karja
2. bře 2017
255 

Smoothie teď letí

Podléháte módním trendům?  Nedá vám to a alespoň jednou musíte ochutnat tu báječnou a navíc zdravou tyčinku z reklamy? Nebo patříte ke konzervativcům, pro které je každá novinka potencionální hrozbou?

Nepotrpím si na módní výstřelky. Jít s davem je pod mou intelektuální úroveň. Ano, přiznávám, že mám ve skříni tričko s Eiffelovkou a lodičky tělové barvy, které mě příšerně dřou na patě. A ano, když jsem si kupovala ty oboustranné náušnice, bylo mi jasné, že se mi můj připláclý lalůček vyboulí a nebudu vypadat sexy, ale jako po příušnicích.  Když vidím úžasnou kosmetickou taštičku, kterou zdarma ke každému nákupu nabízí jeden drogistický prodejce, těžko odolávám.

Také jsem si chtivě pořídila intoleranci laktózy, ale věřte mi, že ne proto, protože dnes jsou všemožné intolerance tak populární a vypadám velmi trendy, když chci v kavárně kávu se sójovým mlékem.

Srkaje před poradou kávu se Zajícem (sušené sójové mléko, nebo se to alespoň tak tváří), všimla jsem si, že se před několika kolegyněmi na stole objevily velmi atraktivní barevné lahve naplněné čímsi. Když vedle mě usedla asistentka ředitele a mohutně si přihnula z jasně růžové nádoby, musela jsem se poptat, o co tady jde.

"Ty neznáš smůtýýýýý!" zvolala kolegyně a ostatní dámy se na mě významně podívaly a stiskly svá barevná pítka. "Smůtý?" ptám se nechápavě. Dámy si pítka přitáhly pevněji k sobě. Kolegyně se pustila do nadšeného líčení předností tohoto zeleninovo-ovocného zázraku. Zatoužila jsem mít také v kabelce barevnou plastovou lahev, jako správná moderní žena. A ukázalo se, že mám obrovské štěstí, protože kolegyně s oranžovou lahví má tip na výborný a levný smoothovač a může mi ho ihned objednat.

Za dva dny jsem si domu, trochu v rozpacích, přinesla ten svůj - krásný, bleděmodrý, s praktickou lahví to go. Potěšilo mě zjištění, že k přístroji je přiložena několikajazyčná brožurka s návody na výrobu elixírů. Po zevrubném prozkoumání jsem zjistila, že recepty jsou ve všemožných ugrofinských jazycích a dialektech blízkého východu. Byla jsem schopna rozluštit jen slovo smoothie a to ne ve všech jazycích.

Nevadí, zkonzultuji se strýčkem Googlem.  Po přečtení několika receptů jsem zjistila, že mám doma zoufale málo přísad. V lednici se krčí jedna zavadlá mrkev, zapomenutá červená řepa a na kuchyňské lince podezřelé jablko. Rozhodnu se pro improvizaci. Pokrájím zeleninu i kus jablíčka. Musím krájet na malinké kousky, protože lahev mají jednu velkou nevýhodu - úzké hrdlo, kterým kousky musím procpat. Pak už jen nasadím na nožík a pulzuju a smoothuju. Výsledek je překvapivě lahodný. Snažím se zaplašit pochybnost, jestli bych to samé nezvládla se starým mixérem.

Nakonec ale má můj malý smoothovač jednu velkou výhodu. Nehodlám přiznat, že šlo o zcela neuváženou koupi, tak večer co večer s úsměvem na tváři strkám kousíčky zeleniny do designové láhve a smoothuju. Za poslední měsíc jsem pozřela víc zeleniny než za celý  život. Apak že je smoothovač jen módní výstřelek!

P.S. A už jsem i členkou skupiny Smoothie - recepty a rady🙂

#blogujeme  #mk_blog_academy #recepty_vyziva

Ochutnala jsem 2x a z konzistence i chuti jsem malem vrhla 😝 tuto modernu si necham s radosti ujit.

2. bře 2017

Já smůtíčkuju už hooodně dlouho a doporučuju všema deseti 😉 🙂

2. bře 2017

Já ho snídám, normální snídani do sebe nedám a toto je moje záchrana 😉

2. bře 2017

Začni psát komentář...

Odešli