1 / 1

    Raději malému Olímu...se SMA

    26. bře 2020

    @sweetest už jsem mu poslala,. Tohle taky nechápu, jako všechna čest všem, jsou úžasní, je to pro ně zaprah teď, ale větší smysl charity spatruji teda v něčem jiném spíš (právě třeba Oliver)

    26. bře 2020

    @veronikaj85 Ti hasiči, policajti co jim Polreich nedá najíst neumřou hlady...malý Olí bohužel může umřít. A proto absolutně nechápu lidi, že P.něco posílají.

    26. bře 2020

    Pochopila jsem to správně, že Pohlreich s podporou všech těch relativně známých jmen a firem chce posílat peníze na soukromý účet a z těch pak vaří hasičům, zdravotníkům a tak? Zatím jsem na tuhle iniciativu nenarazila, tak nevím, co si myslet. A IG nemám... Díky za osvětlení!

    26. bře 2020

    @ezratp Ano, chce ať mu lidi dají peníze, on za to nakoupí suroviny,kuchaři uvaří a doveze se hasičům,policajtům. On do toho ze své kapsy nedá ani korunu. A možná ani nic neuvaří..nechá to na ostatních. Ale to už je fuk.

    26. bře 2020

    @sweetest tak to je charita jako prase 😁 v posledních letech si už o něm nic moc hezkého nemyslím, ale tohle je teda echt počin. Navíc když tam je tolik známých jmen a firem, které by klidně mohly pomoci... To je počin roku, vážně...

    26. bře 2020

    @sweetest Zrovna jsem to chtela napsat, vystihla jste to presne, raději Olimu. Mne už tohle přijde trochu přes čáru, skládat se někomu na obed. Samozřejmě delaji zasluznou činnost, ale na obed předpokládám finance maji

    26. bře 2020

    @sweetest Přesně - úplně první co mě napadlo. Proč jim? Klobouk dolů za to všechno co dělají, ale oni mají plat, na hlad neumřou. Pěkné gesto to je, ale nějaký hlubší smysl to nemá. Olí potřebuje každou korunu

    26. bře 2020

    @77moona Díky 🙂

    @journals Děkuji 🙂

    @ezratp Já si o něm nemyslím odjakživa nic dobrého a teď se to potvrdilo + ten trapný dopis co napsal spolu s dalšími dvěma...jo, těm a i dalším vzkázala Schillerová "kdo musel zavřít restauraci, nemá na žádný nárok na náhradu ušlého zisku. Dobře ona!

    26. bře 2020

    @sweetest báječně ona - stát někoho donutí zavřít podnik, což je pro dotyčného likvidační, ale nemá nárok na náhradu zisku... Opravdu úžasné. Byla bys z toho v takovém rauši, kdyby se jednalo o tvůj podnik?

    26. bře 2020

    @suzanna123 Jak sám p.Polreich řekl před pár dny v článku pro Reflex...tato situace ukáže kdo je ten silný, přežije..tohle je ten kapitalismus.

    26. bře 2020

    @suzanna123 ...a ukaž mi jiný obor co musel zavřít,že mu stát proplatí ušlý zisk?? Pěkný zbytek dne. Nebudu se tady čílit.

    26. bře 2020

    @sweetest to je něco pro tebe co 😂jako červený hadr na býka 😂
    PS nemyslím to zle 😉

    26. bře 2020

    @murynka Bohužel je...když vidím jak chudák malý Olí může dopadnout a na druhé straně toho pána, skáče mi žíla,fakt že jo.

    26. bře 2020

    Jako pardon, ale prat nekomu, ze nema narok na usly zisk? Prat lidem, aby zkrachovali nebo prisli o praci? Dobre ty, fakt ze jo.

    26. bře 2020

    @majineshka Nic takového jsem nenapsala, jen jsem potvrdila výrok ministryně...a jedná se o hospy,ne jiné obory. Páč je mi jasné co by si tam majitelé hospod naúčtovali, by se stát zhroutil, kdyby to měl proplatit.

    26. bře 2020

    @majineshka Použiji slova p,.Polreicha...teď to bude ten pravý kapitalismus, ted se ukáže kdo je ten silný

    26. bře 2020

    @sweetest no já bych byla pro, aby nahrazoval všem - logicky. A přečti si někde definici kapitalismu než se tím termínem budeš ohánět. Bože...🙄

    26. bře 2020

    @suzanna123 POZOR, já se s ním neoháním. To pan.P 😉 A logicky všem nahradit nejde...to by byly biliony kč. To musí chápat každý selský rozum, že stát není dojná kráva a kdo se dal na podnikání, že může počítat i s krachem....a že stát dal karanténu, mohla přijít i nějaká přírodní katastrofa,cokoliv, to je jedno. Tak to je no. A neber boha nadarmo do huby 😀 😀 Pěkný večer!

    26. bře 2020

    Já chápu, že hasiči, záchranáři,... jsou nepostradatelný. Ale, kdo uvaří prodavackam , popelarum, obsluze elektráren, uklizeckam ,...? Ti jako nemakaji nebo co?

    26. bře 2020

    Kucharum fandim, pomahaji jak umi. Ze vas huba neboli furt dokola prndat proc neuvari nekomu jinymu nebo proc to neplati ze sveho🤔 Tak doma uvarte ze sveho a odneste to prodavackam do Kauface, nikdo vam nebrani. Uspech se v cesku neodpousti, priste taky muzou sedet doma a nedelat nic.

    26. bře 2020

    @sweetest Presne. Proste neni možné všem vsechno uhradit, odškodnit, zaplatit. Jsme v těch sr.... spolecne a vsichni. Kde jako ty prachy porad brat???? Kdo je vydělá, když ekonomika nejede, dane se neodvadi. Vsichni by chtěli, to je jasne, najednou se bude vykřikovat stát stát stat, jenže ten stát jsme my, naše dane, naše peníze. I proto jsem byla proto, aby prazdniny byly zkráceny, aby se proste všude jelo, vyrábělo se, lidi si brali dovolenou teď a ne o v lete, proste bychom se rok nezbláznili a situace by se snad vrátila brzy do “normálu”

    26. bře 2020

    fajn dámy - doufám, že budete stejně chápavé a v pohodě, až vám stát utne rodičák, ošetřovačky apod. - protože kde by na to vzal a ve sr. jsme přece všichni společně... Taky hezký večer 🙂

    26. bře 2020

    Já bych také poprala hezky vecer a na čtení před spaním něco hezkého ze základů ekonomie

    26. bře 2020

    @suzanna123 Pleteš tu jablka a hrušky dohromady. Nevím, v čem podnikáš, ale každé podnikání má své riziko. Některým se vyhnout jde, některým bohužel ne. Já si taky moc neumím představit jak by měl stát kompenzovat ušlé ztráty.

    26. bře 2020

    @journals jak to souvisí s tím, v čem já podnikám nebo co mě živí? Tohle uvažování opravdu nechápu, ale mnohé to vysvětluje... A ne, mého podnikání se tohle nedotýká ani mé výplaty ne. To neznamená, že mi bude lhostejné, když se někomu rozhodnutím vlády bude hroutit business, nebo nad tím budu dokonce jásat.. A ne, nic dohromady nepletu - je to tíživé období, tak si hromadně utáhněme opasky. Ony tyhle krachující firmy taky jeden čas platily daně, z kterých tenhle stát fungoval a platil různé dávky. Takže hurá, solidarita -no ne?

    26. bře 2020

    @suzanna123 Však tu nikdo nejásá. Nikdo z toho nemá radost. Tahle situace je nepříjemná a nemilá pro všechny. A dotýká se jak OSVČ tak zaměstnanců. Každého z nás. Solidaritu já ve svém okolí vidím a mám z toho radost. Ale s tím, aby doplácel stát ztráty nesouhlasím. Myslím, že už tak nabízí dost nových kompromisů. Má i propuštěným zaměstnancům vyplácet platy?

    26. bře 2020
    lennus
    autor

    Přej a bude ti přáno! Oceňuju každého, kdo jakýmkoliv způsobem pomáhá 😉

    26. bře 2020

    @journals Souhlas. Proste státní kasa bohužel neni bezedna

    26. bře 2020

    @77moona To taky nikdo netvrdi, ale stat by mel taky vzit v potaz, ze obzvlast pro male podnikatele je ta situace opravdu kriticka. Jako ja netouzim po tom, aby tuhle situaci prezil tak akorat Agrofert a podniky tohoto typu, coz ale bez pomoci statu bude vysledek. Nikdo netvrdi, ze ma stat kompenzovat vsechno, ale, jak uz tu zaznelo, vsichni plati dane, snad krome tech nezamestnanych. Ty jsou statu z hlediska prispivani do rozpoctu k prdu. Tak logicky by se mel stat snazit, aby se co nejvic podniku, podnikatelu apod. udrzelo, byt to ted znamena trochu je zadotovat.

    27. bře 2020

    @journals Blby bohuzel je, ze ti, kterych se to ted tyka, nemaji sanci to zmenit. Proste museji mit zavreno a nazdar. A porad se to prodluzuje, takze nikdo ani nevi, jak dlouho to bude jeste trvat. Ano, je to nezbytne, ale rozhodne si nemyslim, ze by jim stat, kteremu kazdy z tech subjektu plati nemale penize, mel ted ukazat prostrednicek. Jinak nam tu fakt zbydou tak akorat obchody s potravinama, lekarny a galanterie, ty na tom ted jedini vydelavaji.

    27. bře 2020

    @majineshka Souhlasím, že podpora je na místě. Ale podpůrné kroky stát dělá a věřím, že ještě další dělat bude. Jo, nejsou to vyplacené peníze přímo na ruku jak by si někteří živnostníci představovali, ale tak úplně bez zájmu státu zase nezůstávají

    27. bře 2020

    @journals Jj, s tim souhlasim. 🙂

    27. bře 2020