lvicek2000
31. led 2017
78 

Jak jsem testovala KAWAR

Celé tři týdny jsem strávila ve společnosti kosmetiky s minerály z Mrtvého moře a je na čase Vás seznámit se svými poznatky. Prvotně chci říct, že mě balíček příjemně překvapil svým obsahem, bylo toho hodně. Osobně jsem zkušenost s touto kosmetikou neměla, ale Mrtvé moře a Izrael jsem navštívila, a tudíž jsem již zaslechla různé ódy na cokoli, co kolem Mrtvého moře alespoň prošlo. Nutno dodat, že kosmetika prošla pravou zatěžkávací zkouškou, testovala jsem v mrazivém lednu, kdy pleť i vlasy trpí. 

Něco málo o mně: Jsem částečně pracující aktivní maminkou dvou ještě více aktivnějších holčiček, ke kosmetice mám vřelý vztah, ale nerada experimentuju, pokud najdu něco, co mi stoprocentně vyhovuje, denně používám od mladého věku (no už se přehupuju k půlce  čtvrté dekády 😲 ) tělové mléko či krém, nutně potřebuju noční pleťový krém, mám dlouhé, husté vlasy a v zimě dost problemtickou pleť. Jsem dost nedisciplinovaná v mazání rukou, přestože přes zimu nejvíc trpí.

Tak tohle stvoření Vám teď představí následující sestavu pěkně postupně:

  • mýdlo
  • tělové mléko
  • denní pleťový krém
  • pleťová bahenní maska
  • krém na ruce
  • koupelová sůl
  • šampon pro normální vlasy

A začneme od neutrálních až nepříznivých výrobků k těm pro mě top.

MÝDLO

Přiznám se, že tuhá mýdla se u nás už moc nepoužívají, lépe řečeno vůbec. Na umyvadle máme tekuté a k mytí používáme sprchové gely. Kdo u nás tuhá mýdla miluje, to jsou mé dcerky, které se s nimi koupou, a největší zábava je lovit ho pod vodou 😀 Nicméně jsem ho používala, alespoň kvůli recenzi. Mýdlo není téměř parfemované, konzistence příjemná, řekla bych nijak se neodlišující od klasických mýdel. Po umytí jsem však měla výrazně sušší pokožku než po sprchových gelech. Za mě jeden z neutrálních výrobků, neviděla jsem nějaké větší plusy či minusy oproti klasickému mýdlu.

ŠAMPON

To je pro mě asi nejslabší článek sestavy Kawar, ale má i spoustu plusů, které je třeba zmínit. Musím také vysvětlit, že mám na hlavě asi tak 3x víc vlasů, než je na jednu hlavu normální, jsou hodně pevné a silné a dlouhé, takže najít pro mě vyhovující šampon se podobá hledání zlatého grálu.

S čím jsem měla ale poslední dobou problém, bylo svědění pokožky hlavy (ne vši nemám 😀, jen mám na hlavě citlivou kůži náchylnou k podráždění). Dle návodu je třeba použít šampon dvakrát, což běžně nedělám, ale u tohoto šamponu to bylo opravdu nutné. Při prvním nanesení téměř neudělal pěnu, při druhém nanesení už krásně napěnil. Vůně byla pro mě příjemná, ostatně jako většina parfemovaných výrobků od KAWAR. Oplachoval se dobře, ale  hned po opláchnutí jsem cítila, jak jsou vlasy úplně tvrdé a nerozčesatelné. Já už bez balzámu či kondicioneru vlasy nemyji, nehnula bych s nimi, což se prokázalo i u tohoto šamponu. Po použití balzámu na vlasy už vlasy rozčesat šly. Takže nevýhodou pro mě byla celkem velká spotřeba na jedno mytí a jakoby slepení vlasů.

Ovšem prokázal i jedno velké plus: pokožka hlavy nebyla vůbec podrážděná a méně se mi mastily vlasy. Běžně si myji vlasy dvakrát týdně a stejně tomu taky bylo i s tímto šamponem.

Takže pro mé vlasy šampon vhodný není, ale určitě si své hlavy najde 🙂

KOUPELOVÁ SUL

Koupelová sůl Kawar byla pro mě takovým neutrálním výrobkem. Neparfemovaná, bezbarvá, takže ve vaně jste o ní v podstatě nevěděli. Bylo doporučeno cca 200g na jednu koupel, což při gramáži testovaného pytlíku vycházelo na přibližně 3 koupele. Co se mi líbilo nejvíc, byl návod, který vyloženě nabádal k 15-20minutové relaxaci. Takže jsem pilně testovala, zamykala se v koupelně, a ještě když sůl došla, jsem rodině tvrdila, že pilně testuju. No co, úkol zněl jasně.

Běžně spíše používám koupelové pěny, takže pro mě to byla vítaná změna, měla jsem mnohem méně vysušenou pokožku než při použití pěny. Jinak nepálila, nevoněla, nesmrděla, rozpustila se v teplé vaně snadno a rychle. Určitě bych se dalšímu pužití soli nebránila, leč došla...

TĚLOVÉ MLÉKO

Předně musím říct, že všechny krémy KAWAR mají krásnou jemnou vůni, kterou asi nedokážu úplně popsat, ale je přesně dle mého vkusu. Už jen kvůli tomu palec nahoru. Tělové mléko je v mé kosmetické výbavě nutnost, mám celkově spíš sušší pleť a po každé koupeli či vaně se musím namazat, jinak mi kůže pne a dělají se mi šupinky suché kůže. Tělové mléko se mnou jezdí všude a našlo své místo i v batohu při přechodech hor, kdy si člověk sakra rozmyslí, co s sebou přibalí. Byla jsem zvědavá, jak zafungují minerály z Mrtvého moře. Mléko se krásně roztírá díky příjemné spíše řidší krémové konzistenci a stačí opravdu malé množství na natření celého těla. Při denním používání tři týdny mám ještě dostatečnou  zásobu na další dny. Důležité je, že se rychle vstřebalo a neměla jsem vůbec pocit mastné pokožky, jak jsem psala, vůně je příjemná, ale ne nijak silná, aby přebila třeba parfém apod. Kůže byla dobře hydratovaná, neměla jsem suchá místa, což nejvíc vidím na kolenou a loktech. Za mě zafungoval dobře, nevyčníval nijak výrazně nad mé jiné oblíbené značky, ale vyrovnal se jim. 

KRÉM NA RUCE

Tady mě překvapila velikost tuby. Jsem zvyklá spíše na různá kapesní balení, nosím je hodně v kabelce apod. KAWAR krém na ruce má 150ml a do kabelky to úplně není vhodná velikost 😀 To je asi jediná nevýhoda. Jinak mu nemám co vytknout. Krásně voní, lehce se roztírá, ruce zanechává hebké a řekla bych, že ubylo záděrek. Pravdou je, že jsem úplně na 100% neplnila pokyny návodu mazat každé ráno a večer, ale alespoň jednou denně jsem si vzpomněla. Navíc se mi v této době rozbila myčka a byla jsem nucena se pořád máchat ve vodě, což je asi taky na rukou znát.

A ted to nejzásadnější: nesnáším krémy, po kterých mám mastné ruce ještě hodinu, a když sáhnu na mobil, nechám tam mastný otisk prstu. U tohto krému to ale nehrozí, po namázání jsem cca do 30 vteřin měla pocit suchých rukou. Za mě bezva výsledek.

PLEŤOVÁ MASKA

Dostáváme se k jednomu z top produktů. Bahenní pleťová maska s aloe vera. Přes zimu vždycky trpím na nedokonalou pleť, dá se říct, že mám úplně blbou pleť 😀 Ale tahle kategorie asi v kosmetických salonech neexistuje. Jde o to, že na určitých místech jako brada a čelo mám pleť docela mastnou se sklonem k tvorbě beďarů, na zbytku obličeje se mi dělají suchá zarudlá ložiska se suchými šupinkami, skoro až ekzematická místa. Od masky a krému jsem si u KAWARU slibovala hodně, vlastně hlavně kvůli tomu jsem do toho šla. Maska má tmavou barvu, pekleně smrďákuje po bahně, ale to mi nevadí, aspon mám pocit, že si na obličej patlám cosi přírodního a ne půlku chemičky. Dle návodu se má maska nechat působit 3-10 minut, opláchnout teplou vodou a poté studenou. Vše jsem dělala tak, jak bylo psáno, používala jsem jí asi 2x-3x týdně a tuba je téměř plná, stačí opravdu malé množství.

Po cca 10 minutách maska na obličeji zaschne a stáhne pleť. Maska mě nedráždila, nepálila a to mám opravdu pleť citlivou, ale nenechávala jsem ji působit určitě déle než 10 minut, spíš 7. Po umytí jsem vždy pleť ošetřila ještě denním krémem. Za mě v interakci s krémem je maska top výrobek z testovaných a budu určitě používat dál. Pleť se vypnula, zjemnila, zmizely beďary i suchá ložiska. Už dlouho jsem neměla takovou pleť.

DENNÍ KRÉM

Tuba s denním pleťovým krémem je nejmenší ze všech, má 60ml a má hustší konzistenci než ostatní krémy. Stačí ho ale použít na obličej malé množství. Musím se přiznat, že denní krémy téměř nepoužívám, protože po všech mám pleť vždycky alepsoň lehce mastnou a lesklou, takže používám všechny krémy na noc. Popis mé nešťastné pleti naleznete výše.

Tento krém jsem také začala používat večer po sprše nebo po odlíčení, ač je tedy určen k dennímu použití. Hned po prvním namazání jsem cítila, že se suchá místa zmenšila, ihned se vsáknul a vůbec jsme se na jinak běžně mastných místech neleskla. Začala jsem ho tedy používat i ráno po vyčistění pleti micelární vodou jiné značky. A super, nebyla jsem mastná, pleť byla jemná a příjemná na dotek, klidně jsem mohla okamžitě použít pudr (make-up nepoužívám). Za tři týdny mám pleť o 100% lepší a uvažuji, že si koupím od značky krém noční, který v testovacím balíčku nebyl.

Ráda bych ještě dodala, že jsem byla s dětmi opravdu denně venku i ve velkých mrazech, užívaly jsme si zimu, bobovaly, bruslily, sáňkovaly, pokoušely se lyžovat, čímž moje pleť vždycky taky hodně trpí, ale tentokrát i přes tyto venkovní aktivity mám pleť super.

Takže krém za mě jednička podtržená, ale je mi jasné, že každá pleť potřebuje něco jiného, já však snad to své už našla.

SHRNUTÍ

Testování pro mě bylo bezvadné, konečně to bylo něco, co bylo jen pro mě, ačkoli se samozřejmě vydatně patlaly i mé holčičky. Přinutila jsem se udělat si chvilku pro sebe, dát si masku, pořádně se natřít krémem, to jsem nedělala už roky. Za tuhle možnost jsem moc ráda, že jsem byla vlastně donucena udělat něco pro sebe. Ze sedmi výrobků byl pro mě jeden nevhodný (šampon), dva neutrální (koupelová sůl, mýdlo), dva dobré (krém na ruce, tělové mléko), dva super (krém a pleťová maska), které jsem odhodlaná používat dál. Prohlašuji, že při testování neutrpělo žádně dítě ani žádně zvíře závažnou újmu.

#test_kawar

Skvělá recenze! Moc díky! 🙂

1. únor 2017

Začni psát komentář...

Odešli