Já tohle nesnáším. Protože nikdy nevím, jak jako plná lžička, jako zarovnaná, nebo kopec, který udělá třeba moučkový cukr, co je třeba čajová lžička, mám jich tu doma několik druhů a každá velikost jiná.
Já jsem perfekcionista 😂 takže u mě jedině váha, váha a zase váha, recepty typu "od oka", "půl hrnku" atd jsou moje smrt 😂. A dokonce tu mám takovou tu vážící lžíci na vážení prášku 😂😂😂
@sudylichozrout ktery je tvuj nejoblibenejsi recept? My jsme s manzelem v NM zili a kuchyni jsme tam milovali.
@malenka3 U tech lzicek a hrnku na vareni by to melo byt vsechno to same. Jeste jsem se nesetkala, ze napr. 1/3 cup by byl jiny od jinych znacek. Ale souhlasim, ze vaha, hlavne na peceni, je mnohem lepsi.
@mariegroth
No jo, ale tyhle udělátka máte v Americe. Nevím, zda to u nás seženeš, leda v nějakých speciálkach nebo z netu. Takže já až do teď žila v domnění, že se dá použít jakákoli lžíce, lžička či hrnek.
@la_amanita Jj, mas pravdu, ze to v CR asi takhle nesezenes. Proto jsem psala, ze je to “americka specialita”
@lennus V podstate ano. Rekla bych, ze je to ale presnejsi. Jak tady nekdo rekl, tak kazdy ma Jinak velkou lzici a hrnicky. V CR jsou ty hrnickove metody spis jako jedna z variant jak se da odmerovat, tady tyhle cups a spoons jsou de facto jedina metoda.
@la_amanita maji je v Tescome 😉
@mariegroth Myslím, že pokud se zachová stejný poměr a máš už zkušenosti s pečením a vařením, tak je to v pořádku, mně se vždy vše povedlo. Pekla jsem i cheesecake podle amerického receptu z Cheesecake factory a taky se povedl. 😉
@la_amanita sezenes, uz to problem neni 😉

Jj, mame doma bezva kucharku z Noveho Mexika, privezl ji muz, kdyz tam byl mezi lidmi Zuni. A tam jsou presne tyhle veci. Plus "pounds" 🙂