pestas
3. lis 2018
276 

Sunlight aneb myju, myješ, myjeme

V první řadě bych ráda poděkovala @konik_testuje za vybrání k testování tablet do myčky Sunlight. I když se zrovna sešlo hodně věcí a časově to bylo pro mě náročné, tak tablety jsem řádně otestovala.

Ale pěkně od začátku. Tablety mi přišly v pomačkané krabici, za což ale může dopravce, takže to neřeším. Co mě ale hned zarazilo, byla velmi výrazná vůně, která pronikala nejen igelitovým sáčkem, krabicí ale i přepravním obalem (kartonem). Jsem z těch, co nemají rádi silné vůně a parfémované přípravky, takže toto bylo u mě velké minus. Někteří píší, že časem vůně tak intenzivní není, ale mě tedy "vůní" neustále čpí celá kuchyň. Z tohoto důvodu si u mě asi trvalé místo tyto tablety nenajdou.

Ještě než se pustím do recenze jako takové, bylo by dobré napsat v jaké myčce byly tablety testováy. Jedná se o myčku Beko DIN 28430 se třetí příborovou přihrádkou a přídavným ramenem Aqua Sense, které jse ale v průběhu testování nespouštěla. Mycí program jsem (krom dvou pokusů) pouštěla můj nejoblíbenější ECO, který myje při 50 stupních. Jeden pokus jsem volila program na poloviční náplň a druhý program jsem zkusila zkrácený program. V myčce mám kvůli extrémně tvrdé vodě sůl (bez ní si mytí netroufám pouštět, ale leštidlo jsem nepřidávala. A teď už tedy samotná recenze.

Když jsem krabici rozbalila, našla jsem v ní pytlík, ve kterém jsou ještě jednotlivě balené tablety v obalu, který se nesundává a rozpustí se při mytí.

To považuju za klad, že člověk nemusí sahat přímo na tabletu, ale pro zkrácený program za mínus. Tableta se při něm úplně nerozpustila, což jsem očekávala. U jiných tablet, které nejsou v obalu mám ve zvyku tabletu půlit, čož tady není možné (tedy je, pokud tabletu vybalím, ale pokud budu dodržovat to, že to není třeba). Co mi přijdě škoda je, že pytlík s tabletami není znovu uzavíratelný, což by možná trochu pomohlo zmírnit linoucí se vůni po kuchyni.

Nepochopila jsem ale papírovou krabici. Očividně by mela mít systém "znovuzavírání" pomocí průřezu a na druhé části "zobáčku", který by se do díry zastrčil. Toto se mi ovšem nepovedlo, jelikož díra je cca o 0,5 cm kratší než příslušný zobáček. Ani po zasunutí nejdříve jednoho rohu se mi tam druhý zastčit nepodařilo.

A teď už tedy samotné mytí. Na běžný program jsem s tabletami byla spokojená. Dobře byly umyté i příbory ve třetí příborové přihrádce, což ne vždy se daří. Tablety si poradily i s doslova přecpanou myčkou a také několika "specialitkami".

První větší zkouška přišla, když jsem byla na víkend pryč a muž nechal pěkně přischnout lehce připečený skleněný pekáček od kuřete. S tím si myčka poradila bez problémů (bohužel nemám foto po mytí).

Další byly talíře ponechané, aby pěkně přischly (již cíleně, kvůli testu) od rajčatovo-tuňákové omáčky. I ty po mycím cyklu zářily čistotou. 

Do třetice jsem myla silikonovou formu po pečení - vymazanou a vysypanou hrubou moukou, čili mastný silikon s přichycenou moukou. Zde test dopadl ne úplně dobře, jelikož část formy zůstala neumytá, a to i přesto, že na ničem neležela a nic nebránilo přístupu vody k ní. Při druhém domytí už byla čistá.

Čtvrtý špek byl už o dost více zapečený skleněný pekáček a zde jsem opravdu pochybovala, že ho najdu 100% čistý a ke všemu lesklý. Můj údiv byl veliký, jelikož pekáček zářil čistotou a leskl se.

Celkově tedy tablety hodnotím velmi kladně. I bez použití přidaného leštidla je nádobí krásně lesklé, plastové nádobí je suché tak na 95%, což se mi také ne u všech tablet daří.

Nicméně minus je (alespoň pro mě) silná vůně a to, že se tableta nerozpustí při zkráceném programu úplně (přes týden používám Fast téměř nejvíc). 

Z mnou vyzkoušených tablet je ale řadím na krásné druhé místo, kdyz zvažuju poměr cena:výkon.

Takže pokud váháte, tablety jistě zkuste!

#test_sunlight #recenze #zkušenosti_sunlight

Taky mi straaaasne smrdeli... a i když jsem si do “vymyckovaneho” hrnku zalela čaj vřelo vodou...

3. lis 2018

Začni psát komentář...

Odešli