luciska82
    Zpráva byla změněna    4. dub 2022    

    Malinovo-čokoládový dortík zdobený jahodami 🍓🍓🍓 pro babičku a dědu ❤️ Pokud někdo bude chtít recepis, tak sesmolím.

    Kakaový piškot:
    3 vajec
    90g cukru krupice
    72g hl. mouky
    18g kakaa
    3 lžic oleje
    špetka soli
    Šlehejte bílky se solí, když je sníh skoro hotový, přidejte natřikrát za stálého šlehání cukr a šlehejte ještě min. 5 minut do pevného sněhu. Pak snižte otáčky, přidejte naráz žloutky smíchané s olejem, znovu zvyšte otáčky a ještě 2 -3 minuty prošlehejte. Pak už jen zlehka stěrkou vmíchejte prosátou mouku s kakaem a naplňte formu. Vyložte jen dno pečícím papírem, nevymazávejte, nevysypávejte. Pečte na 150°C 40 minut. Po upečení nechte 5 minut ve formě chladnout, pak ořízněte od formy a nechte chladit.
    Malinová náplň:
    600g mražených malin
    20g plátků želatiny
    150g mascarpone
    500g tvarohu
    100g moučkového cukru
    1 lžíce citronové šťávy
    50g másla
    200ml smetany ke šlehání
    Povolené maliny rozmačkáme a slijeme z nich 100ml šťávy do kastrůlku. Vložíme k ní želatinu a necháme nabobtnat. Macarpone smícháme a tvarohem, cukrem a citronovou šťávou. Přilijeme rozpuštěné máslo a krátce vyšleháme. Poté vmícháme maliny.
    Malinovou šťávu a nabobtnalou želatinou přivedeme za stálého míchání k téměř k bodu varu a horkou ji vlijeme do náplně. Nakonec do náplně zapracujeme ještě vyšlehanou smetanu. Hotový krém rozetřeme na korpus ve formě. Necháme ztuhnout alespoň 240 minut v chladničce.
    Čokoládový krém:
    200g hořké čokolády
    50g másla
    100g mascarpone
    Čokoládu rozpustíme s máslem ve vodní lázni. Odstavíme a necháme zchladnout na 30°C. Pak do ní vmícháme mascarpone a krátce prošleháme. Krém nastříkáme dle fantazie cukrářským sáčkem na řez. Dozdobíme jahodami.