icon
33 / 400
Tvaroh na sladko s malinami.
avatar

Čím sladit? Je vhodnější třeba arganový sirup, nebo sirup z Agáve než klasický cukr?

Odpověz
19. říj 2015
avatar

@pincola Nejsem příznivcem agávového sirupu a pro slazení preferuji nejraději med. Nemám informace o výrobě a složení arganového sirupu a nikdy jsem ho nezkoušela, takže neporadím.

Odpověz
19. říj 2015
avatar

proč ne agávový sirup?

Odpověz
8. čer 2017
avatar

@dasa.77 Protože agávový sirup je složen převážně z fruktózy. Ta se metabolizuje jinak než než glukóza a její nadbytky se ukládají jako útrobní tuk. Neříkám, že u zdravého aktivního člověka se zdravým jídelníčkem by byl agávový sirup v množství jedné, dvou lžiček denně nějak škodlivý, ale mé recepty mají být inspirací pro lidi s různými zdravotními problémy spojenými s nadváhou nebo obezitou, často s diabetem a dyslipidémií, a tam už nevhodný je.

Odpověz
9. čer 2017