konik_testuje
12. dub 2022
141 

Stačí se spolehnout na to, co víme, že je ověřené. Například na přírodu

Už během těhotenství, či po těsně porodu, v nás rostou a sílí dávno zakořeněné instinkty. Musíme se naučit pozorně naslouchat svým pocitům a intuici. Získat důvěru je velmi důležitá součást mateřství. Důvěra v blízké, když jim svěříme své dítě do náruče; v sebe, abychom zvládli všechny své úkoly; a také ve věci, které se staly součástí každodenní rutiny v péči o sebe i o dítě. Je přirozené, že pro své děti chceme jen to nejlepší, ale získání důvěry ve vlastní rozhodnutí by neměly předcházet zbytečné starosti. Stačí se spolehnout na to, co víme, že je ověřené. Například na přírodu.

Do redakce Modrého koníka se nám dostaly k testování vybrané produkty značky Nobilis Tilia pro maminky a dětičky, která je průkopníkem přírodní aromaterapeutické kosmetiky v Čechách.

První pomoc po porodu

Porod s sebou přináší mnoho změn. Jak na duševní, tak na tělesné úrovni. S děťátkem v náručí zapomeneme i na ty největší bolesti, ale sem tam se nám připomenou v podobě porodních poranění. O ty je třeba náležitě pečovat. I v období šestinedělí lze využít sílu přírody. Mimo jiné i na ošetřování zmíněných poporodních bolístek. Zklidňující gel na hráz1 může být, díky obsahu důmyslné kompozice éterických olejů, dobrým pomocníkem v poporodním období. 

Gel je ideální začít používat hned po porodu. Kolegyňka z naší redakce však s jeho aplikací začala až několik týdnů po návratu z porodnice. I když jde o gel, jeho konzistence je spíše krémová, jemná, lehce vstřebatelná. Pokožku v intimních partiích citelně regeneruje, neštípe, ochlazuje, mírně ji stahuje a zklidňuje podráždění. Zklidňující vůně levandule, heřmánku a cypřiše povzbuzuje náladu a ulevuje při úzkosti.

Právě v době šestinedělí je gel žádaným společníkem a dopřeje novopečené mamince péči, kterou si po náročné události, jakou porod dozajista je, zaslouží.

Jak na bolest bříška?

Příroda ví sama nejlépe, jak má fungovat. Léčivé rostliny jsou její dokonalé výtvory, které působí na všechny smysly člověka. U produktů Nobilis Tilia je to v první řadě čich – základem jejich kosmetiky jsou vůně a blahodarné účinky čistě přírodních éterických olejů. Éterické oleje také pronikají hluboko do těla a mají mnoho úžasných vlastností.

Bolavé bříško je něco, co dokáže potrápit nejen samotné miminko, ale celou rodinu. Éterické oleje heřmánku římského, fenyklu a majoránky dokážou ulevit miminku od pocitů nepohody, tlaku a pnutí v oblasti bříška. Kojenecký olej na bříško Amálka1 s vyváženou směsí těchto éterických olejů slouží k jemné, uvolňující masáži bříška. Ve spojení s léčivým dotekem maminčiných rukou, které poskytují děťátku tak potřebný pocit bezpečí, dokázal olej děťátko opravdu uklidnit. Olej slouží také jako dobrá prevence. Tip naší redakce je, položit si jej vedle přebalovací podložky a dvakrát denně, při vyměňování plínečky, miminku jemně promasírovat bříško krouživým pohybem ve směru hodinových ručiček. V případě potíží i častěji, podle potřeby. Při pravidelném používání olejíčku během masáže se bolesti bříška objevovaly jen sporadicky. Vůně bylinek na nás působila velmi příjemně.

Usínání jako příjemný rituál

Chlácholivou vůni pro klidné usínání i spánek do pokojíku přinese dětský osvěžovač vzduchu Majda.1 Ten se velmi rychle stane vaším oblíbeným každodenním společníkem. Je nevtíravá a působí relaxačně a uklidňuje. Máte pocit, jako byste leželi na rozkvetlé louce. Podporuje klidné dýchání, klidný spánek a krásně provoní celou místnost. Je ideální volbou pro každou maminku, která chce usínání svému děťátku i sobě co nejvíce zpříjemnit a usnadnit. Osvěžovač vzduchu stačí pořádně protřepat a nastříkat do ovzduší místnosti. Osvědčil se nám i jako skvělý pomocník při rýmě u starších dětí. Bio éterické oleje vzduch pročistily a zvlhčily. Při onemocnění jsme Majdu nastříkali rovnou na oblečení v oblasti hrudníku, abychom zintenzivnili účinek.

Druhým testovaným pomocníkem při uspávání dětí je Dětský čaj pro klidný spánek1. Vyvážená směs českých bylin promění každodenní ukládání dětí ke spánku v uvolňující rituál. Květy heřmánku a levandule, doplněné o ňat z meduňky a dobromysle, lipový květ a plody anýzu, podporují klidný spánek a přispívají k relaxaci. Vedle toho také harmonizuje dýchání a podporuje zažívání. Při použití během dne dodává dětem dobrou náladu. Čaj má příjemnou bylinkovou chuť a je vhodný pro děti od 6 měsíců. Příprava je jednoduchá, stačí jednu zarovnanou polévkovou lžíci přelít půl litrem vroucí vody, nechte v zakryté nádobě 15 až 20 minut odstát a scedit. První ochutnání nemělo moc velký úspěch, ale po pár dnech si děťátko na chuť bylinek zvyklo a každým dnem vypilo o trošku více.

Spokojené dítě, spokojená celá rodina

Kromě bolestí bříška, prořezávání zoubků či nachlazení, jsou další velmi častou bolístkou miminek opruzeniny. Pokud je spokojené miminko, je spokojena celá rodina. Proto je velmi důležité opruzeninám především předcházet. 

Nejčastěji se vyskytují na citlivých místech, v kožních záhybech, místech, kde se tře pokožka o pokožku. Nejvíce se jim však daří ve vlhku, proto je důležité udržovat zadeček miminka v suchu, přiměřeně často ho přebalovat, zadeček větrat a ošetřovat vhodnou kosmetikou, která před vlhkostí chrání a pokožku regeneruje.

Zklidňující krém na opruzeniny Eda1, který je vhodný již od narození, obsahuje oxid zinečnatý, který vytváří ochrannou vrstvu před mikróby, snižuje podráždění a ztrátu vody z pokožky a rovněž ulevuje při pocitu svědění. Extrakt z lilie bělostné pokožku hydratuje, regeneruje a zvláčňuje, éterický olej z levandule lékařské jemně provoní a všestranně zklidní. Zároveň chrání před vnější vlhkostí, a tím pomáhá předcházet vzniku opruzenin.

Před použitím jsme zadeček důkladně omyli a vysušili. Krém Eda podrážděnou pokožku velmi dobře zklidnil. Pravidelným používáním ochránil zadeček před vnější vlhkostí a vzniku nepříjemných změn na dětské pokožce. Krém se velmi dobře roztírá, je jemný, rychle se vstřebá.

I přes naši enormní snahu se s opruzeninami setká každé dítě, ke kojencům a batolatům prostě patří. Pokud se jim u vás tak nějak příliš líbí, asi by bylo vhodné věnovat jim zvýšenou pozornost. Nobilis Tilia doporučuje používat Květovou vodu BIO Heřmánek1 k dočištění pokožky ještě před samotnou aplikací krému. Heřmánek má regenerační a přitom mimořádně šetrné účinky. Pro svou jemnost je voda ideální pro novorozence a malé děti a jejich typické bolístky. Je ideální k omývání pokožky, když chcete dopřát nejšetrnější možnou péči citlivé pokožce vašeho děťátka. Květová voda BIO Heřmánek pomohla zklidnit zánětlivou pokožku, svědění a opruzeniny.

Blahodarné účinky heřmánku si ovšem oblíbíte i vy. Můžete se s ní odličovat, čistit či tonizovat pleť. Obklady z ní dokonce dokážou ulevit suchým a podrážděným očím. Jako sprej působí relaxačně, a tak vám pomůže odbourat stres, nervozitu, napětí a frustraci a také prý i těhotenskou nevolnost. 

Produkty Nobilis Tilia můžeme za redakci doporučit. Aromaterapeutická kosmetika poskytuje, kromě jiných bezpečných látek, propojení výživných rostlinných olejů s pečlivě zvolenými éterickými oleji. Nemáte tedy ve výsledku „jen“ přípravek na šetrné mytí a pěstění, ale také na podporu imunity a harmonie těla.

Pokud stejně jako ženy z naší redakce, které tyto produkty testovaly, rádi hledáte pomoc v přírodě a upřednostňujete přírodní produkty, které jsou podle nás tím pravým, co pokožka a zbytek těla potřebujete, určitě značku Nobili Tilia vyzkoušejte.

#test_nobilis_tilia2

Začni psát komentář...

Odešli