konik_testuje
7. říj 2021
128 

Sterillium Protect & Care Gel - opravdová dezinfekce

Věřte-nevěřte, je tomu již více než rok a půl, co se u nás, s nástupem Covidu, poptávka po dezinfekcích na ruce i povrchy mnohonásobně zvýšila. Pamatujete si tu dobu, kdy jsme se zapisovali do pořadníků v lékárnách, abychom se k dezinfekci také dostali? Neuvěřitelné, že? 

Naštěstí jsou tyto časy už pryč, a my pevně věříme, že už se nevrátí. Pravdou ale je, že ani my v redakci jsme se, až do „doby covidové”, moc o různé druhy dezinfekce nezajímali. Vždyť „Dezinfekce jako dezinfekce, ne?”

Popravdě, vůbec ne. Měli jsme to štěstí, že se nám do redakce dostala dezinfekce *Sterillium Protect & Care Gel, a tak jsme se pustili do studia. Jelikož v redakci nedisponujeme laboratoří, ve které bychom mohli účinnost na mikroby empiricky ověřit, spoléháme na to, že co výrobce deklaruje, dezinfekce reálně dovede. Ještě aby ne, když ji používají i lékaři v nemocnicích. Myslím, že to je dostatečný důkaz toho, že proti virům, bakteriím i mykobakteriím funguje na 99,99 %. Vždyť personál v nemocnicích a lékařských zařízeních se musí chránit minimálně na těch 99,99 %. A to i proti koronavirům nebo třeba i HIV. A to vše do 30 vteřin.

Dezinfekce Sterillium Protect & Care Gel 1prošla v naší redakci rukama všech. A že to je pěkných pár rukou. Ruce suché, citlivé, jemné, drsné, pořezané i dětské. Vyzkoušely ji úplně všechny. A výsledek? Ruce nedráždí a poté, co vyprchá ne úplně příjemná prvotní dezinfekční vůně, ruce díky parfemaci příjemně voní. Navíc nezanechává mastný ani lepivý film, jako je tomu u spousty jiných dezinfekcí.

Docela nás překvapil návod na použití, který instruuje uživatele, jak dlouho musí účinkovat dezinfekce proti různým druhům patogenů. Za to má od nás velký palec nahoru.

Praktické jsou také různé varianty balení, a tak můžete mít dezinfekci v adekvátní lahvičce po ruce třeba v kabelce, v autě, ale také v 500ml balení s dávkovačem třeba v kanceláři nebo v předsíni, abyste si mohli ruce vydezinfikovat hned po příchodu domů.

Co se týče konzistence, docela nás překvapilo, že ač se jedná o gel, je poněkud řidší. Ničemu to ale nevadí a možná právě i tenhle fakt přispívá k tomu, že je vstřebání gelu rychlé a na rukou po chvilce, kromě pocitu čistoty, použití gelu ani nepoznáte.

Celkově hodnotíme dezinfekci Sterillium Protect & Care Gel jako velmi dobrou volbu, jak na cesty, tak domů nebo do kanceláře.

Plusy

Plusy

+ dezinfekce používaná ve zdravotnických zařízeních

+ nedráždí ruce

+ parfémovaná

+ nezanechává lepivý film na rukou

+ rychle se vstřebává

+ účinná proti širokému spektru patogenů na 99,99 %

+ různá praktická balení

Mínusy

  • řidší konzistence

#recenze #test_sterillium

Začni psát komentář...

Odešli