kasparek_baby
30. črc 2015

Dětská výbavička: Co všechno budete potřebovat?

Těšíte se na příchod potomka a přemýšlíte, co všechno bude třeba před jeho příchodem připravit? Připravili jsme seznam věcí, které by měly být před příchodem nového člena rodiny připraveny. Co vám ještě chybí?

Méně je někdy více Nastávající maminky a jejich rodiny často během těhotenství nastřádají neuvěřitelné zásoby dětského oblečení a potřeb pro miminka. Nezapomínejte ale, že miminka rostou jako z vody a většinu nastřádaných kojeneckých kousků miminko určitě nestihne unosit. Přemýšlejte prakticky a s počtem jednotlivých kousků to nepřehánějte.

Oblečení pro miminka: Kolik jakých kousků pořídit?

  • Kojeneckých body budete potřebovat maximálně deset. Hodit se budou s krátkým i dlouhým rukávem.
  • Dupačky pořiďte patery. Dbejte především na příjemný materiál.
  • Overaly miminku postačí čtyři.
  • Podle ročního období pořiďte kabátky, mikiny nebo svetříky – vystačíte si se třemi kousky.
  • Dvě čepičky.
  • Dvoje až čtyři ponožky nebo capáčky.
  • Miminka narozená v zimě budou navíc potřebovat zimní kombinézu, teplejší mikiny, kabátky a teplou zimní čepici a rukavice.

Oblečení pro novorozence pořizujte ve velikosti 56 (jen pár kousků) a ve velikosti 62.

Na spaní Na každé miminko by doma měla čekat kvalitní dětská postýlka, dudlík, matrace, přikrývka, alespoň dvoje povlečení, zavinovačka, také případně dětský spací pytel.

Určitě se vám bude hodit také chůvička, která bude hlídat klidný spánek vašeho děťátka.

Na přebalování, koupání a krmení Většina maminek se obejde bez přebalovacího pultu – pokud na něj ale máte dostatek prostoru, jeho pořízení litovat určitě nebudete. Určitě se ale neobejdete alespoň bez přebalovací podložky.

Pro začátek si pořiďte alespoň tři balení plenek, krém proti opruzeninám a větší zásobu vlhčených ubrousků – těch totiž není nikdy dost. Dále nezapomeňte na vaničku, teploměr do vody, osušky, žínky, olejíček a nůžky s kulatou špičkou – hygienické potřeby pro kojence najdete pohromadě zde.

V dětské výbavičce by neměly chybět také dětské lahve, sterilizátor, kartáč na mytí lahví.

Na cestování Kočárek s hlubokou korbičkou je samozřejmostí. Pokud si s výběrem kočárku nevíte rady, podívejte se na našeho průvodce pořízením kočárku. Pokud cestujete autem, je nutností také autosedačka.

Nezapomeňte ani na fusak do kočárku, deku a případné příslušenství ke kočárku, které vám i vašemu děťátku pohyb s kočárkem zpříjemní.

Nezapomínejte na sebe! K výbavičce pro miminko přihoďte také nějaké drobnosti, které vám zpříjemní první týdny mateřství. Oceníte kojící podprsenky, tampony do podprsenky, noční košile pro kojící ženy, kojící polštář a také odsávačku.

Potřeby pro čerstvé maminky na vás čekají tady.

Tak a je to! Vše potřebné je pro vaše miminko připraveno.

Začni psát komentář...

Odešli