maribea
22. pro 2016
118 

Naše testování MagicPen

Ahoj 🙂

Jmenuji se Marika, mám doma pětiletou Beátku a 16ti měsíčního Nataniela.

Výhra v testování nás překvapila. Nečekali jsme to a upřímně jsem sama na celou akci zapomněla. Proto byla zprávička od koníka hezkým překvapením. Dcerka se nemohla dočkat. Až jednoho dne konečně zazvonila pošta. Radost samozřejmě převeliká a měla jsem problém naší malou dámu ukočírovat 🙂

Začneme od začátku - balení vypadá hezky, lákavě a dá se do něj dobře dostat. Celou krabici, návod i aplikaci provází roztomilá koala. Ovšem do ruličky smotaný návod není uplně nejšikovnější volba. Stokrát jsem ho musela rolovat opačně, aby mi laskavě držel na klíně a věčně se nazavíral. Což se s perem a baterkami v ruce, odhánějíc batole a nedočkavku, dělá dosti složitě 🙂 Baterie (2xAAA) nejsou součástí balení.

Pero má mohutnou konstrukci a velmi jednoduché ovládání. Vpředu jsou bílá tlačítka k ovládání změny tužky, guma a tlačítko vpřed a vzad. Po straně pak posuvné kolečko k výběru barev a kouzelné tlačítko v barvě tužky, které oživuje omalovánky.

Pero je opravdu silné, sobně se mi hůř drží a dostat se do otvoru pro baterie byl taky chvilku oříšek. Dcerka si na úchop nestěžovala. Po zapnutí zahraje veselá znělka. Ta ohromně zaujala našeho nejmladšího a byl těžce pohoršen, že tu novou blikající věc nemůže náležitě prozkoumat 😀 Dle návodu jsme stáhli aplikaci True4kids Smart Park. Zvlášním překvapením pro mě bylo, že se v pohodě dá ovládat prstem a pero vlastně není vůbec potřeba. Po prozkoumání demoverze jsem tedy vložila aktivační kód.

Krom toho, že se otevřela rodičovská kontrola a v sekci malování přibyly dvě kolonky se nic nezměnilo. 

Další nepříjemné zjištění bylo, že na peru nijak nereagovala tlačítka. I přes absolutní zvýšení hlasitosti tabletu a dodržování doporučené vzdálenosti. Takže pero Bea využívala pouze k ťukání a vybírání barviček a aktivit manuálně. Druhý den se nám aplikace trochu umoudřila. U omalovánek hrála hudba a k mému překvapení jsme zjistili, že kolečko i kouzelné tlačítko fungují, pokud se pero položí do opravdu těsné blízkosti tabletu, vypne se televize, nemluví se a nejlépe ani nedýchá 😀 Takže na každé oživování obrázku si dcera odbíhala do pokojíčku a pak mi ho slavnostně přinesla ukázat zpět. Omalovánky byly takto okamžitě top. Bea si po chvilce našla funkce samolepek, razítek a odobných efektů a začala tvořit 🙂

Každou chvíli přišla s něčím novým a byla velmi nadšená. S perem seznámila i několik návštěv a dokonce začala zaučovat brášku (světe div se!)

Samozřejmě samotné kreslení jí brzy nestačilo. Bohužel v ostatních sekcích krom písniček není ani zkušební základ, což mi přijde jako velké mínus. Takže jsme chtěli postahovat zbytek. Ouha, buď to nešlo, a když ano, tablet hlásil nedostatek místa. I po smazání všeho možného se to s nám odmítalo kamarádit. Dcerka má tedy přislíbenou co největší paměťovou kartu.

Jenže se občas věci zamotají. Třetí testovací den jsme dostali nový byt a kolem se vynořila hromada krabic, nepořádku a chaosu. Karta musí počkat a další zkoumání proběhne už v novém pokojíčku 🙂

Mrzí mě, že jsme toho nestihli ozkoušet víc, ale zase se má dcerka na co těšit. Z toho, co jsme vyzkoušeli se pero zdá jako šikovná hračka a pomůcka v rozvíjení kreativity. Co do učení a ostatního teprve uvidíme a článek doplním. Možná by to chtělo vychytat mouchy s přijímáním signálu, aby pero pružněji reagovalo na tablet a opačně. Možná jsme jen pochytili horší kus. Aplikace vypadá moc hezky a sama se těším, až ji projdeme celou.

#test_magicpen

22. pro 2016

Moc děkujeme za recenzi a přejeme hezké Vánoce. 🙂

23. pro 2016

Začni psát komentář...

Odešli