Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    zebruska
    15. bře 2020    Čtené 598x

    DESATERO, JAK VYDRŽET PŘI NUCENÉM POBYTU DOMA BĚHEM EPIDEMIE KORONAVIRU (A NEZBLÁZNIT SE Z TOHO)

    Milí přátelé, je možné, že brzy nastane větší omezení svobody pohybu v souvislosti s šířením koronaviru. Pokud je pobyt doma nucený a dlouhodobý, přibývá množství faktorů (vnitřních i vnějších), které zvyšují náš stres a u mnohých lidí mohou zvýšit úzkost, agresivitu, beznaděj, naštvání nebo depresi. 

    Posílám vám zde několik tipů, jak tuto nastálou situaci co nejlépe zvládnout. Výjimečně PROSÍM O ŠÍŘENÍ tohoto příspěvku, ať případně dojde i k lidem, kteří se o psychologii běžně nezajímají, protože právě jim může být nejvíce k užitku. 

    Co dělat, jak se zachovat, abychom možné důsledky stresu, paniky, úzkosti a další negativní prožitky co nejvíce minimalizovali?

    1. Akceptujte, že jsme ve výjimečné situaci, která MŮŽE  pocity, o kterých hovořím výše, přinést. To neznamená dávat jim příliš prostoru, infikovat jimi ostatní lidi a neustále je promýšlet. Ale na druhou stranu je dobré vnitřně se netrestat ještě za to, že cítím strach nebo rozmrzelost (ať už se týká obav o vlastní zdraví, rodinu, příjem, zaměstnání, cokoli). Přijměte tyto pocity jako normální doprovod nenormální situace, ve které se nacházíme. Nezhoršujte je tím, že je budete sobě (nebo druhým okolo) vyčítat. Přijměte svou slabost nebo limity v možnostech (jakýchkoli) řešení. Na druhou stranu snažte se nedávat těmto negativním pocitům nadměrný průběh. Jak toho nejsnáze dosáhnout? Tím, že:

    2. Mějte plán. Mějte plán, co dělat, čím se zabývat. Sepište si úkoly, nápady na domácí činnost, co si uvaříte, co uklidíte, co si přečtete. Naplánujte si své činnosti dopředu - klidně po hodinách, jako ve škole. Řekněte si dopředu, čemu se kdy budete věnovat a také se tomu věnujte. Ať už máte přílišnou náladu a motivaci, nebo ne. Dbejte na to, aby bylo ve vašem plánu dostatek ROZMANITÝCH aktivit a aby především pokrýval všechny důležité oblasti: 

    a) sociální (videochat se známým, hra s dětmi, telefonát babičce)

    b) relaxační (odpočinek, četba románu, lepení letadla...)

    c) pohybová/sportovní (domácí cvičení, kliky a dřepy, tanec, aerobic...)

    d) pracovně/studijní (obzvláště pokud do práce nyní nechodíte - snažte se dělat něco obtížného, co souvisí s vaší prací nebo profesí. Pokud to není možné, vzdělávejte se v něčem užitečném - ale tak, aby to nebylo úplně jednoduché)

    3. Také ostatní běžné aktivity (jídlo, spánek apod) se snažte činit co možná nejvíce pravidelné. Rytmus a předvídatelnost snižuje stres a jeho doprovody. Neponocujte. Běžte spát spíše dříve, ráno dříve vstaňte a dělejte něco užitečného nebo zajímavého. 

    4. Dejte si velký pozor na alkohol (případně drogy), který může velmi zhoršit (po prvotním účinku, ve kterém stres snižuje) průběh stresové reakce, úzkosti, paniky. Pokud víte, že takový průběh následkem alkoholu zažíváte (např. během kocoviny), snažte se jej úplně vynechat. V každém případě konzumujte alkohol obezřetně (maximální doporučené množství jsou 1-2 dávky (sklenice vína, láhve piva apod) denně podle vašeho pohlaví a hmotnosti)

    5. Zařaďte pohyb, a to v dostatečné míře. Není pravda, že doma nelze cvičit. Najděte vhodné formy, protahujte se, posilujte, hýbejte se - jak to jde. 

    6. Neřešte významné věci, které nyní řešit zodpovědně nejdou - neplánujte dovolenou (prostě nikdo na světě neví, jaká bude situace za tři měsíce), nekupujte byt, nedělejte žádné zásadní změny ve svém životě, které nejsou ABSOLUTNĚ nutné. Odložte projednávání těchto záležitostí v rodině, s kolegy nebo partnery. Dejte si "moratorium" (zákaz) tyto záležitosti společně řešit v tuto chvíli a bavit se o nich, než se situace vyjasní a vy budete mít více informací a možností odhadnout, co bude a nebude možné. 

    7. Pokud se díky současné krizi dostanete do objektivně nepříznivé situace (finanční, zdravotní, psychologické, sociální), snažte se nepanikařit a vyhledat pomoc - poraďte se s blízkými, kamarády, kolegy. Nezůstávejte se svým problémem sami. I pouhý hovor s druhým člověkem, který pro vás objektivně příliš udělat nemůže, může mít velký vliv na to, jak svou situaci budete vnitřně prožívat a jaké kapacity pro její řešení budete následně mít.

    8. Hledejte v sobě i v okolí spíše to, co je pozitivní, než to, co je problém a nefunguje. Uvědomte si, že v situaci izolace doma platí ještě stokrát více než kdy jindy, že "čemu se vystavíte, to budete žít". Budete-li hltat pouze negativní zprávy, budete žít v negativním duševním stavu. Vaše naštvání nebo úzkost se bude zvyšovat. Budete-li se snažit chovat  pozitivně, pomáhat a podporovat druhé, hledat naději - nejen že budete pomáhat světu, ale i vy sami se budete daleko lépe cítit.

    9. Připravte si krizové scénáře. Připravte si plán pro případ nemoci (včetně onemocnění koronavirem), finanční tísně, ztráty zaměstnání. To neznamená, že byste se měli těmito možnostmi dlouhé hodiny zabývat. Naopak. Na druhou stranu nevyhýbejte se těmto tématům a ujasněte si základní postupy nebo možnosti, sepište si úkoly/kontakty "pro případ" a podobně. Může vám to pomoci v tom, že pokud se cítíte mentálně připraveni (i na eventuality, které pravděpodobně nenastanou), budete se cítit méně ohroženi.

    10. Nezapomínejte prosím na nejvíce ohrožené lidi - seniory, nemocné, lidi v jakékoli krizi (sociální, vztahové, materiální) a psychicky nestabilní jedince (včetně těch, o kterých víte, že v minulosti prožili psychologicky nestabilní období nebo duševní onemocnění). Buďte s nimi prosím v kontaktu a snažte se k nim být co nejvíce ohleduplní, nápomocni a vstřícní. Nikdy nevíte (a platí to nyní dvojnásob), kdy stejné ohledy a stejnou pomoc budete sami potřebovat.

    Děkuji moc za šíření těchto tipů. Mějme se rádi, podporujme se, držme si palce.

    (Poznámka: u tohoto příspěvku budu ze zjevných důvodů mazat všechny komentáře, které nesouvisejí s pozitivními, praktickými tipy nebo doplněním výše uvedených bodů.)

    Zdroj: fb Dalibor Špok - psycholog 

    zebruska
    13. zář 2019    Čtené 437x

    Chceš-li vůni do bytu, pak sáhni po Zenitu

    Když se mi objevila nabídka na testování úklidových prostředků, které by měly být šetrné k přírodě, řekla jsem si, že tohle zkusím. Pak jsem to nějak vypustila z hlavy, odvezla kluky první den školního roku do školky, svázala vlasy a pustila se za hlasitého zpěvu do velkého poprázdninového úklidu. No a v tom koukám, že mi na koňovi přišla zpráva... zase nějaká reklama, řekla jsem si... a ono ne. On psal koník, že jsem byla vybrána... no paráda. 

    Fakt jsem měla radost. Pět let bydlíme v domečku, máme ČOV a pořád hledám něco, co by kombinovalo všechny moje požadavky. Většinou jsem skončila u Sanytolu, protože ocet mi nevoní, po jedlé sodě nemám pocit, že by to bylo čisté(i když to vidím). A já mám ráda, když je doma uklizeno a úplně nejradši mám ty chvíle na konci úklidu, kdy ještě usychá podlaha a voní to tu čistotou. Netrpělivě jsem tedy na balíček čekala a mezitím zlehka poklízela. 

    Pán od In-time už se zdálky usmíval, protože u nás byl s balíkem od Koníka potřetí během 3 týdnů 🙈 Překvapila mě tíha balíku. Následně pak výplň, z té měli velkou radost kluci, hned začali praskat bublinkovou fólií a chtěli rozhazovat zelené polystyreny. Roznesla jsem po domě přípravky podle toho, k jakému byly účelu a těšila se na test.

    Tablety do myčky Real green přišly právě včas. Zbývalo mi tu pár posledních DM nature. Myčka byla čerstvě vyčištěná, takže mohl proběhnout test za spravedlivých podmínek. Vzhledem k tomu, že hodně peču a vařím, myjeme nádobí denně, max ob den, takže úplně nevím, jak si tablety poradí se zaschlou špínou, ale misku od mugcaku, která mnohdy zůstane špatně umyta, umyly dobře. A příjemné voní. Jen mi vadí, že se každá tableta musí vyndat z pytlíku, což tvoří další odpad do koše. Krabice je zbytečně velká.

    Gel na praní a aviváž jsem vyzkoušela hned po zapnutí myčky. Aviváž používám minimálně. Všichni mi tvrdili, že kvůli sušičce ji používat nemám, ale pak jsem se dočetla, že to nevadí a i mi to potvrdil pan opravář. Jen se jí má dát málo. Měla jsem připravenou hromádku ručníků, tak jsem přidala ani ne čtvrt víčka aviváže. Ta vůně se nesla celou koupelnou. S běžně špinavým oblečením si gel poradil, velké skvrny od trávy nebo jídla u nás nejsou moc časté, ale i čokoládová zmrzlina (fakt čokoládová) z trika zmizela 👍 

    Prostředek na plochy jsem si nechala v kuchyni, ale použila i v koupelně. Koupelnu myjí každý týden, tentokrát jsem to vzala ještě poctivěji. Baterie, vana, sprcháč, dlaždičky... Bez větších problémů a s příjemnou vůní k tomu. Nemám žádnou výtku, skvěle posloužil v kuchyni i v koupelně. 

    Přípravek na toalety bych zařadila do kategorie průměr. Super je, že s něj není cítit chemie, ale podobně jako u Frosch čističe z něj cítím ocet, který mi nevoní. Jak účinně odstraňuje vodní kámen a špínu, to moc neposoudim, jestli mi něco vadí, je to špinavý záchod. To bych musela jet testovat jinam 🙈

    V kuchyni se mi zabydlely vedle sebe lahvičky s prostředkem na nádobí a na nádobí a mýdlo na ruce v jednom. U podstředku na nádobí mi vadí jen balení, využila bych pumpičku. Ale to v sobě spojuje 2v1 prostředek a ten je top. Protože v kuchyni chci těch lahviček mít co nejméně, ale nechci si mýt ruce přípravkem na nádobí a nádobí mýdlem, tak tam lahvičky straší dvě. A teď bude jen jedna. Ruce mi nevysušil a nádobí hezky umyl. 

    Na závěr jsem vytřela vodičkou na podlahy a hodila nohy nahoru, než podlaha uschne. A vnímala vůní. Vůní, která je u všech přípravku jemná a stejná. Někomu by to mohlo vadit, ale pro mě to je velká výhoda. Nepřebíjí se vůně všech přípravků, naopak se krásně doplňují. 

    Mýdlo na ruce v koupelně testují všichni a kluci nadšeně běhají a dávají nám ruce očuchat. Na obalech se jim líbí zvířátka, ale obaly zároveň nejsou přeplácané. Jen neposoudím, jak se líbí přípravky bakteriím v ČOV. To uvidíme časem. průměrná cena je 50 Kč za lahvičku, u gelu 100 Kč, což není žádná pálka. Myslím, že až dojdou, tak je ráda zase koupím.

    Koníku, díky. 

    #zkusenosti_zenit

    zebruska
    23. čer 2019    Čtené 679x

    Dovolená v Jizerkách

    Navážu na Markéty @makynaeliska článek s doporučením, kam na Lipně. My už Lipno máme za sebou (své postřehy jsem připsala přímo pod článek), letos jsme vyrazili do Jizerek. Bylo to trochu komplikovanější nemocemi, odjížděli jsme s virózou staršího, vrátili se předčasně (část posádky) kvůli horečkám mladšího. Ale i tak to bylo fajn.

    Ubytování:

    Vybírám vždy ubytování takové, aby byla oddělená spací část od obytné. Netoužím večer sedět někde třeba ve společenské místnosti nebo na společné zahradě. Chceme si večer s manželem pustit film, užít jeden druhého. Nepotřebuji stravování, stejně kluci vstávají velmi brzo, takže do snídaně nevydrží, nechceme se vázat časy jídel, takže si vaříme sami. Prý to není dovolená, ale letos jsem vařila dvakrát odpoledne rychlovky, které nám vydržely po celou dobu. 

    Přestože na ubytování nestrávíme moc času, hledám babyfriendly místa, aby tam bylo venkovní i vnitřní vyžití pro případ nouze.

    Pro letošní dovolenou jsem vybrala na základě článku Míši z mklife.cz Dům Jonáš v Janově nad Nisou https://www.dumjonas.cz/ a kvůli pohodlí a vstupu na zahradu dolní apartmán. Navigace nám jej ještě nenašla, je to nový domeček, ale podle sousedních se najít dá dobře a pak je k nepřehlédnutí. Jen to chce trochu zkušenějšího řidiče, cestičky k němu jsou úzké a klikaté, potkat tam auto znamená uhnout mu ke straně, což je mnohdy boj. 

    Paní majitelka byla moc příjemná, předala nám klíče, ukázala apartmán a zbytek byl na nás. Bydlí v druhé části domu, takže když je potřeba, stačí zazvonit. V apartmánu je plně vybavený kuchyňský kout (MW, myčka, dvouplotýnková indukce, nádobí, malá lednička), jídelní stůl pro 4, za příčkou pak menší obývák s rozkládacím gaučem a sedacím vakem, víc nebylo třeba. V ložnici jsme měli připravenou manželskou postel, cestovní postýlku s plnohodnotnou matrací pro mladšího a postel pro velkého. Po první noci jsme však postýlku složili a vyměnili jí za normální postel, která tam byla pod tou druhou postelí. 

    Před vchodem do apartmánu je menší ale bohatě zásobený dětský koutek, hračky v kategorii cca do 4 let maximálně, ale protože to jsou cizí hračky, jiné hračky, tak i hrací pejsci od FP,  které doma nemáme, byly veleúspěšné 😀 na zahradě pak bylo několik odrážedel, trampolína, pískoviště, domeček a ohniště pro případné pečení buřtů. 

    Tipy na výlety:

    Při plánování nás omezuje režim našich dětí. Brzo vstávají, po obědě chodí oba spát (starší to sice zvládne bez spaní, ale vstávají před šestou, takže jsou většinou ko) a kolem sedmé už zase leží v posteli. Výlety tedy plánujeme spíše polodenní, oběd na ubytování nebo cestou, spánek a pak zase někam jinam. Přejezdy se spaním v autě se nám už teď moc neosvědčují a usínají těsně před cílem. Na loňské dovolené jsme zakoupili turistický deník a sbíráme turistické vizitky, takže naše cesty jsou tím často motivované. 

    DinoPark Liberec:

    Starší syn objevil díky školce dinosaury a pořád chtěl do dinoparku. V Plzni ho má slíbený na prázdniny, ale tady je krytý, což se nám hodilo, protože na neděli hlásili deště (a fakt byly). Původně jsme jeli do Muzea kostek, ale to jsme nenašli, takže nakonec byl Dinopark ke spokojenosti všech. Vstupné 150 Kč dospělí, 100 Kč dítě 3-15 let, do 3 let zdarma. Procházíte mezi modely dinoušů, některé vydávají zvuky a hýbou se (to se kluci trochu báli), dovede vás to k dětskému koutku, spíš koutu, kde je velké pískoviště, velké hřiště. My si dali kafe, kluci chvíli byli na písku. Zmrzku jsme jim dávat nechtěli, starší byl trochu marod, párky v rohlíku momentálně neměly, jiné možnosti jídla moc nebyly, takže jsme šli dál. Na konci nezbytné fotokoutky v hlavě dinouše a ve vejci, obchůdek se suvenýry. V deníku jsme dali 4 hvězdičky z 5. Vzhledem k tomu, že to je v OC Plaza v centru Liberce, venku jsme koupili pizzu (vynikající pizza Fantasia) a jeli do Janova. 

    Protržená přehrada:

    Odpoledne jsme chtěli vyrazit všichni na přehradu, co se roztrhla. Jenže starší si začal stěžovat na bolest v krku, takže jsem s ním zůstala "doma" a vyrazili jen kluci. Já využila volné odpoledne k uvaření obědů na následující dny, starší se zregeneroval, mladší si užil tatínka. Autem popojeli na parkoviště poblíž a vyrazili na prý moc pěknou procházku do lesa. Dvouleťák se nesl jen chvíli, když šli po silnici. Kočárek prý by tam zvládl dojet, i když to byl kopec. Občerství je otevřené o víkendu, ve všední dny tam byla samoobsluha, takže drobné s sebou.

    Přehrada Souš:

    Protože k tomu je nálepka, tak jsme se tam jeli podívat. Navíc tam je i opisový štítek, kdy překreslíte obrázek (určitě jste někdy kreslili korunu přes papír), ten ještě ve sbírce nemáme, tak ho chceme. 3 z 5 hvězdiček, přehrada je pěkná, u opisového štítku je lavička se stolečkem, ale vše ostatní za plotem.

    Vodopády Černá Desná:

    To byla jiná. Po červené turistické značce jsme se vydali hledat vodopády. Cesta vedla z kopce, po kamenech, rozhodně ne pro kočárek, nosítko v pohodě, ale kluci už ťapali sami. Na několika místech se dá dojít až k vodě pod vodopádem. Pod posledním vodopádem bychom se mělizase vracet do toho kopce, co jsme slezli, kluci už toho měli plné zuby, tak jsme se rozdělili, manžel se vrátil pro auto a my došli na benzínku do Desné, kde si nás vyzvedl. Celková trasa naše byla kolem 3km. 5 hvězdiček

    IQ Park:

    Nad tím jsem dlouho přemýšlela, přeci jen jsem si myslela, že jsou na to ještě malí. Ale po několika recenzích jsme se rozhodli, že to zkusíme. Bohužel jsme na něj měli jen 1,5 hodiny, což bylo žalostně málo.  Určitě bychom tam byli schopni strávit 3 hodiny, ale už zavírali 😀 Nejvíc se jim líbilo v druhém patře, kde byl veliký jeřáb a fůra dupla, vozíčky, skluzavky... 5 hvězdiček

    Vodopády Jedlový důl:

    Máme moc rádi přírodu, tak je jeli ještě na další vodopády. Tentokrát jsme šli po modré značce do kopce a cestou potkávali vodopády. Je to naučná stezka, takze si cestou můžete přečíst i o místní faune a flore, ale to kluky ještě úplně nezajímá. Zato certovy kameny je lakaly. Rozhodně to není pro kočárek, cestou jsme potkali dvě rodiny s krosnou a ditkem. Sice to byly cca 2km do kopce přes kameny, ale rozhodně to stalo za to. Nahoře jsme nabrali do kelímku vodu přímo z potůčku a vraceli se k autu. A protože to jsou certovo kameny, tak i ta voda byla kouzelná a dodávala sílu na cestu zpátky. 5 hvězdiček 

    Aquapark Babylon:

    Ten jsme navštívit prostě museli. Kluci jsou kachny (po mně), tak jsme jeli, koupili si rodinné vstupné 2+1 (mladší má těsně pod metr, takze šel zdarma) na celý den za něco přes 800 a šli si užít skluzavky, temnou jeskyni, laserovou show. Nikomu se nechtělo pryč. Já bych dala 4 hvězdičky, kluci se shodli na 5.

    Královka:

    Rozhledna v nedalekém Bedřichove, dle referenci je tam velké dětské hřiště, tak jsme vyrazili. Parkovné 100 Kč vám při nákupu v Chatě Královka vrátí (při utrate nad 300 Kč), vstupné na rozhlednu 40 Kč/30 Kč, do 3 let zdarma. Na rozhlednu se pohodlně šlo i klukům, mladšího jsem pak nesla, aby to bylo rychlejší. Výhled pěkný, chyběly mi popisky, co můžu vidět. Dětské hřiště bylo fakt krásné, jen na něm nebyl kousek stínu, tak jsem se šli najíst dovnitř, do klidu a chladu. Chata Kralovka je uvedena v Gastromapě Lukáše Hejlíka. Nabídka byla česká, nesmažená a klasika, kluci si dali svíčkovou, já špagety a manžel plněné knedlíky. Jídlo a ceny ok, pití bylo předražené (jupik za 45, voda za 35).

    ZOO Liberec: 

    Co by to bylo za návštěvu Liberce bez návštěvy zoo. Zoo je menší, stačilo nám na ni krásně dopoledne a všechno jsme prošli. Lachtanum měnili vodu, tak nas la hraní nezdrzeli, tygr nespal, viděli jsme sprchování slonů, lvicatka byla schovaná. Nabídka občerstvení moc velká nebyla (potkali jsme jen zmrzku, ledové koktejly, kafe), ale my počítali s obědem mimo stejně.

    Hvězdiček jsme dali 5, zase já bych dala spíš 4. 

    Grabštejn:

    Protože viroza přeskočila na mladšího a měl pořád teploty, odjeli jsme domů a zbytek výletu mám zprostředkovaně. Starší byl nadšený, že vidí hrad, ale jinak tam toho moc k vidění nebylo, na prohlídku nešli, ale hrad se mu líbil. V současné době tam jsou vojenští kynologové, k hradu vedla pěšina mezi kopřivami. 

    Autokemp Kristýna Hrádek nad Nisou:

    Rybník s čistější vodou jsme neviděli (já teda z fotek). Pozvolný vstup do vody, kamínky, písek, vedle trampolíny na skákání. Z původního ochlazení na chvíli tam strávili skoro 3 hodiny. 5 hvězdiček 

    Trojmezí:

    Hraniční kámen na pomezí českopolskoněmeckém si přál vidět manžel. A starší tak může říct, že stal jednou nohou v Německu a druhou v Polsku. 

    Ještěd:

    Na konci týdne měla být obnovena lanovka na Ještěd, takže jsme to nechávali na konec. No lanovka nejela stejně, takže tam vyjeli autem. Rozhled pěkný, ale jak je tam vše kamenné, tak nahoře pálilo sluníčko a studeně foukalo. 

    zebruska
    9. lis 2018    Čtené 445x

    Test návštěvy z vesmíru

    Ráda zkouším nové věci. Když je možnost ozkoušet něco nového pro moje kluky, jdu do toho. Zvlášť, když jim to může pomoct k lepšímu zdraví. Proto jsem byla ráda, že jsem se mohla zapojit do testování Marťánků. 

    Přišly nám úplně vhod. Starší právě doléčil jednu rýmu. Imunita nebyla ještě úplně v pohodě, takže hned přišla rýma další. Od té chvíle se ale oba drží (ťuk ťuk).

    Nejprve shrnu ty tabletkové, pro starší děti. Chutnají sladce. Po jahodách nejen chutnají, ale hlavně voní. Jsou poměrně velké. Když už se jmenují Marťánci, mohli by mít starý známý tvar. Staršímu moc chutnaly, mladší mu je záviděl.

    Sirup pro mladší voněl a chutnal taky po jahodách. Byl konzistence jako jahodová přesnídávka. Mladší s ním problém neměl, ale vím, že starší by ho měl, protože veškeré sirupy jsou problém. Lžička se má naplnit celá, což je fajn, ale cestou do pusy mi několikrát pokapal sirup ubrus, oblečení. Rovněž sklenička byla nepříjemně olepená, pokud jsem hned neotřela zavírání ubrouskem. 

    Složení mají oba výrobky ucházející, uvítala bych větší množství vitamínu C, který v tomto období doplňujeme hodně. 

    Díky, Marťánci  🙂

    #zkusenosti_martanci

    Do lidí a do melounu nevidíš... Asi nová odrůda nebo co 😏

    zebruska
    25. dub 2018    Čtené 330x

    Tak je tu zase to pitomý jaro... aneb testování Kleenex po našem

    Aby vás to nezmátlo, jaro mám vlastně ráda. Sice je to takové meziobdobi, ale čím dál lepší. Jenže můj organismus na to má jiný názor a každé jaro je pro mě utrpení. Bez kapesníku nemůžu vylézt z domu, neužívám si kvetoucí stromy, ale kdyz chci být v přírodě (a že já chci), tak to prostě má svou daň v podobě neustálé zásoby kapesníků.

    Když byla možnost přihlásit se do testování kapesníků Kleenex, tak jsem to zkusila (jako snad všechno testování, kde byla malá naděje na úspěch). A pak jsem na to úplně zapomněla. Zpráva v IP na mě vykoukla ve chvíli, kdy starší pro změnu přinesl ze školky rýmu jako trám, od něj ji chytl mladší a já. Takže kapesníky byly všude a byly nedostatkové zboží. Ale přišla kouzelná krabice a my se vrhli na testování.

    Přišly nám tahací a balíčkové vzorky, takže zásoba velká. Vítek se na ně hned vrhnul. 😂

    Výhody:

    • Kapesníky jsou pevné, ale přesto měkké, takže ani po týdnu jsme neměli odřené nosy, jako z jiných kapesníků. 
    • Nevím jak vy, ale já když smrkám, tak strašně troubím. Obyčejné tenké kapesníky to mnohdy neobstojí a roztrhnou se. Tyhle ne. 
    • Balzám v nich není vůbec cítit, nejsou navoněné a smradlavé. 
    • Když chcete vytáhnout z krabičky jeden, opravdu vytáhnete jeden. 
    • Cestovní balení je pevné, nestalo se mi, že bych utrhla část obalu jako u levnějších kapesníku. 

    Nevýhodou je poněkud vyšší cena, takže to není na to, mít je všude na stole a využívat je i jako ubrousky na utření vylité vody či pokecaného trika. 

    Myslím, že se zařadí do stálice, kterou budu sledovat v akčních cenách a nakupovat do zásoby. 😁

    Maminky z Klatov a okoli, zvu vas dnes odpoledne od 14 do 16.00 do salu DDM na Certovskou skolu-odpoledne s ukoly pro deti, odmenami a obchudkem s drobnostmi pro vas....