22 / 400
    Dietní pizza s mozzarellou a rajčaty

    @marie_anna Tak jsem to nevydržela a musela zase něco vyfotit 😀 Co ty na to?

    27. zář 2015

    Luci tohle se mi mooooooc líbí

    27. zář 2015

    @tajemna30 Jé, děkuju 🙂 Udělejte si ji doma taky, je hrozně jednoduchá 😉 Já ji dělám docela často, ale až dnes se mi podařilo ji pěkně vyfotit 😅

    27. zář 2015

    @llluckaaa Luci když já na kynuté věci nejsem, nevím vždy jestli už jako je to, nebo ne ....

    27. zář 2015

    @tajemna30 Myslíš jako že ti nechutnají nebo nevíš, jak je připravit? Tohle je opravdu hodně jednoduché - prostě smícháš pořádně ingredience a necháš kynout. I to roztahování do požadovaného tvaru bylo teď jednoduché, když jsem dělala kolečko a ne obdélník jako obvykle 😀

    27. zář 2015

    @llluckaaa Luci oboje no. Nevím jak kynuté připravit, a ani mi kynuté nechutná. Dělám často listové - to tak zdravé asi není že ? I když koupím celozrnné?

    27. zář 2015

    @tajemna30 Listové bohužel ne, tam je asi 30% tuku, navíc většina z něj je ztužený tuk složený z transnenasycených mastných kyselin, po kterých se přibírá tuk hlavně v oblasti břicha ☹ Celozrnná mouka to nezachrání ☹

    27. zář 2015

    @llluckaaa achich joooo, a my ho tak rádi. TAk vyzkouším to tvé těsto. Jen mi řekni - jak pro blbce - vše naházím dohromady včetně droždí - nemá to nějaký systém, že např. první voda, potom to .... je to jedno? A jak poznám že už vykynulo? Dát k teplu, a až je mísa prostě plná těsta?

    27. zář 2015

    @llluckaaa tak od zítřka tedy bez listového těsta

    27. zář 2015

    @tajemna30 Domácí pekárnu nebo robota na těsto asi nemáš, co? Já prostě nejdřív naleju tekuté, pak naházím mouku a zbytek tuhých ingrediencí a pustím program Těsto na pekárně. Za hodinu a půl mám hotovo 🙂 Ty to prostě a jednoduše smíchej, dej do tepla a za hodinu bys to měla mít. Objem to zvětší minimálně dvojnásobně, spíš 4 krát.

    27. zář 2015

    @llluckaaa děkuji Luci, ne ne pekárnu ani robota nemám, ale o pekárně uvažuji

    27. zář 2015

    teda já bych si tak dala. mp dělal pizzu nedávno, dělá fakt výbornou, ale právě tam toho plácáme docela dost. asi příště požádám o jednoduchou klasiku, aspoň jedno kolečko 😅

    27. zář 2015

    @blahova_andrea Já tam toho normálně dávám taky víc, ale teď jsem chtěla jenom něco jednoduchého a dobře jsem udělala. Udělala jsem 2 - tuhle s mozzarellou a pak šunkovou s tvrdým sýrem. A příště taky asi udělám raději dvě kulaté menší než jednu velkou.
    Teď ještě potřebuji vymyslet nějaké recepty, kde bude bazalka, koupila jsem jí kvůli focení pizzy a musím ji rychle využít, než ji tu zase utrápíme 😅

    27. zář 2015

    @llluckaaa mp dělává jakousi bazalkovou omáčku, ale netuším jak a z čeho a určo to bude prasárnička 😅😀 my dětem šunka, sýr pizzu dětem, sobě tam dáváme kde co. příště asi zkusíme kombinaci těch tvých dvou - šunka, rajčata, mozzarela, bazalka 🙂

    27. zář 2015
    27. zář 2015

    @blahova_andrea Já chci zkusit ještě další druhy, určitě se žampióny, s camembertem a tak. Ale základ bude asi vždy ta mozzarella a troška rajčat.

    27. zář 2015

    Tak jsem to musela zkouknout a fotka se mi líbí moc 😵

    27. zář 2015

    @pajiskazemlyna Děkuju 🙂 Já už pizzu dřív fotila a dopadlo to příšerně, tak jsem se docela bála, jak to dopadne dnes 😅

    27. zář 2015

    @llluckaaa promin, nějak jsem zapomněla reagovat: nádhera a lákavé. 🙂 Ale já vlastně reagovala u druhé fotky aspoň.

    27. zář 2015

    @llluckaaa Luci, cottage a mozarella - tím nahrazuji v zapékaných jídlech bešamel - to je ok vid? A můžou cottage a mozarellu i děti 1 rok?

    28. zář 2015

    @tajemna30 Ivi, cottage i mozzarella se určitě hodí, dokonce bych je viděla jako nejlepší druhy sýrů pro děti, protože mají nízký obsah soli. Klidně s nimi zapékej, je to lepší než bešamel 😉

    28. zář 2015

    @llluckaaa takže bez problému už v 1 roce můžou děti tyto 2 druhy sýrů ju? já žila v blbém domnění že hlavně lučinu a tohle vůbec

    28. zář 2015

    @tajemna30 Ivi, nevidím důvod, proč by je děti nemohly 🙂 U dětí se hlídá hlavně obsah soli, barviv nebo jiných přídatných látek, ale nic z toho kvalitní cottage ani mozzarella neobsahuje. Soli je tam pomálu.
    U nás děti frčí hlavně na mozzarelle a ostatní sýry moc nechtějí ☹ Cottage a mazací vůbec a tvrdé jenom když jsou nastrouhané a můžou si to samy nasypat na jídlo nebo v něčem zapečené. Mám doma hrozné frfni 😅

    28. zář 2015

    @llluckaaa Luci děkuji moc, frfni to nejsou - mě také moc mozarella chutná, takže jim naprosto rozumím a sýr také nejlépe strouhaný, nebo rozpečený

    28. zář 2015

    Holky jsou tu nekde ingredience presny???nebidimm rada bych vyzkousela 🙂

    30. říj 2015

    vyzkoušeno....mnam mnam mnam

    30. říj 2015

    ahoj super recept ale co je čtvrt droždí čtvrt kostky ???

    21. říj 2016

    @kafrie14 Ano, čtvrt droždí je čtvrt kostky čerstvého droždí, tedy asi 10 gramů.
    Děkuji za upozornění, v receptu to upřesním.

    21. říj 2016

    @llluckaaa děkuji 🙂

    21. říj 2016