@petronelka20 Ano, dietní 🙂 Na 125ml vody dám 250g mouky (většinou míchám půl na půl hladkou a celozrnnou pšeničkou nebo špaldovou), lžičku soli a lžičku olivového oleje.
@petronelka20 Ještě jsem zapomněla na čtvrtku droždí 😉
Vždyť to je ale normální těsto na pizzu, ne? Aspoň já ho tak norrnálně dělávám.
@petronelka20 Jo? Nevím, ale pochybuju, že se do originální pizzy dává celozrnná mouka...
@petronelka20 ona ta nedietnost pizzy spočívá hlavně v případných přidaných tučných sýrech a uzeninách na vrchu nebo olejovém pestu, Trocha tenkého těsta v pizze není žádná kalorická bomba. A kalorická hodnota celozrnné a bílé hladké mouky není zas tak rozdílná, tam jde spíš o přínos organismu než o nízkou energetickou hodnotu té celozrnné.
@llluckaaa krása, hned bych si dala!!
@marie_anna Dík 🙂 A kdybys věděla, jak tu voněla 😵 Mohla sis klidně pro jednu zaskočit, já upekla dvě a dala bych ti i vybrat 😀
Jj, máš pravdu, ono ani nejde o to těsto, jako spíš o to, co se na něj napatlá... smetanový základ, klobása, slanina, tvrdé salámy, tučné sýry atd.
Celozrnná mouka má zpravidla i vyšší energetickou hodnotu než bílá, ale zase obsahuje užitečné látky. (no rozumíme si, to píšu spíš obecně, ne že bych si myslela, že to nevíš 😀) Každopádně já to často kombinuji, protože jenom celozrnné těsto mi moc nechutná a hůř kyne.
@llluckaaa no nic dietního to nebylo. Z lídlovského italského týdne jsem tu měla Gorgonzolu, takže jsem si těsto pomazala termizovaným sýrem, posypala Gorgonzolou, přidala asi půlku Hermelínu a byl tam i kousek Eidamu aneb likvidace zbytků v lednici 😅 Ale kus zbyl manželovi. To částečně celozrnné těsto super zasytí, takže jsem snědla méně než obvykle.
Ale poctivě jsem dnes cvičila.

Dietní? Jak děláš těsto?