icon
2 / 42
Cizrna na paprice
avatar

RECEPT

250g cizrny (namočit 24 hodin dopředu)
koření (bobkový list, nové koření, pepř)
cibule
olej
mletá sladká paprika
sůl, pepř

Namočenou cizrnu několikrát propláchneme a dáme vařit spolu s kořením (nejlépe bez soli) do papiňáku cca na 40 minut.
Poté na oleji orestujeme cibulku, až zesklovatí zaprášíme cca lžíci mleté papriky, krátce orestujeme a přidáme cizrnu i s vodou, ve které se vařila. Povaříme, poté díl odebereme, rozmixujeme na pastu a vrátíme zpět do hrnce, čímž se nám vše krásně zahustí. Poté dochutím solí a pepřem. Vynikající!!!!

Odpověz
21. říj 2015
avatar

Tu miluju....a dokonce si jí dal můj muž a neremcal 😉 🙂

Odpověz
21. říj 2015
avatar

@andelkaprdelka Můj muž to taky zkusil a taky prý dobrý. Si rozšiřuju obzory 😀

Odpověz
21. říj 2015
avatar

@klaire22 je to fakt mooc dobrý....lehký, zdravý...mňam...

Odpověz
21. říj 2015
avatar

@andelkaprdelka to ano, překvapilo mě to, jak dobré to je.

Odpověz
21. říj 2015
avatar

V praci v jidelne,do toho jeste povarili rajcata a taky dost dobry 😀

Odpověz
21. říj 2015
avatar

jdu namočit cizrnu

Odpověz
5. led 2016
avatar

Včera jsem uvařila k večeři a bylo to překvapivě dost luxusní!

Odpověz
1. dub 2016
avatar

zítra se na to chystám, protože už nevím, co si vařit... jaká příloha se k tomu hodí? Asi žitné pečivo, co?

Odpověz
1. kvě 2016