Cizrna na paprice
Tu miluju....a dokonce si jí dal můj muž a neremcal 😉 🙂
Odpověz
21. říj 2015
klaire22
autor@andelkaprdelka Můj muž to taky zkusil a taky prý dobrý. Si rozšiřuju obzory 😀
Odpověz
21. říj 2015
klaire22
autor@andelkaprdelka to ano, překvapilo mě to, jak dobré to je.
Odpověz
21. říj 2015

RECEPT
250g cizrny (namočit 24 hodin dopředu)
koření (bobkový list, nové koření, pepř)
cibule
olej
mletá sladká paprika
sůl, pepř
Namočenou cizrnu několikrát propláchneme a dáme vařit spolu s kořením (nejlépe bez soli) do papiňáku cca na 40 minut.
Poté na oleji orestujeme cibulku, až zesklovatí zaprášíme cca lžíci mleté papriky, krátce orestujeme a přidáme cizrnu i s vodou, ve které se vařila. Povaříme, poté díl odebereme, rozmixujeme na pastu a vrátíme zpět do hrnce, čímž se nám vše krásně zahustí. Poté dochutím solí a pepřem. Vynikající!!!!