Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    mauta87
    20. črc 2019    Čtené 509x

    Lipa Land dobývá svět

    Původně jsem chtěla začít slovy, že jsme se seznámili s aplikací.  Pravdou však je, že za tak krátkou dobu se nám ještě nepodařilo seznámit se vším co nám Lipa Land nabízí. Volně procházíme mezi desítkami her, návody na tvoření, inspiracemi pro nekonečné množství aktivit na doma i na ven, pohádkami na dobrou noc a pokusy, je toho opravdu hodně.

    Samostatným tématem je vhodnost používání tabletu, mobilních telefonů dětmi. Vášnivé debaty se vedou jak mezi širokou veřejností, tak mezi odborníky. Zatímco jedni užívání tabletu schvalují, druzí je zatracuji jako zlo bránící vývoji dítěte. 

    Všechna doporučení jsou jen subjektivním názorem jednotlivce. neexistuje žádná odborná studie, která by se zabývala vlivem užívání tabletů u malých dětí. Strašákem rodičů často bývá informace, že užívání tabletu zpomaluje vývoj vyjadřovacích schopností dítěte, a je dobrým tématem pro blogy i velká média. Údaj však vychází ze studie o častém koukání na televizor dětí mladších tří let. S tablety tedy nemá nic společného. 

    Při rozhodování jsem dala přednost zdravému rozumu před názory ostatních. Děti by se měly seznamovat postupně s „elektronickým světem“, v dnešní době téměř neexistuje profese, činnost, kde by nebyly využívány počítače, tak proč bránit dětem ve vývoji IT gramotnosti.

    Při sledování svých dětí během seznamovaní se s tabletem, jsem se dostatečně utvrdila v názoru, že dětem v rozumné míře tablet do ruky patří, neboť na rozdíl od televizoru, vyžaduje přímou interakci dítěte. Dotykový displej přístroje v kombinaci s aplikací Lipa Land dítě rozhodně k interakci vybízí a jak jsem už v úvodu uvedla na hodně dlouhou dobu.

    Než jsem začala dávat synům tablet, zajímala jsem se o aplikace a hry, které budou smysluplné, budou syny bavit, naučí se pracovat s tabletem a zároveň se zábavnou formou budou učit novým věcem. Sehnat aplikaci, která vše splňuje, nebylo jednoduché.  Při seznámení s aplikací Lipa Land jsem byla mile překvapená, že vše co jsem hledala, nabízí. Líbí se mi, že nemusím mít spoustu různých aplikací, ve kterých se mi něco líbí, mám Lipa Land, kde mám vše a jako bonus pohádky na dobrou noc a inspiraci pro společné aktivity.

    Lipa Land vnímám jako aplikaci, se kterou lze zažít spousta zábavy dětí s rodiči, stejně tak si s ní dokážou děti hrát sami. Jednoduchou formou učí nejmladší děti rozeznávání základních tvarů, barev, zvířat, jaké zvuky vydávají a mnoho dalšího. Líbí se mi, jak spojuje reálný svět s aplikací. Na webových stránkách aplikace navíc najdete ke každé hře i stručný popis a  konkrétní věc,  kterou dítě bude procvičovat.

    Oceňuji, že aplikace lze plnohodnotně užívat i v režimu offline a také, že její užívání je i pro malé děti intuitivní.

    Možná to jsou maličkosti, ale právě takové maličkosti dělají aplikaci Lipa Land jinou, zajímavější, zábavnější, přesně takovou, kterou se nebojím doporučit dalším maminkám.

    Menu aplikace je přehledně rozložena do 4 základních částí – dlaždic, označených jednoduchými tematickými obrázky, které si zapamatují i ti nejmladší uživatelé.  Vzdělávací hry, pohádky, aktivity, relaxační zvuky.

    Nejoblíbenější u mých dětí jsou hry. Díky velkému množství a různým stupňům obtížnosti her si synové umí nalézt hru, která jim vyhovuje, zvládnou jí pohodlně ovládat, lépe vnímat a zabavit se na delší dobu. 

    Starší syn si nejvíce oblíbil hru „Semafory“.

    Mladší má rád „Pod hladinou“ a ,,akvárium"

    Cesta na dovolenou autem byla tak daleko příjemnější, kluci se zabavili. Jen přítel se při řízení auta podivoval, kdo na něj neustále troubí, to když syn právě u hraní hry „Semafory“ usnul.

    Moje nejoblíbenější část jsou aktivity a to zejména tvoření. Rádi jsme se nechali inspirovat. Výhodou je opět velké množství aktivit, které jsou různě náročně na pomůcky. Můžete si tak vybrat hru, ke které nic nepotřebujete a zabavit tím děti, když kvůli zpožděnému letu zůstanete dlouho čekat na letišti, když jste na hotelu, protože venku prší. Nebo se doma pustit do sofistikovaných pokusů.

    My jsme se také nechali inspirovat, vyplnili volné chvíle tvořením na hotelu i pohybovými aktivitami venku. 

    Po návratu z dovolené, jsme se pustili do spousty parádních pokusů z kategorie aktivity

    Vesmír v obýváku

    Krok po kroku je u vybraných aktivit vše popsané i s fotonávodem

    Mořský vír

    Matyášek si nenechal ujít další pokus s barvičkami a asistoval svému bráškovi. Jeho zkoumavé pohledy byly úžasné .

    Očarované květiny

    Této části jsem věnovala nejvíce času. Jsem z ní opravdu nadšená a těšíme se na další společné tvoření s touto aplikací. Líbí se mi, že mám inspiraci na jednom místě . Nemusím listovat na webu a hledat různé nápady. Myslím, že ji využijí i ti, co nechtějí dětem dávat do ruky tablety a mobily. A proto aplikaci Lipa Land doporučuji i zarytým odpůrcům užívání tabletů dětmi. Přeci i takový rodič se může nechat inspirovat v sekci o tvoření 🙂

    Pohádky na dobrou noc jsou příjemným bonusem, který nabízí kategorie knížky.

     Kluci nejsou zatím schopni soustředit se na pohádky v podobě audio nahrávky. Zdá se, že i na tuto situaci tvůrci mysleli a aplikace obsahuje i psanou formu pohádek. U pohádek se mi líbí, že to není jen příběh ale, že děti učí ať už počítat, nebo si pamatovat určité věci. 

    Otázky na konci kapitol jsou také velmi přínosné, lze zjistit, jestli dítě pohádku vnímá, jakým způsobem jí vnímá a aktivně ho do čtení zapojit, vracet se v kapitole zpět a tím děti učit novým věcem aniž by si uvědomovali, že se učí.

    Relaxační zvuky z kategorie relaxace jsou opravdu autentické. Natolik autentické, že jsme se neodvážili dětem před spaním pustit tekoucí vodu.  😀

    Opět jednoduché ovládání, nastavíte délku přehrávání a můžete odpočívat. 

    Jak jsem uvedla na plném začátku, aplikace Lipa Land nás baví, nadále ji budeme používat a zkoušet nové věci. Oceňuji, že vývojový tým aplikace si vytyčil cíl a za ním si jasně jde a myslím, že to dělají hodně dobře.  Líbí se mi komplexnost celé aplikace, také to, že se neustále vyvíjí a přibývají nové věci.

    Jestli máte instagram doporučuji sledovat profil @lipaland_cz kde budete informovány o aktuálních novinkách.

    Děkuji MK a LipaLand teamu za možnost seznámit se s aplikací. A přeji hodně spokojených uživatelů, jako jsme my a to nejen v ČR.

    #test_lipaland #recenze #zkusenosti_lipaland

    mauta87
    17. pro 2018    Čtené 514x

    Testovaná lednice SAMSUNG RB37J5329SS

    Před dvěma lety jsme si s přítelem pořídili byt. Součástí bytu byla kuchyň s vestavěnou lednicí. I přesto, že lednice byla v době zakoupení bytu pouze 6 měsíců „stará“, po pár měsících užívání, jsme museli konstatovat, že je zkrátka hrozná, technologií zastaralá, a vnitřní prostor byl velikostí ve výrazném nepoměru k prostoru, který lednice v kuchyni zabírala. Lednice byla navíc hlučná a znepříjemňovala nám rodinné večery. Doma mám tři kluky, co by pořád jenom jedli a nemáme k dispozici jiné chladné místo k uskladnění potravin, než lednici. Potřeba větší lednice byla víc než aktuální.

    Jsem pravidelnou uživatelkou Modrého koníka, kde hledám rady, inspiraci a stejně tak se ráda podělím o nějakou zkušenost ze svého života. Jako příjemný bonus této webové stránky je možnost účastnit se testování nejrůznějších věcí. Tentokrát to byla možnost testovat nové lednice od společnosti Samsung a to ve třech různých velikost. Když jsem spatřila  lednici, s celkovým objemem 365 l, vzpomněla jsem si na tu naší lednici, řekla si, to by byla super příležitost a zapojila se do soutěže. Těžko popsat pocity, když jsem zjistila, že jsem byla vybrána k testování ale byl to pocit štěstí. Nemohla jsem se dočkat, až mi lednici přivezou, následující dny byly nekonečné.

    Před dvěma týdny mi zazvonil telefon, i když byl dlouho očekávaný, trochu nás doma zaskočil, na druhé straně telefonu byl servisní technik společnosti Samsung se zprávou, že za 30 minut, přivezou lednici. Bylo to tak narychlo, nebyly jsme připraveni a protože v kuchyni nemáme místo navíc, rychle jsme se pustili do rozebírání kuchyně, abychom mohli vyndat starou lednici a na její místo dát lednici novou.

    Lednici nám domů dovezli dva servisní technici od Samsungu z Liberce, byly úplně suproví, vyvezli nám lednici do bytu, vybalili z ochranných obalů, které si sebou zase odnesli. V dostatečné míře nám poskytli informace o lednici. Tak nějak si představuji perfektní servis, asi se to k nim nedostane, ale zaslouží si velké poděkován.

    Lednice na první pohled vůbec nevypadá špatně, design broušeného a zalakovaného hliníku působí elegantně ale přesto neutrálním dojmem, lze použít jak do moderní kuchyně tak do klasické dřevěné, od Samsungu dobrá volba. V naší šedo-bílé kuchyni jí to ale sluší jako by tam patřila už dávno. S lednicí se dobře manipuluje, díky kolečkům, může s ní pohybovat bez větší námahy jedna osoba, což je super i do budoucna, usnadní mi to úklid prostoru, kde je umístěna.

    Jako první nás čekalo otočení otvírání dveří. Výměna nám trvala trochu déle ale to bylo způsobeno pečlivostí přítele, který nechtěl na lednici něco poškodit. V tištěném návodu byla výměna dobře popsána a myslím, že každý trochu šikovný člověk, je schopný si dveře otočit.

    Po otočení dveří jsme lednici postavili vedle naší staré lednice, byl to neuvěřitelný rozdíl, když si člověk uvědomí, že v místnosti zaberou naprosto stejný prostor ale rozdíl v možnosti skladování je naprosto diametrální. Lednice od Samsungu nabízí dost individuální možnost uspořádání si vnitřního prostoru dle svých představ, do lednice se díky tomu vejdou i potraviny velkých rozměrů, mě se líbí především možnost uspořádání přihrádek ve dveřích a jejich rozměr, co mi hodně chybělo, tak to byl držák na lahve, který využívám neustále mám ráda vychlazené pití. Co bych ještě vyzdvihla, je možnost plného vysunutí zásuvky v mrzáku lépe se tak z něj dají vytahovat věci a lze maximálně využít jeho prostor. Pobavilo mě, když jsem přerovnala potraviny ze staré lednice, měla jsem pocit, že se během přerovnávání polovina věcí ztratila, bylo na čase jít nakupovat.

    Zapnutí lednice nebylo nic těžkého, poctivě jsme dodrželi dobu „klidu“. Připojili k elektrickému proudu, kdy se nám po nějakém „startovacím“ čase automaticky nastavila chladnička na teplotu 3°C a mrazák na -19°C. Teplota mi přišla více než vyhovující a tak jsem neměla zatím důvod teplotu měnit, kromě využití funkce Power Freeze, tedy rychlomražení, kdy jsem zamražovala maso, to funguje velmi dobře a dobré je, že po 50 hod. se automaticky vypíná. Ovládací displej je přehledný, jednoduchý, žádná zbytečná tlačítka, nastavení je intuitivní, nemusíte si ke každému přenastavení brát návod. Zdá se, že Samsung se při výrobě držel hesla, že výrobek má člověku hlavně sloužit. Lednice byla během chvilky na požadované teplotě a dala se používat.

    Příjemně mě překvapila tichost lednice, vůbec nevím, že tu je, zatím co ona v tichosti pracuje já si mohu vedle v obýváku číst nebo se koukat na film aniž by mě rušila. Příjemná změna, po dvou letech.

    Společnost Samsung se chlubí technologií Twin Cooling Plus, která ochlazuje chladničku a mrazničku samostatně. Nezávislé výparníky a chladicí systémy zaručují optimální chlazení a vlhkost, takže potraviny zůstanou čerstvé déle a nedochází k míšení zápachů. Za tak krátkou dobu, lze tuto funkci těžko hodnotit co je pravda, je že potraviny uchová dostatečně dlouho dle mých potřeb. 




    Vychytávka s názvem Fresh zone, je poměrně známá a používaná skoro ve všech lednicích, tedy respektive téměř v každé lednici je zásuvka, kde je to napsáno, z mé opravdu krátké zkušenosti ale mám pocit, že v této lednici to opravdu funguje, jak moc je to lepší vychytávka ukáže čas.

    Z počátku, když jsem viděla povrch lednice, měla jsem obavu o její údržbu. Bála jsem se, že na ní půjde vidět každá čmouha, každý otisk prstu. Můj syn, mi v prvních dnech připravil zkoušku, když se mu podařilo téměř celou lednici z přední části polít jablečným džusem. Čištění bylo jednoduché, po umytí lednice, jí stačilo nechat oschnout, nebylo potřeba žádného leštění, byla jsem překvapena, nevím zda má lednice nějakou speciální úpravu povrchu, každopádně to funguje.

    Lednice využívá beznámrazovou technologii True No FrostCo, která je perfektní a vypadá, že pracuje spolehlivě.

    Na závěr se dá jen říct, že je to lednice, která splnila mé očekávání, oproti konkurenci je vnitřní prostor větší, je tichá, pěkná, nenamrzá a poskytne spoustu vychytávek, které usnadňují život. Za sebe bych jí určitě doporučila. 

    #test_samsung2 #recenze #zkusenosti_lednice_samsung

    mauta87
    4. čer 2018    Čtené 847x

    Domácí test VEROVAL

    Na maminkovských webových stránkách, které nejsou jen pro maminky Modrykonik.cz . Jsem dostala příležitost, otestovat  domácí zdravotní testy Veroval  od společnosti  Hartmann.

    Obecně bych testy nazvala malým domácím pomocníkem, který Vám je schopen rychle poradit v situaci, kdy jste ve stavu, kdy si myslíte, že jít k lékaři je zbytečné ale přesto máte pocit, že s Vámi není  něco v pořádku. Pomůže Vám rozhodnout, zda lékaře navštívit, případně napravit dietní chyby, které ve svém jídelníčku máme.  To že se necítíme dobře, vždy neznamená, že jsme nemocní, občas nám mohou například scházet  minerály nebo vitamíny.

    Domací zdravotní testy Veroval mají velmi pestrou nabídku testů, od zjištění  zánětu močových cest, intolerance na lepek až po zjištění mužské plodnosti. Je to věc, která si své místo v domácí lékárně určitě zaslouží, u nás doma tedy určitě.

    Já jsem k testování dostala následující testy:  nesnášenlivost na lepek, nedostatek železa, borélie z klíštěte, mužská plodnost, cholesterol a zjištění alergie. 

    Co jsem na testech ocenila především, bylo jejich jednoduché použití. Uvnitř každého testu, je přesný jednoduchý obrázkový návod, který Vás provede všemi fázemi testu.

    Nemusíte mít obavu, že se Vám test nepodaří.  Během 12 minut jste schopni vědět výsledek testu a to od rozbalení, přes odebrání vzorku až po samotné čekání na výsledek, což je dobrý čas. 

    Samozřejmě u specifických testů jako například na mužskou plodnost, může být doba daleko delší, na druhou stranu, může být testování příjemnou partnerskou zábavou.

    Provedením testů jsem získala náhled na své zdraví a už vím, že musím některé věci změnit, například doplnit svůj jídelníček o potraviny bohaté na železo. Na druhou stranu mě zase test na alergie ukázal skutečnost, která mě velice mile překvapila a kterou jsem sama pocítila již před testem a to skutečnost, že jsem přestala mít alergii, která mi léta znepříjemňovala život.

    Pokud máte pochybnosti o svém zdraví, doporučuji test zakoupit a vyzkoušet už jen proto, že budete mít klid nebo Vás naopak přesvědčí o tom, že je dobré za tím doktorem zajít, bez obavy, že ho „jen otravujete hloupostmi“.   #test_veroval #recenze

    mauta87
    11. pro 2017    Čtené 1436x

    Naše testování s Fisher - Price

    Jsem pravidelnou čtenářkou webové stránky Modrý koník. Stránku modrykonik.cz jsem začala navštěvovat během svého prvního těhotenství a i po druhém těhotenství jsem jí zůstala věrná. Mám dva syny Tadeáška  3,5 roku a Matyáška 8 měsíců.  Když se naskytla možnost, dát klukům otestovat hračky od společnosti Fisher - Price, neváhala jsem a zapojila se do možnosti testování. Usmálo se na nás štěstí a byla, jsem vybrána, k testování první skupiny hraček, tedy hraček vhodných od 6 měsíců věku dítěte a to Smart stages tablet, Chytrý telefon, Pejskův stoleček, Veselé jablíčko, Mluvící pejsek.

    Na testování jsem se hodně těšila, hračkami od společnosti Fisher price, mám zkušenosti a tak jsem věděla, že nás doma čeká 5 týdnů plných překvapení, poznávání, 35 dní dobrodružství, zábavy, učení a spousty hodin hraní, dětské radosti, co víc si přát.

    Než začnu v popisování jednotlivých hraček, chtěla bych shrnout celkový dojem, který jsem během 5 týdnů testování získala a důvod proč si hračky od Fisher price získali mé srdce, jsou to sice jen detaily ale právě takové detaily jsou důvodem, proč nakonec dětem vyberu a koupím hračky od Fisher price.

    Všechny hračky splňují směrnice Evropského parlamentu a Rady 2009/48/ES o bezpečnosti hraček a všechny zákonné normy dle české legislativy a prohlášení o shodě CE. V dnešní době by to u hraček prodávaných na českém trhu měla být samozřejmost, ale bohužel není to tak úplně pravda. Celkově se mi líbí koncepce hraček od Fisher price, ve své podstatě je jednoduchá, hlavní hračkou je mluvící pejsek, ostatní hračky na ní přímo navazují příběhem nebo stylem. Přesto je, každá hračka samostatným celkem a není potřeba vlastnit další hračku, pokud však jednou hračku dětem od Fisher price koupíte, u jedné určitě nezůstanete. Další vychytávkou na hračkách je skutečnost, že obrázky nejsou na plastových dílech nalepeny ale natištěny, díky tomu odolají dětským slinám během ožužlávání,  a zachovávají si dlouhodobě vzhled nové hračky. Hračky jsou vyrobeny ze silného pevného plastu, který vydrží hrubší zacházení těch nejmenších dětí. Výrobce pro namluvení frází a písničky použil opravdu příjemný ženský hlas, který je příslibem toho, že i když vám dítě už po sté za sebou pustí jednu a tu samou písničku, nemáte chuť hračku vyhodit z okna. Hračky s dítětem „rostou“ díky jejich funkcím a přepínání režimů si vaše dítě s hračkou rádo hraje jak v 6 měsících tak ve 3,5 letech, jak jsem měla možnosti zjistit. V neposlední řadě je u hraček velké plus, že u nich v balení máte vždy baterie a po rozbalení můžete hračku hned užívat, není totiž nic horšího, než když koupíte hračku, nalákáte na ní své natěšené dítko, které si hračku rozbalí, a pak zjistíte, že nemáte baterky.

    Ale teď už k samotným testovaným hračkám, u kterých nebudu vypisovat jejich přesné funkce nebo kolik mají celkem dohromady melodií, to jsou informace, které si přečtete na každém internetovém obchodě v popisu výrobku.

    Smart stages tablet

    Skvělá interaktivní hračka, jednoduchý přehledný tablet, jehož základem jsou tlačítka s písmeny abecedy.  Mladšímu synovi se nejvíce líbí, jak tablet při zmáčknutí bliká a mění barvy, mně se naopak líbilo, jak se soustředí a snaží se zmáčknout jednotlivá tlačítka, zatím se mu to moc nedaří, ale nepřestává se snažit, čímž hračka podporuje jemnou motoriku a soustředění. Při ležení na břiše se pohupuje ze strany na strany do rytmu hudby. Starší syn si s tabletem hraje velmi často, rychle se jej sám naučil ovládat a využívá jeho všechny tři režimy. Často na tabletu mačká jedno tlačítko za druhým a opakuje vyslovená písmena, nenásilně se tak učí abecedu, nebo opakuje, zvuky zvířátek a jejich názvy. Tablet je lehký a díky své tloušťce se dobře drží v ruce, má krásně zaoblené tvary a je pro dítě bezpečné. Zatím co jsme mohli vyzkoušet, nemá příliš velkou spotřebu energie a tak v něm baterky vydrží dlouho i při intenzivním používání.

    Chytrý telefon

    Líbí se mi, že místo dotykového displeje má na těle tlačítka s čísly, pod každým číslem se mimo čísla samotného skrývá i nějaké vyzvánění, melodie nebo písnička. Mladšího syna zatím telefon příliš neoslovil, při rozbalení se mu opět líbilo, jak telefon mění barvy při zmáčknutí, ale poměrně brzy o něj ztratil zájem, myslím, že čas, kdy ho bude bavit přijde až za pár měsíců, výrobce uvádí, že se jedná o hračku vhodnou pro děti od 18 měsíce věku, to je v celku pochopitelné. To se ovšem nedá říct o starším synovi, očividně po vzoru rodičů, chce nosit telefon všude sebou, když jedeme někam na návštěvu, nesmí chybět v batůžku. Skoro každý večer si telefon vezme do ruky a telefonuje babičce nebo dědovi a vypráví, co dělal během dne, nebo mi přinese můj telefon a chce, abych mu, jako zavolala na jeho telefon a tak si spolu povídáme, je to hrozně roztomilé, nejvíce ho ovšem baví tlačítko s foťákem, kdy nás všude po bytě fotí, tlačítko vydá při zmáčknutí zvuk focení, rád opakuje čísla.

    Veselé jablíčko

    Je to jednoduchá hračka, která má opravdu krásné melodické písničky, líbí se mi ze všech nejvíc. Hračka ve tvaru jablíčka, uvnitř kterého je pět dílků různých barev s vyobrazením čísla a druhu ovoce, na středu tlačítko pro spouštění zvuků. Líbí se mi celkové zpracování jednotlivých dílků, nemám u takové hračky obavu, že by mladší syn mohl nějak ublížit nebo spolknout nějaké jeho části. Je to hračka pro ty úplně nejmenší. Mladší syn si jablíčko hodně oblíbil, líbí se mu, že do jablíčka stačí strčit a ono začne hrát, není nutné mačkat tlačítko uvnitř, sundá z něj víko a vyndá jednotlivé vnitřní dílky, které se pak snaží vkládat zpět na svá místa a během toho si zapíná písničky, říkanky a melodie, starší syn mu rád pomáhá a snaží se opakovat říkanky především názvy ovoce a barvy, mě se líbí, že se učí společně si hrát.

    Mluvící pejsek

    Naprosto luxusní hračka, kterou by si určitě zasloužilo každé malé dítě, je vyroben z několika různých materiálů a dítě tak může doteky poznávat různé struktury a druhy materiálů. Mladšímu synovi se stal opravdovým kamarádem, vždyť je vysoký 33 cm. Pravidelně spolu usínají v postýlce a ráno si spolu hrají, skoro na každém kousku těla má dotykové body, které spustí jednu z mnoha písniček, melodií a frází, stal se mu rychle společníkem, je to jedna z hraček, na které si dítě je schopno vytvořit citové pouto na delší čas, čemuž pomůže i skutečnost, že se zvyšujícím věkem dítěte, lze díky technologii smart stages měnit písničky. Starší syn má už od útlého věku pejskova menšího kamaráda a tak mluvící pejsek na jeho tváři vytvořil úžasný úsměv.

    Pejskův stoleček

    Svým rozsahem se jedná velkou didaktickou hračku plnou her a aktivit, je to skvělá hračka pro zabavení dětí v době zimních dnů, kdy se vám nechce jít ven. Na stoleček si kluci udělají čas každý den, mohou si na něm hrát společně, oba baví rozsvěcovat a zhasínat světílko, otvírat dvířka do domu, u čehož vám pejsek zazpívá abecedu, nebo vrátka od stodoly, kde se při otevření mění zvířátka, které vás vždy pozdraví. Mladšího syna baví zoologická zahrada, poznávání zvířátek a roztáčení válečku, starší nás nejvíce překvapil, když začal opakovat slovíčka v angličtině.  Je to hračka s nepřeberným množstvím funkcí, proto dítě nikdy neomrzí. Je to hračka, která rozvíjí u dětí, motoriku, logické myšlení a spoustu dalšího.  

    Závěrem snad jen to, že výrobky od Fisher price mohu doporučit, je to ověřená značka, s dlouhou tradicí, výrobky jsou kvalitně zpracované, nejsou kýčovité a mají dlouhou trvanlivost, cenou také nepřevyšují ostatní běžně dostupnou nabídku na trhu a co je nejdůležitější, vždycky s nimi vykouzlíte úsměv Vašim dětem na tvářích a co krásnějšího může být než pocit vidět jak jsou naše děti šťastné.

    mauta87
    7. čer 2017    Čtené 6382x

    Enticon pomáhá v boji s prdíky

    Letos v březnu se mi narodil syn Matyášek, jako druhorodička jsem z prvních dnů, které následují po narození, neměla takovou obavu, přeci jen už jsem si tímto obdobím prošla a říkala si, že mě nemůže nic překvapit. Přesto překvapilo.

    Matyášek je čilé a veselé dítko, od prvního týdne co jsme se vrátili z porodnice domů, však začal mít velké problémy s kojeneckou kolikou. Na synovi bylo znát, že má velké bolesti břicha, je nadmutý a má problém s vyměšováním, celou situaci dokresloval charakteristický neutišitelný pláč, a tělo v křeči. Zpočátku bez rektální rourky nebyl schopný vůbec vyměšovat. Pokud jsem syna položila, okamžitě začal zvracet, z obavy aby se nezadusil, jsem se od něj nemohla vzdálit ani na krok. Kvůli bolestem neustále plakal a nespal, bylo to dosti náročné období pro celou rodinu.

    Pojem dětské koliky jsem samozřejmě znala, ale u prvního syna jsem se s takovou situací nikdy nesetkala, najednou jsem již nebyla ta sebevědomá matka, kterou nemůže nic překvapit. Řekla jsem si, že udělám všechno proto, abych svému synovi pomohla a zpříjemnila mu první měsíce života.

    Jako zdravotní sestra jsem si o kojenecké kolice přečetla všechny důležité informace,  zjistila jsem, že kolikou trpí přibližně 30% miminek v prvních 6 měsících života a její nejčastější příčiny jsou návrat stravy ze žaludku, doprovází jej blinkání, nevhodná strava kojící maminky obsahující nadýmavé potraviny, nesnášenlivost, případně alergie na některé potraviny, nezralá trávicí soustava spolu s nevyzrálou střevní sliznicí, což způsobuje, že miminko při sání mléka s tímto polyká i vzduch, který se následně hromadí v trávicí soustavě.

    Začala jsem shánět přípravek, který by mému synovi pomohl po dlouhém pročítání různých webových stránek, jsem se nakonec rozhodnula, že vyzkouším přípravek značky Enticon, protože jako jediný kombinuje dvě účinné látky – simetikon a probiotika.

    Enticon je určený, jak stojí na obalu, ke zmírnění příznaků nadýmání, kojenecké koliky a koliky u dětí v souvislosti s plynatostí, dyspeptických poruch, aerofagie (říhání). Úlohou simetikonu je snížení povrchového napětí  bublin, které pak „prasknou“ a snáze odejdou. Úlohu a význam probiotik asi nemusím maminkám vysvětlovat 🙂

    S ohledem, že chci pro své dítě to nejlepší je pro mě složení přípravku důležité i s přihlédnutím ke svému zaměstnání jsem vyhodnotila Enticon, jako bezpečný přípravek, který mému synovi nezpůsobí žádné zdravotní problémy.

    K samotnému užívání. Díky kapátku je dávkování jednoduché a čisté, nemáte olepené ruce ani nic jiného. Zkrátka před užitím promícháte obsah lahvičky, do kapátka natáhnete obsah a vyšroubujete. Pak už záleží jen na Vás, jak budete dítěti podávat, jestli přímo do úst nebo do lahve, v případě že krmíte UM. Náš syn nemá s aplikací přímo do úst žádný problém, Enticon je sladký s příchutí jahod a kapátkem jde do úst bez problémů vpravit.

    Již první den užívání jsme si začali všímat změn, Matyášek neměl po krmení tolik nafouklé bříško, bez větších problému si odříhnul. A dokonce začal sám tlačit prdíky. Strašně nás to všechny doma potěšilo. Nejvíce asi Matyáška, kterému se očividně ulevilo, začal více spát a poskytnul nám trochu času na oddech.

    Přibližně první 4 dny se to stále zlepšovalo a nás to těšilo, s vyprazdňováním jsem mu stále musela pomáhat, ale všimnula jsem si, že mu postupně řídnula stolice, což bylo dobré znamení, že brzy začne sám vyměšovat.

    Současně s užíváním Enticonu jsem částečně přešla na UM, protože jsem začala mít málo vlastního mléka. Změna nám dosti pomohla a UM v kombinaci s Enticonem zapříčinila, že se Matyášek začal sám vyprazdňovat. Nikdy jsem si nemyslela, že budu tak šťastná, když uvidím své dítě vyměšovat, tedy dělat věc pro nás všechny tak zdánlivě samozřejmou.

    V mých očích přípravek Enticon splnil, co jsem od něj očekávala a k čemu je výrobcem určen. Pomohl nám všechny problémy spojené se zažíváním našeho syna snížit na minimum a zpříjemnit dítěti právě začínající život. Osobně bych Enticon doporučila všem maminkám, které bojují s prdíky u svých dětí, nám pomohl.

    -------

    Tento článek vyšel s podporou Enticon.

    mauta87
    3. čer 2017    Čtené 313x

    Mlsáme zdravě s Nutrimama Profutura

    Ahojky jmenuji se Martina a jsem maminkou dvou kluků. Tříletého Tadeáška a dvouměsíčního Matyáška.  Kromě toho, že jsem šťastnou maminkou, jsem i pěkně unavenou maminkou, kluci mi dávají zabrat a často nemám čas dát si alespoň malé sousto jídla, natož si vařit zdravé výživné obědy, hodné kojící matky.

    Osobně bych se charakterizovala jako maminka, která ráda mlsá.  Jenže to dilema mlsat, nebo se vzdát své neřesti na dobu kojení Matyáška aby mlékem do svého těla nezískával zbytečně velké množství jednoduchých cukrů. Všechny víme, jak je těžké se takové neřesti vzdát.

    Na modrém koníkovi jsem si všimnula, možnosti vyzkoušet si cereální tyčinky od společnosti Nutricia, které jsou určeny pro kojící matky. Mohu tedy mlsat a zároveň získat živiny potřebné pro správný vývoj svého dítěte? Skvělá zpráva, ani chvíli jsem neváhala a zúčastnila jsem se výběru o možnost testovat pro modrého koníka cereální tyčinky Nutrimama Profutura.

    Utekl týden a já se dočkala, byla mi domů doručena zásilka. Uvnitř se nacházelo balení pěti kusů cereálních tyčinek s příchutí brusinky a maliny, a balení pěti kusů cereálních tyčinek s příchutí brusinky a čokolády. Každá tyčinka o hmotnosti 40 g. Do ruky se mi tak dostaly cereální tyčinky od společnosti Nutricia, která je spíše známa pod názvem svého hlavního výrobku, kojeneckého mléka Nutrilon.Doma již mám už pár týdnů i instantní nápoj od Nutricia. 


    Doporučenému dennímu příjmu omega-3 mastných kyselin pro dospělé, tj. 250 mg omega-3 mastných kyselin (DHA a EPA). No abych řekla pravdu, složení na mě působí sympaticky, všechny tyto látky jsou skutečně potřeba, raději sním tyčinku, než po ránu sníst lžíci rybího oleje.

    Konečně nastal čas, a já vybalila z obalu první tyčinku s příchutí brusinky a čokolády, tyčinka nebyla vůbec suchá, při pohledu bylo patrné, že se v ní nachází skutečně brusinky a na horní části tyčinky byla mléčná čokoláda.

    Konečně nastal čas, a já vybalila z obalu první tyčinku s příchutí brusinky a čokolády, tyčinka nebyla vůbec suchá, při pohledu bylo patrné, že se v ní nachází skutečně brusinky a na horní části tyčinky byla mléčná čokoláda.

     Když jsem se do tyčinky zakousla, tak jsem byla mile překvapena, má dobrou sladkou chuť, je jemná, měkká, dobře se kouše. Stejně tak to bylo i u tyčinky s příchutí brusinky a maliny, obě tyčinky jsem si vychutnala, kdy tento zážitek ještě umocnila skutečnost, že mlsám zdravě a získám důležité živiny, no prostě super.  Tyčinka Nutrimama Profutura je možnost jak rychle zahnat hlad, když ti děti neumožní se najíst, nebo se dá použít jako svačina když si zrovna s dětmi venku. Já osobně tyčinky používám nejčastěji jako svačinu při procházkách s kočárkem a návštěvách hřiště.. V kabelce nebo přebalovací tašce se vždy najde malý prostor, do kterého se tyčinka vejde a v případě nouze je vždy po ruce. Až budu potřebovat zase zahnat chuť na sladké, tak po tyčince ráda sáhnu. #test_nutricia2

    mauta87
    25. kvě 2017    Čtené 542x

    Testujeme Enticon

    Ke konci března letošního roku se naše rodina rozrostla. Narodil se nám chlapeček jménem Matyášek.   

    Matyášek je čilé a veselé dítko, od prvního týdne co se vrátil z nemocnice domů má však problémy se zažíváním, má pravidelné bolesti bříška, je nadmutý a má problém s vyměšováním, zpočátku se bez rektální rourky neobešel.  Matyášek kvůli bolestem neustále plakal a nespal, bylo to dosti náročné období pro celou rodinu.

    Shodou okolností na mých oblíbených webových stránkách  Modrykonik.cz, byla zveřejněná možnost být součástí testování zdravotnického prostředku Enticon, neváhala jsem a ihned jsem se přihlásila,  vnímala jsem to jako možnost získat prostředek, který synovi pomůže s vyměšováním a zpříjemní mu první týdny života na tom našem světě.

    Usmálo se na mě štěstí a na modrém koníkovi mě vybrali, abych otestovala přípravek Enticon.

    Za pár dní mi přivezl domů velice sympatický kurýr balíček, uvnitř kterého se nacházeli dvě balení přípravku Enticon kapky každý o objemu 30 ml s kapátkem. Do ruky se mi tak dostal zdravotnický prostředek určený ke zmírnění příznaků nadýmání, kojenecké koliky a koliky u dětí v souvislosti s plynatostí, dyspeptických poruch, Aerofagie (říhání).

    Poctivě jsem si přečetla příbalový leták a zjistila, že účinnou látkou v přípravku je suspenze simetikonu. Což je chemicky inertní polymer methylpolysiloxanu.  Z hlediska chemicko-fyzikálního simetikon snižuje povrchové napětí plynových bublin v gastrointestinálním traktu, které se tak uvolňují a volný plyn je eliminován. Zjednodušeně řečeno přináší úlevu od bolestivosti, křečí, pocitu napětí, říhání a v neposlední řadě nadýmání. 

    S ohledem, že chci pro své dítě to nejlepší je pro mě složení přípravku důležité i s přihlédnutím ke svému zaměstnání jsem vyhodnotila Enticon, jako přípravek, který mému synovi neublíží. 

    Teď už ale k samotnému užívání. Díky kapátku je dávkování jednoduché a čisté, nemáte olepené ruce ani nic jiného. Zkrátka před užitím promícháte obsah lahvičky, do kapátka natáhnete obsah a vyšroubujete. Pak už záleží jen na vás, jak budete dítěti podávat, jestli přímo do úst nebo do lahve, v případě že krmíte UM. Náš syn s aplikací do úst vůbec, nemá problém, Enticon je sladký s příchutí jahod, a kapátkem se do úst bez problémů vpravil. Enticon jsme začali dávat před každým kojením.

    Již první den užívání jsme si začali všímat změn,  Matyášek neměl po krmení tolik nafouklé bříško, bez větších problému si odříhnul.  A dokonce začal sám tlačit prdíky.  Strašně nás to všechny doma potěšilo. Nejvíce asi Matyáška, kterému se očividně ulevilo, začal více spát a poskytnul nám trochu času na oddech.

    Přibližně první 4 dny se to stále zlepšovalo a nás to těšilo, s vyprazdňováním jsem mu stále musela pomáhat, ale všimnula jsem si, že mu postupně řídnula stolice, což bylo dobré znamení, že se brzy vykaká sám.  Během testování jsme přešli na jiný druh UM, který nám také dosti pomohl a v kombinaci s Enticonem se začal Matyášek sám vyprazdňovat i když občas mu trochu pomoci musíme.

    V mých očích přípravek  Enticon splnil, co jsem od něj očekávala a k čemu je výrobcem určen.  Nejedná se o žádný zázračný přípravek, který vaše dítě úplně zbaví plynatosti a dalších nešvárů spojených s krmením kojence. Nicméně vám nastalé problémy jistě pomůže snížit na minimum a zpříjemnit vašemu dítěti právě začínající život.

    Osobně bych Enticon doporučila všem maminkám, až mi dojde, nebudu váhat a koupím si nové balení. 

    #nej_chvile_2016 Když nám řekli na gennetice, že je miminko vpořádku. 😍😍 Že nemusim tentokrat na plodovku a rozhodovat se zda pokračovat bo ne.

    Adventní pohoda unás doma 😂😂😀 rekonstrukce dětského pokojíku začala

    (3 fotky)

    moje láska 🙂

    Naše první společné focení 🙂 Přesně můj styl jemné a decentní 😍

    mauta87
    Zpráva byla změněna    2. pro 2016    

    Dnes si celý šťastný vyzvedl další adventní překvapko 🙂 #adventni_kalendar_s_jamieson_den_druhy

    (3 fotky)
    mauta87
    Zpráva byla změněna    1. pro 2016    

    1.12 u nás doma 🙂 Nejvice si to užívám asi já 😁😁😍

    (10 fotek)

    Konečně je tu advent 🙂 pečení,zdobeni,světýlka,trhy,aroma,pečené kaštany,stromky,vánoční focení....já tohle období miluji 😍😍😍

    (4 fotky)

    Dnes pokračuji s přípravou na advent 🙂

    (2 fotky)

    Musela jsem si udělat radost 😀 😍

    (2 fotky)
    mauta87
    18. lis 2016    Čtené 93x

    Dětská kosmetika Nobilis Tilia

    Jmenuji se Martina a jsem maminkou malého dvouletého chlapečka jménem Tadeášek. Jako každá maminka i já chci pro svého syna to nejlepší počínaje stravou, oblečením a v neposlední řadě i kosmetikou, kterou užívám na péči o jeho pokožku.

    Již od narození syna jsem hledala tu nejlepší kosmetiku, která mu bude vyhovovat. Přírodní kosmetika od tuzemských výrobců byla jasnou volbou, stále si totiž cením vysoké kvality naších výrobků. Hned jak jsem si na mnou oblíbených webových stránkách Modrý koník, všimla v projektu Modrý koník testuje možnosti vyzkoušet přírodní kosmetiku od společnosti Nobilis Tilia, neváhala jsem a hned se o možnost testování také přihlásila. Byla jsem šťastná, když jsem za necelý týden zjistila, že jsem byla vybrána jako jedna z adeptek na testování.

    Nemohla jsem se dočkat doručení a bylo to tu, konečně zazvonil kurýr a já si převzala balíček. Uvnitř balíčku se nacházela krásná papírová dárková taška s logem společnosti, tři plastové lahve o objemu 200 ml s dětskou kosmetikou, sprchový gel Vendelín, šampón Toník, osvěžovač vzduchu Pro Miminka a 50 ml plastová nádobka s ochranným krémem Olinka.

    První, co mě zaujalo, byl vzhled balení, oceňuji jejich jednoduchý vzhled uzpůsobený uživatelům, tedy dětem, líbí se mi, že společnost jde svou cestou, nestydí se za svůj původ a nemá potřebu se přizpůsobovat vzhledu zahraničních výrobků. Synovi se obaly velice líbili, dlouze si je prohlížel, poznal, že se jedná o kosmetiku pro něj.

    Mám velice citlivý čich, a tak jsem byla zvědavá, jak kosmetika bude vonět, v tomto ohledu jsem byla velmi potěšena, vůně všech výrobků byla jemná, přirozená, příjemně lehká a přesto dostatečně intenzivní, zkrátka přírodní. Navodila u mě pocit klidu a pohody.

    Prvním testem prošel sprchový gel Vendelín, který je na kontakt s pokožkou příjemný, má hustou gelovou konzistenci, nemusíte se bát, že vám proteče mezi prsty ruky, k umytí celého těla mého syna stačilo opravdu malé množství, které vytvořilo dostatečné množství pěny, syna koupání bavilo a stále se dožadoval dávky Vendelína do svých rukou, aby se mohl sám mýt. Pokožka po osušení byla vláčná a já nemusela užít tělové mléko. Tadeášek krásně voněl.

    Šampón Toník, při mytí Tadeáška vlásků splnil veškerá má očekávání, stejně jako Vendelín, poskytnul z malého množství přípravku, dostatečné množství pěny, krásně provoněl vlásky a celý prostor koupelny, charakteristickou vůní heřmánku.  Vlásky po usušení jsou krásně lesklé a hebké. Když Tadeášek usínal, měla jsem neustále potřebu čichat k vláskům, úžasně voněli.  Další věc, kterou na šampónu Toník musím ocenit, je skutečnost, že synovi vydrží vlásky dlouho voňavé a svěží, nemastí se a stačí je umýt jednou za 3–4 dny.  Běžně jsem musela vlásky umývat každý den. Tadeášek se hodně potí ve vlasové části, a k večeru bylo vidět, že ho hlava hodně svědí, to už naštěstí neznáme, hned po prvním umytí se přestal na hlavě drbat.

    Když přišel čas spánku, vyvětrala sem synovi pokoj a do ovzduší pokoje v celém prostoru rozstříkala osvěžovač vzduchu Pro Miminka, vůně je to příjemná a svěží a pokoj skutečně provoněla, jestli jej zvlhčila nevím, aktuálně nejspíše ano, že by byl vzduch zvlhčený delší dobu, to jedním nastříkáním není nejspíš možné, k tomuto by bylo nejspíše potřeba užít nějakého difuzoru, který by v pravidelných intervalech rozstřikoval látku do ovzduší. Nicméně já jsem z osvěžovače měla příjemný pocit, vůně je skutečně uklidňující a zpříjemní dítěti usínání. Když se Vašemu dítěti nebude chtít spát, tak ho to určitě neuspí, to ale nikdo od přípravku tohoto charakteru ani nemůže očekávat.

    A nakonec krém Olinka. Hned s příchodem balíčku se venku dost ochladilo, a tak se nám vytvořili ideální podmínky pro vyzkoušení Olinky. Olinka má neutrální vůni, nemohu o ní říct, že mi voní ale určitě mi není nepříjemná. Oceňuji na ní, že po aplikaci na tváře nejsou lepkavé, krém se krásně vpije do pokožky a vytvoří na ní film, navíc synovi mazání krémem vůbec nevadí, běžně si obličej namazat nenechá, dokonce před procházkou a ne, jen před ní, zamnou přijde s krémem v ruce a dožaduje se namazání obličeje. Shodou náhod se mu v koutku úst pár dní

    před doručením vytvořila opruzenina a nechtěla se hojit, po třech dnech mazání krémem však krásně začala hojit a dnes po týdnu pravidelného užívání, skoro není poznat, že syn měl nějaký problém. Vyzdvihnout bych chtěla dávkovač krému, který se jednoduše ovládá, pouhým jedním stisknutím si dávkujete přesné množství krému, který momentálně potřebujete.

    Pokud mám nějak shrnout celé testování, tak mohu jednoznačně říct, že výrobky splnili plně mé očekávání, není nic, co bych vytkla, určitě se nejedná o poslední výrobky, které jsem od této společnosti měla doma.  Nelze označit výrobek, který byl ze všech 4 nejlepší, všechny byly pro svůj účel použití skvělé. Za sebe a svého syna mohu jedině doporučit.

    Společnost Nobilis Tilia, znám, nachází se v obci Krásná Lípa v rekreační oblasti Vlčí Hora, kde jsem nějaký čas žila se svým přítelem. Obec se nachází v katastru Národního parku České Švýcarsko. Pokud máte rádi přírodu a budete se v okolí pohybovat na svých turistických toulkách, doporučuji navštívit přímo společnost Nobilis Tilia, která zde má opravdu krásnou prodejnu s čajovnou a příjemným personálem.  Nevím, jak popsat atmosféru místa, to si člověk musí vyzkoušet sám, obzvlášť to pocítí člověk z velkého města.

    Testování nás moc bavilo a rádi se opět do nějakého projektu zapojíme 🙂