icon
154 / 400
Dietní šunková pizza
avatar

Dietní? Jak děláš těsto?

Odpověz
27. zář 2015
avatar

@petronelka20 Ano, dietní 🙂 Na 125ml vody dám 250g mouky (většinou míchám půl na půl hladkou a celozrnnou pšeničkou nebo špaldovou), lžičku soli a lžičku olivového oleje.

Odpověz
27. zář 2015
avatar

@petronelka20 Ještě jsem zapomněla na čtvrtku droždí 😉

Odpověz
27. zář 2015
avatar

Vždyť to je ale normální těsto na pizzu, ne? Aspoň já ho tak norrnálně dělávám.

Odpověz
27. zář 2015
avatar

@petronelka20 Jo? Nevím, ale pochybuju, že se do originální pizzy dává celozrnná mouka...

Odpověz
27. zář 2015
avatar

@petronelka20 ona ta nedietnost pizzy spočívá hlavně v případných přidaných tučných sýrech a uzeninách na vrchu nebo olejovém pestu, Trocha tenkého těsta v pizze není žádná kalorická bomba. A kalorická hodnota celozrnné a bílé hladké mouky není zas tak rozdílná, tam jde spíš o přínos organismu než o nízkou energetickou hodnotu té celozrnné.

@llluckaaa krása, hned bych si dala!!

Odpověz
27. zář 2015
avatar

@marie_anna Dík 🙂 A kdybys věděla, jak tu voněla 😵 Mohla sis klidně pro jednu zaskočit, já upekla dvě a dala bych ti i vybrat 😀
Jj, máš pravdu, ono ani nejde o to těsto, jako spíš o to, co se na něj napatlá... smetanový základ, klobása, slanina, tvrdé salámy, tučné sýry atd.
Celozrnná mouka má zpravidla i vyšší energetickou hodnotu než bílá, ale zase obsahuje užitečné látky. (no rozumíme si, to píšu spíš obecně, ne že bych si myslela, že to nevíš 😀) Každopádně já to často kombinuji, protože jenom celozrnné těsto mi moc nechutná a hůř kyne.

Odpověz
27. zář 2015
avatar
Komentář byl odstraněný
avatar

Vypadá to úžasně 🙂 Luci a jak dlouho těsto kyne a jak to peces? Já mám to domácí těsto buď gumové nebo vysušené.... :-/Ale už jsem to dlouho nezkoušela...a foto exkluzivní 😀

Odpověz
27. zář 2015
avatar

@audreyi Děkuju 🙂 Jsem ráda, že se mi fotka povedla, já už pizzu zkoušela fotit několikrát a pokaždé to nevypadalo dobře ☹
Kyne mi to v pekárně asi tak hodinu. Tuto jsem pekla 20 minut, když jsem dělala větší a s jinými surovinami, tak jsem pekla déle.

Odpověz
27. zář 2015
avatar

Co když mám jen sušené droždí?🙂
@llluckaaa

Odpověz
27. zář 2015
avatar

@anetaho Já když pekla ze sušeného, tak jsem místo jedné čtvrtky čerstvého dávala jednu lžičku sušeného. Ale když bylo déle otevřené, tak mi těsto špatně kynulo, takže používám už jen čerstvé.

Odpověz
27. zář 2015
avatar

Výborné těsto je i z ovesných (nebo i jiných) ovesných vloček s tvarohem. A předvčírem jsem zkoušela premiéru -těsto na pizzu z květáku a bylo to vynikající 🙂 Bez přidání mouky. Lehké dietní, ale výživné - pouze květák, sýr a vajíčko, zbytek jako na obyč. pizzu.

Odpověz
9. lis 2015
avatar

Dneska jsem zkoušela - těsto je výborné (o dnešní náplni pomlčím 😀). Určitě budu dělat pravidelně.

Odpověz
8. únor 2016
avatar

@zuhur Né, to mi nemůžeš udělat, poděl se s námi poděl i o náplň 😀

Odpověz
8. únor 2016
avatar

@llluckaaa no nic dietního to nebylo. Z lídlovského italského týdne jsem tu měla Gorgonzolu, takže jsem si těsto pomazala termizovaným sýrem, posypala Gorgonzolou, přidala asi půlku Hermelínu a byl tam i kousek Eidamu aneb likvidace zbytků v lednici 😅 Ale kus zbyl manželovi. To částečně celozrnné těsto super zasytí, takže jsem snědla méně než obvykle.
Ale poctivě jsem dnes cvičila.

Odpověz
8. únor 2016