wikuse
18. črc 2019
512 

Hravé testování pohádkového světa LIPALANDu

V dnešním době, kdy technologie nás provází snad na každém kroku i my patříme mezi rodiče, kteří svým dětem techniku úplně nezakazují, ale spíš se chceme snažit děti s ní seznámit a naučit. Proto, když přišla nabídka na testování této aplikace, neváhala jsem a zkusila štestí. A ono se na nás usmálo 🙂 Aplikaci jsme hned stáhli a mohlo se testovat.

Stahovali jsme do dvou zařízení - dceři do tabletu(iOS) a mně do telefonu (Android). Aplikace má zkušební 3měsíční dobu a dále je za 29,- měsíčně. Po přihlášení se založí dětem profil, u nás zatím jen jeden, ale počet profilů podle mě omezen není. V nastavení se dá nastavit časovač, jak dlouho chcete, aby dítě u obrazovky strávilo času. U nás jsme nevyužili, dcera je na tohle celkem rozumná a když jí řekneme, že je čas to vypnout, bez větších problémů tablet odkládá.

Další nastavení je jazyk, informace o stažených souborech, oznámení, které chcete, aby vás upozorňovalo na různé věci (pokroky dítěte, co je nového, o skončení přehrávání,...), můžete nechat zapnuté, nebo vypnout, dále informace o předplatném. U dvou se trochu zastavím a to je čas strávený ve hrách a O vzdělávacích hrách

Jak je vidět na fotce, můžu sledovat, které hry Klárku baví nejvíce a kolik času v nich dohromady strávila.

V informacích o hrách je popsáno, co máte ve hře dělat, kolik času v ní dítě strávilo, počet spuštění hry, jaké dovednosti to rozvíjí a pokrok ve hře. Hru můžete spustit i přímo z těchto informací.

Nyní se podíváme na hlavní stránku:

Každá ze 4 částí má stejných 5 podkategorií : Království, Velkoměsto, Kouzelníci, Vesmír a Piráti.

Hry:  v každé už zmíněné podkategorii je minimálně 5 her. Dá se filtrovat podle obtížností. Kdybych měla popisovat každou hru, budu psát ještě zítra, jelikož dohromady toho všeho je opravdu hodně, popíšu jen ty Klárky nejoblíbenější.

ŽIVOT PRINCEZNY, kde je princezna, kterou musíte probudit, nakrmit, provést řádnou hygienu, obléct a následně zase usne... 

Město v nesnázích, zde je za úkol rozpoznat podle volajících lidí na obrázku, jestli dotyčný potřebuje hasiče, policii, sanitku nebo popeláře. Hra tedy učí děti rozpoznávat různé typy mimořádných událostí a správně na ně reagovat. 

Vláček spojováček je hra,kde se podle barev spojují barevné nádraží a spojením se vytvoří koleje pro vláček. Nutí dítě občas trochu logicky a strategicky přemýšlet.

U hry Potvůrkárium děti vůbec nemusí přemýšlet, kreslí po obrazovce různé tvary a vždy, když pustí prst, tak se z té dané čáry/tvaru udělá nějaká potvůrka. Klárka se u ní hezky bavila a smála. 

V kategorii Piráti ji bavily snad všechny hry, Skládačky má ráda jakékoliv a u těch pochopila hned a bavily ji. Které dítě nemá rádo rybičky? Hra Akvárium a Pod hladinou jsou obě krásné. V akváriu musíte krmit rybičky, nasledně posbíráte korunky a můžete kupovat další rybičky nebo rostliny. Ve hře pod hladinou plavete s rybičkou a sbíráte hvězdičky, učí se jména jejich obyvatel. Poslední hra je Lovci odpadů - pod hladinou jsou odpadky a dítě musí pomocí námořníka a rampy odpadky vytáhnout na loď. 

Všechny hry jsou moc pěkně vymyšlené, mají moc hezkou grafiku a já jako dopělý jsem neměla problém s ani jednou. 

Další záložkou jsou AKTIVITY, je rozdělená do Hrajte si, Povídejte si a Tvořte. 

Vše je krásně a srozumitelně popsané. Co je potřeba na tvoření a jak se to má dělat?

Co budeme dělat, když venku prší? Je tady toho tolik, že nevíte, kam dřív kouknout. My teda z návodů nevyzkoušeli ještě nic, ale za dlouhých zimních večerů a škaredého podzimního počasí určitě něco vybereme. V sekci Povídejte si je plno námětů na konverzace a vyptávání se malých zvědavých dětí. Vše je zase rozděleno do těch 5 kategorií, které provází celý Lipaland.

POHÁDKY

Pohádky jsou rozdělené do Knížek, které mužete buď číst sami a nebo je poslouchat, pak Audioknížek a Obrázkových knížek. Obrázkových knížek je tam nejméně, ale dohromady je toho tolik, že to vůbec nevadí. Já osobně mám radši knížky, na které si můžu sáhnout, takže mně to ani nevadí, že jich tam je jen pár. 

A poslední část je RELAXACE. 

Zde je plno zvuků, šumů, ukolébavek... Všechny jsou krásné a nevtíravé, šum hlavně ocení malá miminka, ale i já jsem si jich plno oblíbila.

A nakonec jediné MÍNUS, které jsem objevila. Když chcete dítě uspat relaxační hudbou aby hrála na pozadí při vypnutém displeji. Přehrávání se asi za minutu vypne. Jednou jsem uspávala Vašíka v náručí, hudba přestala hrát a než jsem se k tomu dostala, tak po dalších minutách se několikrát znovu zapla a zase vypla. Když telefon pak odemknete, hudba začne znova hrát. Dalo by se to vyřešit samozřejmě tím, že po dobu, co chcete mít telefon zároveň jako "usínáčka", přepnete v nastavení telefonu prodlevu zhasnutí displeje, ale daleko lepší by bylo, kdyby to hrálo na pozadí bez toho vypínání. Podotýkám, že se tohle stávalo jen na telefonu (Android). Na tabletu (iOS) to fungovalo bez problému.

Tímto bych chtěla moc poděkovat za možnost testování. Velmi nás to bavilo a to jsme ještě nevyzkoušeli úplně všechno. Žádné jiné chyby nebo mínusy v celé aplikaci jsme nenašli.  Aplikace předčila má očekávání a velmi ji doporučuji dalším dětem.

Přeji Vám krásný den a kdo váhá nad stáhnutí aplikace, tak neváhejte 🙂

#test_lipaland , #recenze #zkusenosti_lipaland

Zní to dobře, doufám, že to bude ještě pár let fungovat, aby to na ty moje cácorky počkalo 😀

18. črc 2019
wikuse
autor

@verciiik věřím tomu,že ano... opravdu je to povedená aplikace 😊

18. črc 2019

Začni psát komentář...

Odešli