konik_testuje
8. pro 2021
111 

Když se miminko i rodiče konečně vyspí do růžova

S příchodem miminka vám na nákupní seznam přibyde několik položek navíc. Budete se muset nejdřív zorientovat v džungli dětské kosmetiky, výživ, dudlíků, lahviček a hlavně  plen a vybrat ty produkty, které sednou vám i děťátku. A protože spotřeba plenek v prvních měsících života vašeho potomka bude vysoká a budete je dokupovat nejčastěji, podíváme se právě na ně. 

Jako novopečený rodič nemáte představu, jak taková plenka může ovlivnit spokojenost miminka i tu vaši. Než se miminko narodí, chcete od plenky hlavně to, aby vám ukázala, kdy je potřeba miminko přebalit, a aby se dobře zapínala a držela na svém místě. Postupem času začnete zjišťovat, že jsou ještě další faktory, které je potřeba sledovat, a to když vašemu miminku poprvé proteče plenka. Když se přidají první opruzeniny a začervenalá pokožka zadečku, víte, že je potřeba najít takovou plenku, ve které bude vaše miminko jako v bavlnce.

Indikátor vlhkosti není jediná vlastnost, kterou hledáte u plenky

Jak se začnete s miminkem více a více sžívat, odhalíte i to, že plenka má vliv na spánek vašeho miminka a tím pádem i na ten váš! Rázem se kromě indikátoru vlhkosti plenky stanou důležitými i měkkost plenky a schopnost rychle absorbovat co nejvíce tekutiny. Vyzkoušíte si na vlastní kůži i to, že když plenka proteče, miminko vám to hlasitě ohlásí a vysněná chvilku klidu u teplé kávy je ta tam.

Jenže jak tedy vybrat tu správnou plenku, díky které bude všechno v suchu a v klidu? Nejlepší samozřejmě je si plenky prostě otestovat a zjistit, které vám vyhovují. Abych vám ušetřila trochu času, sepsala jsem zkušenosti s plnekami Fred & Flo a třeba vám tato recenze ulehčí rozhodování. Plenky Fred & Flo seženete v Tescu nebo si je můžete objednat on-line na itesco.cz. Pustila jsem se s dcerou Olivkou do testování velikosti 3 - Midi pro 5-9 kg.

I aktivním miminkům plenku lehce zapnete

Na první dotek je jasné, že tyhle plenky jsou z velmi příjemného materiálu a tušíte, že se v nich bude miminko cítit spokojeně. Stejně jako se píše na obalu "silk touch" - i já jsem měla pocit, že sahám na něco hedvábného a jemného.

Zapínání je klasické jako u všech plenek a díky pružným páskům plenku dobře uchytíte. Plenky mají super elastické boky, díky kterým se plenka miminku nikam nezařezává a dává mu dostatek volnosti při pohybu. Moje čtyřměsíční dcerka je v poslední době hodně živá, snaží se obracet na bříško a kope nožičkama, takže zapnout plenku je někdy boj, a když potřebujete, aby nožky natáhla, samozřejmě je chce mít v tu chvíli pokrčené. Plenky Fred & Flo tenhle její tělocvik zvládají na jedničku a v podstatě na první nebo druhý pokus je jednoduše zapnu a už je není potřeba upravovat.

Hlásím "modrý" kód

Plenka je na první pohled tenká, až si říkáte, jestli zvládne vsáknout všechno bez protečení. Nenašla jsem moc plenek ve velikosti 3, které by měly indikátor vlhkosti, přitom většina plenek v menších velikostech tento indikátor mají. Takže jsem byla ráda, že u Fred & Flo se můžu zase spolehnout na "modrý proužek" a nemusím kontrolovat plenku jinými způsoby.

Když jdu přebalovat, často se mi stane, že plenku rozepnu a Olivka v tu chvíli začne čůrat. Už jsem na tyhle situace připravená a vycvičila jsem si reflex, kdy plenku pohotově zase zavřu a čekám, až dokoná dílo. Když pak plenku sundám znovu, byla jsem zvyklá, že na pokožce zůstanou ještě čerstvé kapičky moči. Po vyzkoušení plenek Fred & Flo se ale kapky hned vsákly a nebylo ani stopy po tom, že se dcerka zrovna počůrala. Takže savost a rychlost absorbce hodnotím na jedničku s hvězdičkou.

Ještě delší spokojený spánek

U nás naštěstí nebyl nikdy problém se spánkem a dcerka velmi brzy začala spát v podstatě celou noc. Takže prospaných 6-7 hodin v kuse považuji za luxus, který si mnoho rodičů v prvních měsících až roce života dítěte nemohou dopřát. Vždycky to probíhalo tak, že se Olivka kolem 6 hodiny ráno vzbudila, já jsem ji přebalila, protože byla počůraná nebo dokonce plenka protekla a musela jsem převlékat celé bodýčko. Pak ještě na hodinku usnula. S plenkami Fred & Flo se nám ale podařil nový rekord a Olivka je schopná spát bez přerušení až do 8 hodin do rána. Plenku má sice počůranou, ale nikde neproteče a evidentně jí není nacucaná plenka nepříjemná a neruší ji ve spánku.

Závěrečné hodnocení

S plenkami Fred & Flo jsem tedy nad míru spokojena. Nejen cena je příjemná, ale i všechny vlastnosti, které výrobce na obalu slibuje, mohu jen potvrdit. Na začátku bych nevěřila tomu, jak může mít plenka vliv na klidný spánek celé rodiny. Takže pro spokojenější a delší spánek sáhněte po plenkách Fred & Flo.

Výhody

- Příjemný materiál

- Elastické boky pro snadné zapínání plenky

- Rychle vsakují tekutinu

- Neprotečou

- Mají indikátor vlhkosti

- Dcera v plence vydrží bez přebalení po celou noc (minimálně 8 hodin v kuse)

Nevýhody

- Nižší počet plen v balení (50)

- Modrá barva indikátoru vlhkosti není tak výrazná

#test_fredandflo2

Začni psát komentář...

Odešli