konik_testuje
24. říj 2022
112 

Aviváž pro malé i velké „citlivky“

Chystání výbavičky pro miminko je přirozená součást přípravy na rodičovství. Nakupujeme oblečení, chystáme pokojíček, vybíráme ten nejlepší kočárek... Někdy je však třeba si dát nejvíce záležet na těch nejjednodušších věcech. Doporučujeme nenechat náhodě ani na první pohled možná tak banální věc, jako je výběr aviváže. Pokožka našich nejmenších je mnohem tenčí a jemnější, než ta naše. Na vnější vlivy reaguje mnohem citlivěji, a tudíž potřebuje šetrnější péči.

Do redakce Modrého koníka jsme dostali k testování aviváž Silan Sensitive, která pomáhá, díky svému složení, předcházet podráždění pokožky. Je dermatologicky testována, určena lidem s citlivou pokožkou či sklonem k dermatitidám. Aviváž dokonce doporučuje Evropské centrum pro výzkum alergií.

Popis produktu od výrobce slibuje hodně, ale kdo má doma skutečně malou „citlivku“ v podobě ekzematika nebo novorozence ví, že papír či etiketa sice snese hodně, ale praxe je praxe.

A tak bychom mohli naše testování začít větou: „Setká se ekzematik, alergik a novorozenec...“. Klidně by to mohl být začátek nějakého vtipu, ale realita takového složení domácnosti není moc humorná. Proto jsem byla sama zvědavá, jak aviváž Silan Sensitive sedne této náročné porotě. Výsledek hodnotím opravdu pozitivně.

Silan Sensitive20 je skutečně ideální hypoalergenní aviváž pro citlivou pokožku, nejen „papírově“, ale také ve skutečnosti. Nikdo z malých i velkých testerů nezaznamenal nepříznivou reakci pokožky. Jednoduše, nám aviváž Silan Sensitive sedla.

Aviváž voní krásně, jemně a „miminkovsky“. Je přiměřeně hustá a tak se dobře dávkuje. Prádlo po oprání příjemně voní. Vůně není pronikavá, nevytratí se ihned po vysušení. Jelikož jde o hypoalergenní aviváž, je logické, že vůně nebude dlouhotrvající. Což, s ohledem na složení aviváže, hodnotím pozitivně. Za redakci Modrého koníka proto můžeme aviváž Silan Sensitive doporučit.

#test_silan_sensitive

Me unika smysl aviváže, tim spis pro mimino. Mimino voni samo o sobe a je za me naprosto nezadouci, ba az nevhodne na nej davat cokoli umele navoneneho.

24. říj 2022

@martiniquest musím říct, že jsem byla vždy proti používání aviváže. Mám doma citlivku, manžela. Děti naštěstí ne. Jsme teď mimo domov, kde peru v jiné pračce a kde je extrémně tvrdá voda a bez aviváže to fakt nejde. Sáhla jsem tedy zrovna po této (upřímně je to náhoda). Spokojení jsme rázem všichni. Prádlo je měkčí, voňavé, ale ne extrémně navoněné a zároveň nikoho nic “nekouše”. Tak jen takový malý report od nás. 🙂

24. říj 2022

@vonrataj Tvrdou vodu mame taky, ale pradlo davam do susicky, kam stejně avivazovane nesmi, nebo zehlim a je v poradku.

25. říj 2022

Začni psát komentář...

Odešli