mirunka4
    22. črc 2019    Čtené 470x

    Poznávame aplikaci LIPA LAND aneb učení plné zabavy

     26+ HER, 200+ AKTIVIT, 180+ KAPITOL POHÁDEK, 30+ RELAXAČNÍCH ZVŮKU

     Myslím, že můj 5letý syn ovláda tablet lépe než jeho tatínek 😀 Je v tomto hrozně šikovný a myslím, že ty správné věci na tom tabletu podpoří jeho dovednosti a šikovnost a v dnešní době je počítačem ovládané snad vše a elektronická dovednost důležitá,tak proč ty děti v tom nepodpořit od začátku 🙂

    Když jsem videla možnost testováni této aplikace, tak jsem si řekla, že to zkusíme, syn má na tabletu různe malování a hry, co si postahoval sám, nic takového a českého neměl, tak první věc mě zaujala tato. Vše co měl, bylo v angličtine.

    Lipa Land je aplikace založena na vzdělávacím systému, který vytvořil tým edukačních odborníků s cílem pokrýt všechny klíčové oblasti předškolního rozvoje. Syn bude od zaří předškolák a tak jsme byli rádi za poznáni teto aplikace, kde využije čas, kdy nemůžeme ven, smysluplněji.

    Aplikace je rozdělena do čtyř kategorií: HRY, AKTIVITY, POHÁDKY, RELAXACE a umožnuje udělat tolik profilu kolik máte deti,takže každe dítko ma svůj profil, kde se sledujou jeho pokroky a čas stravený na aplikaci. Každá kategorie ma svoje podskupiny a to  království, velkoměsto, kouzelníci, vesmír a piráti...

    1.HRY :

    ty u nas frčí nejvíc. Nicoušek hned pochopil co se kde musí dělat, narozdil od maminky, která si musela přečíst informace ke hře 😀 Prošli jsme všechny hry a Nicoušek nevědel kterou dříve hrát 😀 Nejvíc ho asi zaujala hra město v nesnázích a život podle princezny kde "ovládal" vše co se kolem postavy děje 🙂 Takový naš ředitel 😀 

    Na těch hrách se mi líbí, že se děti učí hrou, jsou vhodné pro předškoláky a rozvíjí jejich schopnosti, dovednosti a logické myšlení,nenasilnou formou pěkne krásně vše pod dohledem rodiču jak dlouho jsou na tabletu, co hrajou a jak se krasně zlepšujou. Tohle byla další věc, z které jsem byla nadšená, maily kde jsem se dozvedela vše o tom, co hrál a jak se Nicouškovi dařilo a kde nejlépe.

    Ve filtrech (nahoře 3 tečky) si zvolíte obtížnost s zda chcete hrát hru pro více hráču.

    2. AKTIVITY:

    Ty nás moc nezaujali, páč moje děti nejsou akční na tvoření a o prázdninách jsem raději s dětma venku co nejdýl to jde, proto my jsme tuhle sekci moc nevyužili. Nejsme totiž moc kreativní rodina s bujnou fantazii a tato aplikace vše vymyslí, tato sekce je super i pro děti, co nejsou na tvoření, jako můj syn 😀

    Je pod kategorie povídejte si. V tom si každe dítě najde tému podle své chuti a libosti, jestli už o králoství nebo bezpečnosti ve měste, kouzelníci, vesmír, nebo pohádkoví piráti. Každá aktivita a hra je podrobně popsaná. Co si máte připravit, postup, kolik času s ní strávíte, jaké dovednosti při ní budete rozvíjet a jaká další aktivita nebo hra se doporučuje.

    3.  POHÁDKY 

    Pohádky obsahují knížky, audioknížky a obrázkové knížky, které jsem nejvíc využila u mladší dcery. Obě jsme poslouchaly různé pohádky u kojení a usínaní. Bylo to moc přijemné pro obě a měla jsem co dělat, abych neusnula spolu s ní.

    Je super že tohle jde využít na čtení se staršími dětmi a na mladší dětičky jako já ukazování obrázků a zároveň popisování a čtení nebo poslouchání pohádek, které jsem si já osobně zamilovala.

    4. RELAXACE:

    V této kategorii si ve filtrech vyberete zda chcete poslouchat zvuky na soustředění, spánek nebo šumy.

    Musím říct, že toto jsme používali nejméně, skoro vůbec, tyhle zvuky u nás neprošly ani když děti byly miminka, zkoušela jsem jim pouštet v postýlce, ale ani jeden to nedal, vadilo jim to u usínaní a oba nejraději ticho, až teď ve dvou letech dcera trošku poslouchala a vnímala, když jsme poslouchaly pohádky u usínání. Jak u pohádek tak i u těch zvuků jde nastavit čas přehrávaní, takže když u toho usnete, nic se neděje 🙂

    Musím říct, že já žádné mínusy nevidím, akorát možná někomu by chyběl ženský hlas, nám vůbec nevadilo, že to nečte paní ale pán 🙂 myslím, že ty děti mají hlasu maminky za celý den dost 😀 Tak změna hlasu na mužský, večer u usínaní je myslím fajn. Největší plus vidím v tom, že aplikace je česká a velmi jednoduchá na ovládani a predškolák se v tom krásně samostatně zorientuje a sám si ovládá, bez mé pomoci. Její využitelnost na maximum od her až po zvuky, vede hlavně děti k logickému myšlení spolu se snahou něco je nenásilně naučit (lovení odpadu, přechody a přejezdy silnice, hry rozvíjející logiku...)

    Moc děkujeme za možnost poznat tuhle skvělou aplikaci a i dárečky pro dětičky, reflexní pásky nosí starší syn furt na ruce, jak se mu líbí, že to je obrázkový pásek a mladší  dcera má furt u sebe na kočárku a sleduje pořád prstíkem zvířátka 🙂

    #recenze #test_lipaland  #zkusenosti_lipaland

    sucettee
    21. črc 2019    Čtené 459x

    Lipa Land v akci

    Byla jsem nadšená vybráním na testovaní aplikace Lipa Land!

    Jsme celkem technicky založená rodina. Manžel má k technice blízký vztah a proto nám naprosto nevadí používání tabletů u dětí. Samozřejmě s opatrností 🙂 Co si budeme povídat, občas i ta nejsprávnější maminka dá dítěti do ruky tablet a která říká, že ne, tak kecá 😀 Proto jsme se s nadšením vrhli do testování!

    Aplikace je rozdělena do čtyř kategorií: HRY, AKTIVITY, POHÁDKY, RELAXACE

    V každé kategorii  si můžeme vybrat z podskupin království, velkoměsto, kouzelníci, vesmír a piráti...

    HRY:

    V každé podskupině se dítě učí hrou, kde si určitě každé dítě vybere to své. Naučí se rozpoznat kdy a v jaké situaci zavolat správné duležité číslo, dopravní situace, barvičky, písmenka, jak o sebe pečovat a jak pečovat o naši planetu, přírodu a mnoho dalšího. Je opravdu velký výběr. Nebudu zde konkretizovat, co nejvíce se líbilo mým dětem, protože opravdu každe dítko je jiné a má jiné zájmy, ale věřím, že i ten nejnáročnější uživatel najde to své 🙂. 

    Ve filtrech si vyberete jakou obtížnost zvolíte a zda chcete hru hrát pro více hráčů. Hru pro více hráčů z mého hlediska vidím jako velké plus. V tomto případě se nejvíce vyřádil s klukama náš tatínek, který je velmi soutěživý 😀

    Ve hrách si najde své jak mladší tak i starší. Absolutně jsme neměli problém s tím, že by synové něco nepochopili. Parkrát si určitou hru zkusili a šlo jim to jak po másle 🙂.

    AKTIVITY:

    V aktivitách si můžete vybrat na co zrovna máte chuť... Jestli si chcete hrát, povídat si a nebo tvořit.

    Pokud si chcete hrát, nebo tvořit ve filtrech si vyberete kolik chcete, aby  hraní nebo tvoření zabralo času a  zda chcete i skupinové hraní. Pokud si určitou aktivitu nebo hru oblíbite, jednoduše se dá označit do oblíbených a když se k ní později chcete vrátit je pro vás jednodušší ji opět najít. 

    Každá aktivita a hra je podrobně popsaná. Co vše si máte připravit, postup, kolik času s ní strávíte, jaké dovednosti při ní budete rozvijet a jaká další aktivita nebo hra se doporučuje.

    Najdete zde tvoření a hry jak pro malé špunty, tak i predškoláky a školáky.

    Pokud si chcete povídat vyberete si jaké téma vás zajíma. Opět zjistíte jaké dovednosti rozvíjíte, kolik času u povídání stravíte a doporučená další aktivita.

    Tuto část bych viděla spíše pro děti větší se kterými už můžete diskutovat, co si o tom myslí a poznat jejich názor. Témata jsou zajímavá a poučná jak pro děti, tak i pro dospělé. U této části jsme strávili nejvíce času se starším synem, který je letos předškolák a bylo zajimavé poslouchat jeho zapálené povídání 🙂.

    POHÁDKY:

    Pokud chcete dětem číst, vyberete si podskupinu knížky, kde si opět vyberete z obtížností. U každé pohádky se dozvíte rozvíjené dovednosti a po přečtení kapitoly máte doplnující otázky k dané pohádce a u některých i doporučenou hru. Některé knížky si můžete poslechnout jako audio knížku. Toto jsme využívali opravdu hodně. Dětem čtu před každým spaním a popravdě o prázdninovém dni plných her a dětí na krku jsem večer ráda, že jsem ráda 😀. Takže sami kluci mě poslali do peřin a rádi poslouchali. Občas jsem si lehla k tomu mladšímu do postýlky a usínala jsem u toho s nimi. Je to velmi příjemně namluveno.

    Jsou k dipozici i obrázkové knížky, kterých je zatím méně, ale neztrácí to u nich na kvalitě. Samozřejmě nejsou ochuzeny ani o doplnující otázky.

    RELAXACE:

    V této kategorii si vyberete zda chcete poslouchat zvuky na soustředění, spánek nebo šumy. Musím říct, že toto jsme používali nejvíce v po obědovém klidu a vyberete si opravdu z velké škály zvuků počínaje praskáním ohně a konče putováním po vesmíru. Zvuky jsou velice příjemné a navodí klid a pohodu.

    V aplikaci si můžete vytvořit tolik účtů kolik máte dětí 🙂 Dozvíte se pokroky svého dítka a kolik času strávil u dané hry. Veliké plus vidím v nastavení časovače, kde nastavíte limit, který dítě stráví u tabletu. Další věc, která mě potěšila bylo oznámení na můj telefon. Oznámení, co zrovna moje dítě dohrálo, čeho v dané hře dosáhlo, nebo o dočtení audioknížky. Tím získáváte další dohled nad dítětem 😀.

    Musím přiznat, že jsem nenašla žádné mínus! Možná nejsem až moc velký šťoura nebo až tak moc náročný uživatel, nevím. Každopádně jsme si celá rodina testování užili, naučili jsme se spoustu nového a myslím, že určité nápady obvzlášt v kategorii aktivit použiji dál s dětmi ve školce, kde učím 🙂. 

    Tímto opravdu HROZNĚ MOC děkuji týmu Lipa Land, že nás vybrali do testování. A nejen to... Děkuji i za pozornost, kterou jsme dostali!

    Pro nás to bylo poprvé a už právě to pro nás byla opravdová VÝHRA!

    #test_lipaland  #recenze #zkusenosti_lipaland

    beruska125
    21. črc 2019    Čtené 477x

    Testování LipaLandu

    Měli jsme tu možnost vyzkoušet aplikaci pohádkový svět LipaLandu. Aplikace je určena hlavně pro předškolní děti, takže u nás to bylo pro prostřední Terezku (miminko to fakt nezajímalo, ale osmiletý Tom taky hrál některé hry 🙂.

    Tablet dětem nezakazujeme, ale snažíme se hlídat, čemu se na tabletu (nebo telefonu) věnují a jak dlouho. A LipaLand je v tom velkým pomocníkem - můžu si být jistá, že veškerý obsah aplikace je nezávadný a dá se zapnout i časovač.

    Jako pozornost pro zkoušející jsme dostali dárkový balíček, který obsahoval pár drobností. Čekal na nás kvůli naší dovolené trošku déle na poště, zatímco my na dovolené poctivě zkoušeli aplikaci 🙂 V balíčku mě potěšila stylová eko taška a náramky na ruku s možností dopsat kontaktní údaje. O víkendu se chystáme do Prahy a já hned využiju pro obě děti (nerada to přiznávám, ale syn už se nám jednou v Praze na chvíli ztratil 🙂 ).

    Aplikace má 4 části: hry, aktivity, pohádky a relaxace.

    Hry jsme testovali asi nejvíc, dají se filtrovat podle obtížnosti na 3 úrovně. Hry jsou vhodné pro předškoláky a rozvíjí jejich schopnosti, dovednosti a logické myšlení, S něčím jsem čtyřleté dceři musela pomáhat, ale většinu zvládla sama. Vlevo je ikonka otazníku s nápovědou, po zadání 3číselné kombinace jsou zde informace pro rodiče - popis hry, obtížnost, co hra rozvíjí a doporučené aktivity se společnou tematikou. Dcera hrála nejvíce Život princezny (péče o princeznu, krmení, koupání atd.).

    Rytíř stavitel (skládání kostek na sebe aby mohl rytíř projet),

    Skládačka (puzzle).

    Pod hladinou (popis podmořských tvorů).

    Hry jsou skvělé nejen pro děti ale také pro rodiče: aplikace umožňuje sledovat historii (jaké hry a jak dlouho dítě hrálo a jakých úspěchů dosáhlo).

    Aktivity na aplikaci oceňuji asi nejvíce. Nejsme totiž moc kreativní a nemám bujnou fantazii a tato aplikace vše vymyslí za mě! Aktivity nabízí asi 200 nápadů jak si hrát, povídat a tvořit. Jsou to různé tematicky rozdělené DIY projekty  a „vědecké“ pokusy, při kterých se toho děti hodně dozví  a na chvilku se zabaví.

    Pohádky obsahují knížky, audioknížky a obrázkové knížky. Já sama jsem docela vášnivý čtenář a pomalu už přecházím na elektronické knihy, protože to množství papírových knih je prostě neúnosné. Takže knihy v aplikaci nabízí možnost, co číst dětem před spaním bez nutnosti kupovat papírovou knihu. A třeba mimo domov můžeme trénovat čtení se synem, aniž bychom museli tahat těžkou knížku 🙂.

    Relaxace obsahuje cirka 30 různých zvuků, které podporují soustředění, spánek nebo relaxaci. Některé jsem zkoušela jako bílý šum pro půlroční nejmladší dcerku.

    Po technické stránce musím konstatovat, že na IOS zařízeních aplikace „šlapala jako hodinky“. Vše se načítalo rychle a zvuk i obraz vynikající 🙂.

    LipaLand musím hodnotit veskrze kladně. LipaLand nabízí možnost, jak vhodně zabavit i ty nejmenší děti a současně je při tom mnohému naučit. Nabízí spoustu rodičovských funkcí jak dítě kontrolovat, pomáhat mu a spolupracovat s ním. S Lipalandem se nemusím bát na chvilku dětem půjčit dětem tablet nebo telefon a vím, že se budou věnovat vhodné a prospěšné zábavě.

    Hry a aktivity jsou krásně provázané, takže umožňují vytvářet tematicky jednotné řetězce činností.

    Po dobu testování jsme nestihli ještě vyzkoušet všechny funkce a možnosti, které aplikace nabízí. LipaLand si u nás ale našel pevné místo a budeme zkoušet dál.

    LipaLand pomáhá dětem, aby mohly trávit čas hraním vhodných a poučných her ale hlavně celým rodinám, aby mohly trávit čas spolu a číst si, povídat si, hrát a vytvářet různé projekty 🙂.

    #test_lipaland #recenze #zkusenosti_lipaland

    petrusew
    21. črc 2019    Čtené 501x

    Země fantazie a her Lipa land

    Bylo nebylo, v zemi zvané Lipa land objevily se spolu s piráty, princeznami, kouzelnými postavičkami, mimozemšťany, astronauty i roboty dvě děti Anetka a Matěj.

    Do tajemství země Lipa Land (jinak zvané Aplikace na Android) je přenesla kouzelná ikonka na telefonech spolu s jejich maminkou. Maminka začarovala a nastavila jim kouzelnou zemi tak, aby se jim v ní tuze líbilo. Anetka dostala ikonku A a byla nastavena jako 7letá holčička a Matěj dostal ikonku M a byl nastaven jako 4letý chlapeček.

    Večer mu maminka pustila pohádku o pirátech. Spolu s malou pirátkou se přenesl do tajemné země a i s maminkou usnul ... No jo, i na maminky Lipa Land funguje 🙂 

    Z pohledu mámy: Po kliknutí na ikonku aplikace - kouzelné země Lipa Land se dostanete na základní obrazovku, kde vás již navede na jednotlivé složky. Rozdělení je jednoduché, přehledné a lehce ovladatelné i malému dítěti díky ikonkám. Líbí se mi to, jak jsou jednotlivé složky v aplikaci krásně propojené mezi sebou. Intuitivně navazují a jsou poutavé. Vždy nadete rozdělení do jednotlivých okruhů a to ve všech oddílech aplikace. Anetce se líbí Království, Piráti, Vesmír. U Matyho vedou jednoznačně piráti a velkoměsto. A to ve všech záložkách.

    U audio knížek se mi líbí, jakým poutavým způsobem jsou namluvené. Jen bych ocenila, kdyby u informací knížky nebyl jen autor, ale i ten, co předčítá. A malou výtku - předčítají jen muži. Poutavě, hezky, ale i tak bych tam uvítala i ženský hlas.

    Audio knížky jsou v možnosti číst a poslouchat. Při posouchání vám nabídne kolik kapitol chcete poslouchat. Každá kapitola se stahuje zvlášť, což muže chvilku trvat. Aplikaci jsem testovala na wifi doma a v nemocnici a neměla jsem problém se stahováním. Nedokážu posoudit rychlost stahování u internetu přes data.

    Při dohrání pohádky vás aplikace informuje, že vašemu dítku skončilo přehrávání pohádky (děti mají své přijímače s android). Pohádky jsou rozdělené podle obtížnosti a já bych řekla i náročnosti posluchače. I Anetka se u jedné pohádky bála a to je velká holka...

    Hodně oceňuji, že pohádky se neopakují ani v jedné možnosti - čtené, audio i obrázkové.

    Pojďme se podívat na HRY. 

    Nejvíce času jsme však po knížkách trávili v možnosti Aktivity. Převážně tedy s Anetkou. Tato záložka je rozdělena na tří podoblasti: Hrajte si, Povídejte si a Tvořte

    Všechny tyto záložky nás provází aktivitami rozdělenými stejně, jako všechny předchozí. A to zase Království, Velkoměsto, Kouzelníci, Vesmír a Piráti. V jednotlivých aktivitách se přibližujete k danému tématu. Oceňuji návod na výrobu daných pomůcek, her, hraček a aktivit spolu s kreativním dítětem vám to otvírá nevídané 🙂 Ano, Anetka je velmi kreativní dítě a já pak velmi "nadšeně" uklízím to, co jí odpadlo od rukou při její zábavě. Trochu mě mrzelo, že jsme se do určitých aktivit nemohli pustit naplno, protože obě děti schvátila angína - a to se týkalo Hrajte si. 

    Zase jsme se vyřádili při Tvořte a povídejte si. 

    Času na vyzkoušení všech možností, které nám tyto záložky nabízí bohužel moc nebylo, ale i tak mohu zhodnotit, že se mi líbí rozdělení podle obtížnosti, seznam věcí, které budete potřebovat, psaný i obrázkový postup. Anetka si některé aktivity upravila podle svého.

    Například si sama kreslila děj své oblíbené knížky a já hádala, co to je za knihu. Ona mi potom vyprávěla příběh a já byla velmi mile překvapená, jak dokázala nejen vyprávět, ale i pochopit to, co v dané knize bylo a že to zrovna není jednoduchá četba. Anetka miluje Malého prince a čteme ho hodně často.

    Neměla bych zapomenou na záložku Relaxace. Tuhle tedy pojal po svém Matýsek. Pouštěl si zvuky a zkoušel hádat, co který je. U zvuku deště chodil s deštníkem a gumáky na nohou, oheň u něj znamenal jako opékání špekáčku 🙂 A mohla bych pokračovat dál 🙂 

    Z pohledu dětí: Anetce se líbí hry a knihy. Líbí se jí návody k tvoření a to, jak jsou mzpracovány. Číst ještě neumí, ale obrázkový návod je dostačující pro to, aby si něco dokázala vytvořit zcela bez mého neustálého dohledu. 

    U Matyho vedou Hry z velkoměsta a Vesmír. No ano, je poznat, že je to chlap. Auta, vláčky a vesmírné lodě. Líbí se mu i piráti.

    Když to shrnu - velmi povedená aplikace, kde mi chybí jen velmi málo.

    • Dala bych prostor pohádkám namluveným i ženským hlasem.
    • Ocenila bych uvedení nejen autora pohádky, ale i hlasu.
    • Ocenila bych trochu jiné hry pro více hráčů, je mi jasné, že obligátní piškvorky či lodě to asi být nemohou, ale trochu bych se nad tím zamyslela. Hry pro jednoho hráče jsou hezky udělané a opravdu vedou děti k logickému myšlení spolu se snahou něco je nenásilně naučit (lovení odpadu, přechody a přejezdy silnice, hry rozvíjející logiku...).
    • A velké plus je to, že je to česká aplikace.

    Ještě jste si ji nevyzkoušeli? Jděte do toho, opravdu za to stojí. Navíc, když máte možnost 3měsíce zkoušení zdarma.

    #recenze #test_lipaland #zkusenosti_lipaland

    klarina_f
    21. črc 2019    Čtené 424x

    Rodinné chvíle s Lipa Landem

    Lípa. Strom, který byl a je sym­bo­lem republiky. Díky svému vzhledu si získala nejednoho z nás. Mohutný kmen, ladně rozrostlá koruna, která nabízí vlídný stín. Nemluvě o její dlouhověkosti a využití. Dříve lidé věřili, že tento majestátný strom dokáže odehnat zlé duchy a člověka zbaví chmurných myšlenek.

                                           A přesně taková je i česká aplikace

    Jednoduché pro vyslovení i těch nejmenších. Stvořená nejen pro děti. Stojí na pevných základech a nabízí mnoho možností, jak se zabavit, učit novým věcem nebo rozvíjet představivost.

    Projděte si Lipa Land s námi

    Tato aplikace je již přeložena do 8 různých jazyků. Získala 14 ocenění a tím určitě nekončí.

    Po stažení se registrujete přes svůj vlastní e-mailový účet a následně můžete udělat dětské profily, které krásně rozdělí samotný svět Lipa Landu. Já udělala rovnou tři profily. Lu je synovo, Bí je dcery a M je pro maminku, tedy mě. Praktické a přehledné.

    Samotné nastavení je kouzelné už jenom tím, že můžete nastavit čas, který děti u tabletu/telefonu můžou strávit. Dále můžete projíždět profily a sledovat aktivitu dětí - kolik času strávily v jaké hře, dokonce si můžete přečíst, jakých pokroků vaše dítě dosáhlo. Já dávám velké plus zprávám, které vás o všem informují - právě ty krůčky vpřed nebo i pouhé ukončení audioknížky. Prostě vše pěkně pod kontrolou.

    Hlavní stránka je rozdělená do čtyř jednoduchých kategorií.

    Každá kategorie má svůj jasný cíl. Celým Lipa Landem vás doprovází tématicky pět dalších sekcí - Kralovství, Velkoměsto, Kouzelníci, Vesmír a Piráti. Najdete je ve hrách, aktivitách, pohádkách i v relaxaci.

    HRY

    jak jsem psala, jsou rozdělené tématicky, takže si na své přijde jak malá princezna, kouzelník, policistka, tak i kosmonauti nebo obávaní piráti. Každá sekce má minimálně pět her a nespočet kol.

    Hry si můžete díky třem tečkám vpravo nahoře filtrovat na · snadné, ·· středně obtížné a ··· obtížné.

    Bonusem jsou dvě hry, které jsou pro dva hráče.

    POHÁDKY

    vám nabízí čas strávený večer s dětmi.

    Ale přiznejme si, občas i nás, rodiče, dostihne únava a rádi bychom místo čtení vypnuli. Stačí zapnout Lipa Land a nechat to na něm.

    Strýc má příjemný hlas, já i děti u něj pravidelně usneme. Každopádně dcera vznesla dotaz, proč pár pohádek nečte i teta. Tak třeba se dočkáme i toho ženského hlasu.

    Nevím jak vy, ale já ráda doplňuji pohádku otázkami. Jsem ráda, že i Lipa to nabízí. Sama pak vymyslím ještě další otázky, ale občas je fajn mít ten základ po ruce. Třeba když je rodič grogy.

    RELAXACE

    je pro nás jedinou kategorií, kterou jsem zkoumala převážně já. Příjemné na relaxaci, vyčištění hlavy, jógu, meditaci. Bohužel a bohudík na takové věci já sama moc času nemám. Ti dva starší mají rádi mluvené slovo nebo čtení ode mě a ta nejmenší je nejspokojenější u maminky. Avšak zkoušela jsem nejmladší pustit pár šumů a je to spíš remíza. Třeba v relaxaci najdeme zalíbení časem. Nevzdávám to a určitě ji občas rozkliknu.

    AKTIVITY

    pro nás asi nejlepší kategorie. Je rozdělená do tří podkategorií - hrajte si, povídejte si a tvořte. Každou jsem prozkoumala a musím říct, že to je pěkná práce. Procvičit tělo, zapojit hlavu. Paráda! Tady bych opravdu dala 1*!

    Hrajte si a my si hráli.

    • Abeceda z mého těla - nasmějete se a zjistíte, že děti vedou.
    • Přelévání vody - chce logicky teplé počasí, ale opět se nasmějete až vás budou bolet břišní svaly.
    • Cirkus v oblacích? Parádní oddechovka a neskutečně si při tom procvičíte fantazii.
    • Třpytivé ruce - zajímavý nápad a ještě zajímavější jeho realizace. Opravdu to není jen tak se zbavit těch zatracených třpytek. 😀 Zábavné čištění zubů - jednoduché, ale efektivní. 🙂

    Povídejte si a my si povídali.

    Proč, proč, proč? Pro slepičí kvoč!

    Zvědavé děti jsou sice super, ale někdy opravdu nevím, co bych měla odpovědět. "Povídejte si" je super v tom, že dítěti dá zajímavou otázku a dítě vymyslí ještě zajímavější odpověď. 😀  Následně vy nemusíte vařit z vody, prostě přečtete, jak to je. Já s dětmi to obohacuji o další proč a v tom nám sem tam pomáhá i "všemocný" internet. Opravdu doufám, že se tato kategorie bude postupně rozšiřovat.

    Tvořte a my tvořili.

    Díky tvoření stále a dokola zjišťuji čeho mám doma málo. Knoflíčky, kolíčky, látky, nitě. Pořád něco dokupovat, skladovat pet lahve, krabici rozložit, protože ten karton se bude hodit.

    Krepák různých barev, nůžky, špejle a lepidlo. Nevěřila bych kolik práce a času to zabere. Hodina a půl ani nemrkneš. Oči upřené do rukou, jazýček vyplazený v zápalu boje krepák vs. lepidlo. Ale nejen tohle dílo se povedlo.

    Klady, mínusy, dojmy a postřehy

    Opakování je matka moudrosti, takže to napíši ještě jednou.

    + Aplikace je česká, což beru jako velké plus.

    + Učí rodiče i dítě předškolního věku pracovat s tabletem.

    + Zaujme malého, velkého, holku i kluka.

    + Přehledná, jednoduchá, pěkná.

    + Cenově dostupná (já jsem na toto opravdu držgrešle, ale do této appky bych klidně investovala).

    - "Za chvilku to naskočí..." se mi zobrazilo několikrát, ale věřím, že mou chybou. Možná díky internetu.

    • Ráda bych do audiopohádek zařadila i ženský hlas.
    • Ocenila bych, aby se dítě při určitých aktivitách/hrách učilo samostatnosti. Ti dva starší, ač jsou starší, tak jsou jako klíšťata.
    •  Věřím, že aplikace se rozšíří nebo vývojáři začnou pracovat na verzi Lipa Land 2 - školou povinní.
    • Uvítala bych rozšíření. Zahrada - pěstování; domácí práce - že i dítě má své povinnosti; peníze - vydělávají se, nerostou na stromě; básničky/písničky. Třeba. 😀
    • Více her pro dva hráče.

    Nyní je appka na tři měsíce zdarma. Zajímají vás novinky, nápady, postřehy? Lipa Land má facebook i instagram. ;)

    Já bych ještě chtěla poděkovat za balíček od Lipa Landu. Dětem udělalo vše velkou radost a mě taky. Nálepky, náramky, balonky, pastelky.

    A děkujeme za možnost testovat tuto českou aplikaci. Kudy chodím, tam doporučuji. ;)

     #test_lipaland #recenze #zkusenosti_lipaland

    veru93
    20. črc 2019    Čtené 394x

    Žijeme s Lipa Landem.

    Ahoj všem, kdo moji recenzi čtete.

    Jsem mamina 2 kluků. Jéni (3,5 roku), který se se mnou podílel na testování a Matýska (1 rok), i ten občas přiložil prstík bráchovi na displej.

    Díky Modrému Koníku jsme dostali příležitost testovat tuto aplikaci s názvem Lipa Land. A ráda bych Vám jí nyní ve stručnosti představila.

    Lipa Land podle mého názoru hezky propojuje vzdělávání, zábavu a vývoj těch našich malých človíčků. Aplikace je určena pro děti v rozmezí 3-6 let, ale nikoliv jen pro ně. S Jéňou si zahrála různé hry i jeho téměř 72 prababička.

    Tento vzdělávací sytém se soustředí na tři oblasti.

    TĚLO,

    děti se zde učí, jaké jsou správné hygienické návyky, rovněž zde pochopí, jak se správně, a hlavně bezpečně zachovat v různých situacích. Poslední, ale ne méně důležitá je motivace dětí ke zdravému pohybu.

    MYSL,

    každé dítě potřebuje trénovat paměť a ukládat do ní znalosti, ty získá i díky této aplikaci. I citovou stránku dětí a jejich zdravé navazování lidských vztahů učí Lipa Land. Jako bonus zde děti pracují i se svojí kreativitou.

    SVĚT,

    všichni se snažíme dětem předávat to dobré pro jejich vlastní budoucnost, ale měli by znát i dějiny. Pokud chceme pro naše děti hezkou budoucnost, měli bychom je naučit lásce a šetrnému zacházení s přírodou, aby nežili na hromadě odpadků a zvířata a rostliny neznali jen z učebnice.

    Tohle všechno se mohou děti naučit v rámci jedné, podle mého názoru hezky graficky a jednoduše (hlavně srozumitelně) zpracované aplikaci.

    Lipa Land je nyní na 3 měsíce zdarma, funguje jak na systémech Android, tak i na iOS.

    Tak si ho pojďte stáhnout také.

    Tak, co máte staženo?

    Pojďme si společně aplikaci otevřít, a už vidíme 4 části. Hry, aktivity, pohádky a relaxace.

    HRY, jsou rozděleny do kategorií Království, Velkoměsto, Kouzelníci, Vesmír a Piráti.  Je zde celkem 26 her, od jednoduchých po složitější.

    AKTIVITY, hrajte si, povídejte a tvořte. Nejsem úplně kreativec, a tak jsem ráda, že zde mám možnost se nechat inspirovat. Dozvídám se zde, co vše budu potřebovat pro daný výtvor, a navíc mi pomůže i obrázkový postup jak krok po kroku, něco pěkného s dětmi vytvořím. Když nechceme tvořit, můžeme si jen tak povídat

    POHÁDKY – knížky, audioknížky a obrázkové knížky. Opět se setkáváme s kategoriemi Království, Velkoměsto, Kouzelníci, Vesmír a Piráti.

    Poslední částí je zde RELAXACE, znovu zde máme kategorie jako u pohádek a her. Jedná se o relaxační více či méně příjemné zvuky.

    Tak a máme tu shrnutí.

    PLUSY!

    • Jedná se o jednoduchou, hezkou a velmi obsáhlou aplikaci, která zabaví nejen děti.
    • Zároveň zajímavou formou něco nového naučí.
    • Moje děti usínají při zhasnutém světle, možnost použít mobil a číst jim pohádku z něho beru jako velké plus, jak je nerušit ani lampičkou, ani listováním v knize.
    •  I my maminky, můžeme být unavené, protože Lipa Land myslel i na nás a vytvořil zde audioknížky a my si můžeme odpočinout a poslechnout pohádku spolu s dětmi.
    • Zahrajte si na ,,dýdžeje“ a dětem upravte relaxační zvuk podle svého.
    •  Velkou výhodu vidím v možnosti nastavit počet kapitol, které budou přehrány a také možnost zvolit délku času (počet minut) přehrání relaxační hudby.

    MÍNUSY!

    Aplikace se občas zasekne a na obrazovce se objeví – Za chvilku to naskočí, ale již nenaskočila (stalo se mi to celkem 2x za 14 dní) - takže vlastně žádná hrůza.

    Závěrem bych ráda poděkovala, za možnost testovat aplikaci Lipa Land. Konečně mohu říct, že když půjčím telefon nebo tablet synovi, má to smysl.

    Za moji rodinu DOPORUČUJI 

     #test_lipaland #recenze #zkusenosti_lipaland

    mauta87
    20. črc 2019    Čtené 509x

    Lipa Land dobývá svět

    Původně jsem chtěla začít slovy, že jsme se seznámili s aplikací.  Pravdou však je, že za tak krátkou dobu se nám ještě nepodařilo seznámit se vším co nám Lipa Land nabízí. Volně procházíme mezi desítkami her, návody na tvoření, inspiracemi pro nekonečné množství aktivit na doma i na ven, pohádkami na dobrou noc a pokusy, je toho opravdu hodně.

    Samostatným tématem je vhodnost používání tabletu, mobilních telefonů dětmi. Vášnivé debaty se vedou jak mezi širokou veřejností, tak mezi odborníky. Zatímco jedni užívání tabletu schvalují, druzí je zatracuji jako zlo bránící vývoji dítěte. 

    Všechna doporučení jsou jen subjektivním názorem jednotlivce. neexistuje žádná odborná studie, která by se zabývala vlivem užívání tabletů u malých dětí. Strašákem rodičů často bývá informace, že užívání tabletu zpomaluje vývoj vyjadřovacích schopností dítěte, a je dobrým tématem pro blogy i velká média. Údaj však vychází ze studie o častém koukání na televizor dětí mladších tří let. S tablety tedy nemá nic společného. 

    Při rozhodování jsem dala přednost zdravému rozumu před názory ostatních. Děti by se měly seznamovat postupně s „elektronickým světem“, v dnešní době téměř neexistuje profese, činnost, kde by nebyly využívány počítače, tak proč bránit dětem ve vývoji IT gramotnosti.

    Při sledování svých dětí během seznamovaní se s tabletem, jsem se dostatečně utvrdila v názoru, že dětem v rozumné míře tablet do ruky patří, neboť na rozdíl od televizoru, vyžaduje přímou interakci dítěte. Dotykový displej přístroje v kombinaci s aplikací Lipa Land dítě rozhodně k interakci vybízí a jak jsem už v úvodu uvedla na hodně dlouhou dobu.

    Než jsem začala dávat synům tablet, zajímala jsem se o aplikace a hry, které budou smysluplné, budou syny bavit, naučí se pracovat s tabletem a zároveň se zábavnou formou budou učit novým věcem. Sehnat aplikaci, která vše splňuje, nebylo jednoduché.  Při seznámení s aplikací Lipa Land jsem byla mile překvapená, že vše co jsem hledala, nabízí. Líbí se mi, že nemusím mít spoustu různých aplikací, ve kterých se mi něco líbí, mám Lipa Land, kde mám vše a jako bonus pohádky na dobrou noc a inspiraci pro společné aktivity.

    Lipa Land vnímám jako aplikaci, se kterou lze zažít spousta zábavy dětí s rodiči, stejně tak si s ní dokážou děti hrát sami. Jednoduchou formou učí nejmladší děti rozeznávání základních tvarů, barev, zvířat, jaké zvuky vydávají a mnoho dalšího. Líbí se mi, jak spojuje reálný svět s aplikací. Na webových stránkách aplikace navíc najdete ke každé hře i stručný popis a  konkrétní věc,  kterou dítě bude procvičovat.

    Oceňuji, že aplikace lze plnohodnotně užívat i v režimu offline a také, že její užívání je i pro malé děti intuitivní.

    Možná to jsou maličkosti, ale právě takové maličkosti dělají aplikaci Lipa Land jinou, zajímavější, zábavnější, přesně takovou, kterou se nebojím doporučit dalším maminkám.

    Menu aplikace je přehledně rozložena do 4 základních částí – dlaždic, označených jednoduchými tematickými obrázky, které si zapamatují i ti nejmladší uživatelé.  Vzdělávací hry, pohádky, aktivity, relaxační zvuky.

    Nejoblíbenější u mých dětí jsou hry. Díky velkému množství a různým stupňům obtížnosti her si synové umí nalézt hru, která jim vyhovuje, zvládnou jí pohodlně ovládat, lépe vnímat a zabavit se na delší dobu. 

    Starší syn si nejvíce oblíbil hru „Semafory“.

    Mladší má rád „Pod hladinou“ a ,,akvárium"

    Cesta na dovolenou autem byla tak daleko příjemnější, kluci se zabavili. Jen přítel se při řízení auta podivoval, kdo na něj neustále troubí, to když syn právě u hraní hry „Semafory“ usnul.

    Moje nejoblíbenější část jsou aktivity a to zejména tvoření. Rádi jsme se nechali inspirovat. Výhodou je opět velké množství aktivit, které jsou různě náročně na pomůcky. Můžete si tak vybrat hru, ke které nic nepotřebujete a zabavit tím děti, když kvůli zpožděnému letu zůstanete dlouho čekat na letišti, když jste na hotelu, protože venku prší. Nebo se doma pustit do sofistikovaných pokusů.

    My jsme se také nechali inspirovat, vyplnili volné chvíle tvořením na hotelu i pohybovými aktivitami venku. 

    Po návratu z dovolené, jsme se pustili do spousty parádních pokusů z kategorie aktivity

    Vesmír v obýváku

    Krok po kroku je u vybraných aktivit vše popsané i s fotonávodem

    Mořský vír

    Matyášek si nenechal ujít další pokus s barvičkami a asistoval svému bráškovi. Jeho zkoumavé pohledy byly úžasné .

    Očarované květiny

    Této části jsem věnovala nejvíce času. Jsem z ní opravdu nadšená a těšíme se na další společné tvoření s touto aplikací. Líbí se mi, že mám inspiraci na jednom místě . Nemusím listovat na webu a hledat různé nápady. Myslím, že ji využijí i ti, co nechtějí dětem dávat do ruky tablety a mobily. A proto aplikaci Lipa Land doporučuji i zarytým odpůrcům užívání tabletů dětmi. Přeci i takový rodič se může nechat inspirovat v sekci o tvoření 🙂

    Pohádky na dobrou noc jsou příjemným bonusem, který nabízí kategorie knížky.

     Kluci nejsou zatím schopni soustředit se na pohádky v podobě audio nahrávky. Zdá se, že i na tuto situaci tvůrci mysleli a aplikace obsahuje i psanou formu pohádek. U pohádek se mi líbí, že to není jen příběh ale, že děti učí ať už počítat, nebo si pamatovat určité věci. 

    Otázky na konci kapitol jsou také velmi přínosné, lze zjistit, jestli dítě pohádku vnímá, jakým způsobem jí vnímá a aktivně ho do čtení zapojit, vracet se v kapitole zpět a tím děti učit novým věcem aniž by si uvědomovali, že se učí.

    Relaxační zvuky z kategorie relaxace jsou opravdu autentické. Natolik autentické, že jsme se neodvážili dětem před spaním pustit tekoucí vodu.  😀

    Opět jednoduché ovládání, nastavíte délku přehrávání a můžete odpočívat. 

    Jak jsem uvedla na plném začátku, aplikace Lipa Land nás baví, nadále ji budeme používat a zkoušet nové věci. Oceňuji, že vývojový tým aplikace si vytyčil cíl a za ním si jasně jde a myslím, že to dělají hodně dobře.  Líbí se mi komplexnost celé aplikace, také to, že se neustále vyvíjí a přibývají nové věci.

    Jestli máte instagram doporučuji sledovat profil @lipaland_cz kde budete informovány o aktuálních novinkách.

    Děkuji MK a LipaLand teamu za možnost seznámit se s aplikací. A přeji hodně spokojených uživatelů, jako jsme my a to nejen v ČR.

    #test_lipaland #recenze #zkusenosti_lipaland

    wikuse
    18. črc 2019    Čtené 512x

    Hravé testování pohádkového světa LIPALANDu

    V dnešním době, kdy technologie nás provází snad na každém kroku i my patříme mezi rodiče, kteří svým dětem techniku úplně nezakazují, ale spíš se chceme snažit děti s ní seznámit a naučit. Proto, když přišla nabídka na testování této aplikace, neváhala jsem a zkusila štestí. A ono se na nás usmálo 🙂 Aplikaci jsme hned stáhli a mohlo se testovat.

    Stahovali jsme do dvou zařízení - dceři do tabletu(iOS) a mně do telefonu (Android). Aplikace má zkušební 3měsíční dobu a dále je za 29,- měsíčně. Po přihlášení se založí dětem profil, u nás zatím jen jeden, ale počet profilů podle mě omezen není. V nastavení se dá nastavit časovač, jak dlouho chcete, aby dítě u obrazovky strávilo času. U nás jsme nevyužili, dcera je na tohle celkem rozumná a když jí řekneme, že je čas to vypnout, bez větších problémů tablet odkládá.

    Další nastavení je jazyk, informace o stažených souborech, oznámení, které chcete, aby vás upozorňovalo na různé věci (pokroky dítěte, co je nového, o skončení přehrávání,...), můžete nechat zapnuté, nebo vypnout, dále informace o předplatném. U dvou se trochu zastavím a to je čas strávený ve hrách a O vzdělávacích hrách

    Jak je vidět na fotce, můžu sledovat, které hry Klárku baví nejvíce a kolik času v nich dohromady strávila.

    V informacích o hrách je popsáno, co máte ve hře dělat, kolik času v ní dítě strávilo, počet spuštění hry, jaké dovednosti to rozvíjí a pokrok ve hře. Hru můžete spustit i přímo z těchto informací.

    Nyní se podíváme na hlavní stránku:

    Každá ze 4 částí má stejných 5 podkategorií : Království, Velkoměsto, Kouzelníci, Vesmír a Piráti.

    Hry:  v každé už zmíněné podkategorii je minimálně 5 her. Dá se filtrovat podle obtížností. Kdybych měla popisovat každou hru, budu psát ještě zítra, jelikož dohromady toho všeho je opravdu hodně, popíšu jen ty Klárky nejoblíbenější.

    ŽIVOT PRINCEZNY, kde je princezna, kterou musíte probudit, nakrmit, provést řádnou hygienu, obléct a následně zase usne... 

    Město v nesnázích, zde je za úkol rozpoznat podle volajících lidí na obrázku, jestli dotyčný potřebuje hasiče, policii, sanitku nebo popeláře. Hra tedy učí děti rozpoznávat různé typy mimořádných událostí a správně na ně reagovat. 

    Vláček spojováček je hra,kde se podle barev spojují barevné nádraží a spojením se vytvoří koleje pro vláček. Nutí dítě občas trochu logicky a strategicky přemýšlet.

    U hry Potvůrkárium děti vůbec nemusí přemýšlet, kreslí po obrazovce různé tvary a vždy, když pustí prst, tak se z té dané čáry/tvaru udělá nějaká potvůrka. Klárka se u ní hezky bavila a smála. 

    V kategorii Piráti ji bavily snad všechny hry, Skládačky má ráda jakékoliv a u těch pochopila hned a bavily ji. Které dítě nemá rádo rybičky? Hra Akvárium a Pod hladinou jsou obě krásné. V akváriu musíte krmit rybičky, nasledně posbíráte korunky a můžete kupovat další rybičky nebo rostliny. Ve hře pod hladinou plavete s rybičkou a sbíráte hvězdičky, učí se jména jejich obyvatel. Poslední hra je Lovci odpadů - pod hladinou jsou odpadky a dítě musí pomocí námořníka a rampy odpadky vytáhnout na loď. 

    Všechny hry jsou moc pěkně vymyšlené, mají moc hezkou grafiku a já jako dopělý jsem neměla problém s ani jednou. 

    Další záložkou jsou AKTIVITY, je rozdělená do Hrajte si, Povídejte si a Tvořte. 

    Vše je krásně a srozumitelně popsané. Co je potřeba na tvoření a jak se to má dělat?

    Co budeme dělat, když venku prší? Je tady toho tolik, že nevíte, kam dřív kouknout. My teda z návodů nevyzkoušeli ještě nic, ale za dlouhých zimních večerů a škaredého podzimního počasí určitě něco vybereme. V sekci Povídejte si je plno námětů na konverzace a vyptávání se malých zvědavých dětí. Vše je zase rozděleno do těch 5 kategorií, které provází celý Lipaland.

    POHÁDKY

    Pohádky jsou rozdělené do Knížek, které mužete buď číst sami a nebo je poslouchat, pak Audioknížek a Obrázkových knížek. Obrázkových knížek je tam nejméně, ale dohromady je toho tolik, že to vůbec nevadí. Já osobně mám radši knížky, na které si můžu sáhnout, takže mně to ani nevadí, že jich tam je jen pár. 

    A poslední část je RELAXACE. 

    Zde je plno zvuků, šumů, ukolébavek... Všechny jsou krásné a nevtíravé, šum hlavně ocení malá miminka, ale i já jsem si jich plno oblíbila.

    A nakonec jediné MÍNUS, které jsem objevila. Když chcete dítě uspat relaxační hudbou aby hrála na pozadí při vypnutém displeji. Přehrávání se asi za minutu vypne. Jednou jsem uspávala Vašíka v náručí, hudba přestala hrát a než jsem se k tomu dostala, tak po dalších minutách se několikrát znovu zapla a zase vypla. Když telefon pak odemknete, hudba začne znova hrát. Dalo by se to vyřešit samozřejmě tím, že po dobu, co chcete mít telefon zároveň jako "usínáčka", přepnete v nastavení telefonu prodlevu zhasnutí displeje, ale daleko lepší by bylo, kdyby to hrálo na pozadí bez toho vypínání. Podotýkám, že se tohle stávalo jen na telefonu (Android). Na tabletu (iOS) to fungovalo bez problému.

    Tímto bych chtěla moc poděkovat za možnost testování. Velmi nás to bavilo a to jsme ještě nevyzkoušeli úplně všechno. Žádné jiné chyby nebo mínusy v celé aplikaci jsme nenašli.  Aplikace předčila má očekávání a velmi ji doporučuji dalším dětem.

    Přeji Vám krásný den a kdo váhá nad stáhnutí aplikace, tak neváhejte 🙂

    #test_lipaland , #recenze #zkusenosti_lipaland

    janickaavitecek
    17. črc 2019    Čtené 852x

    KDYŽ MAMKA NEMŮŽE...LIPA LAND POMŮŽE

    Hezký den, předem mého článku přiznávám, že jsem maminka, která svým dětem dovoluje telefon a televize u nás běží od rána do večera. Přestože se snažím věnovat jim veškerý čas, tak někdy prostě síly i nálada dochází a tyto vymoženosti mi usnadní žití. Proto jsem ráda, že jsem já i má 5letá dcerka Viktorka dostaly možnost otestovat aplikaci, která je zaměřená na děti ve věku od 3-6 let. Jak jsme se s ní sžily a co se nám líbilo, či naopak nelíbilo, to se dočtete níže.

    CO JE TO TEN LIPA LAND?

    Je to aplikace, která byla navržena předními pedagogy a je sestavena tak, aby zábavnou formou naučila děti  například základním hygienických návykům, pravidlům bezpečného chování, zdravému životnímu stylu, navazování nových vztahů, lásku k přírodě, ale mnoho a mnoho dalšího .

    Unikátní vzdělávací systém je rozdělen do 3 kategorii a to na Tělo, Mysl a Svět.

    • TĚLO

    Toto odvětví se zaměřuje na procvičení jemné a hrubé motoriky, kdy pomocí různých aktivit a her procvičíte, co vše vaše tělo a nenechavé prstíky zvládnou. K dispozici máte cca 40 nápadů i s návodem, jak se dá venku vesele poznávat svět kolem nás, učit se novým věcem a vytvořit si třeba něco kouzelného? Zkuste sami.

    Dále pak zde najdete osobní hygienu, péči o tělo, zdravé stravovací návyky, ale i bezpečnost  doma i venku, kontakt s neznámým i biorytmus.

    Vše pomocí různých aktivit, pohádek a her. S dětmi si povídáte třeba o tom, co by dělalo, kdyby se ztratilo v obchodním centru, jak se má chovat na přechodu, jak a proč je důležitá osobní hygiena a péče o zoubky, proč je například důležitý odpočinek, ale i jak to bylo dříve, čím se lidé v minulosti třeba umývali.

    • MYSL

    V této oblasti se budete společně motivovat k učení nových písmenek, budete počítat, poznávat nové funkce, soustředit se pouze na jednu věc, procvičovat pamatováka, ale zkusíte si i vyjádřit emoce bez pomocí slov? Věřte, že je to sranda a možná se trošku vcítíte do pocitů batolat, kteří ještě neumí mluvit, přesto by nám toho chtěli tolik říct. Například aktivita s názvem ZEĎ POCITŮ,  pomocí ní zjistíte a poznáte, kolik různých výrazů a pocitů může člověk vyjádřit, tak je zkuste s dětmi poznat a můžete i hádat, proč se asi tak či onak člověk tváří ? Co se mu asi přihodilo? Ty dětské příběhy stojí vážně za to.

    • SVĚT

    Zde se děti zaměří na poznávání světa kolem nás. Naučí se něco málo z dějin, ale budou se učit trávit čas v přírodě a vybudovat si tak kladný vztah k ní, který je pro budoucnost nás a hlavně našich dětí velice důležitý. Můžete společně vyrazit do lesa a uklidit ho, nebo můžete doma místo vyhození starého plastu zkusit, co je recyklace a vytvořit něco nového. U nás třeba stará miska a krabice posloužily, jako bazén pro panenky. A proč si nezahrát třeba na rytíře, vyrobit si korunku, meč, či rodinný erb? Tvořte, vyprávějte a hlavně se bavte! spolu.

    VZHLED APLIKACE A NAŠE ZKUŠENOST

    Při spuštění aplikace se vám zobrazí nabídka 4 kategorií, jako jsou hry, pohádky, aktivity a relaxace.

    HRY

    Zde najdete 26 her, ty jsou rozděleny do kategorií, tak aby zaujaly snad každé dítko. Toto rozdělení platí i v ostatních kategoriích . Pro holčičky třeba kategorie království, pro chlapečky zase Piráti? Dále pak kategorie velkoměsto, kouzelníci a vesmír.

     Za nás můžu doporučit hru MĚSTO V NESNÁZÍCH, ve které se Viktorka ocitla na tísňové lince a musela sama poznat, kam má koho poslat. Na linku postupně volají 4 postavičky, každá s jiným problémem, znázorněným obrázkem nějaké situace. Jednou je to zvracející mladík po peřinou, podruhé hořící dům, přetékající popelnice odpadky, nebo krádež peněženky ze zadní kapsy kalhot. Na pomoc posílala Hasiče, policistu, popeláře a paní doktorku. Vedla si na výbornou a ve většině případu pomohla správně odhadnout situaci.

    Dále pak hra HUSTÝ PROVOZ, ta mě osobně zaujala asi nejvíc a i já měla kolikrát co dělat, abych vyhověla všem zúčastněným. Hra spočívá v tom, že ovládáte vlakový přejezd, přechody a silniční provoz. Musíte dostat bezpečně postavičky z bodu A do bodu B, přitom nenaštvat řidiče, nebo si vysloužíte slušné vytroubení, zároveň jedoucí vlak nesmí nabrat velké zpoždění. Chce to pekelné soustředění, rychlost a správné rozhodnutí, nebo hra skončí nehodou, ale to přeci nikdo nechce.

    Za Vikinku ovšem musím zmínit hru ŽIVOT PRINCEZNY, ve které pečujete o roztomilou mladou slečnu, které zapnete světýlko a začíná kolotoč. Princezna má hlad, žízeň, je potřeba jí umýt vlásky, obličej, ale i pořádně vypucovat chrup, protože tam je pořádný nános nečistot. Princeznu můžete také krásně obléct a ostříhat, vše završíte tím, že si ji vyblejsknete a madam jde zase chrupkat 😀 Kdo zná Tom cat hru, nebo měl v dětství TAMAGOTCHI, tak má vystaráno.

    AKTIVITY

    Bezmála 200 aktivit rozdělen do podskupin hrajte si, povídejte si a tvořte.

    • HRAJTE SI 

    Tak tady se nachází spousty nápadů, jak proměnit každodenní procházku v něco zajímavého a naučného. Naučit se po cestě na zmrzlinu nová písmenka, posbírat různé materiály a pak zkoumat, který plavě, či naopak. Musím říct, že spousty nápadů, které aplikace nabízí praktikujeme automaticky, jako třeba hra Dopravní prostředky, tak tu už jsem hrávala já jako malá se svými bratry. Při jízdě autem si vyberete barvu auta, kterou následně budete hledat kolem sebe, my hráli na projíždějící auta v protisměru. Ten, kdo má na konci hry napočítaný největší počet aut vyhrává. 

    Viktorinka začala chodit na gymnastiku, takže například aktivita PÍSMENKA Z MÉHO TĚLA je pro ni jako dělaná. Protáhne se, zacvičí a může zkusit vytvořit postupně třeba celé své jméno, nebo hrát hru, které zvířátko mi svým svalnatým tělem píše. Tohle je vážně pro malé děti, já bych už asi nenapsala ani pes.

    • POVÍDEJTE SI

    Tak teď se v klidu posaďte a jen buďte spolu. Mluvte, smějte se a vysvětlujte si. Spousty témat, které běžně neprobíráte, od zvířátek, kouzel, vesmíru, pirátů až po téma práce, nebo pomoc.

    Jelikož je léto, tak musím vyzdvihnout jedno téma a to, CO BYCHOM MĚLI UDĚLAT, KDYŽ UVIDÍME V PARNÉM DNI ZAVŘENÉ DÍTĚ, NEBO ZVÍŘÁTKO V AUTĚ. Toto téma by mělo být zdarma ve všech aplikacích, protože přesto, že mně i mé Viktorce to přijde naprosto nepředstavitelné, zůstat v autě, nebo nechat tam čekat našeho prince Tobiáška, jiným to přijde naprosto v pořádku, vždyť je to pár minut. To vydrží, hned jsem zpátky. Kolik těchto vět si asi lidé řeknou a přitom mají hlavu vypnutou? Viktorce jsem to vysvětlila několikrát a už se mi stalo, že mě sama šla upozornit na štěkajícího pejska v autě. Pevně doufám., že takovou situaci nikdy nebudu muset řešit ani já, ani moje děti!

    A protože jsme byli na začátku testování na dovolené u moře, tak jsme se společně dozvěděli, jak vznikají vlny. Vikulka vlny moc nezažila, mě ovšem manžel zachraňoval z vln na ostrově Elba, kdy mě drtila jedna za druhou a já nebyla schopná se ani postavit. Někdy není radno si s nimi zahrávat že?

    • TVOŘTE

     Já mám děti snad jen proto, abych mohla být taky zase dítětem. (vtip) Už na škole jsem měla vždy z výtvarky výborné známky, moje výtvory byly vždy vystaveny na soutěžích a mě tyhle domácí úkoly strašně bavily. Vydrželo mi to doteď, tvořím s dětmi pořád různé věci, od domečku pro panenky, velký papírový dům, různé doplňky pro barbie, tak tvoříme i do soutěží běžících na facebooku.

    Z nabízených témat nás zaujal KOUZELNÝ PRSTEN A KOUZELNÁ HŮLKA. Obojí jsem tvořila s Viktorkou a neteřinkou Eliškou. Ty byly nadšené a prstýnek nosí stále u sebe, kouzelná hůlka má čestné místo na skříňce v dětském pokoji. Vytvořit si může každý, stačí jen špetka fantazie, lepidlo, karton a různé ozdůbky, které doma najdete. Podrobný návod u každé aktivity vám vše ukáže.

    TAJEMNÝ VZKAZ, od toho jsem já osobně očekávala víc. Viktorku bych to samotnou zkusit nenechala, popálila by si zaručeně prsty. Šlo to vidět málo a moc se nám vzkaz nepovedl, příště možná vyzkoušíme pečicí papír, jako nám radila paní pod příspěvkem.

    POHÁDKY

    V této sekci najdete přibližně 180 kapitol pohádek, které se dělí na knížky, audioknížky a obrázkové knížky. 

    • KNÍŽKY

    Rozdělení podle témat je stejné jako u ostatních. Velikou výhodu vidím v tom, že si můžu u většiny sama zvolit, zda mám náladu knížku číst, či poslouchat. Dále si můžu vybrat knížku a téma podle obtížnosti, což je super pro naše neposedné ouška, protože Vikulka je takový typ posluchačky - neposluchačky. Jakmile čteme pohádku, dokáže se zaseknout na každém druhém slově a vyptávat se proč to tak je, a jakto že to není jinak a podobně, takže za mě vede poslouchání pohádky, ta jí totiž na otázky neodpoví, takže se prostě neptá. Chápu, že zvídavost je dobrá vlastnost a je super, že se vyptává, ale já to po celodenním maratonu otázek v 9 večer už nějak nedávám.

    • AUDIOKNÍŽKY

    Pohádky jsou velice hezky namluvené, takže jsem je ráda poslouchala i já a určitě u nich zůstaneme. První den Viktorka dokonce usnula už před koncem první kapitoly. Veliká výhoda je, že můžu nastavit, kolik kapitol si chci poslechnout a zároveň vidím čas, jak dlouho bude poslech trvat. Knížky z kategorie lehké mají třeba jen jednu kapitolu, tudíž vidím, že to bude trvat například 8 minut. Když za tak krátkou dobu Viktorka neusnula, sama si přepínala pohádku pořád dokola. A že si ji pak hezky pamatovala. 

    Nejvíc poslouchala pohádku Můj táta automechanik, ve které holčička nebyla spokojená s prací svého tatínka, protože byl ušmudlaný 😀 Viktorka od té doby chodí a je taky nespokojená s prací našeho tatínka, protože on prý prostě jen chodí do práce a nosí koruny! Nikoho nezachraňuje a nikomu nepomáhá. Přála by si, aby to byl lékař. A on chudák jen dělá přes počítače, tak nevím zda si nebudeme muset najít tatínka nového 😀

    • OBRÁZKOVÉ KNÍŽKY

    Tady mě to celkem zklamalo. Je tu na výběr jen 5 pohádek a přestože si myslím, že mám v celku kvalitní telefon, tak načítání obrázků trvá pěkně dlouho a to je pro moji dcerku velký problém, protože ona slovo vydrž nebo počkej absolutně neakceptuje. Písmenka jsou malá, takže je špatně vidím já jako brejlovec. 

    Moc se mi líbí otázky na konci každé knížky, zde zjistíme, jestli naše dítko dávalo pozor a co jí ta knížka například přinesla. Jaké pocity při ní měla, co vše si zapamatovala, jaké je například správné chovaní k sobě. Za mě super věc a inspirace i při čtení klasických knížek. 

    RELAXACE

    Přibližně 30 relaxačních zvuků, které si můžu navolit podle sebe. Zvolím si délku zvuku a když chci přidám například zvuky deště, praskajícího ohně, bouřky (té se u nás bojíme, tu nedáváme), šumícího moře a vln, nebo třeba vysavače.

    Tohle odvětví bych v aplikaci vůbec mít nemusela. Relaxační zvuky jsem dětem moc nepouštěla a kdybych pouštěla, tak asi jen mladšímu Tobiáškovi. Pouštět to 5letému dítěti mi přijde už zbytečné. Té pustím mluvenou pohádku a je spokojená, novorozenec by to však ocenil, ale pro toho aplikace není. Sice jsou zvuky příjemné a možná nějaká masérka využije, ale u nás se neuchytily a za mě jsou zde zbytečné.

    ZHODNOCENÍ

    • Aplikace se mi velice líbí a má moje všechny palce nahoru. Jednoduché provedení, krásně přehledně uspořádané, rozdělení na kategorie super. Veliký výběr všeho druhu, pro každého malého nenechavce.
    • Líbí se mi veselé zpracování a vzhled her i pohádek. Postavičky jsou všechny roztomilé a krásně barevné.
    • Hry pro dva, to je v době sourozenecké rivality prima nápad.
    • Veliké plus vidím v možnosti časovače, kterým dítěti nastavím předem domluvený čas hraní a předejdu tak následnému smlouvání a domlouvání, že už to má vypnout.
    • Dále pak přehled o tom, co dítě dělalo, jakou hru hrálo a jak se mu při ní dařilo. Je hezké vidět pokroky a odvětví, které ho zajímali. Tím zase najdeme další společné téma k povídání.
    • Rozdělení profilů pro více dětí je taky super nápad, ačkoliv zatím používáme jen jeden profil.
    • Spousty ocenění a kladných recenzí, které aplikace získala, na mě udělala, taky velký dojem, já totiž na doporučení dám. Doporučila jsem aplikaci svému bratrovi a jeho dvě dcerky už neusínají jinak, než u poslouchání pohádek.  A určitě budu doporučovat dále.

    CO BYCH  MALÉHO VYTKLA

    Nápad na aktivitu třpytivé ruce: u nás jsou třpytky sprosté slovo, protože pokaždé,

    když je někde Vikul zmerčí, já pak půl dne vysávám a týden chodíme obalení jako diskokoule. Takže za mě ne. Sice je hezké naučit děti správně si mýt packy, ale aby u toho zaprasily celou koupelnu a maminka pak leštila umyvadlo půl dne, to fakt nechceš 😀

    Ještě bych uvítala více  aktivity, které zvládne dítě samo, bez mé pomoci a zároveň se u toho nepopálí, nepropíchne nůžkama, nebo po něm nebude spoušť, jak po útoku divokých prasat. 

    PODĚKOVÁNÍ

    Ke konci bych ráda poděkovala za možnost testování, jsem ráda, že jsme byli vybrání právě na toto téma. Užili jsme si spousty legrace a měli chvilky jen sami na sebe. Jen my dvě a nic jiného, to potřebujeme jako sůl.

    Děkujeme i za dárkový balíček, který nám Lipa Land věnoval. Já tedy nestihla nafotit ani jeho přesný obsah, protože Viktorka samým nadšením vyskočila na stůl a hlavou rozbila naše nové krásné osvětlení, takže místo prohlížení jsem musela vysávat… Ale balónky lítaly vzduchem, to vím 😀

    Děkuji i Vám, kteří jste dočetli do konce a doufám, že jsem vám aplikaci trošku přiblížila a že vyzkoušíte také, máte ji zdarma do konce tohoto roku, tak proč nevyzkoušet?  

    #test_lipaland #recenze #zkusenosti_lipaland

    #test_lipaland posledni dny Viktorka spatne usina a nechce spinkat sama,doted spinkala sama ve svem pokojicku,ted chce u sebe me,nebo kdyz usne,tak se v noci presune k nam☹tak prislo na radu poslouchani audio pohadek a za me naprosto super!!ONA JE POSLOUCHA!!kdyz totiz ctu pohadku ja,tak se porad na vse vyptava,tady nema odpovedi,takze ma konecne pusu zavrenou🙂zaciname na lehkych,kratkych pohadkach,treba se vypracujeme nekam dal🙂

    #test_lipaland
    ➕ Velmi oceňuji u aplikace možnost volby mezi čtenou a audio pohádkou.
    Někdy jsem i já unavená a raději si pohádku 👩‍👦‍👦 jen poslechneme.
    Otázky na konci kapitol jsou moc hezké, ale většinou po pohádkách už kluci spí, takže si čtu spíš já 😀.
    ➕ možnost volby, kolik kapitol u pohádky přehrát

    Hry: otestováno máme celkem 14 her.
    Většinu Jéňa pochopil sám, prozatím ho nadchli všechny. Miluje dopravní situace, krizové řešení problému, rád loví odpadky z moře a teď propojuje barevné tratě pro vláčky.

    (2 fotky)

    #test_lipaland zkouska TAJNEHO VZKAZU 🙂je potreba jen papir,vatova tycinka,mleko,nebo citronova stava a svicka🙂napisete vzkaz,nebo neco jednoducheho namalujete a pak papir opatrne zahrivate na svickou a obrazek je na svete😍to se nam
    Mooooc libi,skoda jen te svicky,samotnou dcerku to nemuzu nechat delat,papirek by jiste zacal horet☹

    (4 fotky)

    #test_lipaland na vikend se k nam nasackovalo par dalsich deti🙂takze vymyslet zabavu,a hned🙂holky si hraly na princezny,tak jsem zabrouzdala a tvoreni kouzelne hulky bylo jasne🙂sup uspat maleho,nastrihat vetvicky a vytahnout masle a jdeme na to🙂holky to moc bavilo,diktovaly si barvicky,jak pujdou za sebou a vesele lepily knoflicky(ja proste doma moc serepeticek nemam☹)...s vyslednym dilem byly spokojene a jako dodatek dalsi kouzelny prsten🙂at ma i neterinka🙂 (ps;tvoreni neni moc pro lidi ,kteri nesnesou bordel)

    (4 fotky)

    #test_lipaland dnes mame odpocinkovy den,takze maly princ se odebral ke spanku a my se dali do tvoreni KOUZELNEHO PRSTENU😍my totiz tvorime moc radi🙂dcerce se moc libilo,pro 5 ti lete dite je to snadne a zvladne to jen s malou pomoci🙂
    Staci jen karton,nuzku a ruzne serepeticky na ozdobu🙂
    Vikulky prsten umi pry vykouzlit skakaci hrad i s klouzackou a bazenem,kdyby si ale mohla neco prat,co by ji splnil,tak je to pry barbie karavan 😍tak doufam,ze si na prstynek vzpomene na konci leta,ldy k ni karavan doopravdu doputuje k narozeninam😍😍ps:i princezny muzou mit pochtoumany nos ze?😃😃

    (6 fotek)

    Dnes jsme otestovali další hry. A sice HUSTÝ PROVOZ (pomocí závor, respektive překlikávání barev na semaforu se řídí doprava, jsou zde auta, vlaky, chodci i cyklisté) - Jéňa (3,5 roku) - sám pochopil, co je cílem hry. ŽIVOT PRINCEZNY ( cílem hry je postarat se o princeznu- nakrmit, umýt a obléknout ji) - tuto hru jsem testovala sama a vrátila se tak do dětství. Hra dětem ukazuje jak by měli vypadat správné hygienické a stravovací návyky. POTVŮRKÁRIUM je hra u které nemusíte vůbec nad ničím přemýšlet, prostě a jednoduše jen prstem po displeji ,,malujete” různé tvary a vznikají Vám pod prstem prapodivné potvůrky. Hra je spíš pro uklidnění než pro vzdělání. Svojí potvůrku si vytvořil i syn Matěj (1 rok).
    Na závěr dne jsem klukům přečetla pohádku o ZÁVOĎÁKU ZDENDOVI, oba kluci hezky a klidně usnuli. Pohádka vypráví o napravenèm závodním autíčku, které pochopilo, že předpisy na silnici platí pro všechny a když je někdo nedodržuje může zažít ošklivé lapálie.
    Aplikace má hezkou grafiku a velmi lehce se v ní pohybuje.
    Dětem se může nastavit časovač nebo se podívat jak se jim v jednotlivých hrách vede, případně kolik času u které hry už strávily.

    #test_lipaland

    (3 fotky)

    Dnes bylo u nás šílených 37 stupňů, a tak jsme se vypravili k rodičům koupat se do bazénu. Kluci se v bazénu hezky vyřádili a když Maťa ulehl do kočárku k odpolednímu spánku, tak si Jéňa půjčil můj telefon a uvelebil se pod palmu.
    Začal testovat dvě hry v kategorii Velkoměsto, konkrétně se jedná o hru s názvem SEMAFORY, která učí dítě, při jaké barvě je možné jít/jet a při, které se musí zastavit, zároveň dítě musí pozorovat, zda se neblíží jiné vozidlo, aby nedošlo ke srážce.
    Vzhledem k tomu, že si Jéňa přeje kolo, je prima, že ho aplikace učí pravidla silničního provozu.
    Druhá hra, která nadchla i mě se jmenuje MĚSTO V NESNÁZÍCH, cílem hry je pomoci lidem v různých situacích. Například k nemocnému poslat lékaře, k požáru poslat hasiče, k přeplněným popelnicím popeláře a zloděje samozřejmě chytá policie.
    Hra je velmi ze života, před 2 měsíci jsme volali hasiče do protějšího panelového domu kvůli požáru bytu, před měsícem manželovi ukradli motorku tak jsme volali policii. Naštěstí sanitku jsme už dlouho volat nemuseli (ťuk ťuk), ale za to když jdeme třídit odpad, potřebovali by jsme číslo na popeláře, některé kontejnery prostě přetékají k prasknutí.
    Tolik z dnešního testování her.
    Nakonec děti uspali poslední 2 kapitoly z pohádky TAJEMSTVÍ ZTRACENÉHO POKLADU.

    #test_lipaland

    (3 fotky)
    veru93
    Zpráva byla změněna    1. črc 2019    

    25.6.2019 mi přišla skvělá zpráva a sice, že jsem byla vybrána pro testování aplikace Lipa Land.
    Když jsem si přečetla přijatou poštu tady na koníkovi, vyskočila jsem a vyjekla radostí, rodina moc nechápala, co se vlastně děje. Když jsem manželovi a synkovi vysvětlila, že jsme vyhráli testování této skvělé a hlavně české aplikace, začali sdílet nadšení semnou.
    Hned jsme si aplikaci stáhli do telefonu. První věc, kterou jsme zkusili byli audioknížky a starší syn Jéňa (prozatím neumí číst) trefně vybral pohádku s názvem Můj táta automechanik. Proč trefně ?? Protože jeho táta ještě nedávno pracoval jako automechanik 😉. Manžel poslouchal pohádku s námi a hned komentoval, co je reálné a co naopak spíš pohádkové.
    A tak začalo naše testování....
    #test_lipaland

    #test_lipaland ,tak jsme si nasli hru presne pro nas a uz nefunguje☹pismenka se maji rozutect a pohybovat se,ty mas za ukol je laserem sestrelit,vzdy to spravne pismenko a slozit slovo...nase ovsem zustanouna jednom miste,nejak se zapominaji rozutect☹ach jooo☹a to Vikca zrovna ma pismenkove obdobi☹

    #test_lipaland tak i my jsme soucasti tohoto testovani...mame stazeno uz od minuleho tydne,kdy nam hry zprijemnily cestu na dovolenou🙂ale za me musim rict,ze jsem si to cele predstavovala nejak jinak,takze zatim moc okouzlena nejsem:-/

    Než poprvé zasednou vaši předškoláci 👦👧 do školních lavic, mají před sebou spoustu dovedností, které by si měli osvojit. Ať už to jsou správné hygienické návyky, šetrnost k přírodě 🌳 nebo navazování mezilidských vztahů. Vzdělávací aplikace Lipa Land pomáhá zdravému předškolnímu vývoji vašeho dítěte zábavnou formou.

    Ještě máte čas se zapojit do testování! Více najdete na: https://www.modrykonik.cz/blog/konik_testuje/article/vase-zkusenosti-se-vzdelavaci-aplikaci-l-gkwk0z/ A jako bonus vám pošleme 3 ❤️❤️❤️, když nám sem do komentáře napíšete, jaký byl váš zápis do školy, pokud si na něj vzpomínáte 🙂

    #test_lipaland

    konik_testuje
    17. čer 2019    Čtené 4544x
    Image title

    Vaše zkušenosti se vzdělávací aplikací Lipa Land

    Zápis do školy je první pomyslnou zkouškou pro vaše děti, během které škola zjišťuje, co všechno už vaše dítko umí. A aby dítě obstálo v novém kolektivu spolužáků, hodí se mu mnoho dovedností, které je vhodné v předškolním věku rozvíjet.

    Lipa Land je aplikace pro mobilní telefony a tablety, která vám na jednom místě nabízí hry, aktivity, pohádky a relaxační zvuky. Chytrá zábava pro holky i kluky a celou rodinu – vždy po ruce a hezky česky. Vzdělávací aplikace Lipa Land plná pohádek, her a aktivit je určena dětem od 3 do 6 let.

    Co testujeme?

    Aplikace je na 3 měsíce pro každého zdarma. Ty, které vybereme k testování, budou mít aplikaci zdarma na neomezenou dobu a ještě se mohou těšit na Lipa Land balíček plný nejen plyšových překvapení pro děti. 3 maminkám, které pak vytvoří nejkreativnější recenze, daruje Lipa také tablet, aby si jejich děti mohly užívat aplikaci naplno.

    Aplikace vám nabízí vše na jednom místě:

    • HRY – Desítky vzdělávacích her, které přizpůsobují svoji obtížnost dovednostem dítěte.
    • AKTIVITY – Zábavné aktivity, kvízy a návody na tvoření na doma i na ven.
    • POHÁDKY – Pohádky a audioknížky na dobrou noc.
    • RELAXACE – Hodiny uklidňující hudby a relaxačních zvuků pro klidné spaní.

    Společnost Lipa Learning věří v sílu dětské fantazie, proto propojila všechny tyto části do příběhových světů. Má vaše dítě rádo piráty, princezny nebo auta? V Lipa Landu si najde své hrdiny. Přečtěte si třeba pohádku o cestě na Měsíc, učte se barvy při cestách po galaxiích nebo si vyrobte vlastní raketu.

    Vyvinuto učiteli, ověřeno odborníky

    Pedagogové sestavili obsah aplikace Lipa Land tak, aby pokrýval všechny oblasti předškolního rozvoje. A vy můžete být klidní – ať už vaše dítě klikne kamkoliv, je vždy v bezpečí a učí se něco nového.

    Unikátní vzdělávací systém učí děti dovednostem potřebným pro život a harmonickým způsobem je rozvíjí ve všech klíčových oblastech důležitých pro zdravý předškolní vývoj.

    • Tělo – Tato oblast se zaměřuje na osvojení hygienických návyků, péči o zdraví a pravidla bezpečného chování. Motivuje děti k pravidelnému pohybu, rozvíjí jemnou i hrubou motoriku a pomáhá dětem osvojit si zásady zdravého životního stylu.
    • Mysl – Oblast je zaměřena na citovou stránku dětí a schopnost navazovat plnohodnotné mezilidské vztahy. Dále rozvíjí například logické myšlení, prostorovou představivost, kreativitu, jazykové dovednosti a základní matematické znalosti.
    • Svět – Třetí část rozvíjí povědomí o rozmanitosti světa a posiluje v dětech lásku a šetrnost k přírodě. Malý hráč se skrze hry, pohádky a aktivity učí dějinám, kultuře a filozofii. Oblast je zaměřená také na ekologii a ochranu přírody.

    Tento vzdělávací přístup získal již mnoho mezinárodních ocenění, např. certifikát bezpečnosti kidSAFE, potvrzení kvality od Apple Distinguished Educators a zlaté ocenění Mom's Choice Awards.  

    Společnost Lipa Learning byla založena na vizi, že moderní technologie lze využít mnohem lépe než jen pro bezduchou zábavu a rozptýlení. Jejich cílem je přispět k tomu, aby každé dítě dostalo příležitost objevit a rozvíjet svůj jedinečný potenciál tím vůbec nejpřirozenějším způsobem – hrou. V současné době má již 2,7 milionu stažení aplikací po celém světě.

    Koho hledáme?

    Hledáme maminky, které mají předškoláky ve věku 3 – 6 let a vlastní tablet či chytrý telefon, který děti používají. Výhodou také určitě je, pokudy rády fotíte, abyste mohly testování pěkně zaznamenat, a rády píšete. Kreativitě ve finálních recenzích se meze nekladou a tři z vás se mohou těšit na tablet od Lipa. Ideálními kandidáty na testování jsou maminky, které se zajímají o možnosti digitálního vzdělávání dětí.

    Jak se zapojit?

    Jestli vaše děti baví hraní her na tabletu či mobilu a vy byste rády, aby kromě hraní rozvíjely i další dovednosti - přihlaste se na testování zábavné vzdělávací aplikace Lipa Land. Napište nám do komentáře:

    • Jakou ze tří oblastí Tělo, Mysl, Svět byste se svými dětmi chtěly během testování nejvíce rozvíjet. 
    • Kolik je vašemu dítěti/vašim dětem?
    • Zda máte doma smartphone nebo tablet a s jakým operačním systémem (Android či iOS).

    Čas na přihlášení k testování máte do neděle 23.6.2019 a poté vybereme 10 maminek, kterým se ozveme interní poštou.

    Tablet dokáže být užitečnou pomůckou v učení dětí a zároveň i vhodnou formou k zabavení dětí - když na něm máte správné aplikace, které spojují vzdělávání se zábavou. K čemu především slouží tablet vašim dětem?

    A) ke sledování pohádek 🐝
    B) ke hraní her 📱
    C) dětem tablet do ruky ještě nepatří 👶

    Za každou odpověď vám pošleme 3 srdíčka ❤️ Jestliže máte doma děti v předškolním věku, sledujte náš profil. Již brzy spustíme testování, které zabaví malé předškoláky i celou rodinu 🙂

    #test_lipaland