mikina_ii
15. únor 2021
936 

Karanténa 4.0 - ještě náročnější

Na jaře jsem si říkala - pohoda, to zvládneme. S postupujícím časem, stále se neblížícím koncem a stoupajícím počtem karantén mám pocit, že si i sama pro sebe potřebuju udělat revizi. Co děláme, proč to děláme a jak to děláme. Aktivity v karanténě 4.0. 

Stála jsem si za tím na jaře a stojím si za tím dál - řád a pořádek je kámoš! A do toho řádu už zbývá jen promítat různé aktivity. Náš rozvrh najdete v jednom ze starších článků. Zůstává - více méně - beze změny. 

Rozvojové aktivity

Využít ten čas ke zlepšení sebe sama, podnikání, práci, rodičovství - pořád je prostor. Digitální doba dneška rozvoji vyloženě nahrává. Až si říkám, že je někdy těžké oddělit zrno od plev. 

Podcasty - tady se zatím hledám. Jdu primárně po osobnostech a poslouchám Petra Máru a Cukrfree. A taky Jirku Charváta v podcastu MallTV. Dodávám, že za vaše tipy budu moc ráda!

Online webináře/přednášky/kurzy - pravidelně se snažím jet angličtinu na platformě onlinejazyky.cz. Tady mám koupený kurz, jeden pro sebe a jeden pro Kýšu. Používám aplikaci Duolingo (teď ve free verzi), snažím se hodně číst (i když někdy to fakt není jednoduchý🙂). Mimo jiné mám také přístup do vzdělávací platformy Seduo, kde se dají najít fajn kurzy z oblasti IT, HR, rozvoje a podobně. 

Mezi naše společné rozvojové aktivity jednoznačně patří i natáčení videí. Pohled do zákulisí najdete TADY

Předškolní aktivity

Jo, máme doma předškoláka a nebudu se rozepisovat o tom, jak moc mu chybí děti a školka. Teda z našeho pohledu - on vypadá celkem v pohodě😀. Snažíme se ji suplovat - párkrát denně, vždycky na chvilku (max 20 - 30 minut) se věnujeme tomu, co by dělal ve školce - trénujeme jemnou motoriku, hrajeme na flétničku, počítáme, povídáme si o geografii, cvičíme. Stačí chvilka!

Stolní hry

Jsme hráči - přiznávám🙂. Hrajeme skoro každý den. Za poslední dobu se nám sbírka rozrostla o skvělou deskovku Boj o Bradavice ze světa Harryho Pottera (pro dospěláky a děti od 11 let) a Cortex (rychlá postřehovka pro děti od 8 let). Obě jsou super! 

S Kýšou pak nejradši sáhneme po:

  • Karak a jeho rozšíření Karak Regent - hrajeme od 4 let - stavíme komnaty, bojujeme s příšerami a sbíráme poklady,
  • Dobble - postřehová hra s obrázky Harry Potter, má různé motivy a je to taková rychlovka, klidně do kabelky.
  • ALBI pexesa z edice Kouzelné čtení - Hudební nástroje a Doprava. Recenzi na Hudební nástroje najdete TADY. Procvičí paměť zrakovou i sluchovou - pomocí kouzelné tužky hledáte dvojice zvuků. Kouzelné čtení je u nás obecně celkem oblíbené - kompletní seznam a recenze najdete TADY

Víc tipů najdete u nás na blogu - Karanténa 4.0 - ještě náročnější (hola-sova.com)

K podcastum - záleží a tom, jakým směrem chceš jít. Já mám ráda Diagnózu F a Moje terapie (do práce) a oddechove Opravdové zločiny nebo Algor mortis. Zajímavé jsou některé díly houpacek, obecně rádio wave má pěkný pořady. A celkově díky za článek, vidím to podobně.

15. únor 2021

Trošku jsem to nepochopila s tou karanténou, školkou a jít ven (na webu) - když je člověk v karanténě, tak ven snad nesmí, ne?

15. únor 2021

@zebruska Jůůů, skvěle, moc díky za tipy! Hned na ně jdu mrknout!

15. únor 2021

@merope Karanténa trvá po dobu určenou KHS (obvykle 10 dní). Syn byl bez příznaků, negativní testy a bydlíme prakticky v polích, na procházky a na zahradu jsme samozřejmě chodili🙂.

15. únor 2021

@mikina_ii Tak to máte dobrý... já holt žiju ve své "bublině" uprostřed města a když už jsem u rodičů, kde je do polí kousek, tak je tam přelidněno úplně neskutečně.

15. únor 2021

@merope vidim to i u svych kamaradek, ktere ziji ve mestech🥺, maji to tezsi, u nas potkavame pravidelne jen zajice, nutrie a kachny👌

16. únor 2021

Začni psát komentář...

Odešli