#varime_a_peceme_s_viledou
    U nás dětí miluji kynuté kolačky,a tohle je recept který se vždy povede i mé
    6leté dceři

    MORAVSKÉ DŮLKOVÉ KOLÁČKY
    Ingredience (40 koláčků)
    600 g hladké mouky

    270 ml mléka
    1 celé droždí (42 g)
    100 g cukru krupice
    120 g rozpuštěného másla
    Citronová kůra
    Špetka soli
    2 žloutky (do těsta)
    2 bílky (na pomašlování)
    Drobenka
    50 g másla
    100 g hrubé mouky
    100 g cukru
    Náplň
    Povidla
    Strouhaný perník na zahuštění (nebo mleté oříšky)
    Postup
    Nejprve si připravíme kvásek. Mléko nalijeme do hrnce, které jemně zahřejeme. Do mléka přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Mezitím, než nám vzejde kvásek si do mísy vysypeme mouku, cukr, citronovou kůru, špetku soli, přidáme žloutky a máslo. Poté přidáme kvásek, včetně mléka a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Takto připravené těsto necháme kynout na teplém místě asi půl hodiny.
    Těsto si rozdělíme na 4 díly a z každého dílu si neřežeme 10 stejných dílků, z kterých na pomoučněném vále vytvarujeme kuličky. Plech si vyložíme pečícím papírem a přeneseme na něj připravené kuličky. Do a každé kuličky uděláme důlek. Připravené kuličky s důlkem potřeme rozšlehaným bílkem, naplníme povidly zahuštěnými strouhaným perníkem a posypeme drobenkou. Koláčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 minut do zlatova. Po vychladnutí koláčky přeneseme na mísu, pocukrujeme a můžeme servírovat.