monouch16
16. lis 2018
286 

Testování: Sunar Premium 2

Možnost testování Sunaru Premium 2 se naskytla právě v čase, kdy se blížily natálčiny šestiměsíčniny a já se začala rozhlížet po pokračovacím mléku. Štěstí se na nás usmálo a Naty byla vybrána jako testerka. 

Porcí mlíčka dělám pro Natálku přes den celkem dost. V době testování jsme dávali jen k obědu masozeleninový příkrm. V noci a před usnutím má raději mateřské mléko. Jinak přes celý den dělám UM. Mateřského mlíčka už bohužel nemám dostatek. Umělé mlíčko máme připravené prakticky neustále. Natálka jídlu totiž moc nedá. Je nejspíš zvyklá z kojení na častější malé dávky. Připravuji dávku vždy ze 120 ml vody. Malá vypije na jedno krmení totiž jen cca 70 ml, zbytek dopije zhruba za půl hodiny. Balení Sunaru, které jsme dostali, nám vydrželo čtyři dny, ale nespotřebovali jsme ho celé. Proč? K důvodům se vrátím dále v recenzi. 

Sunar jsme obdrželi v pátek v krásně naaranžované krabici s velikou mašlí. Součástí balení bylo i překvapení v podobě lahvičky na mlíčko značky tommee tippee. V sobotu měla Natálka 6 měsíců, tak jsme se mohli vrhnout na přípravu první porce. 

K testování jsme dostali 600 g balení Sunaru Premium 2. Obsahuje dva pytlíky s práškem a odměrku. Bohužel na krabici nejsou háčky pro znovuzavření. Krabice také nemá držáček na odměrku. Tu tedy musíte buď hodit do pytlíku nebo do krabice mezi ty dva pytlíky. Při dalším použití ji hledáte, ruce celé od prášku, no nic moc. Samotný prášek je velmi jemný, má strukturu jako hladká mouka. 

Prášek se ve vodě dost špatně rozpouští. Zůstávají v mlíčku hrudky, které je potřeba dobře rozmíchat, čímž se dostáváme k další nepříjemné vlastnosti tohoto umělého mléka. Čím více mícháte, tím více vzniká pěny v lahvi. Po pouhém prokroužení lahví se mi podařilo vytvořit cca 15 ml pěny v porci ze 120 ml vody. Tato pěna má bohužel neblahé důsledky pro malé strávníky. Rozhodně může zadělat na malér u miminka, které má problém vyloučit prdíky. Naše testerka Naty reagovala na pěnu častým říháním a dokonce ublinkáváním. 

Mléko od Sunaru mě zklamalo i svým složením. Je doslazováno umělým sladidlem maltodextrin. Myslím, že právě toto je příčinou toho, proč se Natálce po čtyřech dnech užívání mlíčka rozjel ekzém tak, že jsme museli mlíčko vyměnit. V dnešní době už lze na trhu snadno najít UM bez umělých sladidel. Výrobci to tedy umějí řešit a Sunar by nad tím měl také zauvažovat. Dále mléko obsahuje palmový olej. Zde už se hledá na trhu hůře, ale také lze koupit mléko bez palmové oleje. Sunar neobsahuje probiotika a prebiotika, což hodnotím také jako minus. 

Natálce mlíčko chutnalo. Vypila bez problémů svoji tradiční dávku a dobře ji to zasytilo. 

Sunar Premium 2 z výše uvedených důvodů není naším favoritem a zkoušíme mléka jiných značek. 

#test_sunar #recenze #zkusenosti_sunarpremium2

Zběžně jsem se dívala a Sunar by měl prebiotika obsahovat.

18. lis 2018

Začni psát komentář...

Odešli