marketka_m
18. pro 2020
1648 

MILOVANÁ MAMINKO SVÉHO DÍTĚTE 🙂

Dneska jsem se rozhodla, že Ti napíšu. Toužím totiž po tom, abys po zbytek svého života měla jistotu, že se stala velká věc. Ze dne na den, z ničeho nic, ses vydala jako hrdinka na krásnou cestu...

BÝT MÁMOU... už víš, jak chutná běžný den - není to rozplývající se sladkost v ústech, ani trpká  chuť, slaná chuť..je to ale chuť, která spojuje všechny barvy - od sladkosti lásky po hořkost únavy. Co Ti na to řeknu? Ochutnávej s pokorou a moudrostí všechny chutě mateřské lásky, protože všechny jsou součástí našeho dobrodružství!

Vraťme se na začátek... Pamatuješ si ten moment, když jsi cítila, že se v tobě rodí "máma"? Bylo to tehdy, když jsi ucítila šimrání miminka v bříšku? A nebo tehdy, když Ti položili to krásné teploučké tělíčko hned po porodu na Tebe? Co bylo tou jiskrou, která zapálila lásku? Pamatuješ si to skvěle, protože jsi to prožila.. vzpomínky, které by se neměly vytratit z paměti.

Drahá hrdinko, když se Tě zeptám, co znamená pro Tebe mateřství, co upřímně odpovíš? Je to velká dávka lásky, která ve svém přílivu zažene všechny bolesti? Nebo je to bouřka s blesky, když musíš tolik věcí obstarat, aby den byl dnem?

Neobviňuj se, že mateřství v Tobě vyvolává tolik chutí - být matkou není procházka rajskou zahradou - je to tvrdá práce. Věz, že i přes slzy, bezesné noci, únavu a strach.. někde na konci dlouhé cesty uvidíš dospělého člověka, krásného člověka, o kterého jsi pečovala. Tato investice, dlouholetá investice, bude nejhezčím mistrovským dílem. 

Vím, že i když teď čteš tyto řádky, myšlenky ti nedají pokoj... co zítra na oběd, nemám brambory, musím vyprat, koupit pleny, školákovi koupit páté pravítko...ale na chvíli zpomal... věnuj čas sobě. Nenech se ovládnout frustraci a únavou... obejmi sama sebe a řekni si: velkému dílu musí předcházet trochu zmatku 🙂

Drahá maminko mého dítěte... řekni, jaké překvapení v tom všem prožíváš? Možná Tě překvapilo, jak může žena tak hodně milovat, tak hodně udělat a tak málo spát? 🙂 To vše není maličkost..to je umění.. udělat tolik věcí za den je čin skutečné hrdinky!

Přeji Ti, aby ses radovala z tohoto životního dobrodružství, chodila hrdá a sebevědomá. Jsi skvělá a vždy budeš, navzdory neúspěchům. Proč? Protože vždy budeš chtít být ještě lepší ...pro někoho. Chci Ti přát, aby neztrácela víru ve své hodnoty, hodnoty člověka i ženy. Starej se o sebe sama. Nezapomínej, že než jsi začala být mámou, byla jsi ženou - tak se o ni starej, hýčkej ji, potěš ji dárkem - koneckonců, stojí to za to ne?

Hlavně Ti přeji lásku. Ať je to ona, která dá sílu, víru, ochotu pracovat a učit se. Raduj se každý den a hrdě obdivuj svoje mistrovské dílo - šťastnou rodinu.

Být matkou je velká věc...

To je hezke... ❤️

18. pro 2020

Moc nerozumim tomu osloveni "maminko meho ditete". Pusobi to jako dopis zene, jejiz dite jsi adoptovala. A jinak trpka chut neni slana jako spis kysela.

19. pro 2020

Tečou mi slzy... ach jo, těhotenské hormony. Moc krásné

19. pro 2020

@krupka3 řekla bych, že to je chyba doslovného překladu, nejspíš z Aj

19. pro 2020

@zzuzziik A vis co, ted uz mi to docvaklo. Ze to je jako dopis sama sobe ve treti osobe. Ale ja to videla ve 4 rano po 3 probdelych nocich, kdy v te posledni dcera vstavala se strasnym placem co pul hodiny, a ja uz nedokazala ani stat na nohach, natoz premyslet nad necim 😀

19. pro 2020

Moc krásný text ❤️

22. pro 2020

Zajímavé...ale bylo by dobré to opravit na "milá maminko svého dítěte" 👍🏻

28. pro 2020

@honatko092 jo asi mas pravdu..bude to lepe znit.diky

28. pro 2020

@marketka_m Není za co 🙂 Hezký den! ♥️

28. pro 2020

Být tou nejlepší maminkou svým dětem je nejkrásnější poslání ze všech. 💖
Děkuji za krásné čtení a hlavně pravdivá slova.

29. pro 2020

Krásné ...❤️v me situaci dost bolavé ...

30. pro 2020
30. pro 2020

Být maminkou se jako jsem já strašně moc bolí.

30. pro 2020

@vendes absolutně nevím jak se cítí maminka, která přišla o své dítě.. domnívám se.. ale nevím jaké to je.. musí to být strašné :( ale to že někdo ztratil dítě, neznamená že je zlou maminkou... je právě ještě úžasnější a silnější, protože prožila strašnou bolest :(

30. pro 2020

@marketka_m Nemyslím si, že jsem zlá maminka nebo špatná, ale hlodá to ve vás, proč jste nedokázala své dítě ochránit.

30. pro 2020

@vendes asi nejsme všemocné :(

30. pro 2020

Presne to si rikam ja ... proc jsem syna nedokázala ochránit ... ze jsem zklamala .. 😔

30. pro 2020

@apollonka
@vendes
ztráta dítěte je hrozné trauma... je fajn že se nebráníte pocitům ....
já vím, že každá maminka by si nemoc i smrt s dítětem vyměnila :( ale některé věci prostě nedokážeme změnit :(

30. pro 2020

Začni psát komentář...

Odešli