírám pár kandidátů.

Hned na první rande přichází Adonis. Ten nejkrásnější chlap pod sluncem. Široká ramena, úzké boky, oříškově hnědé oči a husté vlnité vlasy. Přemýšlím, jestli mám utéct dokud je čas. Nepatřím totiž zrovna k modelkovským typům. Adonis a Venuše (věstonická). Adonis se nezdá být mojí postavou odrazen. Strávíme spolu krásný večer. V noci přichází SMS: Máš

v pátek večer čas? Omdlívám štěstím.

V pátek se celé odpoledne čančám, abych byla nejkrásnější. A fakt mi to sekne. Adonis přichází a s ním skupinka tří kamarádů. Adonis mě žoviálně plácne do zad a praví: Vole, fakt ti to sluší. A pak významně mrkne na své kumpány a naznačí, že se mi ňadra v halence pěkně dmou. Večer má být nejspíš reklama na Adonisovu osobu - třeskutě vtipný, neustále obklopen věrnými přáteli, finančně podpořen bohatou matkou, vlastnicí jednoho dobře prosperujícího podniku. Příští týden čas mít nebudu...

Pavel byl slušný, pracovitý katolík. Sešli jsme se jednoho mrazivého večera. Hodinu jsme strávili běháním po městě a hledáním nějakého levného podniku. 30 korun za kafe je totiž amorální cena. Nakonec zapadáme do jedné lacině vyhlížející kavárny. Pavel objedná dvakrát turka a začne mi líčit své pracovní nasazení a trable se šéfem. Vysvobozuje mě telefonát kamarádky, která potřebuje poradit s úkolem pro syna. Vymlouvám se na neodkladnou rodinnou záležitost a opouštím Pavla i nedopitého turka...

Jiří měl zlatý zub a ojetou škodovku. A potřeboval půjčit dva tisíce.

Dominik slavil narozeniny. Dali jsme si kávu, zákusek a výborné bílé víno. A pak zjistil, že doma zapomněl peněženku. Zapomněl ji i na druhém rande. I na třetím.

Ale abych nebyla jen pesimistická - během seznamování jsem potkala taky Zbyňka, který se živí jako šperkař, a strávili jsme spolu báječný večer, kdy jsem se dozvěděla spoustu zajímavého o výrobě šperků. A následovala exkurze do jeho dílny. Láska z toho sice nebyla, ale když potřebuji dárek pro kamarádku, vím, kam jít.

Davida, se kterým jsme strávili několik odpolední a zůstali v kontaktu dodnes. Dokonce jsem mu schválila jeho současnou ženu.

S buddhistou Milošem jsem absolvala pár podnětných přednášek.

Naučila jsem se italsky, sáhla si na dno svých možností, objevila výhody nakupování po osmé večer a poznala spoustu zajímavých lidí.

A s Karlem jsme už taky kamarádi. Uplatila jsem ho zbytkem kuřecího steaku.

../../../../../blogs/?h=blogujeme&source=message

../../../../../blogs/?h=mk_blog_academy&source=message

#zabava

Tohle bych mohla cist hodiny 🙂

30. čer 2015

vazne luxus 🙂

30. čer 2015

😀 doufám, že bude i nějaký happyend? 😉 😀

1. črc 2015
karja
autor

Hepáč nakonec přišel🙂 A jsem ráda, že jste se aspoň trochu pobavily...

1. črc 2015

GENIÁLNÍ 😀!!!!!

1. črc 2015

Fakt že života? Jsi vtipná, čte se to jedním dechem 🙂

2. črc 2015

Moc krasne napsane a co ten Happy End dopsat a pridat 😊 ..??

2. črc 2015

karjo, tak jeden obor z aprobace máme stejný. Zdalipak i ten druhý? Gratuluji k úlovku, mohu- li to tak nazvat!

13. srp 2015
karja
autor

@dzungala A který je ten společný?

13. srp 2015

@karja

ten, který studenti úplně zbožňují a perou se o něj - jazyk německý. Napadá mě k tomu vtip ze simpsnů: Levák Bob pošle Bartovi výhružný vzkaz "die, Bart, die" a u soudu se obhajuje, že to neznamená Barte zemři, nýbrž že je to německy a znamená to "ta, Barte, ta", načež z lavic přihlížejících se ozve: "No ano, má pravdu, kdo hovoří něměcky, nemůže být špatný člověk!" geniální Groening...

13. srp 2015

Báječně napsané. Jen jsem zvědavá na ten hepáč 😀 Třeba bude další článek.

3. led 2016
karja
autor

@tyna86 Ale jo, nakonec se hepáč dostavil🙂

4. led 2016

Pecka 👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽

26. únor 2017

Tak doufam, ze ty budes psat clanky na konikovi, co ted inzerovala redakce. Vyborny!!! 🙂

22. bře 2017
Komentář byl odstraněný

Tenhle clanek miluju! 👍 Nema proste chybu. Ale stejne jsem zvedava, jake bylo seznameni s tvym manzelem 🙂 Bylo by fajn dockat se nekdy vtipneho clanku o tom. 🙂 Pises vyborne, vesela temata i ta ze zivota. Patris mezi me nejoblibenejsi blogerky na Konikovi 👍 Krasny den 🙂

8. čer 2017

Začni psát komentář...

Odešli