lostakova
8. dub 2020
975 

Podpoř lokální obchodování

Také jsi omezila nákupy, protože nechceš chodit na poštu? Vyběhneš jen do potravin a honem domů, přestože už přišel čas pořídit sezónní oblečení, obuv? 

Zkus si v bazaru vyfiltrovat inzeráty podle parametru Lokalita. Zobrazí se ti inzeráty jen od prodejců, kteří se nachází ve tvém okolí a odpadá tak návštěva pošty. Často je prodávající po domluvě ochotný vybrané zboží i dovézt. Musíme si pomáhat ❤

Jak na to?

V nabídce si zvol možnost filtrování inzerátů podle Lokality. 

Funguje i textové vyhledávání. Nejjednodušší je vybrat si z nabídky město, ve kterém chceš nakoupit. Můžeš si naklikat i víc měst, např. z blízkého okolí, kam bys byla ochotná se ještě dopravit.

Jako prodejce si zkontroluj, jestli máš ve svém profilu nastavenou skutečně svou lokalitu, město. Správným údajem můžeš získat nové kupující právě z lokálních zájemců, kteří upřednostňují osobní odběr zboží. 

Jak na to?

Ve svém profilu si vyber možnost Nastavení.

Zvol svoje bydliště, kde by kupující mohl koupit tvé zboží.

Při lokálním nakupování máš zboží rychle doma, nemusíš převádět platbu, ztrácet čas balením zboží a ušetříš i na poštovném. 

Jak nyní nakupuješ ty? Nakupuješ lokálně? Jen ve své obci nebo si pro zboží klidně zajedeš i po svém okrese? 

Já bohužel nemám auto (ani ŘP) a zajíždět si tedy moc nemůžu. Bydlím teď na malém městě u hranic a dokonce ani z krajského města (kam bych též musela dojet) tu moc nabídek není. Takže za mě výhodnější zaběhnout si na tu poštu než se se dvěma dětma tahat někde autobusem do jiné vesnice a tam 2 hodiny čekat než něco pojede zpátky. Když jsem bydlela v Praze a čekala malou, nebo už jí měla jako mimčo tak jsem si ráda dojela. Teď v době karantény bych nejezdila ani MHD po Praze, je sice krásně propojené ale moc rizikové.

1. dub 2020

Začni psát komentář...

Odešli