leedak
10. led 2014

Nas boj-atopicky ekzem

Uz od okamihu jak jsem zistila,ze cakam druhe miminko,snazila jsem svuj ziv.styl prispusohit tak aby jsem do sebe dostala co nejmin alergenu.kedze starsi dcera je tezkej atopik .chtela jsem druhe ditko aspom trosicku usetrit
Bohuzel moje plice to videla jinak a skoro cele tehotenstvi jsem brala kortikoidy na dychani..co jsem taky mohla delat kdyz jsem se nechtela udusit...koncem tehu jsem brala taky prasky na tlak...no co budu povidat muj organizmus je komletne za......ej od leku...
Po porodu jsem se citila krasne..dychani skvely,tlak vybornej....
Kojeni nam slo krasne.Druhej den jsem mlicko,matketka se krasne prisala...nadhera rikala jsem si...konecne budu kojit dlouho.starsi dcerku jsem kojila pouze 6 mesicu a kvuli ekzemu prestala...(netusila jsem o nejake elimanacni diete ..)
Neubehlo jsem snad ani 14 dni a Marketka se zacala osypavat..takze jsem zacala nekonecnej boj mazani,diet a pokusu... nic nezabiralo ..:(( v te dobe me kontaktovala Verka Zikova...Kazdodenni komunikace mazani Eucerenim omega plus zinkovou masti zdalo se byt uspesne...drzela jsem pouze bezmlecnou dietu.skoro mesic jsem mela doma nadherne ciste miminko..
Po konci sestinedeli ale nastal obrovskej obrat.moje prvni MS a zhorseni ekzemu.Noci plne place,skrabani..
Znovu kontaktuju Verku..Nasazujeme prisnou eliminacni dietu..Nenastala zadna zmena ani po mesici..zistili jsme akorat,ze Marketa je extremne citliva..Alergie na gencku,obrovska reakce na vazelinu,a dermu,biodermu..Nebyl snad krem ktery jsem neskousela.porad bojuju za kojeni.nechci se ho vzdat.
Nasazujeme dietu kdy jim pouze ryzi,kralika a cuketu..Ekzem se rozsiril na cele telicko..Zoufala volam Verke,ze uz nemuzu..
A jeji diagnoza mne posadila na zadek...Neni to ekzem ale KVASINKA...prave kvuli lekum v tehotenstvi a celozivotnemu brani kortikoidu
Ji MM SKODI...rozmokvanej krcek do krve,telicko komplet rude a svedici...
Po trech dnech breceni jsem se rozhodla.prestanu na cas kojit dam Matketku dohromady a budu fajn..UM Nutrilon alergy care netoleruje -zvraci...kedze alergii na BKM jsme nezistili nasazujeme HA hipp...zazrak....Ke kojeni jsem se nevratila...mam strach ji znovu ublizit
Kvasinka mizi,dite je klidne vysmate..po cca 4,5 mesici.
Vim,ze atop. ekzem je boj na dlouho .ted nas ceka druha zkouska-zavadeni prikrmu...snad ji zvladneme!!!

A co vsechno jsme skusili :
Mazani: a derma,bioderma,lipikar,linolla,linolla fett,vazelina,gencianova violet,LOCOID,ADVANTAN,klorane,imazol,sudocrem

Co nam hodne moc pomohlo :AD lotion acut.tanno hernal,linolla fett
Doplnky ke kojeni:probiosan,citrovital,probiotika
Eliminacni dieta,prisna eliminacna dieta...
Ocet do prani
A jeden netradicnej .kdyz kvasinka hodne mokvala Sanytol mydlo s grepem...
VSEM MAMINKAM KTERE BOJUJI DRZIM PALCE...
A JESTE VELKA PROSBA NEODSUZUJTE ZA COKOLIV PROTOZE KDO TOHLE NEZAZIJE NIKDY NEPOCHOPI...

To my bojujem už 2 roky,až ted to začalo trošku ustupovát.Jsem zvědava co bude na jaře.Ne zavidim Vam.A co doktor?

10. led 2014
leedak
autor

@vikinka33 mam obrovske stesti na skvelou mudr.neockujeme.nenuti kortikoidy..mazani mame od ni..ted mame obdobi klidu..pouze dolecujeme krcek... vic fotek nemuzu dat ale mrela to na celem telicku stejne jak na krcku

10. led 2014

To my taky mame po celem těličku.Ted to je v poho,v letě jsem brečela jak želva,nic ne mužeš oblict,cela rozškrabana.Zatim mažeme locoidem,ale už jen tak 2 dny za 2-3 tydny.Těch mastiček co mam v lednici......Držim Vam palce,at to zmizi.

10. led 2014

držím palečky at to brzy zmizí a at jste zdravoučké.taky přes léto tím trpím,tak snad to malá nebude mít po mě ☹

10. led 2014
leedak
autor

@vikinka33 na leto ja zatim ani nemyslim....taky moc drzim palecky..kazda musime najit ten spravny spusob mazani a krmeni🙂ale pro ten jejich smich udelame vsechno!!!

10. led 2014
leedak
autor

@katasv nas boj s ekzemem

10. led 2014

videla jsem u maminky @vrtulka81 masticku na ekzem Likangshuang....asi dela zazraky!!

10. led 2014

Drzim Vam palce, at uz je dobre. A jak, podle ceho zjistili, ze to jsou kvasinky?

10. led 2014

Take držím pěsti, at příkrmy zvládnete, snad už jste si své vytrpěli a už bude jen dobe, Je mi líto, že si přišla o kojení, ale bud ráda, že máš miminko a už zdravé a krásné a užívej si jí. Myslim na Vás.

10. led 2014
leedak
autor

@danca21 Verka Zikova podle fotek to poznala

10. led 2014
leedak
autor

@misgak dekuji..!!!ona je skvela.a urcite to zvladneme.

10. led 2014

@leedak ja vím, jste šikulky. Můžu ti říct, že jak jsem si to album pročítala, pobrečela jsem si. Moc Vás obdivuju a ta věta, kdo nezažije, nepochopí mě dostala. Máš pravdu. Nedokážu si to ani představit a jsem z toho mimo.

10. led 2014

jéé chudátko malé...věřím, že Vám asi každý radí něco jiného, ale vyzkoušejte krémy od firmy irel. Kosmetika je odzkoušená, a kamarádce pro malého také pomohla od okzému...

10. led 2014
leedak
autor

@misgak ja jsem tolik krat v noci brecela...ta veta je tam hlavne proto,ze maminky odsuzuju za kortikoidy a co a jak mam delat a pritom nemaji ani tuseni:/ta posledna fotka je ted nejnovejsi..ted je to spokojene miminko ktere se od rana smeje..

10. led 2014

já osobně kosmetiku používám od narození pro syna...

10. led 2014
leedak
autor

@dashah dekuji.ale mazani uz mame vychatane;)

10. led 2014

@leedak no ono se jim to řekne no to máš pavdu a jsem ráda, že sse Vám to ted vše vynahrazuje. Jsem asi ještě pořd přecitlivěla, ale hrozně mě to dojímá, jsem ekzematička a mamka se mnou zažila to stejné a můj manžel to stejné a nejhorčí je, že on tak vypadá i ted, jak tvé mimi, Je mu 26 a je celej olezlej a já jen čekám, kdy to potká naši Gabku, hrozně se toho bojím :(

10. led 2014

Má očka uplně po tobě🙂 vypadá hrozně štastně

10. led 2014
leedak
autor

@misgak kdyby se objevil ekzem zacni to resit hned na zacatku.hned kontaktuj verku zikovou..ale neni pravidlo,ze to musi mit i dite rodicu alergiku..Jestli ma tvuj manzel rozmokvane a svedive at skusi ten Sanytol mydlo do kuchyne.(s grepem)ja jsem myslela,ze sa moje mudr zblaznila kdyz mi to doporucila,ale to zabralo nejlepe🙂)...neboj se!!!!!

10. led 2014

@leedak pockej ted jsem zamtená sanytl mydlo do kuchyne?? ted nevím co jíst a cím se umejvat hihi ? také je na kortikojdech, které ted omezil kvuli malé aby ji mohl chovat a basti zase fenistil a na noc ho dnes zafašuju zinkovkou. Děkuji za rady, doufám, že to tak nebude, ale kdyžtak se ozvu o pomoc.

10. led 2014

@leedak děkuju 🙂 Já doufám, že to taky všechnpo nějak vychytáme, i když takhle hrozný to rozhodně nemáme a nikdy jsme neměli. Ale zase máme jiné problémy... A poprvé jsem si přečetla, že může škodit MM i přes dietu, já se o ni snažila tři měsíce a je tedy možné, že moje mlíčko (taky díky kortikoidům) bylo problém :( a že jsem to ořvala... Tak se holky držte! 🙂

11. led 2014

Ahojky 🙂 pracuji v dermokosmetice. Na atopicky ekzem je vyborna zn
ADERMA. v zakoupeni v lekarnach. Podivejte se na nase stranky. www.aderma.cz

14. led 2014
leedak
autor

@tutinci po a derme obrovska reakce...bohuzel neprosla jak dalsich 8 mlek....

14. led 2014

držím palec 🙂 taky bojujeme s atopickým ekzémem od jednoho roku, mám podezření že spouštěč bylo očkování, dlouho to náš mudr.léčil jako opruzeninu, jelikož měl takovýto flek jako Markétka , ale na zadečku, pak když se mu to objevilo i na lýtkách tak určil atopák, kolegině z práce tp poznala hned jak jsem jí synka ukázala ( má oba syny atopáky a alergiky) zatím se nám to daří zvládat přírodní cestou - bambucké máslo, olejíčky....... jednou už jsme museli šáhnout po kortikoidech, když se v noci rozškrabal do krve celou prdelku, heslo - kdo maže ten jede 🙂

14. led 2014

jejda ☹

14. led 2014

Ja taky kontaktovala pani Verku, je to super clovek... diky bohu za ni. Presne jako pises i nas Tadeasek to mel po celme telicku, taky jsme porad nevedela cim to je, porad jsem premyslela a zjistila, ze to od prvniho ockovani Hexou. Dr na koznim i nase mi tvrdi, ze to neni mozne, no maji smulu, vic ockovat nenecham. Drzim vam palce at jste brzo bez toho hnusu.

14. led 2014
leedak
autor

@kokoska1408 ja jsem nastesti nedala jeste ani jednu davku..a asi dlouho nedam..drzim palecky !!

14. led 2014

@leedak ani nedavej, je to svinstvo. At si to ockuje ten kdo ten hnus propaguje.

14. led 2014

Můžu se prosím zeptat, jaké přesně kortikoidy na dýchání jsi brala? Já beru celoživotně Symbicort a Nosonex spray.

6. bře 2014

Nasonex

6. bře 2014
leedak
autor

@nevee dlouhodobe seretide.ale ono je to uplne jedno jake kortikoidy.organizmus se tim desne zase...ale to neznamena,ze automatickz budete mit ekzem,neboj.

6. bře 2014

Děkuji za tak užitečný článek.. oba jsme s manželem atopyčtí alergici (manžel silnější, já spíš slabší) a bojíme se, aby naše dítko nepostihlo to stejné.. Moc držím palce při vašem boji. Jsi skvělá, že se s tím tak vytrvale pereš..

6. bře 2014

@leedak No malé je 7 týdnů a už tři týdny má osypanej obličejíček a krček až po ramínka, ale je to spíš jako akné kdyby, prý je to iritativní dermatitida a máme to mazat Bepanthenem - a opravdu to mizí, už to má jen na tvářích a neni to červený, ale v barvě pleti. Naštěstí nemá vůbec suchou pleť a nemokvá to, ale stejně se bojím, aby z toho časem nebyl ekzém. Kožní řikala, že se to v to může vyvinout. Taky držim bezmléčnou dietu (kvůli kolikám ale) a já sama mám strašně citlivou kůži, tak mám v tomhle o malou strach. ☹ Moc vám držím palce, je to strašný.

6. bře 2014

všem kdo bojujete s AE u svých dětí:

http://www.proalergiky.cz/magazin/specialy/jak-...

Aneb návod, jak to řešit. Je tam i návod na tu eliminační dietu (jsem autor). Více taky tady

http://www.proalergiky.cz/alergie/clanek/elimin...

Anebo se zeptejte přímo tady v diskuzi, jsem tam každý den

https://www.modrykonik.cz/forum/detske-choroby-...

7. bře 2014