konik_testuje
7. zář 2021
254 

Designová a funkční - taková je učící věž ELIS DESIGN

Učící věž. Moderní prvek, který se stal nedílnou součástí vybavení domácností, kde rodiče usilují o to, aby se jejich děti co nejvíce učily pozorováním, zkoušením, vlastním seberozvojem a tak nějak „na vlastní kůži”. Díky učící věži mohou děti bezpečně přihlížet všem dospěláckým činnostem, ať už je to vaření, nebo práce v dílně. Mají prostě na vše ideální výhled. (Anebo nadhled?)

My, v naší redakci, jsme měli možnost učící věž od ELIS DESIGN1 vyzkoušet. Nebo, lépe řečeno, naše malá “redaktorka” Týnka. 

První, co ve vás určitě zanechá dojem, je sestavení věže. To je poměrně snadné. Vše, co je k němu potřeba, je přibalené. Šrouby a imbusový klíč. Ten mi během skládání vyskočil z ruky nejméně 300-krát. Ale přiznám se, že to není způsobeno konstrukčními nedostatky, ale nedostatkem mé šikovnosti. V krabici je přibalen i návod. Pokud bychom chtěli mermomocí hledat nedostatky, tak lze říct, že návod by mohl být podrobnější. Konkrétně jsem nevěděla, jak který kousek otočit. Zda mají být kovové cvoky z vnitřní nebo z vnější strany. Pomohl mi však obrázek složené věže na internetové stránce výrobce. Potom to už šlo jako po másle. O to větší radost byla, když jsem měla hotovo.   

Na první pohled zaujme nádherným zpracováním dřeva. Je dokonale hladké a příjemné na dotek. Navíc, nikde nic nečouhá, netrčí, nepřekáží… Na druhý pohled mě pak oslovilo, že věž jako taková působí bytelně, stabilně a kvalitně. Když se naše Týnka z ničeho nic rozběhla k věži, aby ji okamžitě vyzkoušela, byla jsem si jistá, že je o její bezpečnost náležitě postaráno. Přes nálet, za jaký by se nemusely stydět ani kmeny Tatarů, se věž ani nehnula. Stála stabilně, jako kdyby byla na zem přilepená. K bezpečnosti přispívají také zarážky a vysoké bočnice, které zabraňují dítěti spadnout v nehlídané chvilce. 

Praktický schůdek zabezpečuje velice snadné „nalodění” bez větších problémů. I slézání je díky němu brnkačka. Nicméně, jak jsem zjistila, to snadné dostávání se na místa, kam se jinak jen tak dítě nedostane, je v případě, že máte doma věčného hladoše, občas nevýhoda. Hlavně, když na lince necháte jídlo, které musí stůj co stůj zkusit. To pak můžete večeři pro manžela vařit znovu. :D

Ta naše turbo myš, ač se pro jisté činnosti dokáže fakt zapálit, u ničeho nevydrží dlouho. O to víc oceňuji, že tato učící věž, když dítě to koukání na domácí práce omrzí, poslouží i pro další aktivity, jelikož se rázem změní na stolek se židličkou a s obzvlášť prostornou plochou na hraní či tvoření. 

Stoleček je v podstatě oboustranný a v případě, že máte dětí víc, je možné k němu přisunout židličku. Nemusíte se ale bát, že by dítě svévolně věž rozkládalo a skládalo. Věž je opatřená cvoky, které rozložení zabraňují, pokud by dítě neodradila již vysoká hmotnost samotné věže.

Celkově věž působí velice příjemně díky nadčasovému designu a neutrálním barvám. Hodí se do každého interiéru. 

Tuto věž mohu všem rodinám s malými dětmi doporučit, investice se rozhodně vyplatí. Hlavně, kupujete místo 3 věcí jednu, takže co investujete do kvality, ušetříte na koupě židličky a stolku zvlášť.

Plusy:

  • Český výrobce
  • Kvalitní materiály s dokonalým opracováním
  • Bytelnost a stabilita
  • Zdravotní nezávadnost použitých barev
  • 3 v 1

Minusy:

  • Nutnost si věž sestavit
  • Cena

#test_elisdesign #recenze #zkusenosti_elisdesign1

Začni psát komentář...

Odešli