lagabriella1986
8. pro 2020
111 

Testování kurzu "Co mám dělat"

Když jsem se dozvěděla, že jsem byla vybrána na testování kurzu "Co mám dělat", zajásala jsem, protože kurzy, na které jsem byla přihlášena, byly kvůli Covidu zrušeny.

Kurz MUDr.Knězkové je dle mého názoru dobře sestaven. V části O miminku jsem měla možnost se dozvědět něco o tom, jak vybírat porodnici a pediatra (obojí jsem již měla zařízeno před kurzem a díky videolekci jsem se ujistila, že jsem vybrala dobře). Dále mi přišly velmi přínosné informace o tom, jak probíhá pobyt v porodnici a jaká vyšetření a testy budou mému děťátku provádět. Ohledně kojení mi přišly přínosné tipy, jak řešit novorozeneckou koliku.

Hlavně jsem se ale zaměřila na část první pomoci dětem. Nadchlo mě, že jsou jednotlivá videa krátká a výstižná, a že k nim je i psaná část shrnující podstatné body. Ujasnila jsem si, kdy je potřeba volat lékaře, kdy to doma zvládneme sami a kdy na nic nečekat a rovnou jet do nemocnice/ volat RZS. 

Jako dobrý tip jsem vyhodnotila kartu na lednici s čísly na pediatra, zubaře, ORL, TIS (toxikologicko-informační středisko) a také informace co hlásit (důležitější, než věk je aktuální hmotnost dítěte).

Osobně mě nejvíc zajímalo, jak reagovat na dušení, spolykané předměty a pády. 

Díky kurzu se cítím víc sebejistě a připraveně, kdyby některá z krizových situací nastala. Kurz se líbil i manželovi, který po očku koukal na videa se mnou. 

Moc doporučuji všem, kteří stejně jako já razí heslo "Kdo je připraven, není překvapen". Informace jsou snadno zapamatovatelné a názorné ukázky ve videu návodné.

Doufám, že své nově nabyté znalosti nebudu muset s Karolínkou využívat příliš často. 🙂

#test_comamdelat #recenze #zkusenosti_online_kurz_prvni_pomoc_detem

Začni psát komentář...

Odešli