my3vtom
14. pro 2016
331 

Nosím, nosíš, nosíme aneb jak nám šátek vrátil volnost

" .... A tady možná byl ten první okamžik, kdy jsme si řekli a dost, už se nenecháme žádným kočárkem omezovat!
A tak kračíme cestou necestou všichni tři s nosítkem či šátkem ve předu či v zadu, nosí maminka i tatínek, jak se nám zrovna chce..."

Nejraději jsme venku. Potkáte nás v horách, v polích, v lesích, prostě všude tam, kde je krásně tichoučko.

Než jsme byli tři, neznali jsme žadná omezení. Sebrali jsme se, kdykoliv nás to napadlo a někam jsme jen tak vyrazili.

Už před narozením syna nám ale lidé v okolí  říkali, že na některá místa budeme muset na nějakou dobu zapomenout, že nás to dítě bude omezovat.

Když se náš mrňous narodil, realita  byla ještě horší, než očekávání.

Nechtěli jsme se smířit s faktem, že teď minimálně rok budeme jen sedět doma a kroužit s kočárkem maximálně v nejbližším okolí.

A tak jsme si sehnali kočárek, který splňoval naše náročné požadavky pro jízdu v terénu a smířili se s tím, že holt budeme chvíli jezdit jen po cyklostezkách a na některá méně přístupná místa prostě zatím zapomeneme. Není přece všem dnům konec, že ano!

Naplánovat ale takový výlet, kde cesta bude splňovat požadavky pro kočárek a bude vést zajímavou krajinou se zastávkami, které budou stát za to, bude možné po cestě někde nakojit, přebalit a občerstvit i rodiče, je leckdy oříšek. A i náš tatínek, který je na plánování výletů opravdový expert, se u toho občas zapotil.

Vydat se jen tak na delší výlet bez plánu typu, kdyžtak se někudy prochroštíme, je prakticky nemožné. Jednou jsme zkusili a tatínek půl kilometru vláčel se slovy "vracet se přece nebudeme" kočárek v rukách a já mrňouse v šátku, který jsem používala do té doby jen občas.

A tady možná byl ten první okamžik, kdy jsme si řekli a dost, už se nenecháme žádným kočárkem omezovat!

A tak kračíme cestou necestou všichni tři s nosítkem či šátkem ve předu či v zadu, nosí maminka i tatínek, jak se nám zrovna chce.

A přiznám se, že raději nesu na zádech mrňouse než batoh se sváčou.

A jak to máte u vás?

Přečtěte si i mé další články na http://my3vtom.cz

Najdete mě i na FB https://www.facebook.com/my3vtom/

#mk_blog_academy #blogujeme #materstvi  #cestovani #kontaktnirodicovstvi

🙂 já hned kočár zavrhla - mnou využit jen na brusle v létě a dvakrát v zimě na vysočině 😀 jinak kilometry a kilometry dítě v šátku, bez omezení, svižně...člověk se dostane všude a i cestování hromadnými prostředky daleko pohodlnější.. a jak je prcek nadšen, že má rozhled 🙂

14. pro 2016
Komentář byl odstraněný
my3vtom
autor

@gryfis jojo, mají to rádi, hlavně, že se můžou tulit u maminky 🙂

15. pro 2016

Začni psát komentář...

Odešli