mummy88
10. črc 2017
2134 

RECENZE- Cestovní postýlka Joie Illusion Chromium

V červnu jsme s Mikuláškem měli možnost testovat cestovní postýlku Joie Illusion Chromium. Jelikož Mikuláš spává s námi, v postýlce nespal, ale nemusíte se bát, otestoval ji opravdu důkladně 🙂.

Základní parametry:

Cestovní postýlka pro náročné nadchne zasunovatelným přebalovacím pultem a spoustou dalších luxusních doplňků. Vysoce praktická a dobře vybavená postýlka si klade za cíl co nejvíce usnadnit život novopečeným rodičům.

  • chytrá a vybavená - illusion je vybavena vším, co dítě potřebuje pro spánek a hraní
  • přebalovák co nepřekáží - přebalovací pult je vybaven mechanismem, který umožňuje jeho jednoduché uschování v případě, že jej právě nevyužíváte, je to tak snadné, že to zvládnete jednou rukou
  • vše máte při ruce - kompaktní rozměry a úložné prostory postýlky zajistí, že během každodenní péče o miminko nebudete shánět nezbytnosti všude okolo, ale naleznete je skutečně na dosah ruky v přihrádkách postýlky
  • klíčové vlastnosti:
  • jednou rukou zasunovatelný přebalovací pult
  • úložný prostor pro rodiče s chytrým řešením jednotlivých přihrádek
  • závěsné lůžko s příjemným polstrováním
  • snadné odnímání a přichycování závěsného lůžka
  • velmi bezpečná konstrukce se zvýrazněnou konstrukcí
  • integrovaná kolečka
  • síťové výplně všech čtyř stran pro zajištění ventilace
  • jednoduché skládání pomocí tlačítka
  • postýlku lze složit s i bez závěsného lůžka
  • kompaktní rozměry po složení
  • součástí balení je taška pro přenos složené postýlky

Opravdu mohu souhlasit s tím, že postýlka je pro náročné uživatele. Dříve jsem jezdila jako instruktorka na pobyty rodičů s dětmi a díky tomu se mi dostalo do rukou několik typů cestovních postýlek. Nemám srovnání se současnými postýlkami, kvalita šla určitě nahoru, ale když srovnám cestovní postýlky, které jsem viděla a postýlku Illusion, je to opravdu znatelný rozdíl.

Je vyrobena z velmi příjemných kvalitních materiálů a je opravdu pevná a stabilní. Skládání postýlky je jednoduché, není to žádná věda, měli jsme složeno během chvíle.

Součástí postýlky je zasouvací a omyvatelný přebalovací pult. Moc se mi líbilo, že je pultík hodně hluboký, takže se z něj Mikuláš nemohl dostat ven a ublížit si. Poslední dobou bývá totiž už celkem problém ho na pultu udržet. Navíc držel na postýlce opravdu pevně, takže jsem neměla žádné obavy.

Pult je vybaven praktickými přihrádkami na plenky, vlhčené ubrousky a další nezbytnosti.

Výhodou je, že pult jde opravdu snadno vytáhnout a poklidit jednou rukou, takže vše zvládnete s dítětem v náručí a pokud víte, že pult delší domu nebudete potřebovat, lze celý blok sundat a nechat pouze ohrádku.

Úplné oddělávání pultu by mohlo být trochu snadnější. Funguje totiž na principu zamáčknutí kolíku a vysunutí (podobně jako u berlí), což se nepodaří vždy u obou stran najednou, takže se nám párkrát stalo, že než jsme vycvakli druhou stranu, tak první už nám zase „skočila“ zpátky, takže se muselo vytahování první strany opakovat.

Jelikož je postýlka opravdu bytelná, je tím pádem těžší, ale vzhledem k tomu, že má kolečka, není problém ji přepravit kdekoliv po místnosti, podle toho zda bude sloužit ke spánku, k přebalovací či jako ohrádka ke hraní. Největší využití u nás postýlka měla jako hrací koutek.

Jedním z nejdůležitějších kritérií je dle mnoha maminek kvalita matrace. Jelikož Mikuláš v postýlce nespal, tak z hlediska spánku nemůžu hodnotit, ale matraci jsem kompletně rozebrala a přijde mi provedena kvalitně. Samozřejmě ale záleží, jaké má kdo očekávání. Matrace je klasická skládací na 3 díly, je asi 3 cm vysoká, polstrovaná a prošitá. Je vyplněna pravděpodobně dvěma molitany, mezi které se vsouvá pevná deska. Určitě to není na každodenní spaní, ale to ani není účelem této postýlky. Myslím, že pokud si ji vezmete na dva týdny na dovolenou, nebo ji budete využívat například jako postýlku na chatě, určitě nebudete mít problém. Na cestovní postýlku je dle mého názoru matrace kvalitní, ale samozřejmě nelze očekávat, že bude srovnatelná s klasickou matrací.

Velkou výhodou je, že potah matrace jde kompletně sundat a vyprat, takže není potřeba se bát případných nehod.

Postýlka má možnost vyvýšeného spaní, což jistě ocení maminky novorozeňátek a malých miminek. Není potřeba se k nim hluboce sklánět a děti mají pěkný rozhled. Navíc je postýlka vybavena i síťkou proti hmyzu, takže děti si mohou schrupnout pěkně na čerstvém vzduchu. 🙂

(foto pouze ilustrační, abyste si dokázaly představit ten rozdíl ve vyvýšení). 

Postýlka je po složení větších rozměrů (především díky přebalovacímu pultu). Vše se však dá poskládat do látkového obalu a kompaktně přenášet. Chce to asi trochu cviku, jak věci do pytle poskládat, ale po pár pokusech už to nebude problém.

Co bych ocenila, by byla nabídka barev. Černošedá barva je sice stylová a praktická, ale já jsem nějak zaujatá proti černé barvě na kočárcích a postýlkách, takže výběr z několika barev nebo alespoň jednu veselejší variantu bych určitě uvítala.

Cestovní postýlka Joie Illusion Chromium mě opravdu překvapila svojí kvalitou, stabilitou a pevností. Nijak se nehýbala, i když ta Miky řádil, kolečka neodjížděla, nevrzala, sítě pevně zachytávaly padající dítě a v postýlce nehrozilo žádné nebezpečí. I rohy byly udělány tak, aby se dítě při dopadu na ně nemohlo zranit.

Dle mého názoru je postýlka je vhodná spíše na delší cesty, do větších kufrů a nebo jako multifunkční pomocník například na chatu. Jen tak na víkend by bylo asi zbytečné se s ní "tahat". Vzhledem k tomu, že součástí je přebalovací pult, zabere po složení dost místa a je těžká na přenos. Samozřejmě se ale dá převážet i bez pultu a ušetřit tak místo.

Shrnutí:

výhody:

+ multifunkční pomocník

+ integrovaná kolečka

+ výsuvný pult ovladatelný jednou rukou

+ praktické přihrádky u pultu

+ bezpečné prostředí ke hře

+ cestovní balení, prostorný obal

+ příjemná měkká matrace

+ kvalitní materiály

+ síťka proti hmyzu

nevýhody:

- pouze jedna barva

- krkolomné odstraňování pultu

To, že je postýlka těžší a objemná, nemohu zařadit do nevýhod, jelikož právě díky tomu je stabilní a pevná a nabízí široké využití.

bližší informace o postýlce najdete zde: https://www.joiebaby.info/illu_funkce.php

pořídit ji můžete tady: https://www.babypoint.cz/x8026-w100/illusion-chromium

#joie

Díky za recenzi, postýlka vypadá moc hezky a bytelně. Akorát bych ocenila v recenzi více faktů, které vyváží subjektivní hodnocení, ať pak maminky nemusí tolik googlit.
Rozměry jsou standartní? Pro lehké miminko 3 cm matrace možná stačí, těžší batole se už proleží na tvrdé, takže bude potřeba matrace. A ještě jeden důležitý údaj - cena 5500 kč z tvého odkazu je zbytečně přemrštěná, dle heuréky ji má mall.cz o 500 kč levnější. I tak je z kategorie luxusních, my máme za 890 kč a je super, navíc skladná, což je pro mě na cesty klíčové. Tahle je zase hezčí a s další výbavou🙂

10. črc 2017
mummy88
autor

@antoinet díky za zpětnou vazbu. 🙂 Jelikož nejsem odborník, recenze je opravdu spíše subjektivní, ale můžu příště zkusit přihodit více faktů, i když teď jsem do článku dala všechny základní informace od výrobce, tak mě nenapadlo už co víc. Tím , že nemám zkušenosti s většími dětmi tohle nedokážu posoudit. Každopádně díky za podněty! Jinak vím, že postýlka v odkazu není nejlevnější, ale recenze není reklamou ani prodejním příspěvkem. Dávám odkazy na Babypoint, jelikož jsou výhradním distributorem Joie v ČR. Kde koupit nejvýhodněji už si určitě každá maminka dohledá sama. 😉

10. črc 2017

Moc pekna recenze, cestovni postylku jsme nekupovali, ale pokud budu kupovat, sahnu po teto.
Recenze se mi i moc hezky cetla, clovek je prijemne prekvapen, kdyz na MK narazi na clanek bez hrubek.😇

11. črc 2017
mummy88
autor

@elinkal děkuju, taky jsem na hrubky pes , i když někdy se zadaří každému 😉

11. črc 2017

Začni psát komentář...

Odešli