luciinka001
17. srp 2015

Těhotenství a porod Nelinky ♥

Jak jen začít.Asi od začátku našeho plánovaní.

Druhé miminko jsme plánovali vlastně od tý doby co se Maty narodil,rodičák sem si nastavila na 
2roky s tim že se začneme snažit někdy v létě 2014 na dovolené. Bohužel se na dovolené nepovedlo ale až o měsíc dýl.                        

 16.9.2014 sem objevila slabou čárku na testu která každým dnem zesilovala.Měla jsem radost,vždycky jsem to tak chtěla abych měla od dušíka po pořádné čárky.Povedlo se.

Mé těhotenství z počátku vypadalo velmi pohodově. Až na pár prozvracenych dní mi bylo dobře a cítili jsme se šťastně,všichni tři..Nechtěli jsme to ze začátku nikomu říkat takže jsem to vytroubila jen zde na koníkovi protože sem si to neuměla nechat pro sebe :D a nikomu jinému.Asi po mesici na to přišli rodiče a bylo to venku (na fb to oznamila P mamka až dýl,dlouho jsme to tutlaly kvuli P).Vše bylo krásný těšili jsme se na druhýho prcka. Matýskovi jsme říkali jak bude mít sourozence a i když nechápal radoval se. 

Kolem Vánoc jsem šla na ultrazvuk s tim,že se dozvíme pohlaví miminka.Šla jsem sama,P hlídal doma Matýska (..měli jsme jít všichni). Už v čekárně jsem byla strašně nervozní,bylo mi tak nějak jedno pohlaví ale spíš sem si přála holčičku abychom měli páreček ale jelikož mi pořád každej opakoval,že to bude kluk tak sem byla smířená s klukem a hladila si bříško a říkala že budu šťastná za obojí. Vešla jsem dovnitř udělali jsme kontrolu a pan doktor se mě ptal zda jsme už říkali pohlaví tak říkám že ne a on že se podíváme. Najel miminku mezi nožky a nic neříkal.. Najednou říká "je to malá slečna" .. V hlavě sem křičela radostí ale nezmohla jsem se ani na slovo a dr. říká : Copak že nic neříkáte? .. Jen sem mu odpovedela ze jsem to necekala ze mi kazdej rikal kluka.. Odcházela jsem s úsmevěm na tváři,na ulici jsem se na každýho smála 
jak magor a příjdu domu a přišla jen otázka "tak co holka vid ?" rikam ze jo ... P odpoved byla " hmmm " Od ty doby mi to zaclo srotovat v hlave(uz predtim tomu predchazelo hodne veci ze se neco deje,spousta z vas vi ..)

Od února 2015 jsme s Matýskem zůstali sami a mě se můj vysněný rodinný život sesypal jako domeček z karet.. Jen jsem brečela,kolem 20-25tt jsem zhubla na 40KILO!!,nevnimala jsem svet a ted zpetne mi to je desne lito,zanedbavala jsem Matyska,nejedla,nepila..Bolelo me casto bricho a myslela sem ze Nelinku do terminu ani nedonosim..

Čas utíkal dál a já se pomalu ale jistě zacala sbirat ze dna. Ke konci tehotenstvi uz mi nebylo moc dobre tak byl casto Matysek na hlidani u babicek abych mohla odpocivat.Cely kveten jsem cekala kdy to prijde a ono porad nic. Mela jsem vybranych par datumu ale ani do jednoho se netrefila.

 21.5.2015 jsem sla jeste na nehty na nich jsem taky zvracela :( ..uz jsem mela nekolik poslicku a nebylo mi moc dobre,cely noci jsem nespala a porad se budila a nevedela co se deje.V noci z 22.-23.5. jsem jela do porodnice z ktere me stejne poslali domu s tim ze by to bylo na dlouho a jsou to jen poslicci... Tam jsem mela svuj nejdelsi monitor na svete na kterym ale byli jen sem tam kopce.Doma jsem si opet lehla a zaspala to.

Bolesti mi pokracovali dal az do nedele 24.5. kdy mi zacla i odchazet hlenova zatka.Opet jsem nemohla vecer usnout a v pondeli ve 3 rano jsme jeli s P mamkou do porodnice kde jsem cekala pak na svou mamku.V porodce me prijali,vsichni byli mili oproti patecni noci. Hnedka me prevlikli do bile kosile a pak prisla doktorka a zkontrolovala me a ptala sem proc jsem mela cisare a tak.Vysvetlovala jsem svuj prvni porod a ze se mi zasekl na 4-5cm a dal to neslo a ze byli spatne ozvy miminka. Doktorka s usmevem rika "Ted jste na 4cm,to pujde rychle." Mela jsme obrovskou radost protoze mi bylo divny ze by ty bolesti byli jen tak.Pak se me ptali zda me neboli jizva a ze kdyby nekdy pri porodu zacala bolet,palit a tak ze mam rict a pujdem okamzite na cisare. Nechtela jsem.

Kolem 4 mi daly klystyr kterej sem zas vydrzela pres pul hodiny :D . Mamka tam jeste nebyla tak jsem chodila po chodbe,sem tam jsem mela bolest. Pk prisla PA a pichla mi do zadku nejakou injekci kvuli jizve aby se tolik nerozpinala pri kontrakcich a po ni jsem videla na blizko rozmazane ale pry to bylo normalni :D prisla jsem si jak babka mobil daleko od oci a shrbena kdyz prisla bolest 🙂 Mezitim nez prijela mamka jsem si dosla na wc a potom jsme sli na porodni sal.Prvni ceho jsem si vsimla byl obraz s cernou vranou(velice pozitivni na porod) :D. Bolesti se stupnovali,byli uz po 4 minutach,stejne tak rychle jak prichazeli bolesti mi utikal cas. Mela jsem strasnou zizen tak mi mamka po douskach davala napit ale pak jsem zacla zvracet,dali mi kanylu s cukrem a hned mi bylo lip.(Porad jsem videla ten obraz!! :D )

Asi kolem půl 6? (nevim presne) prisla doktorka a zkontrolovala me,rikala ze jsem na 5 prstu a ze mi prijdou pichnout vodu. V tu chvili jsem se opet rozklepala(jak pri prvnim porodu,ze strachu) a mamka me uklidnovala. Kazdou kontrolu co mi delali se mi klepali nohy a ja rikala mamce ze se za to stydim ale mamka me porad uklidnovala ze to je normalni. Sli jsme pak jeste jednou na wc porad me to nutilo na velkou.Chtela jsem do sprchy ale tekla jen vlazna voda takze jsme sli zpet a pri kazdy bolesti sem se musela zastavit a bolest si prodychat.Pak uz jsem jen 
lezela na monitoru a prodychavala bolesti.Na monitoru uz jsem mela pekny kopce.

Kolem půl 7 prisla doktorka a pichli mi vodu,opet jako u prvniho sem citila lupnuti a pod sebou teplo. Pak uz mi zacali pekne bolesti snad po minute,porad jsem mela zizen ale pit sem nesmela tak mi mamka aspon tamponkem utirala pusu. Snazila sem se aspon z toho tamponku neco malo vycucat. Vystridali se smeny a k mymu porodu prisla PA stejne stara jako ja. Muj andel,neskutecne mi pomohla.Porad me neco septala do ucha nejcasteji ze uz budu mit miminko u sebe a jak dychat. Bolesti byli uz vazne neprijemny a oni me pretocili na bok a masirovali bok a 
zada.Nemohla sem se pri bolesti ani hnout. Mamce jsem rikala ze uz nemuzu ze to boli.. Byla jsem krucek od toho abych rekla ze me boli jizva a chci na cisare ale drzela jsem se diky mamce a PA. Mamka dychala se mnou kazdou bolest a ja mezi kontrakcema usinala jak jsem byla nevyspala a porad se mi celkem dobre bolesti prodychavaly. Najednou sem mela pocit na tlaceni a jen co jsem to dorekla prisla jejich hlavni PA zkontrolovala me a z niceho nic tam zaclo litat strasne moc lidi,sestricek a prisel doktor (moc peknej) kterej se predstavil jako Petr Muller. 
Moje PA mi rikala ze musim jeste chvilicku vydrzet,pak mi dali nohy nahoru a ze jdeme RODIT. Nevidela jsem mamku :( stala za mnou. Vedle my hlavy moje PA muj andel kterej mi radil celou dobu jak dychat a ze Nelinka uz bude brzy u me. 

Kdyz prisla bolest zatlacila jsem,chytla se tyci u nohou a citila jsem jak se mi dole posouva snad vsecko.Prisli asi dalsi 3 kontrakce a nic a najednou slysim "jeste jednou a uz bude venku. Hlavou mi probehlo neskutecne moc myslenek od toho ze uz tu bude Nelinka po to ze jsem to zvladla ! .. Zatlacila jsem,mrucela (jedna doktorka ani nevim co tam delala rikala TICHO! pritom ja si jen mrucela,nekricela) citila jsem dole hlavicku ale...bolest byla pryc. Videla jsem doktora jak je pripravenej a opakuje znovu stejnou vetu. Ja vydechla a s vydechem rekla "tyyyyvole ja uz nemuzu" (nepamatuju si to :D ) Vsichni se smali a doktor opakoval znovu ze az zatlacim uz bude miminko venku. Prichazi bolest,nadechuju se,mrucim,zatlacim poradne,PA mi lehce lehla na brisko,citim strih a najednou ........... nic necitim co se to deje ? 

Aaaach ... Vidim ten maly uzlicek,byla tak krasna,malinka,moje ♥ nejdriv neplakala pak se rozplakala.Slysim PA jak rika je 7.37,polozili mi ji na hrudnik a Nelinka se uklidnila. Ja jsem nebrecela, jen sem porad opakovala"ja to zvladla mami ja to zvladla". Mamka me hladila,ja hladila Nelinku,bylo to uzasny uzasny uzasny! 

 

Nelinka se narodila v 7.37 s váhou 2800g a 46cm. Byla tak malicka ♥ Pak mi ji odnesli zvazit a zmerit mamka sla s nimi. Mezitim me sili ale ja to nevnimala,moje PA mi moc gratulovala i doktori. Byli uneseny z myho bricha ktery zmizelo :D.. Pak uz mi ji donesli,Nelinka se prisala ♥ a ja si ji uzivala s mamkou,pak tam prisel i muj tatka a byli jsme tam ve ctyrech. Bylo to krasny ze jsem je tam mohla mit.Porad jsem malickou hladila a pusinkovala.Byl to nejkrasnejsi pocit ♥

Timto chci opet podekovat Pardubicke porodnici a sestinedeli,svy mamce,doktorum a PA ktery mi moc pomohli a bez nich bych ten porod takhle krasne nezvladla..S postupem casu jsem si uvedomila jakej krasnej porod jsem mela a dekuju Nelince ze me nepotrapila za to vsechno co se mnou musela zazit..

Strasne jsem se bala jak bude protivny miminko ale ona je nejzlatejsi na svete ♥ 

Kdo docetl az sem tak dekuju za vas cas 🙂 a omlouvam se za chyby 🙂

Pro mě jsi jedna s nejstatečnějších holek, co znám.. Nedokážu si ani představit, jak těžké chvíle si musela zvládnout... Jsi skvělá! 🙂 :o*

17. srp 2015

Nádhera Luci, ať ti dělá maličká jen a jen radost. 🙂 😵

17. srp 2015

Klobouk dolů .. úžasní jste 🙂

17. srp 2015

Úžasné, moc hezky napsané. My teď tak nějak necháváme volný průběh druhému těhu, měla jsem nejdřív obavy,ale už vůbec a po přečtení tak krásného zážitku, chci už být těhotná!🙂 Můžu se zeptat, kolik ti je let? Jsi skvělá a přeji jen to nejlepší a POŘÁDNÝHO chlapa, který vás bude milovat všechny 3🙂

17. srp 2015

nádhera!! a už teď se těším na svůj druhý porod 🙂

17. srp 2015

Moc krásně napsané, jsi úžasná, zvládla jsi to na jedničku, smekám před Tebou a Tvou statečností!
Jsi pro své děti ta NEJ máma na světě ♡

17. srp 2015

Moc krásně napsane, az mi ukapla i slzicka, jako bych to prozivala stebou, si statečna ☺

17. srp 2015

Lucinko,opravdu krasa,jsi tak statecna a uzasna maminka! A Nelinka je tak nadherna holcicka,moc Ti to preju,ze Ti dela radost,Ty si to moc zaslouzis 😵 :-*

17. srp 2015

Úžasné,úžasné... jsi nejlepší... vse jsem přečetla jedním dechem,ikdyz jsem cely ty dny byla ,,s Tebou,, prožívám to zas a zas,vybavuju si ty chvilky ,mam husinu,slzy v očích... smekám a obdivuju Tvoji sílu a statečnost! <3

17. srp 2015

Moc pěkně napsané,Nelinka je miminko za odměnu.At Vám oba dělají jen samou radost. 🙂

17. srp 2015

Moc krasne 🙂 aj slzy mi vyhrkly 🙂 jsi krasna maminka a mas nadherne deti 🙂 preji vam hodne zdravicka, stesticka a lasky 🙂

17. srp 2015

Krásné, bulim jako želva... snad v sobě najdu taky tolik sil a zvládnu vše nejlíp jak půjde...obdivuju Tě 🙂

17. srp 2015

Ty jsi tak silna osoba, ze by nektere si mely vzit priklad🙂
Moc krasne az slzy me tecou:-*

17. srp 2015

placu :')

17. srp 2015

Klobouk dolů před Tebou 🙂

17. srp 2015

Nádherný příběh, Luci nějak nevím co k tomu napsat...síla...jsi skvěla..utírám slzu z oka.

17. srp 2015

Bulim jak želva!už jsem tady přečetla hodně porodů, ale nikdy nebrecela.máš to krásně napsané a máš můj obrovský obdiv,že jsi to všechno zvládla sama!💜preji tobě,Matymu a Nelince hodně zdraví a ať si vás brzo najde hodný tatínek!☺navrhuji do vybrali jsme💋

17. srp 2015

Jseš úžasná 🙂

17. srp 2015

Krasne Lucinko 🙂 dojalo me to, jsi uzasna 🙂

17. srp 2015

jsi borec 🙂 Krása 🙂

17. srp 2015

Jsi uzasna ♥ ♥ ♥

17. srp 2015

Jezis co mi to děláš,jsem pěkně na mekko.jsi statecna

17. srp 2015

Krásně napsané.Jseš statečná Lucinko,máš moc krásné děti 😉

17. srp 2015

Luci, to, že jste Nelinku donosila az do konce, vypovídá o tom, jak neskutecne silny jste člověk!!!! Verte tomu, že az jednou budete toto vyprávět svým dětem, budou neskutecne pysne, jakou mají úžasnou a silnou maminku. Budete svým dětem velikanskym vzorem!!!!

17. srp 2015

Úžasné, jsi silná osobnost a Nelinka úžasná...hodně štěstíčka přejeme 🙂

17. srp 2015

Lucinko,vubec nechapu jak od vas tvuj partner mohl odejit... Moc me to mrzi! Jsem stastna za tvuj pozitivni pristup a preji tobe i detem jen to nejlepsi :-* pro me jsi hrdinka!!!

17. srp 2015

Nadhera...rvu jak mala. Jeden z nejkrasnejsich clanku tady. Ses ta nejlepsi Lucinko ❤

17. srp 2015

krásné, Luci. přeji hodně štěstí do života a jsem moc ráda, jak se ti povedl ten porod!!!jsi skvělá a strašně statečná. hodně štěstí a zdraví celé tvé rodině

17. srp 2015

Uf 😵 Krásný!! ❤

17. srp 2015

Krasne ❤

18. srp 2015

Všem moc moc moc děkuju!! 😵

18. srp 2015

Jsi úžasná!!!

18. srp 2015

Rozplakala si mě 🙂 krásně napsáno jsi nejstatecnejsi smekám opět klobouk 🙂

18. srp 2015

Jsi úžasná a statečná maminka 😵. Také jsem rodila v pardubické nemocnici kvůli předčasnému porodu a přijímal mě právě ten pěkný gynekolog Petr Muller,ale nakonec mě odrodila mladá příjemná lékařka Jolana Leiblová.V porodnici jsem strávila né moc příjemných 14 dní.Co se týká porodu tak super přístup,ale na oddělení šestinedělek za mě nic moc ☹ Přeji ti Luci hodně štěstí a ať jsi s dětmi moc štastná 😵

18. srp 2015

Krásně napsané. Věřím, že klacky, které ti osud házel pod nohy, byly poslední a teďka budeš jen šťastná 🙂

18. srp 2015

Jsi úžasná! Spousta ženských by siz tebe měla vzít příklad!

18. srp 2015

Lucinko,krásnééééééé 😵 ty máš děti za odměnu a ony zase tebe jako mámu 😵

18. srp 2015

Krásné.Já taky měla první miminko císařem a druhý porod jsem si střihla naživo a neměnila bych,ty pocity po jsou prostě nepopsatelný.Luci přeju ať už jste všichni tři jen a jen šťastní a časem k sobě do party najdete někoho,kdo by za vás dýchal 🙂

18. srp 2015

Děkuji 😵

18. srp 2015

Luci při čtení mi tekly slzy. Jsi ohromně statečná ženská!! Drž se i nadále, jak nejvíc to jen půjde.

18. srp 2015

@big_el Leni ❤děkuju

18. srp 2015

Úžasný příběh, jsi opravdu statečná! Obdivuju tě, jak jsi to zvládla. Jsi skvělá máma. Přeju ti hodně štěstí 🙂

18. srp 2015

@lucxq dekuji 🙂

18. srp 2015

Krásné...přes slzy nevidím 🙂

18. srp 2015

@frozinka děkuju 🙂

19. srp 2015

Krásně napsáno, na to, čím jsi procházela, se Neli narodila s pěknou váhou a už chápu ty Tvé nožičky - hůlčičky na fotce u porodu.. Máš úžasnou rodinu, bez jejich podpory by asi bylo mnohem těžší. Porod krásný 🙂.

19. srp 2015

@aneriska jo ty hulky jsou strasny no 😀 🙂 dekuju

23. srp 2015

krásně sepsaný, ale opakuju se. Klobuk dolů, Luci, jak to zvládáš

27. srp 2015

@jakata mockrát děkuju :-*

27. srp 2015

taky sem dočetla.. na konci mi ukáplo pár slz.. představovala sem si svůj porod, je to opravdu ten nejkrásnější zážitek v životě když jí poprvé vidíš..🙂 krásný..nelinka je moc hezká..🙂

30. zář 2015

čtu to až teď beruško, co jsem se vrátila na koníka a normálně tu u toho bulím jak želva 🙂 jsi úžasná a mám tě moc ráda :-*

30. zář 2015

@teeer Moc Děkuju 🙂 jsem rada ze to ma ten efekt 😉
@siiia Děkuju zlatíčko.. :-* asi protože sem to nikam jinam nedávala.. nechtěla jsem ani sem protože tam píšu o něm a kdyby chtěl zas někdo do na set bude i odsud ale na fb jsem to vůbec nedaala... Děkuju,zlatíčko :-*

30. zář 2015

Tyjo bomba,taky ted čekám druhé miminko 🙂 Akorát mě zaráží ten tvuj přítel... bylas na tom při prvním porodu tak mizerně,a teď se na Tebe takhle vykašle? A ještě to vypadalo že snad kvůli tomu,že čekáš holčičku 😲 To je neskutečný ... jsi statečná slečna 😉

5. led 2017

@allyster to je neskutecny ...moc dekuju

5. led 2017

Krásný článek 😊💕👶

17. únor 2017

Brečim jak želva 😢 já bych to nedala, neznám statečnější a silnější ženu než jsi ty 😍❤ a před porodem jsem to asi číst neměla 😂

17. únor 2017

@elorna dekuju :-*
@zlati24 zlato tenhle porod bych si cvakla v klidu znovu.. To předtím (tehotenstvi)moc ne. Mozna proto ze sem si nemohla i kdyz jsem "mohla"(to znamena bez vycházek) uzit těhotenství tak se to zas posralo jinak.. Ale žijem, nelinka je sice ďábel ale je to zlato.. Obě moje deti.. Dekuju :-*

17. únor 2017

Nádherný.. a vlastně docela ,,hezký a v celku rychlý porod". 🙂
a Ty jsi tak krásná, mladá a pozitivní maminka.. když jse Tě viděla poprvé.. přemýšlela jsem, jestli jsou to fakt Tvoje děti.. jsi úžasná maminka.. a máš krásné děti. 🙂

17. únor 2017

@tomato543 JoJo to přemýšlí asi každý 🙂 ale vse neni jen o vzhledu, taky toho mam i dost uz za sebou, bohuzel nebo bohudík? Kazdopadne dekuji 🙂

18. únor 2017

@luciinka001 nebylo mysleno zle,naopak.. 🙂 taova kocka mamina
To se jen tam nevidi.. 😉

19. únor 2017

@tomato543 vsak ja vim ze ne 🙂

19. únor 2017

Konecne jsm mela cas si to precit(drobek me trapi takze lezim) a doufam ze to nemám jen rozbourenyma hormonama ale mam slzy v ocich a srdce jak v kazajce...je to moc krasny a úplně jsem se do toho vcitila...

3. čer 2018

@vaseli16 dekuju, bylo to zly období.. Ale melo neco do sebe.. Jsem uplne jinde

3. čer 2018

Začni psát komentář...

Odešli