luciinka001
6. pro 2017
861 

Testování hraček Fisher Price

V první řadě bychom za tuto možnost chtěli moc poděkovat modrému koníkovi, protože hračky nejsou zrovna nejlevnější, tak mě(a následně děti) tato zpráva o možnosti testovat moc potěšila. 

Tak a teď k samotnému testování. Samozřejmě, když hračky přišly jelo to tu jak u kolotočářů, všechno hrálo najednou. Jiné týdny jsem jim hračky nebrala, jelikož stejně věděly, že je dostaly(krom housenky tu dostal Matýsek až déle a stejně když přišla, tak ji viděl a do oslavy se po ní stále ptal :D ) ale nenápadně jsem jim podstrkovala určitou hračku abych viděla jak je baví a nebaví. 

Na plné čáře u nás i přes "podstrkování" vyhrál:

  • Tančící panáček Beatbo

Panáček funguje na 4 baterie typu AA a i když je to u nás nejvíce hraná hračka, stále funguje s původními baterkami. Hračka je určena pro děti od 9 měsíců a tuším že právem. Kamarádčin dokonce 8 měsíční syn na něm mohl také oči nechat. Nejenom, že krásně bliká a svítí ale i se celý vrtí, což se samozřejmě malému líbilo. A nejen jemu. 

BeatBo tedy zpívá, bliká, tancuje, ukazuje barvy, nahrává a mnoho dalšího. Dětem se nejvíce líbí nahrávání takže tu pořád poslouchám "když mi zčervená bříško tak něco řekni a já to zazpívám" ..noo a tak pořád hulákaj Ahooj--ahooj, jak se máš -- jak se máš  a tak furt dokola .. :D 

I to je ale po chvíli přestalo bavit, čemuž já se nedivím protože když nejste dostatečně blízko a nebo nemluvíte hodně srozumitelně, tak z toho vznikne jakýsi zvuk s troškou řeči který se asi 5x zopakuje. Celkově si myslím, že by toto mohlo být ještě lépe zpracováno, aby tomu bylo lépe rozumět, ale to jen takové malé mínus.

Dětem se to líbí tak či tak, malej do toho spíš řve než aby mluvil no a pak ho baví výsledek :D 

Dále má na sobě čtyři tlačítka. Jedno z nich je právě nahrávání zmíněné výše. Druhé tlačítko "učíčí" má cca 4 písničky kde vám BeatBo říká například barvy, čísla a nebo abecedu, v tomto tlačítku je i hra na sochy, což se u nás moc nechytlo protože ještě přesně nevědí co se po nich chce a navíc je to podle mě i rychle odříkané, děti než si uvědomí co jim říká, tak už se zas hýbe :D Nejvíce se líbí barvy, to zas baví spíše toho čtyrleťáka, protože se barvy objevují na bříšku a zároveň se je tak učí. U malé vedou samozřejmě písničky. 

Třetí tlačítko "tanec a pohyb" je opravdu takové taneční, na to děti různě poskakují, zpívají a tancují a moc je to baví. Malé se například líbí: "jdeme tančit, (a potom za doprovodu tancovaní a blikání Beatba začne hrát písnička dál), ,,Všichni tancujííí a zpíívajííí, v rytmu tance jásají, barvy na mém bříšku blikají" a potom se rozsvítí bříško s barvami které říká. Při dalším zmáčknutí zazní další písnička. 

A poslední čtvrté tlačítko je na bříšku, které po stisknutí říká např. "to je moje bříško", nebo "takhle tančím" a začne se vrtět.  Když ji opakovaně mačkáte přehraje vám různé písničky a nebo tu poslední nahranou nahravku 🙂)

Hračka BeatBo je sice celá plastová až na ouška a ručičky (ale právě za to se dětem dobře chytá, i když malá ho tahá i "za hlavu") ale proběhl i nějaký ten "crash test" (samozřejmě omylem) a funguje bez omezení dále. Má také možnost zvolit si hlasitost, ale ta tišší u nás snad ještě nezazněla :D  Celkově bych ji zhodnotila jako skvělou hračku která baví děti od cca 8 měsíců až do 4-5let.

Zde video: https://www.youtube.com/watch?v=RdfR1PEsLBk&t=46s

Další hračka která u nás zabodovala je:

  • Housenka Code-a-pillar

Popravdě v tom frmolu na narozeninách kde ji malej dostal jsem ani nezaregistrovala spuštění hračky, ale až když jela.  V prvé řadě bych chtěla říct že je určitě lepší housenku pouštět na linu, nebo plovoucích podlahách a hlavně někde, kde je větší prostor a ne mezi hračkami. Nám se hned první den do hlavního kolečka namotala šňůrka od jiné tahací hračky, kterou jsme naštestí vyndali, ale mohl to být problém. Takže spíše pouštět na podlahách než na koberci.   Housenka jede na 4 baterie typuAA(jako u panáčka) a stejně jako u něj je to jedna z hranějších hraček a až teď po těch 5 týdnech testování se nám vypíná. Nejedou nám tedy hračky denně ale používáné byly často.

Obdobně jako BeatBo bliká a hraje, ovšem zvuky a "melodii" hraje pokaždé jinou.

Jiný zvuk hraje třeba při načítání dílků(kterých je v balení 8ks) a jiný když housenka jede, narazí a nebo ji vezmete "za hlavu" a za tykadla, na což jsem přišla až někdy včera, že nějaký zvuk vydá když ji chytnete. :D

Jak už jsem výše zmínila housenka jezdí podle toho jak články, které jsou na USB, zapojíte. Housenka na jeden dílek jede cca 5-6 sekund poté změní směr. Každý dílek bliká jinou barvou (rovně/3ks/ bliká zeleně, doleva/2ks/ oranžově, doprava/2ks/ žlutě a dílek/1ks/ který nikam nejede, ale jen hraje,svítí fialově) .

Dají se také dokoupit další dílky, do 15ks aby housenka jela, hrála déle.

V balení byli také dva kruhy na kterých je start a cíl a podle toho se články zapojí, a logicky musíte vymyslet jak, ale to my nepoužíváme. Děti si s ní jen jezdí a zapojují různě dílky, staví ji překážky a tak různě. Když housenka narazí na vyšší překážku rozsvítí se fialově, poté asi po 5sekundách červeně a pak se vypne a dílky se musí načíst znovu. 

Hračka je určena pro děti od 3-6 let, ale hravě ji zvládá i ta dvouletá, baví ji jak zapojování, tak i to že "jen" jede. Občas ji používají i jako autíčko,což kvůli hlavnímu kolečku zakazuji. Samozřejme proběhl i "crash test",tahání za tykadla, už i upadla(zdá se mi i docela těžká,například pro tu dvouleťačku, kdyz jsou zapojeny všechny dílky, protože se tak různě kroutí,ale není přece na tahání,žejo :D ) ale housenka dále funguje jak má. Líbí se mi i její vzhled, vypadá jak nějaká kosmická housenka. 🙂) 

Ovládání je velmi jednoduché, jen zapojíte dílky dle libosti(může být i jen jeden) a zmáčknete jedno jediné velké tlačítko I/O a housenka se rozjede. Pokud však máte některý dílek špatně zapojený, housenka to "nepřijme"  a musí se zapojit pořádně. U zapojování opět zahraje signál, že se dílek zapojil.

Jediné co mi asi tak trošku vadí je hlasitost housenky, jelikož nemá možnost volit nižší/vyšší hlasitost,takze docela huláká(hlavně když jede :D )  a to i když si ji dýl nevšímáte tak se sama ozve. Naštestí ne dlouho a pak se vypne. :D  Jinak je to celkově hračka moc pěkná ale u nás zabaví jen na chviličku a pak si jdou hrát s něčím jiným co "jen nejezdí". Každopádně pro větší děti od těch 4-5 let a i pro některé dospělé :D  určitě doporučuji 🙂 Video bohužel nemám. 

Další testovanou hračkou je:

  • Žabka nauč se měřit

Provoz žabky je na 2 baterie typu AA . Je určena od 3let ale řekla bych že je pro starší. Hračka má 2 úrovně hlasitosti ale i u té vyšší není pomalu skoro nic slyšet.

Myslela jsem, že tato hračka u nás sklidí větší úspěch, když se u nás "krade" pořád krejčovský nebo obyčejný metr. Ale bohužel. Občas si ji vezmou ale málokdy. 

Ale sem tam něco změří, když jim žabka řekne ať změří něco krátkého tak se mě ještě syn ptá co je krátké, protože tomu ještě moc nerozumí. Baví ho měřit svůj úsměv a nebo lžičku jak žabka řekne a nebo něco dle své libosti ale jinak neví kolik je 30cm apod. 

Celkové ovládání žabky je jednoduché. Má jen jedno tlačítko na hlavičce a tím se řídí vše, od zarolování metru po další úkoly.

Měření: Předškoláci se učí, jak měřit pomocí svinovacího metru a stanovit délku předmětů ve svém okolí.
Porovnávání: Předškoláci porovnávají velikosti různých známých předmětů a učí se používat fráze jako ,, delší něž,, nebo ,, kratší než,,.
Pokus a omyl:  Žabka povzbuzuje předškoláky, aby zkoušeli měřit různé předměty a našli ten, který má správnou délku.

Žabka také počítá od 0-50(to je i delka metru), ale to ještě starší ani neumí proto bych hračku dala až pro trošku větší děti, stejně tak jako když počítá násobky po pěti nebo po deseti.. To si myslím je pro starší určitě poučné. 

Určitě je to dobrá hračka ale fakt až pro starší předškolní děti jak se píše výše i v popisu "výrobku" u prodávajících..

Mladší zas baví zarolování které není tak rychlé,což je super kvůli nehodám, ale musí být metr rovně, jinak se jen tak nezaroluje. No a taky si z toho udělala pejska,což si myslím není pro hračku moc dobré, ale zatím stále funguje vše jak má. :D 

U nás nenadchla ale ani naurazila 🙂 

A poslední testovanou hračkou je :

  • Smart stages globus

Popravdě mě tento globus nijak na první pohled nezaujal. Přišel mi nijaký. Ovšem poslední týden jsem se na něj podívala docela do podrobna a řekla bych že je docela naučný a i dětem se nakonec zalíbil když jsem jim ukazovala co vše dělá. Je na tom stejně nejvíc zase bavili písničky a básničky, které jsou namluveny dvěma hlasy. Jeden je teda vyšší ale dá se to :D

Globus funguje na 3baterie typu AA. Má 2 úrovně hlasitosti. Je určen pro děti od 18-36 měsíců ale opět bych řekla že vydrží déle, dokonce i až do školního věku jelikož tam jsou zajímavé věci. Je jasné, že starší si nebude tolik pouštět ty melodie. 

Dítě může mačkat 7 tlačítek se zvířátky – 1 na každém z kontinentů. Otočením cestovního deníku se doví, kam všude Mluvící pejsek a sestřička cestovali. Například se tam zpívá o vlaku, lodi, dále co vše si mate sbalit na cestu a pod.

Jakmile se zatočí globusem, začnou hrát písničky a říkanky o objevování nových míst. Globus hraje až 100 různých písniček, zvuků, melodií a říkanek.

Globus má tři "úrovně":

První je Učení (globus řekne "Poslouchat a učit se"), kde děti poslouchají a učí se jak se zdraví v různých zemích, například v Anglii, Německu a nebo i jak se zdraví zvířátka.  "Ahoj ja jsem pejsek a jak pozdravis ty?" Knížečka a i globus(když se zatočí) hrají melodii, napr "řídím auto silnicí, zvířátka zdravím a mávám jim,...."

Druhé je Aktivita(globus říká "Zkoumat a objevovat"), kde děti objevují a zkoumají různá zvířátka která jsou na globusu vyobrazena a hledají je.  

Po zmáčknutí slona v této "úrovni" tady třeba říká "Sloni žijí i v Asii"

U každé úrovně když se zatočí globusem hraje jiná melodie, to samé dole s knížečkou, jak jsem psala výše. 

 Třetí je Rozvoj (globus řekne "Zpívat a hrát si")

V této úrovni se přehrávají různé melodie z ruzných koutů světa, které jsou pro daný kontinent "typické" . Hrají zde africké melodie a nebo u nás "břatře Kubo". u ostatních neznám tak nemohu posoudit, ale každopádně mě nakonec globus vážně nadchl svým propracováním.

 Nakonec bych jen chtěla dodat, že jak jsem ho ze začátku "hanila", že ni neumí, tak teď bych ho také doporučila podobně jako BeatBo 🙂  Jsem ráda, že jsem mu dala ještě jednu šanci.

  •  DOUFÁM,ŽE SE VÁM RECENZE LÍBILY  A POKUD JSEM NA NĚCO ZAPOMNĚLA, TAK SE OMLOUVÁM A KLIDNĚ SE PTEJTE ZNOVU...

Neumím moc psát takovéto recenze tak snad sem se moc neopakovala ve slovech :D 🙂 

🙂 Krásný prosinec 

#test_fisherprice 

Začni psát komentář...

Odešli