karja
24. říj 2016
396 

Když manžel tančí

Vážený pane Ebene,

jsem velkou fanynkou Vašeho pořadu a sobotní večer pro mě bývá malým svátkem. Oblečena v plesovou róbu usedám před televizní obrazovku, nohy obuté v blyštivých střevících hodím na stůl, do flétny naliji šampaňské a fandím.

Abyste rozuměl, patřím k nemalé skupině naivek, které, okouzleny medovými slůvky svých nápadníků, uvěřily, že se "po svatbě zapíšeme na taneční kurzy". Bohužel jsem nežádala tento závazek napsaný na papíru a podepsaný krví slibujícího. Takže vdaná jsem již deset let, ale do kurzu jsme se ještě nezapsali.

Můj manžel patří k mužům, kteří netančí ani v sebeobraně. Koncem listopadu se u něho pravidelně začnou objevovat záhadné ortopedické potíže, které zázračně zmizí s koncem plesové a začátkem cyklistické sezony. Je-li nebezpečí tance příliš veliké (např. vlastní svatba), sahá k extrémním praktikám, např. dvojnásobné zlomenině, a získá tak omluvenku přímo od lékaře.

Výjimkou byl jen loňský rok. Ortopedické potíže se nedostavily, což přičítám jednak teplé zimě, a tudíž možnosti vyjet si na kole kdykoli, třeba v lednu, tak výkonu pana Pavláska ve StarDance. Nebojím se říci, že Lukáš byl požehnáním pro mnoho manželek netancechtivých partnerů. Poprvé v historii StarDance se mi manžel nesnažil lstí odejmout ovladač a přepnout na sportovní kanál a fandil Lukášovi. Pak už stačila jen vhodně zvolená motivační věta: "Přece umíš tancovat líp než Pavlásek!" a manžel, pod vlivem Lukášova heroického výkonu, přislíbil účast na mysliveckém candrbálu.

S pomocí YouTube jsme natrénovali základní kroky a vyrazili do víru tance. Ukázalo se, že všechny taneční školy jsou jen bohapusté vysavače peněz. Manžel zjistil, že s valčíkovými kroky si vystačí nejen v samotném valčíku, ale že je lze velmi dobře využít i při tancích ostatních, polkou počínaje, sambou konče. Naštěstí se kapela poměrně brzy unavila díky konzumaci starostovy slivovice a o hudební doprovod se začal starat dýdžej Karel. Manžel ovládl své atavistické sklony bývalého metalisty umlátit půllitrem každého, kdo na plac zatáhne Michala Davida a předvedl velmi podařenou valčíkovou variaci na Michalova Šoumena. Co Vám budu povídat, vířili jsme sálem nonstop až do kuropění. Pod vlivem Michalem Davidem vyvolaných endorfinů, přislíbil manžel účast na plese i v příští sezóně.

Toto předsevzetí jsem hodlala přiživit sledováním StarDance a doufala v nového Lukáše. A  mé zoufalé přání bylo vyslyšeno. Kdo může být lepším tahákem pro netančícího muže, pasivního sportovce, než legenda Ladislav Vízek!

Proto důrazně  protestuji proti vyřazení pana Ladislava Vízka z taneční soutěže StarDance.  Byl jednou z posledních nadějí, jak v mužích probudit zálibu v tanci. Fanynky, poblouzněny roztomilým piškotovým plyšáčkem, jistě nedomyslely důsledek svého hlasování. Když vypadne Láďa, muži se opět začnou pokoušet uloupit ovladač a přepnout na ČT Sport. Lituji, že jsem vedení ČT včas neposlala výhrůžný dopis se žádostí, aby pan Vízek setrval alespoň do semifinále. Vedení Primy po mé intervenci stáhlo Pevnost Boyard.

Protože, co si budeme povídat, pane Ebene - ani Vy ani Terezka (byť oděna do drahého kamení) nemůžete ostrovtipem a šarmem konkurovat otci Fourasovi.

S pozdravem, ať Vízek tančí,

Tancechtivá zoufalka

#mk_academy_blog #blogujeme #zabava #tanecni

Ono se to nezdá, ale "netaneční" manžel může být i výhoda. Manžel tančil kdysi závodně a s ním je to ještě horší - neustále se na mě pokouší aplikovat nějaké zmatečné taneční prvky a otočky, takže si proti němu připadám jak slon v porcelánu zase já 🙂))

24. říj 2016

haha🙂

24. říj 2016
24. říj 2016

Máš to skvěle napsané. Musela jsem se smát nahlas.😂

24. říj 2016
Komentář byl odstraněný

bohužel, mě ani Pavlásek nepomohl. JInak dokonalý článek, od začátku do konce. 🙂

24. říj 2016

U nas taky ne... za 8 let tri tance.. no slapani zeli 🙂 🙂

25. říj 2016

Super napsany..hele nezoufej, Amik o tanecnich slysel az pred nekolika lety a nechapal, proc se to nekdo vubec uci a uz vubec nechapal, ze si tim v Cechach projdou skoro vsichni 😀

26. říj 2016
karja
autor

Tak co s tím budeme dělat? Musíme vyrazit na břišní tance, tam chlapa nepotřebujeme🙂

27. říj 2016

Začni psát komentář...

Odešli