nyc09
23. únor 2017
8015 

První rande s chemoterapií

V pátek jsem měla svoje první rande s chemoterapií. Jak už to bejvá někdy se rande vydaří a někdy zase ne. U mě to definitivně láska na první pohled nebyla, myslím, že ani ten druhej pohled to tak nějak nespraví, ale naše dočasný skoro přátelství půjde.

Musím se přiznat, že po tom prvním zavolání, kdy mi oznámili, že mám rakovinu, jsem odmítla jednat po telefonu s doktorama a tohle všechno přenesla na Amíka. Amík se teda stal mým styčným důstojníkem a tak to byl on, kdo zvednul v lednu telefon a dozvěděl se, že budu muset podstoupit chemoterapii. Chudák opravdu se snažil to podat dobrým způsobem. "Hele mám pro tebe dobrou a blbou zprávu, ale ta blbá je jenom dočasná. Prostě krátkodobě to bude na hovno, ale douhodobě skvělý vyhlídky!" Snaha o bezstarostnej tón zněla poněkud křečovitě, ale i tak se počítala.

V pátek 10. února přišlo na řadu to krátkodobý období na hovno. Koneckonců jde jenom o 12 tejdnů a 12 kol chemoterapie. Takže jsme předali mini chlapíka tchýni, máma, já (hvězda dne) a Amík jsme nasedli do auta a frčeli do nemocnice. Ano, svoje první rande jsem se rozhodla uskutečnit v nemocnici a ne jen v infúzním centru, kde bude naše randění pokračovat. Nemocnice to už je moje stará známá, mám pocit, že od prosince jsem tam snad jednou tejdně, jen pro mámu to bylo její poprvý v týhle budově. Jako starej mazák jsem jí provedla:"Tady v tom patře byla ta biopsie, tady zase sociální pracovnice," ukázala jsem jí butik s parukama a podprsenkama s vycpávkama a pak už se šlo na věc.

Čekárna, zase, tentokrát, ale naše rande bylo napevno a čas se dodržel. Jedenáct dopoledne, volají moje jméno. Jdeme dovnitř. Všechen personál je v modrým, prej aby to nevypadalo tak nemocničně, pokoj má super výhled v rohu stojí křeslo. Pane polohovací, jako zařízený to mají pěkně. První rande je oťukávací a tak bude trvat nejdýl, v plánu bez zádrhelů jsou čtyři hodiny plus nějaký drobný. Máma nevypadá zrovna nejlíp, nervózní je i Amík. Mně osobně se do toho celýho taky moc nechce, přeci jen tu reputaci nemá to moje rande nejlepší.

Sestra je skvělá, pořád se směje, definitivně pomáhá situaci a my, teda nejvíc já, se uvolňujeme. "Nejdřív vám dáme steroidy a slanej roztok." Povídá vesele sestřička. "A narostou mi po něm svaly?" Ptám se já. "Ne svaly nebudou, jen se moc nevyspíte." Škoda, jsem mohla trumfnout nařachanýho bráchu. "Po steroidech dáme benadryl proti alergii. Ten definitivně ucítíte, prostě budete mírně mimo, možná hodně." Pokračuje sestra. "No a jakmile přijde na tu chemoterapii nandám si bílej plášť, tak se nelekněte, je to pravidlo."

A už to jede, žíla napíchlá a steroidy kapou, já žertuju, Amík se schovává za foťák a máma sedí v koutě, nějak jí do mluvení není.  Ha, tak vymyšlený to mají dobře, jakmile začne působit benadryl je mi všechno jedno. Paráda nejdřív člověka oblbnou a pak ho začnou trávit. Na nehty u rukou a nohou mi dají zmrzlý gely, prej potom ty nehty neslezou. Sestra se oblíkne do bílýho pláště. Taxol neboli ta opravdický chemoška je tady v puse okamžitá pachuť chemie jako bych vylízala záchodou mísu těsně po umytí. Naštěstí to netrvá dlouho. Reakci na taxol a herceptin nemám, jen mě bolí ta žíla a je mi trochu zima. Tahle nemocnice je super, dokonce dostanu i nahřívanou deku, dvě, tři, na záchod se sunu s tyčí u ruky.

Ty čtyři a něco hodiny utekly jako nic, pro mě. Amík a máma mají jinej názor.  Cestou domů usnu v autě. Doma je mi mírně nanic, ale prášky proti nevolnosti to rozeženou. Je mi jako na začátku těhotenství, teda nic moc. Jakmile moje tělo rozežene zbytky benadrylu začne působit steroid, takže přijde i na ten prášek na spaní. Není to geniální oni mají prášky na všechno a mně se v koupelně rapidně rozrůstá lékárnička.

Ne, to první rande nebylo tak špatný. Únava se dala, aktivní jsem zůstala, nevolnost taky za pár dní zmizela, jen to nechutenství zůstalo, starosti s ztloustnutím můžu pustit z hlavy. Jazyk je jako spálenej, takže chuť stejně žádná. Vlasy mi začnou padat, teda řídnout až po třetí dávce, teda po třech tejdnech. Oťukávání s chemoškou proběhlo docela dobře, alergická reakce se nedostavila. Jedno jsem se ale dozvěděla, tenhle parťák je neyzpytatelnej a první rande nemusí bejt nutně nejhorší.

https://www.facebook.com/Mamazavodou/

https://www.mamazavodou.blogspot.com

#blogujeme

#mk_blog_academy

#rodina

#zdravi_nemoci

#nemoc

Tfuj tfuj drž se. Budu se těšit na to rande poslední 😉🤗

23. únor 2017

tady jde jen popřát drž se bude líp <3

23. únor 2017

Držím moc palečky!!!🍀

23. únor 2017

Ani, ta fotka tve mamy me dojala... Uz jenom 11x, to pujde! ❤

23. únor 2017
23. únor 2017
nyc09
autor

@alamo mě taky, když jsem jí viděla teď po chemo...během jsem to nějak nevnímala..jo jo bere to hůř, ani se mi nechce představovat jak jí je.

23. únor 2017

Drzim moc palecky at uz je jen lip a vse to zvladnete! ✊🍀

23. únor 2017

Myslim na tebe a drzim pesti, ty to zvlandes, jsi nase sikulka! 🙂 Jinak fotka tve mamy me taky dostala, Amik zachytil jeji pocity opravdu vystizne a nevystihl jen tohle, ale i to jak rekl s tou blbou a dobrou zpravou. Ani nemrknes a za chvili je tu rande posledni. Good luck! ❤

23. únor 2017

Jste statecna..drzim pesti a posilam na dalku hodne stesticka 🌸

23. únor 2017
nyc09
autor

@adelazed
@thea777
@davero holky moc děkuju! A Amík je fakt dobrej v zachycení momentů a pocitů..

23. únor 2017

❤❤❤
Jsi úžasná, jak to zvládáš, držím palečky, ať je jen a jen líp

23. únor 2017

Tak ještě 11x a máš to za sebou. Držím palce, aby i všechny ostatní proběhli hladce 😉

23. únor 2017

Ani...Co ti mam rict...Me vetsinou humor neprechazi,ale tady proste nevim,tak rada bych ti napsala neco vtipnyho a nakopla te ❤

23. únor 2017

Tak přeju ať to randění zvládneš na jedničku 😉 Moc držím palce !

23. únor 2017

Moc detim palce a manzela s rodinou chapu,u nas tete na podzim diagnostikovali rakovinu prau a ted ma chemoterapii za sebou moc drzim palecky at jsou vsechny vase setkani v takovemhlw duchu 👍🏻

24. únor 2017

Aničko, moc držím palce. Jsi statečná... ale ono to vlastně ani jinak nejde, co? Já si pro jistotu před dvěma týdny taky nechala prohlédnout prsa. Přiznávám, že jsem měla bobky... přeci jen mi je kromě manžela nikdo pořádně neprohlížel 😀 Naštěstí vše ok.

24. únor 2017

Anickoooo, budem za Tebe strihat metr, jooo? 😚 ✂📏Moc drzim palce, moc objimam!!! 😍😘😗😐😑

27. únor 2017

Držím pěsti, ať tu mrchu porazíš! Hodně sil na další rande

27. únor 2017

Držím pěsti.. 🍀 jen díky tobě jsem se registrovala.. ❤

28. únor 2017

❤heart:❤🍀🍀🍀

28. únor 2017

Jste borka,opravdu!!spolecne s rodinou to jistě zvladnete🕊

2. bře 2017

Holky, pohlížejte si svá prsa, prosím! Samovyšetření je taková prevence, cokoliv co se Vám nezdá, nebojte se jít k k lékaři, raději x krát zbytečně než nejíst s problémem vůbec..toto Vám řekne každý doktor. Bohužel rakovina prsu se týká čím dál víc mladších ročníků :( Aničko, dej vědět, jak se cítíš dál 🙂

2. bře 2017
nyc09
autor

@s222a
@jika10
@martaa
@duck09
@bellhell
@nerreidda
@xjaninap moc vam holky dekuju za podporu!!

2. bře 2017
nyc09
autor

@makynaeliska Hele humor je to nejlepsi, nakopne definitivne, klidne napis neco blbe vtipnyho a hlavne te diky mejm clankum nesmi prejit! 🙂

2. bře 2017
nyc09
autor

@vladeeenka1 mas uplnou pravdu! A hele menim tak trochu lecbu, napisu ti vic!

2. bře 2017
nyc09
autor

@arien_black to jsem rada, ze jsi se sla nechat prohlidnout, manzel je dobrej, ale preci jen pristroj je pristroj..jsme rada, ze jsi v poradku!

2. bře 2017
nyc09
autor

@kikousek jo jo to budes hodna, jeste chvilku a jsem cajk 🙂

2. bře 2017

@nyc09 💜💜💜

2. bře 2017

Tak leden máš za sebou 🙂 Nějak mě to napadlo, že to je 12 kol jak 12 měsíců v roce 🙂 Tak ať je prosinec co nejdřív, Ty ho budeš mít už někdy v květnu 😉 Drž se.

9. bře 2017

Jste moje hrdinka '!!!!to dáte!!! Moc vám držím palce

10. bře 2017

Čtu se zpožděním ale stejně držím moc palce ...

10. bře 2017

Ani, chtěla jsem ti to laiknout. .ale to je jako by se mi to líbilo. .A to se mi nelíbí, že jsi nemocná. Ale tak strašně moc se mi líbí jak píšeš. A tak moc ti fandím.Že kdyby uměla ta rakovina číst, tak by se strachy počůrala, jak jsme všechny na tvé straně a ne na její. Takže piš, já čekám a posílám pusu. .😘

10. bře 2017
nyc09
autor

@malenka3 ha ha ha děkuju a přesně někdy na začátku května by to mělo bejt 😀

13. bře 2017
nyc09
autor

@wwera moc děkuju a nebudem si vykat viďte 🙂

13. bře 2017
nyc09
autor

@jaka17 moc děkuju!

13. bře 2017
nyc09
autor

@fionna moc děkuju a klidně lajkni já vím, že nelajkuješ tu mrchu 🙂 a doufám, že strachy čůrá mrcha jedna a ani nevíš jak jsem za všechnu tu podporu vděčná jak mi pomáhá!

13. bře 2017
13. bře 2017

Začni psát komentář...

Odešli