mauta87
25. kvě 2017
542 

Testujeme Enticon

Ke konci března letošního roku se naše rodina rozrostla. Narodil se nám chlapeček jménem Matyášek.   

Matyášek je čilé a veselé dítko, od prvního týdne co se vrátil z nemocnice domů má však problémy se zažíváním, má pravidelné bolesti bříška, je nadmutý a má problém s vyměšováním, zpočátku se bez rektální rourky neobešel.  Matyášek kvůli bolestem neustále plakal a nespal, bylo to dosti náročné období pro celou rodinu.

Shodou okolností na mých oblíbených webových stránkách  Modrykonik.cz, byla zveřejněná možnost být součástí testování zdravotnického prostředku Enticon, neváhala jsem a ihned jsem se přihlásila,  vnímala jsem to jako možnost získat prostředek, který synovi pomůže s vyměšováním a zpříjemní mu první týdny života na tom našem světě.

Usmálo se na mě štěstí a na modrém koníkovi mě vybrali, abych otestovala přípravek Enticon.

Za pár dní mi přivezl domů velice sympatický kurýr balíček, uvnitř kterého se nacházeli dvě balení přípravku Enticon kapky každý o objemu 30 ml s kapátkem. Do ruky se mi tak dostal zdravotnický prostředek určený ke zmírnění příznaků nadýmání, kojenecké koliky a koliky u dětí v souvislosti s plynatostí, dyspeptických poruch, Aerofagie (říhání).

Poctivě jsem si přečetla příbalový leták a zjistila, že účinnou látkou v přípravku je suspenze simetikonu. Což je chemicky inertní polymer methylpolysiloxanu.  Z hlediska chemicko-fyzikálního simetikon snižuje povrchové napětí plynových bublin v gastrointestinálním traktu, které se tak uvolňují a volný plyn je eliminován. Zjednodušeně řečeno přináší úlevu od bolestivosti, křečí, pocitu napětí, říhání a v neposlední řadě nadýmání. 

S ohledem, že chci pro své dítě to nejlepší je pro mě složení přípravku důležité i s přihlédnutím ke svému zaměstnání jsem vyhodnotila Enticon, jako přípravek, který mému synovi neublíží. 

Teď už ale k samotnému užívání. Díky kapátku je dávkování jednoduché a čisté, nemáte olepené ruce ani nic jiného. Zkrátka před užitím promícháte obsah lahvičky, do kapátka natáhnete obsah a vyšroubujete. Pak už záleží jen na vás, jak budete dítěti podávat, jestli přímo do úst nebo do lahve, v případě že krmíte UM. Náš syn s aplikací do úst vůbec, nemá problém, Enticon je sladký s příchutí jahod, a kapátkem se do úst bez problémů vpravil. Enticon jsme začali dávat před každým kojením.

Již první den užívání jsme si začali všímat změn,  Matyášek neměl po krmení tolik nafouklé bříško, bez větších problému si odříhnul.  A dokonce začal sám tlačit prdíky.  Strašně nás to všechny doma potěšilo. Nejvíce asi Matyáška, kterému se očividně ulevilo, začal více spát a poskytnul nám trochu času na oddech.

Přibližně první 4 dny se to stále zlepšovalo a nás to těšilo, s vyprazdňováním jsem mu stále musela pomáhat, ale všimnula jsem si, že mu postupně řídnula stolice, což bylo dobré znamení, že se brzy vykaká sám.  Během testování jsme přešli na jiný druh UM, který nám také dosti pomohl a v kombinaci s Enticonem se začal Matyášek sám vyprazdňovat i když občas mu trochu pomoci musíme.

V mých očích přípravek  Enticon splnil, co jsem od něj očekávala a k čemu je výrobcem určen.  Nejedná se o žádný zázračný přípravek, který vaše dítě úplně zbaví plynatosti a dalších nešvárů spojených s krmením kojence. Nicméně vám nastalé problémy jistě pomůže snížit na minimum a zpříjemnit vašemu dítěti právě začínající život.

Osobně bych Enticon doporučila všem maminkám, až mi dojde, nebudu váhat a koupím si nové balení. 

#test_enticon

Začni psát komentář...

Odešli