193 / 400
    Litý perník s jablky

    Aby náhodou nevznikl mylný dojem, že se teď u nás doma jí jen luštěniny... 😀 Na balkóně mi chladné litý perník s čokoládou 😵

    8. led 2016
    8. led 2016

    Dnes se na něj chystám. Jsem zvědavá 🙂

    12. led 2016

    @zuhur Tak pak napiš 😉 Já sladké pečení moc neumím, ale toto se naštěstí nedá zkazit 😀 Ještě jsem dělala druhou verzi, do které jsem místo kakaa dala skořici a je trochu jiné složení mouky (měla jsem málo celozrnné pšeničné, tak jsem to nahrazovala pohankou a ovesnýma vločka) a taky to mělo úspěch a byl hned pryč.

    12. led 2016

    Podávám slíbené hlášení - provedla jsem jedinou změnu a to, že jsem nedala kypřící prášek do perníku, ale k prvnímu kypřícímu prášku přidala jen asi lžičku sody a perníkové koření. Je fakt výborný. Dala jsem si ráno kousek k snídani s jogurtem tak doufám, že to nebude velký prohřešek 😉

    13. led 2016

    @zuhur Tak to ráda slyším 🙂 Velký prohřešek to určitě není, jestli tě to uklidní, tak já ho teď naplánovala do dietních jídelníčků 😉

    13. led 2016

    @llluckaaa tak to mě opravdu uklidňuje 🙂 Určitě ho zařadím mezi recepty 😉

    13. led 2016

    @zuhur Zkus udělat i variantu bez kakaa a se lžící skořice, ta u nás měla také úspěch 🙂 Já mám teď v pořadí několik receptů na sladké pečení a zítra se do jednoho pustím, tak snad to vyjde. Jak to budu odtučňovat a měnit mouky, tak člověk nikdy neví :-/

    13. led 2016

    @llluckaaa 😀 vidíš, vlastně ještě kakao jsem nepoužila. Dala jsem místo toho karob.
    Až najdeš zdravější variantu klasických kynutých koláčů tak budeš nejlepší 😀 Já mám totiž problém s tím, že mi ostatní mouky u kynutých věcí prostě nekynou.
    Jinak dnes máme dokonce i oběd, který bys asi schválila - parodie na svíčkovou - kořenová zelenina povařená, rozmixovaná a místo smetany jogurt. Kuřecí prsa bez kůže a k tomu tedy dnes nouzově těstoviny.

    13. led 2016

    @zuhur Já neumím ani klasické kynuté koláče, natož abych se pokoušela o zdravější 😀 Občas dělám částečně celozrnné knedlíky, a ty kynou celkem fajn.
    Mňam, omáčku jakože svíčkovou mám hrozně ráda, jenom teda bych k tomu ještě nějaký doporučovací komentář (kromě těstovin) měla 😅 Hádej jaký? 😀

    13. led 2016

    @llluckaaa přemýšlím, přemýšlím, ale nedaří se mi vymyslet. Neříkej, že bys k tomu dala ještě další zeleninu 😅
    K těm těstovinám - mě se k "svíčkové" prostě nic jiného než knedlík nebo těstoviny nehodí.

    13. led 2016

    @zuhur Jde o to, že jsi měla sladkou snídani a k tomu sis dala na oběd ještě sladké druhy zeleniny. Celkem budeš mít ten den relativně dost jednoduchých sacharidů. Další mínus je, že jsi měla pšenici ke snídani i k obědu...
    Těstoviny nebo knedlíky nemusí být jen pšeničné 😉

    13. led 2016

    @llluckaaa tak tohle se asi nikdy nenaučím. Ale je fakt, že dnes byl oběd i tak nouzovka ve stylu co dům a mrazák dal a kupodivu toho moc nedal 😀
    A přesachariduju se dnes teda 100% protože k večeři bude chlebík. Ale toho se fakt nevzdám - je čerstvý 😀
    Asi mi je souzeno zůstat celoživotně oplácaná.
    Když o tom tak přemýšlím, zítra bude k obědu kapusta takže teď už abych začala vymýšlet co spáchat k té snídani, abych to zase celé nezkopala.

    13. led 2016

    @zuhur To jsou jen detaily 🙂 Já si tam vždycky najdu něco, co by se dalo vylepšit, ale důležité je držet základní pravidla. To dáš 😉

    13. led 2016

    @llluckaaa jinak těstoviny jíme i celozrnné a kukuřičné. Budu upřímná - musím teď opravdu hodně vařit podle peněženky. Takže se ne vždy můžu ohlížet na to co se dá jak kombinovat během dne (i když ani to mi stejně nejde 😀). Takže se snažím vařit podle sezónních surovin a kde to jde upravuji na lehčí variantu.
    Budu doufat, že to vykompenzuji tím cvičením 🙂

    13. led 2016