Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    lussinda83
    19. črc 2020    Čtené 316x

    Ochutnávka bonbónů, které obsahují vitamíny

    Před několika týdny jsem byla vybrána s dětmi k testování rybiček.

    Samozřejmě, když jsem se tuto novinu dozvěděla, trochu mě zamrazilo... při představě, jak jsem dostávala rybí tuk ve školce já... brrrr. Z hnědé tubičky přímo do pusy, fuj, do dnes si dobře pamatuji tu odpornou chuť, to se snad nedá zapomenout.

    Ale co, když to před dětmi nezmíním, určitě to projde hladce.

    Nějak se zdrželo doručení, takže jsme toužebně očekávali zásilku. Když dorazila, děti už byli nadšené, že poprvé vyzkoušejí. Se zpožděním, ale přeci.

    Nastalo dilema. Děti berou stávající vitamíny, otázkou bylo, jestli se smí rybičky brát zároveň, nebo budeme muset stávající vitamíny vysadit, po dobu užívání rybiček. Nikdo mi bohužel na koníkovi neuměl poradit.

    Obě děti jsou dost rozdílné, krom toho, že mají mezi sebou 7 let rozdíl, tak hlavně ve stravování to mají každý jinak. Dcera (3r) jí v podstatě vše, není vybíravá. Syn (10r) je přesný opak, nejí téměř nic a ještě ve velmi malém množství. Takže jsem byla ráda, že mohou vyzkoušet oba.

    Balík přišel, první rozbalení, veliké nadšení. Po rozbalení mě velmi překvapilo balení každé rybičky zvlášť, příjemný gelový vzhled. No přiznám se, že první ochutnání ve mě trochu vyvolalo hrůzu, když jsem viděla ty tváře. Oba přesvědčivě tvrdili, že rozhodně už další jíst nebudou. Já rybičku neochutnávala (přestože mi ji chtěli vnutit, ať vím, co že jsem jim to dala, ale odolala jsem), takže netuším, jak chutná.

    S každým dalším dnem ale bylo lépe a dokonce i 2x po sobě sami přišli, že nedostali rybičku.

    Děkujeme velmi MK za možnost otestovat rybičky, silně uvažuji, že v užívání budeme pokračovat dál.

    Přejeme krásné slunečné léto 🙂

    #zkusenosti_mollers_rybky

    lussinda83
    Zpráva byla změněna    10. črc 2020    

    #test_mollers2
    Jako malá (to už je hooodně dlouho 😅 ) si pamatuji, jak nám ve školce rybí tuk vymačkávala učitelka do pusy, bleee, to bylo tak odporné. Děti neznají tu chuť, takže nemají s čím srovnávat, ale věřím, že tyto rybičky jsou naprosto jiné. První ochutnání teda malá řekla, že rozhodně další jíst nebude, ale s každým dalším dnem už přestává protestovat 😀

    #maminkam_soutez_joie
    Jsem mámou tří dětí (16, 9 a 2 roky), každý je úplně jiný, každý měl a má jiné potřeby, každý je jiné povahy. Co se mi ale u všech shodně osvědčilo, byla u všech moje náruč. Ať jsou, jaký jsou, vždycky za mnou každý z nich přišel, když jim nebylo dobře, když se chtěli prostě jen pomazlit, postěžovat, požalovat na druhého, nebo jen tak. A jsem za to ráda, že to je do dnes ❤

    lussinda83
    23. led 2019    Čtené 466x

    Testování s A-Dermou

    Náš příběh začal pravděpodobně už po narození dnes skoro 2,5 leté dcery, ale mě to došlo až když jí byl rok...
    Narodila se koncem září 2016 a už v říjnu mívala hodně červené tváře, jako kdyby je měla odřené do krve. Vzhledem k tomu, že vůbec v rodině nemáme nikdo atopický ekzém, vůbec mě ani ve snu nenapadlo, že by to mohl být. Vždycky jsem to přisoudila různému otírání plenkou po tvářích, nebo dudlík venku v kočárku, atd.
    Dětská lékařka mi na to dala mastičku, že prý to má jen "opruzené". Tak jsme čas od času namazali, někdy to pomohlo, někdy ne.
    Když byl dceři rok a čtvrt, jednou po koupání jsem jí šla mazat a koukám, že všude po těle měla takové suché hrubé ostrůvky kůže. Ne a ne to pořádně promazat. Tak jsem hledala na internetu, co by to mohlo být.
    Velmi mě překvapilo, že dcera může mít atopický ekzém, když vůbec nikdo u nás v rodině, kam až mi paměť sahá, nemáme.

    Bylo to těsně před Vánoci, začal dlouhý kolotoč hledání a zkoušení různé kosmetiky, vyřazování potravin z jídelníčku, atd. Ke kožní lékařce jsem nikdy nešla, protože rozhodně co nechci, je cpát dceru kortikoidy. Vyzkoušeli jsme toho mraky, od obyčejné Indulony, až po krémy, masti, oleje a ovesné prášky do koupele, až po kosmetickou řadu určenou pro atopii sahající do tisíců kč měsíčně. Vyřazováním potravin jsem zjistila, že jí nejspíš vadí petržel a celer, cokoliv s mandlemi (nedávno se mi totiž hrabala v kabelce a vytáhla mi lůj na rty a strašně se mi po něm osypala, poté jsem zjistila, že v něm je výtažek z mandlí, stejně tak jako když u mých rodičů sebrala sušenku, která měla příchuť mandlí). Zjistila jsem, že oleje do koupele, byť jsou určené pro atopii, tak jí kůži paradoxně ještě více vysušují. Mazání čím hutnější složení, tím lepší. Samozřejmě každý to má jinak. Dcera přímo zbožňuje koupání, je to kachna schopná sedět v hodně teplé vodě i půl hodiny. To bohužel padlo. Maximálně rychlá sprcha ve vlažné vodě, pouze pokud máme zrovna jak já tomu říkám období klidu, může se jednou za čas vykoupat. To zmíněné období klidu bylo hlavně přes léto, začátkem podzimu a hups, opět je to tu a dcera je zase celá "hrubokožka ". Ještě, že to aspoň v obličeji už nemá. Tedy pokud sní něco na co reaguje, tak tváře na pár hodin zčervenají, ale do rána je vždy zase ok. Testování přišlo v nejvíc vhodnou dobu, takže jsme velmi rádi.

    A-DERMA Exomega creme - Emolienční krém:

    Krém je velmi hutný, ale dobře se s ním promazává, vůně je taková spíš neutrální. Druhý den ráno, když dceru převlékám z pyžamka, tak je pokožka pořád krásně promazaná, opravdu jí dlouhodobě udržuje vláčnou, nevysušuje se. Ze začátku jsem mazala večer i ráno, ale po pár dnech se hrubá kůže zjemnila a stačilo v pohodě mazat už jen jednou. Přiznám se, že i já si s ním mažu ruce 😀

    A-DERMA Exomega CONTROL Zvláč.sprchový olej 500ml:

    Sprcháč mi nepřijde jako olej, je sice takový hustší, ale trochu pění, takže ráda využívám při osprchování, když jsme nekoupali. Při napouštění vany se udělala pěna, takže malá měla radost. Poslední dobou se moc nekoupe, tak si pěny a hraček ve vaně neužije ☹

    Shrnutí testování: S touto značkou jsem velmi spokojena, asi bych brala větší balení (možná se prodává, ještě jsem nezjišťovala), ale když to vezmu, vydrží docela dlouho. Zhruba polovinu balení od obojí ještě máme. Sice je finančně z těch dražších, ale po této zkušenosti vím, že to za to stojí a budu kupovat 😀

    Velmi děkujeme za možnost výrobky otestovat, děkujeme za pomoc s atopem  😀

    Lucka a Týnka

    lussinda83
    3. čer 2018    Čtené 472x

    Naše testování s Verovalem

    Jsem moc ráda a děkuji za tuto příležitost, že jsem si mohla vyzkoušet testování domácích testů Veroval.


    Po pravdě jsem vůbec netušila (než mi balíček testů přišel domů), že se testuje z krve. Tak nějak jsem chtěla věřit tomu, že lze maličké děti testovat i jinak.

    Takže asi nemusím popisovat to, jak jsem se cítila, když jsem zjistila, že budu muset své 20-ti měsíční dcerce píchnout do prstu. No to pro mě bylo peklo, bylo mi z toho až špatně, protože sama jsem nikdy test z prstu (vyjímaje test na cukr v těhotenství) nikdy nedělala, takže jsem neměla ponětí, jak moc to bolí. No co, pozvala jsem si ségru, aniž bych jí do předu něco řekla a vybalila na ní test, že musí dceru píchnout ona. Jééé to byla scéna, ale po hodině přemlouvání dceru píchla, já se nemohla ani koukat. A dcerka jen velmi legračně řekla au au au a vůbec nebrečela.

    Bála jsem se, aby jsme vůbec vymačkali nějakou krev z jejího hubeného prstíku, ale byla jsem překvapena...krev do té nácucky šla jako po másle, naopak jsem musela potom rychle prstík ošetřit a zalepit, protože krev tekla proudem dál. Testování je velmi jednoduché, vše připravené k rychlému testu, jen to čekání poté. Já tedy měla problém u prvního testu (zjištění alergie), že mi nefungovala ta vystřelovací jehla a vzhledem k tomu, že tam byla pouze jedna... Tak jsem vzala jehlu z jiného testu, naštěstí skoro všude byla jedna náhradní. Takže za mě velká spokojenost.


    ZJIŠTĚNÍ ALERGIE: Tento test jsem měla pro svou 20-ti měsíční dcerku. Bohužel se jí před 6 měsíci začal dělat atopický ekzém, první 3-4 měsíce to měla dost ošklivé, boláky až do krve, než jsme si přišli na vhodnou kosmetiku, která jí opravdu začala pomáhat a ulevoval. Pak se to mírně zlepšilo, ale stále musíme používat vhodnou kosmetiku. Byla jsem si skoro jistá, že za tím stojí alergie, nebo nějaká potravina, kterou špatně snášela...Ale přece nebudu tak malé dítko trápit odběry krve na alergologii apod. Navíc v době, kdy bylo hodně pylu, dcera byla neustále nemocná a dokonce měla oboustranný zánět spojivek.


    Takže jsem test provedla na své dcerce a zjistila jsem, že na kočičí srst, travní pyly a roztoče alergická není. Půjdeme na to dál vylučovací metodou, to by nebylo, abych na to nepřišla.


    CHOLESTEROL: Tento test jsem nechala udělat svého taťku. No co si budeme povídat, chlap. To bylo řečí kolem, výmluv velká spousta, jen aby nemusel přiznat, že se nechce nechat píchnout. Ale test u něj dopadl dobře, zjistil, že s cholesterolem je mezi 4,5 - 5,2 mmol/l, úplně to dobře barevně poznat nebylo. Takže je vidět, že se o něj moje maminka v kuchyni stará dobře.


    NEDOSTATEK ŽELEZA: Tento test jsem si udělala já sama. Snad odjakživa jsem bledá, nejvíce jsem měla problémy v těhotenství. Přišlo mi, že tento test byl ze všech takový jakoby nejsložitější. Test mi ukázal, co jsem si myslela. Mám nízkou hodnotu železa v krvi a měla bych to začít řešit.


    NESNÁŠENLIVOST LEPKU: Tento test jsem také provedla na své dcerce, jak jsem zmiňovala v prvním testu, jako další vyloučení ohledně toho atopického ekzému. Naštěstí se nepotvrdila u dcery ani nesnášenlivost lepku.


    MUŽSKÁ PLODNOST: Tak na tento test jsem bohužel nenašla žádného dobrovolníka, který by do toho šel. Já to ale nevzdám a budu přemlouvat chlapy dál, někoho musím otestovat.


    BORÉLIE Z KLÍŠTĚTE: Tento test jsem si schovala, až bude třeba, protože pokud jsem pochopila správně, testovat se musí klíště, které vytáhnu zakousnuté na těle. Za tento test jsem opravdu moc vděčná, protože já sama mám od svých 18 let Boreliozu (pane jo už celých 17 let to mám v krvi) a od té doby se klíšťák neskutečně štítím a bojím se jich, respektive toho, že nakazí některé z mých tří dětí. Čas od času si děti to klíště prostě domů donesou...


    Touto cestou bych Vám chtěla ještě jednou moc poděkovat za příležitost otestovat testy. Velmi si toho vážím a těm, kdo třeba uvažují nad koupí těchto testů, neváhejte. Já rozhodně budu sledovat dál, jaké testy Veroval nabízí a budu zkoušet další možnost. Tak, jak jsem se testování (odběr krve z prstu) bála, je to úplně v pohodě a jednoduché.