mauta87
20. črc 2019
509 

Lipa Land dobývá svět

Původně jsem chtěla začít slovy, že jsme se seznámili s aplikací.  Pravdou však je, že za tak krátkou dobu se nám ještě nepodařilo seznámit se vším co nám Lipa Land nabízí. Volně procházíme mezi desítkami her, návody na tvoření, inspiracemi pro nekonečné množství aktivit na doma i na ven, pohádkami na dobrou noc a pokusy, je toho opravdu hodně.

Samostatným tématem je vhodnost používání tabletu, mobilních telefonů dětmi. Vášnivé debaty se vedou jak mezi širokou veřejností, tak mezi odborníky. Zatímco jedni užívání tabletu schvalují, druzí je zatracuji jako zlo bránící vývoji dítěte. 

Všechna doporučení jsou jen subjektivním názorem jednotlivce. neexistuje žádná odborná studie, která by se zabývala vlivem užívání tabletů u malých dětí. Strašákem rodičů často bývá informace, že užívání tabletu zpomaluje vývoj vyjadřovacích schopností dítěte, a je dobrým tématem pro blogy i velká média. Údaj však vychází ze studie o častém koukání na televizor dětí mladších tří let. S tablety tedy nemá nic společného. 

Při rozhodování jsem dala přednost zdravému rozumu před názory ostatních. Děti by se měly seznamovat postupně s „elektronickým světem“, v dnešní době téměř neexistuje profese, činnost, kde by nebyly využívány počítače, tak proč bránit dětem ve vývoji IT gramotnosti.

Při sledování svých dětí během seznamovaní se s tabletem, jsem se dostatečně utvrdila v názoru, že dětem v rozumné míře tablet do ruky patří, neboť na rozdíl od televizoru, vyžaduje přímou interakci dítěte. Dotykový displej přístroje v kombinaci s aplikací Lipa Land dítě rozhodně k interakci vybízí a jak jsem už v úvodu uvedla na hodně dlouhou dobu.

Než jsem začala dávat synům tablet, zajímala jsem se o aplikace a hry, které budou smysluplné, budou syny bavit, naučí se pracovat s tabletem a zároveň se zábavnou formou budou učit novým věcem. Sehnat aplikaci, která vše splňuje, nebylo jednoduché.  Při seznámení s aplikací Lipa Land jsem byla mile překvapená, že vše co jsem hledala, nabízí. Líbí se mi, že nemusím mít spoustu různých aplikací, ve kterých se mi něco líbí, mám Lipa Land, kde mám vše a jako bonus pohádky na dobrou noc a inspiraci pro společné aktivity.

Lipa Land vnímám jako aplikaci, se kterou lze zažít spousta zábavy dětí s rodiči, stejně tak si s ní dokážou děti hrát sami. Jednoduchou formou učí nejmladší děti rozeznávání základních tvarů, barev, zvířat, jaké zvuky vydávají a mnoho dalšího. Líbí se mi, jak spojuje reálný svět s aplikací. Na webových stránkách aplikace navíc najdete ke každé hře i stručný popis a  konkrétní věc,  kterou dítě bude procvičovat.

Oceňuji, že aplikace lze plnohodnotně užívat i v režimu offline a také, že její užívání je i pro malé děti intuitivní.

Možná to jsou maličkosti, ale právě takové maličkosti dělají aplikaci Lipa Land jinou, zajímavější, zábavnější, přesně takovou, kterou se nebojím doporučit dalším maminkám.

Menu aplikace je přehledně rozložena do 4 základních částí – dlaždic, označených jednoduchými tematickými obrázky, které si zapamatují i ti nejmladší uživatelé.  Vzdělávací hry, pohádky, aktivity, relaxační zvuky.

Nejoblíbenější u mých dětí jsou hry. Díky velkému množství a různým stupňům obtížnosti her si synové umí nalézt hru, která jim vyhovuje, zvládnou jí pohodlně ovládat, lépe vnímat a zabavit se na delší dobu. 

Starší syn si nejvíce oblíbil hru „Semafory“.

 

Mladší má rád „Pod hladinou“ a ,,akvárium"

Cesta na dovolenou autem byla tak daleko příjemnější, kluci se zabavili. Jen přítel se při řízení auta podivoval, kdo na něj neustále troubí, to když syn právě u hraní hry „Semafory“ usnul.

Moje nejoblíbenější část jsou aktivity a to zejména tvoření. Rádi jsme se nechali inspirovat. Výhodou je opět velké množství aktivit, které jsou různě náročně na pomůcky. Můžete si tak vybrat hru, ke které nic nepotřebujete a zabavit tím děti, když kvůli zpožděnému letu zůstanete dlouho čekat na letišti, když jste na hotelu, protože venku prší. Nebo se doma pustit do sofistikovaných pokusů.

My jsme se také nechali inspirovat, vyplnili volné chvíle tvořením na hotelu i pohybovými aktivitami venku. 

Po návratu z dovolené, jsme se pustili do spousty parádních pokusů z kategorie aktivity

Vesmír v obýváku

Krok po kroku je u vybraných aktivit vše popsané i s fotonávodem

Mořský vír

Matyášek si nenechal ujít další pokus s barvičkami a asistoval svému bráškovi. Jeho zkoumavé pohledy byly úžasné .

Očarované květiny

Této části jsem věnovala nejvíce času. Jsem z ní opravdu nadšená a těšíme se na další společné tvoření s touto aplikací. Líbí se mi, že mám inspiraci na jednom místě . Nemusím listovat na webu a hledat různé nápady. Myslím, že ji využijí i ti, co nechtějí dětem dávat do ruky tablety a mobily. A proto aplikaci Lipa Land doporučuji i zarytým odpůrcům užívání tabletů dětmi. Přeci i takový rodič se může nechat inspirovat v sekci o tvoření 🙂

Pohádky na dobrou noc jsou příjemným bonusem, který nabízí kategorie knížky.

 Kluci nejsou zatím schopni soustředit se na pohádky v podobě audio nahrávky. Zdá se, že i na tuto situaci tvůrci mysleli a aplikace obsahuje i psanou formu pohádek. U pohádek se mi líbí, že to není jen příběh ale, že děti učí ať už počítat, nebo si pamatovat určité věci. 

Otázky na konci kapitol jsou také velmi přínosné, lze zjistit, jestli dítě pohádku vnímá, jakým způsobem jí vnímá a aktivně ho do čtení zapojit, vracet se v kapitole zpět a tím děti učit novým věcem aniž by si uvědomovali, že se učí.

Relaxační zvuky z kategorie relaxace jsou opravdu autentické. Natolik autentické, že jsme se neodvážili dětem před spaním pustit tekoucí vodu.  😀

Opět jednoduché ovládání, nastavíte délku přehrávání a můžete odpočívat. 

Jak jsem uvedla na plném začátku, aplikace Lipa Land nás baví, nadále ji budeme používat a zkoušet nové věci. Oceňuji, že vývojový tým aplikace si vytyčil cíl a za ním si jasně jde a myslím, že to dělají hodně dobře.  Líbí se mi komplexnost celé aplikace, také to, že se neustále vyvíjí a přibývají nové věci.

Jestli máte instagram doporučuji sledovat profil @lipaland_cz kde budete informovány o aktuálních novinkách.

Děkuji MK a LipaLand teamu za možnost seznámit se s aplikací. A přeji hodně spokojených uživatelů, jako jsme my a to nejen v ČR.

#test_lipaland #recenze #zkusenosti_lipaland

Jeee dekuju, zitra zkusím stahnout

20. črc 2019
mauta87
autor

Určitě se bude líbit ☺️ My budeme zitra opět tvořit, Tádík se každý večer ptá, jestli zas něco vyrobíme ☺️

20. črc 2019

kolik ta aplikace stoji prosim?

21. črc 2019
mauta87
autor

@anezkak první 3 měsice je appka zdarma, poté lze používat za 25kc/m
Koukala jsem, že občas udělají akci na soc.sítích Lipa Land s možností slevovych kódu. ☺️

21. črc 2019
mauta87
autor

Odkaz ke stažení aplikace ☺️https://lipaland.app.link/maty_design

24. črc 2019

Začni psát komentář...

Odešli