sucettee
21. črc 2019
459 

Lipa Land v akci

Byla jsem nadšená vybráním na testovaní aplikace Lipa Land!

Jsme celkem technicky založená rodina. Manžel má k technice blízký vztah a proto nám naprosto nevadí používání tabletů u dětí. Samozřejmě s opatrností 🙂 Co si budeme povídat, občas i ta nejsprávnější maminka dá dítěti do ruky tablet a která říká, že ne, tak kecá 😀 Proto jsme se s nadšením vrhli do testování!

Aplikace je rozdělena do čtyř kategorií: HRY, AKTIVITY, POHÁDKY, RELAXACE

V každé kategorii  si můžeme vybrat z podskupin království, velkoměsto, kouzelníci, vesmír a piráti...

HRY:

V každé podskupině se dítě učí hrou, kde si určitě každé dítě vybere to své. Naučí se rozpoznat kdy a v jaké situaci zavolat správné duležité číslo, dopravní situace, barvičky, písmenka, jak o sebe pečovat a jak pečovat o naši planetu, přírodu a mnoho dalšího. Je opravdu velký výběr. Nebudu zde konkretizovat, co nejvíce se líbilo mým dětem, protože opravdu každe dítko je jiné a má jiné zájmy, ale věřím, že i ten nejnáročnější uživatel najde to své 🙂. 

Ve filtrech si vyberete jakou obtížnost zvolíte a zda chcete hru hrát pro více hráčů. Hru pro více hráčů z mého hlediska vidím jako velké plus. V tomto případě se nejvíce vyřádil s klukama náš tatínek, který je velmi soutěživý 😀

Ve hrách si najde své jak mladší tak i starší. Absolutně jsme neměli problém s tím, že by synové něco nepochopili. Parkrát si určitou hru zkusili a šlo jim to jak po másle 🙂.

AKTIVITY:

V aktivitách si můžete vybrat na co zrovna máte chuť... Jestli si chcete hrát, povídat si a nebo tvořit.

Pokud si chcete hrát, nebo tvořit ve filtrech si vyberete kolik chcete, aby  hraní nebo tvoření zabralo času a  zda chcete i skupinové hraní. Pokud si určitou aktivitu nebo hru oblíbite, jednoduše se dá označit do oblíbených a když se k ní později chcete vrátit je pro vás jednodušší ji opět najít. 

Každá aktivita a hra je podrobně popsaná. Co vše si máte připravit, postup, kolik času s ní strávíte, jaké dovednosti při ní budete rozvijet a jaká další aktivita nebo hra se doporučuje.

Najdete zde tvoření a hry jak pro malé špunty, tak i predškoláky a školáky.

Pokud si chcete povídat vyberete si jaké téma vás zajíma. Opět zjistíte jaké dovednosti rozvíjíte, kolik času u povídání stravíte a doporučená další aktivita.

Tuto část bych viděla spíše pro děti větší se kterými už můžete diskutovat, co si o tom myslí a poznat jejich názor. Témata jsou zajímavá a poučná jak pro děti, tak i pro dospělé. U této části jsme strávili nejvíce času se starším synem, který je letos předškolák a bylo zajimavé poslouchat jeho zapálené povídání 🙂.

POHÁDKY:

Pokud chcete dětem číst, vyberete si podskupinu knížky, kde si opět vyberete z obtížností. U každé pohádky se dozvíte rozvíjené dovednosti a po přečtení kapitoly máte doplnující otázky k dané pohádce a u některých i doporučenou hru. Některé knížky si můžete poslechnout jako audio knížku. Toto jsme využívali opravdu hodně. Dětem čtu před každým spaním a popravdě o prázdninovém dni plných her a dětí na krku jsem večer ráda, že jsem ráda 😀. Takže sami kluci mě poslali do peřin a rádi poslouchali. Občas jsem si lehla k tomu mladšímu do postýlky a usínala jsem u toho s nimi. Je to velmi příjemně namluveno.

Jsou k dipozici i obrázkové knížky, kterých je zatím méně, ale neztrácí to u nich na kvalitě. Samozřejmě nejsou ochuzeny ani o doplnující otázky.

RELAXACE:

V této kategorii si vyberete zda chcete poslouchat zvuky na soustředění, spánek nebo šumy. Musím říct, že toto jsme používali nejvíce v po obědovém klidu a vyberete si opravdu z velké škály zvuků počínaje praskáním ohně a konče putováním po vesmíru. Zvuky jsou velice příjemné a navodí klid a pohodu.

V aplikaci si můžete vytvořit tolik účtů kolik máte dětí 🙂 Dozvíte se pokroky svého dítka a kolik času strávil u dané hry. Veliké plus vidím v nastavení časovače, kde nastavíte limit, který dítě stráví u tabletu. Další věc, která mě potěšila bylo oznámení na můj telefon. Oznámení, co zrovna moje dítě dohrálo, čeho v dané hře dosáhlo, nebo o dočtení audioknížky. Tím získáváte další dohled nad dítětem 😀.

Musím přiznat, že jsem nenašla žádné mínus! Možná nejsem až moc velký šťoura nebo až tak moc náročný uživatel, nevím. Každopádně jsme si celá rodina testování užili, naučili jsme se spoustu nového a myslím, že určité nápady obvzlášt v kategorii aktivit použiji dál s dětmi ve školce, kde učím 🙂. 

Tímto opravdu HROZNĚ MOC děkuji týmu Lipa Land, že nás vybrali do testování. A nejen to... Děkuji i za pozornost, kterou jsme dostali!

Pro nás to bylo poprvé a už právě to pro nás byla opravdová VÝHRA!

#test_lipaland  #recenze #zkusenosti_lipaland

Začni psát komentář...

Odešli