mihsulka
7. čer 2017
734 

Na lékárnu přišlo JARO

Článek je komerčním sdělením společnosti Mylan

------------------

Jarní úklid doma známe asi každá. Kdo je navíc máma, zná krom toho vánočního a jarního hlavně ten celoroční 🙂. Stejně tomu jaru ale dávám doma víc. Vytřídím si oblečení, zbavím se všeho, co už na sebe nenatáhnu, ani kdybych vydechla poslední vzdoušek, s radostí vyměním v botníku všechny kozačky za polobotky a sandále, a letos poprvé jsem provětrala i domácí lékárničku. Nebudu nic moc předstírat, dohnala mě k tomu klasická školková nudle, kterou nám přinesla dcera (opět) domů. Z takovéhle nudle je totiž rázem třítýdenní postelová dovolená a já si při ní všimla, že sprej do nosu, který chci holkám dát, má už své nejlepší odslouženo. Expirace, nenápadná čísla na krabičkách, se postarala o fakt, že jsem "vyházela" polovinu naší lékárničky.

Taky to tak máte? Schválně se podívejte do domácí lékárny. Manžel na mě nedávno volal, že našel kodeinové prášky v lékárně po babičce. Krabička i jakýsi příbalový leták vypadali vyloženě muzejně, až mi bylo trochu líto je do té lékárny dojít vrátit 🙂. Přesto jsem ale prohlídla celou lékárničku a nebude překvapením, že jsem musela na nový nákup. Na tohle by měla fungovat nějaká ta děsně chytrá aplikace. Na připomenutí věcí, které je třeba udělat jednou ročně. Jenže není (asi?), takže já si vytvořila své vlastní "Jaro v lékárně".

Před porodem jsem koupila lékárničku novou, nejlépe od všeho něco, a když ve dvou letech přišla první větší nemoc, zjistila jsem, že jsme ji vlastně vůbec nevyužili a nemáme doma moc aktuálního. O malé lékárničce, kterou vozím v kočárku ani nemluvě. Z té jsem spotřebovala leda dezinfekci. Zbytek je tam "pro sichr" a o to víc to svádí na ni zapomínat. K jarnímu úklidu jsem si tak přidala i kontrolu lékárniček a s každým dalším jarem se budu snažit je procházet. 

Expirace je vidět na každé krabičce, je i na jednotlivých platech, takže není potřeba s sebou vozit v kočárku celé krabičky. Jako model mi tu posloužilo balení Brufenu, protože ten zná asi každá máma 🙂. 

Než se narodily holky, tahle skupina léčiv se mě netýkala, s příchodem dětí už je mám v kabelce permanentně a nejsem si jistá, jestli kdy stihly projít 😀. 

A co není baleno v platíčkách, musí být vždy poznačeno jinak. Pro ukázku zase on, Brufen SIRUP pro děti od 3 měsíců a jeho označení expirace přímo na lahvičce. 

co se zbytkem, který na jaře vytřídíme? Asi to ví každá z nás, ale kolik z nás je v reálu do těch lékáren donese? Tak to je další mé netradiční jarní předsevzetí, co nespotřebujeme a projde, s tím se při dalším nákupu otočím v lékárně. Tak jsem sama na sebe zvědavá. Pro letošek máme v lékárně uklizeno. Zlaté náplasti a teploměry, u kterých se žádná pidičísla neřeší 🙂.

Brufen 400, potahované tablety je léčivý přípravek s účinnou látkou ibuprofenum k vnitřnímu užití. Brufen sirup je léčivý přípravek s účinnou látkou ibuprofenum k vnitřnímu užití. Pečlivě čtěte příbalovou informaci.

Hezky clanek. Jen z profesniho hlediska pripomenu, ze nacate baleni Brufen sirupu pro deti nelze pouzivat po celou dobu jeho pouzitelnosti uvedene na krabicce. Po otevreni se totiz nastartuji tzv. rozkladne procesy, kdy se vlivem vzdusne vlhkosti, ve vzduchu obsazenych ruznych castic a mozne kontaminace pri odmerovani davky sirupu, zacne menit struktura nejen ucinne latky, ale i vlastniho sirupu. Takze se doporucuje si na obal napsat, kdy jste sirup poprve otevreli a od teto doby ho pouzivat maximalne 6 mesicu. To je ale prisne individualni pro ten ktery pripravek a pouzitelnost po otevreni najdete v kazdem pribalovem letaku. Totez plati treba i pro masti, kremy v tubach, ocni ci usni kapky atd. Doba pouzitelnosti napsana na krabicce je doba, po kterou je lecivy pripravek stabilni, pokud je neotevreny! Toto neplati pro tablety ci kapsle balene v blistrech, kdy jsou tyto pred okolnim svetem chraneny jednotlive - zatavene ve folii 😎
To jen pro doplneni. Clanek chvalim 👍👍👍

1. čer 2017

@alcav Moc děkuju za doplnění, je to super dodatek a naprosto souhlasím 🙂. Děkuji ❤

1. čer 2017

Začni psát komentář...

Odešli